Dagboek

Aantal berichten: 82
Ga naar:   

Pakjesavond!

01 december 2018

Hoi lieverds,

Vanmorgen zijn we naar judo geweest. Meester Marcel vertelde dat jij Milan over 2 weken examen hebt.

's-Middags zijn we naar opa & oma Gitaar gereden, want inmiddels weten jullie wel dat de sint hier elk jaar een bezoekje brengt. Papa had gisteravond al lekkere erwtensoep gemaakt voor 14 personen.

Nadat mama jullie weer in jullie pietenpakjes had gehesen zijn we naar Zoetermeer gereden.

Onderweg hebben jullie enthousiast sinterklaas liedjes gezongen.

Het was zo grappig, tekens als jij Milan een liedje zong werd jij Xam boos omdat jij iets dan wilde zingen en andersom. Haha!

Bij opa & oma hebben jullie nog lekker verder gezongen en mee gedanst op de muziek.

En natuurlijk moest er tussendoor even naar buiten gekeken worden of jullie de sint en zijn pieten zagen.

 

Milan jij wilde je Halloween shirt aan onder je pieten kleding om de sint te laten schrikken. Grapjas!

En toen was het zover, opa had het liedje van "Sinterklaasje kom maar binnen" opgezet en toen hoorde jullie dat sinterklaas naar boven kwam. We moesten allemaal wel lachen dat eerst Buddy de woonkamer binnen stormde. Nog net voor de Sint uit.

Milan & Xam, jullie mochten als eerst naast de Sint op de stoel komen zitten.

Sinterklaas wist wel heel veel van jullie. Wie al jou vriendjes & vriendinnetjes zijn, en ook had hij jou brief ontvangen die jij samen met papa aan hem geschreven had toen Xam onderweg naar de dokter zijn brandweerman Sam was verloren. 

Jullie hebben allebei jullie judo trucjes aan de sint geshowd. En Milan jij hebt de sint laten schrikken met je Halloween shirt. Xam, jij had ook een grapje voor de sint, jij trok jou broek uit en slingerde die zo op Sinterklaas zijn hoofd. Kleine dondersteen.

Nadat iedereen naast de Sint heeft gezeten was het tijd voor de cadeautjes.

En jullie zijn weer ontzettend verwend.

Ahh, Xam jij was zo blij dat je Jupiter kreeg, zo leuk! Milan jij wilde heel graag Nathalie van Cars. en was helemaal happy toen je zag dat je deze eindelijk had gekregen. Het was weer ontzettend gezellig.

De volgende morgen hebben jullie lief gespeeld met al jullie nieuwe cadeautjes.

En eind van de ochtend zijn we langs opa & oma Spin geweest. Ook hier was de Sint langs geweest en hadden jullie cadeautjes gekregen.

Eigenlijk wilde we hierna naar de Ikea rijden voor een ander bed voor jou Milan. Maar jij voelde je niet zo lekker. Je was moe en 's-avonds had je koorts en hoesten je heel erg.

Maandags heeft mama jou thuis gehouden van school. Jullie wilde allebei graag de kerstboom opzetten, en ach waarom ook niet. Dus we hebben alle Sint spullen opgeruimd en plaats gemaakt voor de Kerst.

Van oma Amerika hebben jullie een Cars kerstboom gekregen, en deze hebben jullie samen versierd.

En natuurlijk ook onze andere boom.

En jullie hebben je best gedaan hoor mannen,

het ziet er weer gezellig uit.

Dinsdag kwam Brenda nog gezellig bij ons langs.

Helaas was je 5 december nog steeds ziek. Juist nu Sinterklaas en zwarte piet bij jou op school langs zouden komen. Mama vroeg nog aan jou of je echt niet naar school wilde, maar jij zei heel wijs...nee mama, ik ben ziek, dan kan ik natuurlijk niet naar school. Nee je hebt ook gelijk jongen, maar mama wilde het gewoon zeker weten dat je niet achteraf teleurgesteld zou zijn.

Maar juf Elize belde mama, om te vragen of jij het leuk zou vinden als de pieten bij ons thuis langs zouden komen om jou cadeautje langs te brengen. Nou dat vond mama wel heel lief van hun.

En niet veel later werd er op de deur en ramen geklopt en stonden er 2 pieten voor de deur.

Jullie schrokken je rot, en kropen allebei vlug onder de tafel. Maar kwamen er ook snel weer onder vandaan hoor.

Natuurlijk gingen jullie nog op de foto.

Jij Milan kreeg een leuk cadeau en nadat de pieten weg waren was jij Xam helemaal teleurgesteld. Je zei maar: "mama Xammie niet dootje gekregen". Ahh mama vond het wel heel zielig voor jou. Mama is vlug van zolder een cadeautje voor jou gaan pakken. Toen ze in de gang stond heeft mama heel hard op de deur geklopt en riep naar jullie....kom snel een zwarte piet. Milan jij zei ooh dat was vast een hele domme piet. Hahaha!! Jullie hebben samen lekker gekleurd en geverfd aan tafel.

Donderdag was het precies een jaar geleden dat we Spocky bij stichting zwerfkatten hadden gehaald.

Een dag na Sinterklaas. Onze speciale poes zoals jij altijd zegt Milan.

En bijzonder dat is ze zeker. Heel de straat kent haar inmiddels en allemaal spreken ze altijd van een heel bijzondere poes. Wat boffen we maar met zo'n lief sociaal beestje. Onze spice girl, zoals ze genoemd werd toen haar moeder met 5 kittens gevonden werd op straat. 

We hopen dat we allemaal nog lang van haar mogen genieten.

Sinterklaasfeest en oma Appeldoorn jarig!

30 november 2018

Hoi boeffies,

Inmiddels hebben jullie al heel wat keer jullie schoen gezet,

en jij Xammie roept s'morgens zodra je wakker word gelijk...mama wil schoen kijken. Zwarte piet chocola in gedaan. Hihi! Maar ook jij Milan sprint elke morgen regelrecht naar je schoen. En deze keer stond er een potje slijm, naast elke schoen 1. Jullie gingen enthousiast met dit kleverige spul aan de slag. Hihi!

En zoals elk jaar gingen we natuurlijk naar het Sinterklaasfeest van opa's oude werk.

De judo hebben we overgeslagen, want anders zouden we het niet redden om op tijd op het feest te zijn.

Het was behoorlijk druk op de weg,

maar we waren net op tijd. Natuurlijk eerst op de foto met de pieten.

Opa, oma, Mark, Rianne, Caithlin & Bruce waren er ook. Jullie gingen samen met Caithlin & Bruce op de bank zitten en kijken naar de zwarten pieten googel show. 

Het was weer heel leuk gedaan allemaal.

Tussendoor kregen jullie nog drinken en een zakje chips.

Jullie hebben allebei sinterklaas een hand gegeven.

En na afloop mochten jullie een cadeautje uitzoeken. Xam jij had een magnetisch tekenbord van de Teletubbies.

En jij Milan had iets van Korbo.

Je vertelde helemaal enthousiast dat je dit ook altijd op school doet als je in groep 2 mag spelen. Bruce had een Cars knutsel set, en Rianne dacht dat jij dit graag met hem wilde ruilen. Vooral omdat je al overtuigd was dat je iets van Cars zou krijgen. Maar je wilde nu dus niet ruilen want je was veel te blij met dit cadeau.

Bij de uitgang kregen jullie allebei nog een grote zak snoep. Mmhhh, altijd lekker.

Ook vierden we deze dag oma haar verjaardag. Bij opa & oma hebben we een boterham gegeten en hierna zijn we nog even naar het winkelcentrum gelopen waar er ook een Sinterklaasfeest in volle gang was. Sinterklaas kwam op jullie afgelopen, en voor de 2e keer deze dag kregen jullie een hand van de Sint.

Milan jij zei...zoohee mama, wat is Sinterklaas snel. Nu is tie ook gewoon hier.  Jaja hij heeft ook zo'n snel paard.

Mama is nadat we weer bij opa & oma waren nog even terug gelopen naar de winkels. Nu kon mama mooi even in haar eentje nog wat Sint cadeautjes scoren. 

's -Avonds hebben we gesteengrild. Het was heel lekker en heel gezellig. En jullie hadden het druk met mini pannenkoekjes maken samen met Bruce.

Zondag zijn we naar het Kralingse bos geweest.

Het was echt superkoud.

We waren naar de kinderboerderij gewandeld,

en daarna nog een stukje  het bos in, maar zelfs papa vond het koud. Zelfs zo koud dat papa al vrij vlug zei om weer naar huis te gaan. Omdat jullie trek hadden in pannenkoeken zijn we nog even bij de AH gestopt om magnetron pannenkoeken te halen. Ja Milan, gister met gourmet hadden jullie mini pannenkoekjes gemaakt. Maar je vond dat je nog net niet genoeg pannenkoeken op had. Ach ja, voor een keertje dan maar. 

Het was weer een ontzettend gezellig weekend met jullie. Wat houd mama toch veel van jullie.

De Sint is weer in ons land!

17 november 2018

Hoi boeffies,

We waren al druk met ons huis versieren voor de sinterklaas.

Jullie verheugen je hier toch al zo ontzettend op. Het Sinterklaas journaal werd dan ook trouw elke dag gevolgd.

Zodra mama zei dat het al bijna 6 uur was, pakte jullie allebei je stoeltje en gingen dan voor de tv zitten.

Xam jij riep enthousiast...waar is zwarte piet nou, mama waar is sinterklaas nou? Echt zo grappig.

Milan jij was vooral benieuwd waar alle cadeautjes zijn.

Met zijn drietjes hebben we het huis in de sinterklaas sfeer gebracht. Slingers, versiersels, zwarte pieten geknutseld en van de strijkkralen een sinterklaas slinger gemaakt.

Van de week kwamen er ook 2 kinderen uit jou klas bij ons spelen, Jaimie & Emma, en toen hebben we ook voor Emma een slinger gemaakt.

Gistermiddag heb jij je tekening die je van school had mee gekregen voor de kleurwedstrijd heel mooi gekleurd. En jeetje, wat kan jij al mooi kleuren, echt al binnen de lijntjes. Vol trots hebben we jou schoen en je kleurplaat bij de AH in geleverd.

Ook heb jij je bouwwerk voor het grote Sinterklaas feest gekleurd. Hiervan had mama een foto en een filmpje naar de goede Sint gestuurd waarop jij & Xammie een heel leuk berichtje van de Sint kregen.

Ja Milan, je was helemaal onder de indruk.Jij wil deze knutsels dan ook persoonlijk aan de sint geven als ze bij opa & oma Gitaar langskomen.

Vanmorgen was het dan zover, vanmiddag zou de Sint aankomen bjj ons op het dorp. Eerst zijn we nog naar judo geweest waar jij je judo pak kreeg. Ahh, vol trots poseerde je voor de foto.

Onze kleine judoka. Helaas voor jou Xam zat jou maat er niet bij, maar deze krijgen we waarschijnlijk volgende week. 

Jullie hebben goed meegedaan, en vooral jij Milan.

Je lette zo goed op, en je hebt echt ontzettend goed je best gedaan.

Maar ook jij hoor Xam. Met gemak maak je een echte judo rol. Ons stoere binkie.Je stormt zo op de mat en baf...daar gaat Xammie. Haha! 

Hierna zijn we boodschappen gaan doen, thuis nog wat gegeten en toen vlug jullie omgetoverd tot mooie pietjes.

 

We kwamen aan bij het winkelcentrum en het feest was al begonnen.

Een heleboel pieten, gezellige muziek en daar kwam ook SInterklaas.

En toen sinterklaas Ameriko had gevonden was er nog  een optocht door het dorp. Na de optocht gingen we naar een zaal waar de muziekpieten nog een optreden gaven. Milan jij zat te knikkebollen op papa's schoot en Xam jij zat eerst nog enthousiast mee te klappen en dansen op de muziek maar ook jij viel op mama's schoot in slaap. Allebei blijkbaar erg moe van de judo. Hihi!

Toen was het moment aangebroken van de kleurwedstrijd. Sinterklaas had een tekening uitgekozen.

En dat was die van jou Milan. Al slapend is papa met jou naar voren gelopen naar het podium. En jij werd toen wakker, ahh, gelukkig werd je vrolijk wakker.

Je was zo blij dat je gewonnen had. Mama had een slapende Xammie in haar handen, maar mama wilde natuurlijk wel snel een paar foto's maken. Terwijl zwarte piet jou Xam vast hield, heeft mama snel een paar foto's kunnen maken. Je had een bowlingset van Spiderman gewonnen.

Papa & mama zijn zo trots, je had ook zo je best gedaan.

En vanavond hebben jullie allebei je schoen gezet. Milan jij hebt al een liedje gezongen en een wortel in je schoen gelegt.

Mama is benieuwd naar jullie reactie morgen ochtend. Heerlijk...de sinterklaas periode is weer aangebroken.Een spannende maar o zo gezellige periode.

 

 

 

 

 

Oefenen op je fiets, naar de boerderij en voorstelling op school!

16 november 2018

Hoi boefjes,

Wat gaat het toch goed met jou op school Milan. Je hebt het hier toch zo ontzettend naar je zin en je bent ook heel geliefd in de klas. Iedereen hangt gelijk om je heen zodra jij het schoolplein opstapt. Wel heel leuk om te zien. Je bent zelf totaal niet zo op de voorgrond, maar iedereen is gewoon graag bij jou. 

Elke dag krijg je van verschillende kinderen een knuffel of een kus, of loop je hand in hand met iemand je klas uit, en dan kom je blij op mama afgerend of diegene bij ons mag komen spelen. En natuurlijk mag dat. Mama vind dat hartstikke gezellig en jij ook Xam. Ook jij vraagt telkens naar kindjes uit Milan zijn klas. Wel heel leuk.

Jij vond de Peuterspeelzaal verschrikkelijk, maar als mama vraagt of je naar Milan zijn school wil dan zeg je enthousiast ja.  Nog heel even geduld hebben dus. Maar het gaat toch al vlug zat allemaal.

Mama heeft van de week extra gewerkt. Terwijl jij Milan op school was heeft Brenda op jou Xam gepast.Helaas was jij niet helemaal jezelf, heel erg verkouden en hangerig. Jullie hebben samen spelletjes gedaan.

Eind van de middag kwam Brenda gezellig bij ons langs samen met Mellow.

We zijn nog even langs de boerderij gelopen. Xam jij mocht Mellow vasthouden.

Milan jij was op je fiets.

Eigenlijk moeten we wat vaker gaan oefenen. Ook Spock liep met ons mee. 

Donderdag kwamen opa & oma Gitaar op jullie passen. En 's avonds had jij Milan een muziek voorstelling op school.

Het thema is al een paar weken muziek bij jullie in de klas. Jullie hadden al allerlei muziek instrumenten geknutseld. Waaronder een mooie gitaar die jij helemaal zelf geverfd hebt. 

Jij had je hier al zo op verheugt, maar je was ook niet helemaal lekker.

Je zat gewoon te knikkebollen op het bankje. Papa liep snel naar je toe voor je voorover van het bankje zou vallen. Omdat het toch al bijna afgelopen was zijn we vast naar huis gelopen.

Xam jij was op de terugweg alleen maar met de maan en sterren bezig. Hihi!

Ook de logopedie gaat super goed. Je kreeg complimenten van Yvette. Wel zat je weer grapjes uit te halen. Donderstee

Hierna zijn we nog even naar de boerderij en speeltuin geweest.

Tjee wat was het koud zeg. Aangezien we alle 3 snotterig waren zijn we dan ook niet zo heel lang gebleven.

 

School!

09 november 2018

Hoi schatjes van mama,

Milan jij hebt het toch zo naar je zin op school. Je gaat nu bijna 2 weken naar school en elke dag wil je wel een vriendje of vriendinnetje mee naar huis nemen. Als het aan jou ligt neem je de halve klas mee. Zo had Emma al bij ons gespeeld, maar ook Joris & Ellen.

Je speelt elke dag wel met Emma, Ellen, Joris & Lana. Jullie lopen dan zo lief hand in hand over het schoolplein.

Mama is zo blij dat je het zo leuk hebt. Ook thuis ben je super vrolijk en luister je goed.

Xam met jou gaat het ook goed. Zeker nu je weet dat je niet meer naar school hoeft. 

Toen opa & oma onderweg waren naar ons, en mama jou vertelde dat opa & oma er aan kwamen was je  helemaal blij, opgelucht zei je...mama school weg. Ja lieffie, school is weg, haha, voorlopig hoef je nog niet. En nu leg je gelukkig ook niet meer de link als opa & oma komen oppassen dat jij naar school moet.

Wel zit jij een beetje in je dwarse periode, wat soms wel grappig is maar ook best vermoeiend. Maar verder ben je ook echt een poepie hoor. Je blijft mama's kleine vrolijke lachebek

die overal de grootste lol om kan hebben. Je komt dan soms gewoon niet meer bij van het lachen. En je zingt veel, wat mama zo schattig vind.

En nu Milan naar school gaat, heeft mama meer tijd voor jou. We gaan dan ook veel weg naar de speeltuin

of kinderboerderij. Of lekker knutselen aan tafel

of een leuk spel doen.

Maar het aller eerste wat jij doet als we Milan naar school hebben gebracht is de auto's van Milan pakken.

Ahh, en Milan jij gaat elke ochtend voor we naar school gaan vlug al jou Cars en Robo Cars verstoppen. Je vraagt daarna aan Xam...Xammie beloof je dat je niet met mijn auto's gaat spelen?? Waarop jij Xam ja zegt. Maar zodra jij Milan op school bent, ren jij Xam enthousiast de woonkamer in, en zeg je...mama, met Milans auto's spelen.

Nou lieffies, mama is toch zo trots op jullie tweetjes...en ik hou super super veel van jullie...voor altijd!