Dagboek

Aantal berichten: 106
Ga naar:   

Milan zijn oranje slip & Xam zijn gele slip, en wokken voor opa Gitaar zijn verjaardag!

15 juli 2019

Zaterdag was de dag waar jij Milan zo op had verheugt. Jou examen. Vooral nadat papa afgelopen donderdag zijn oranje band heeft gehaald kon jij niet wachten om je oranje slip te verdienen.

Meester Marcel zei dat hij ook jou Xam examen af wilde laten nemen. Zo leuk!

Jullie hebben het echt super goed gegaan.

En wat waren jullie trots,

net als wij natuurlijk. Xam, na de vakantie krijg jij van ons ook je eigen judo pak. Dat heb je bij deze dubbel en dwars verdient.

Hierna zijn we nog even langs opa & oma Spin geweest. 

Nog geluncht bij de Hema, en bij de speelgoed winkel nog een cadeautje opgehaald wat we weg hadden laten zetten.

Eind van de middag zijn we nog naar de Intratuin geweest waar jullie allebei met een speurtocht hebben mee gedaan.

Mama wilde graag een waterplantje kopen, en omdat jij Milan zo graag waterslakken wil hebben is mama het aan die meneer van de afdeling gaan vragen of er toevallig ook slakken op die plantjes kunnen zitten. Hij zei dat dit wel voor kan komen, maar toen mama het uitlegde dat jij dat ook graag wil is hij speciaal voor jou een bakje gaan vullen met waterslakken. Ahh en wat was je blij.

Er was nog een bbq demonstratie dus we hadden geluk. Milan jij hebt  kipsates gegeten en 3 pizza punten zo van de bbq. Xam, jij hebt ook zitten smullen van de pizza. Jij hebt gewoon 4 pizza punten op. 

Toen we thuis kwamen was het eigenlijk al tijd voor het avondeten, maar we waren allemaal nog vol van de bbq, haha!

Milan jij ging gelijk aan de slag. Jij hebt een grote vaas helemaal ingericht met mooie stenen,

waterplantjes en natuurlijk jou slakjes.

Zondag hebben jullie een stuk gefietst en eind van de middag  kwam Floortje nog even bij ons spelen.

En toen mama haar weer thuis had gebracht moesten we vlug omkleden en zijn we wezen wokken, nog voor opa Gitaar zijn verjaardag.

Het was ontzettend gezellig om met de familie samen te zijn,

en jullie hebben echt lopen bunkeren. Hahaha, iedereen was verbaasd dat jullie zo veel aten. Ja als het maar met de p begint, dan wil het er wel in. 

Jullie hebben nog heel lang in de speeltuin gespeeld samen met Caithlin & Bruce.

Was weer een heerlijk weekend met jullie schatjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judo en een dagje naar de Beekse Bergen

07 juli 2019

Hoi lieverds,

Wat een fijn weekend hebben was het weer. We hebben weer een hoop gedaan, en voor het weekend begon zijn we gezellig gaan picknicken in de grote speeltuin die pas verbouwd is.

Elle ging gezellig met ons mee, en ook Michelle kwam met Danique naar de speeltuin.

Jullie hebben zo fijn kunnen spelen. 

Nadat we Elle weer thuis hadden afgezet zijn we even langs Bibi gelopen. Mark & Brenda zijn nu op vakantie en wij zorgen voor hun kat.

Zaterdag heb jij Milan geoefend voor jou examen,

en wat gaat dit goed. ook jij Xam doet steeds meer mee met de les.

Milan, jij wilde heel graag naar een rommelmarkt omdat er in de speelgoedwinkels bijna niet meer aan nieuwe Cars auto's is te komen die jij nog niet hebt. Mama had gelezen dat er in Barendrecht op de kinder boererij een rommelmarkt zou zijn. Er waren een hoop kraampjes, en juist toen mama dacht dat je niks zou vinden vond je bij het allerlaatste kraampje een Cars auto, en dan wel 1 die je nog niet had.

En omdat je zo enthousiast was mocht je deze van die mevrouw hebben. Ze vond het zo leuk om te zien hoe blij je was. En jij Xam mocht die andere Cars auto van haar hebben, maar deze hadden jullie allebei al. 

Zondag zijn we voor Vaderdag naar de Beekse Bergen geweest. Wat een mooi aangelegd park is dit zeg.

Mama was hier nog nooit geweest, dus ze genoot er echt van, net als jullie trouwens.

Alleen halverwege het park begon jij Milan heel hard te huilen. Je was gestoken door een wesp, precies in jou lip. Jeetje, wat een rot plek, en het werd al vlug behoorlijk dik.

Juist nu hadden we niks bij ons dus mama is vlug op zoek gegaan naar een EHBO post. 

Op de post wilde ze jou lip uitzuigen, maar jij schrok je rot toen je het apperaat zag. Voor de schrik kreeg jij een waterijsje, maar jou lip uitzuigen dat zag jij niet zitten. Uit eindelijk heeft papa die inmiddels ook op de EHBO post was aan gekomen met Xam en jou buiten al hoorde, jou lip zelf uitgezogen. Er kwam echt veel gif uit.

Jij wilde jou ijsje niet meer, maar jij Xammie nam hem al te graag van je broer over.

Toen het weer wat beter ging zijn we het park weer ingelopen.

We hebben een hoop gezien, en jullie hebben nog een tijdje in de speeltuin gespeeld.

Het springkussen waren jullie niet vanaf te krijgen.

Als laatste hebben we de safari gedaan. En jij Xam, was helemaal op, en je viel tijdens deze safari al vlug in slaap. 

Pas thuis werd je weer wakker, en je wilde nog even terug om op het springkussen te springen, hahaha, nou dat word dan een andere keer hoor. Waarop jij antwoorden....morgen??

Mama vond het super gezellig met jullie.

 

 

 

 

 

 

Wouw....wat een rapport Milan!

06 juli 2019

Hey lieverd,

Jou eerste rapport is binnen, en wat voor 1.

Je hebt een rapport waar je echt trots op mag zijn, en dat ben jij ook...en papa & mama zijn nog trotser.

Rekenen is bovengemiddeld (1 na hoogste graad) en taal is opvallend (opvallend is de hoogste graad).

Soms vragen papa & mama weleens aan jou als je weer eens iets weet over rekenen hoe je dit weet, en dan zeg jij...oooh mama, dat weet ik gewoon.

Gisteravond hadden we rapportbespreking en de juf vertelde dat jij pas een cito toets hebt gehad, wat zij een primo werkje noemde. Maar mama wist dat al, want jij vertelde een tijdje terug al aan mama, dat je een cito toets hebt gehad, en dat het echt een makkie was. Dus blijkbaar heb je hier toch iets van opgevangen.

De juffen denken dat jij zelfs nog hoger zou scoren. Nou papa & mama vinden dit al heel knap.

Wel moeten we van jou juf goed in de gaten houden of jij je niet gaat vervelen en dat je genoeg uitdaging krijgt. Want dat merken we wel. De juffen proberen jou al vaak werkjes te geven en je krijgt moeilijkere dingen te doen. Nou lieverd, je gaat na de vakantie naar groep 2.

En inmiddels heb jij ook al iets moois uitgezocht voor jou rapport. 

Ahh en Xammie zei, ik ga even naar boven om mijn rapport te halen, en toen kwam hij teleurgesteld beneden om te zeggen dat hij zijn rapport niet kon vinden. Nou ook Xam heeft wat moois gekregen hoor voor zijn rapport.cheeky

 

 

Vissen, en alle drie gevallen!

14 juni 2019

Hoi lieverds,

Eindelijk zijn we dan eens gaan vissen. Milan, jij vroeg bijna elke dag wanneer we nu eens gingen vissen.

Nou vandaag dus, haha! Papa heeft vanmorgen alle vis spullen van zolder achter de luiken vandaan gevist en we gingen al vroeg op pad. Mama een koeltas vol lekkere hapjes gemaakt en genoeg te drinken voor onderweg.

Al snel hadden we een mooi plaatsje gevonden op een steiger aan het water.

Xam, jij kon niet stil zitten, niet echt ideaal zo aan de waterkant, dus mama is met jou het bos in gewandeld, en we hebben een grote ronde gemaakt.

Toen we weer bij de steiger aan kwamen had jij Milan het een beetje koud gekregen van het stil zitten.

Jij wilde ook een rondje maken door het bos en het liefst rennend. Jullie pakte allebei een hand van mama en gingen rennen. Zo rende we alledrie hand in hand over de brug, tot 1 van jullie voor mama haar voeten sprong. En daar gingen we dan, alledrie keihard onderuit op de brug. Mama wist niet wie ze het eerst van de grond moest rapen, en natuurlijk had mama juist vandaag geen pleisters of jodium bij haar. Dit zit standaard in mama haar tas, maar nooit als je het nodig hebt.

Gelukkig was er een mevrouw die pleisters had, en toen ze mama haar broek zag zei ze dat mama geloof ik ook wel een pleister kon gebruiken. Mama haar leivelingsbroek was helemaal stuk, en mijn knie lag goed open. Xam...jij zei oooh mama heeft de grootste au. 

Nadat we allemaal volgeplakt zaten met pleisters zijn we toch nog een stukje het bos ingelopen.

Hierna zijn we doorgereden naar de dierentuin, want het vissen waren jullie inmiddels al zat. Helaas niks gevangen, maar het ging om het idee.

We hebben een heerlijke dag gehad in de dierentuin

en jullie hebben je prima vermaakt in de grote speeltuin.

Weer een hoop gezien

en tussendoor nog een ijsje geten omdat het zo warm was, 

en een ritje met het treintje gemaakt. 

En deze gezellige middag hebben we afgesloten met een bezoekje bij de Mac.

 

 

Wandelvierdaagse, Xam op het potje, Vaderdag en een dagje Efteling

12 juni 2019

Hoi kleine wandelaars,

De wandel vierdaagse zit er weer op, wat hebben we het leuk gehad, en wat hebben jullie je best gedaan.

Jullie hadden je al een paar dagen zo verheugd op de wandel vierdaagse, en maandag was het dan zover. We starten om half 19:30 uur, en nadat we de route hadden en we allemaal onze kaarten hadden gestempeld gingen we enthousiast aan de wandel.

Al deze dagen hebben jullie gezellig hand in hand gelopen, gerend en keihard gezongen met kinderen uit jou klas Milan, en jij Xam deed gezellig mee.

En de laatste dag liepen opa & oma Gitaar gezellig mee.

Wat een mooie medailles hadden jullie, nou deze hadden jullie echt verdient en jullie waren er zo blij mee.

Xam jij had ons nog flink verrast, want toen we terug kwamen van de wandel vierdaagse en het eigenlijk al best laat was, kroop jij ineens onder je bed. Mama vroeg aan jou wat je allemaal aan het doen was en dat je nu toch echt je bed in moest, maar je kwam onder je bed vandaan met je potje in je handen. Je zei...mama ik wil hierop plassen. 

En of je dat mag....wouw, mama vond het super goed van jou jongen. Het was inmiddels alweer een tijd terug dat je op het potje wilde en mama wilde jou ook absoluut niet pushen. 

En eigenlijk doe je het de afgelopen dagen ontzettend goed. Telkens als jij moet plassen of poepen ga je op je potje of op de wc. En dit verdient natuurlijk een mooi cadeau.

Milan, jou hebben we afgelopen zaterdag ingeschreven voor zwemles. Dinsdag 2 Juli ga jij voor het eerst zwemmen en je hebt er veel zin in.

Je kreeg een leuke rugzak van Krokobil, handdoek en wat leuke boekjes.

's-Avonds zijn we gezellig gaan wokken met zijn viertjes.

Ook hadden we de verjaardag van Malu.

Zij is 5 geworden en net als vorig jaar hadden ze nu ook een heel groot springkussen staan waar jullie niet vanaf te krijgen waren. Haha! Jullie hebben hierop gesprongen tot we weer naar huis gingen. Alleen voor een slokje drinken of een vluchtig chipje kwamen jullie er even af, want daarna moest er natuurlijk weer gesprongen worden.laugh

Van de week heeft mama een hele dag op Danique gepast wat jullie natuurlijk erg gezellig vonden.

Xam jij hebt samen met Danique muziek gemaakt en op Dirk Scheele gedanst.

Tussendoor nog naar Logopedie bij jou op school Milan. Waar jullie met zijn drietjes hebben mee gedaan.

En toen jij 's middags vrij was van school en hebben we eerst ovenbroodjes gegeten,

verder hebben jullie je prima vermaakt in de tuin.

Jullie hebben een tent gebouwd, en in de tent lekker een ijsje gegeten, ketting gemaakt en natuurlijk met water gespeeld.

Eind van de middag zijn we naar Michelle gelopen en hebben we Danique thuis gebracht. Michelle heeft gelijk jou haar geknipt Milan.

Xam jou haar had Michelle gisteren al geknipt. Jullie hebben nog even met zijn drietjes in de tuin gespeeld, bij de konijnen wezen kijken en de vissen wat jullie allebei helemaal geweldig vinden. Danique was zo hangerig en bleek dus koorts te hebben.

En schreef mama dat het het de maand van ziek zijn was voor jou Milan, nou Xam jij kwam nu dus ook aan de beurt. Jeetje ook heel de week hoge koort. Helaas moesten we nu weer het logeren bij papa's tante afzeggen. 

Waarschijnlijk heeft Danique jou toch aangestoken.

Ook hadden we kaartjes voor de Efteling en deze moesten we echt opmaken. Ahh Milan jij kwam s-Morgens zo vrolijk je bed uit, en riep Yeahhh wij gaan naar de Efteling. Mama vertelde dat Xam ziek was, jij dacht dat mama een grapje maakte, maar dit was helaas geen grap, echt zo zielig.  Gelukkig konden we eind van de week toch nog naar de Efteling. Jullie konden niet wachten.

Mama had verwacht dat het niet zo druk zou zijn, maar toen we de parkeerplaats opreden zagen we zoveel bussen, allemaal schoolreisjes, haha!

Maar ondanks dat het super druk was, hebben we een hoop gezien en gedaan en ook nog eens geboft met het mooie weer.

De bobslee vonden jullie echt heel leuk,

net als de Fata morgana, hier wilde jij Milan als eerste in.

Ook in de piranha hadden jullie de grootste lol, vooral omdat net als vorig jaar mama er zeiknat uitkwam.

Jullie hebben genoten van Ravelijn de show op het park, en het zo goed volgehouden, en toen we uit Symbolica kwamen was het al 18:10 uur.

Alle attractie gingen sluiten tot jullie grote teleurstelling.

Mama dacht slim te zijn door nog even watermeloen te eten, zodat de ergste drukte weg was, nou echt niet dus. Het was zo druk op de parkeerplaats dat we pas om 19:15 uur het parkeerterrein afreden.

Wel zijn we als verassing lekker bij de Mac gaan eten. Wat een leuke dag was dit.

We hebben ook nog bij de Intratuin een Workshop gedaan voor Vaderdag.

Ze hebben tegenwoordig een hele kas waar de workshops gehouden worden. Jullie hebben een mooi schort geverfd voor papa, en tussendoor kregen jullie nog wat te snoepen en een glaasje limonade.

Buiten was het noodweer, dus deze workshop kwam heel goed uit.

En toen het eindelijk Vaderdag was konden jullie niet wachten om al jullie cadeautjes aan papa geven.

Milan onder jou bed had je al een cadeautje liggen, iets wat jij hebt gemaakt op school voor papa.

En natuurlijk jullie vlinderhuisjes die jullie pas hebben geverfd. Ook hadden we een mooie kaart voor papa gemaakt, voor een dagje naar de Beekse Bergen om op safari te gaan.

Papa is weer flink verwent door jullie.

Jullie hebben allebei mama geholpen met een lekker ontbijt voor papa op tafel klaar te zetten. 

En in de middag zijn we naar opa & oma Gitaar gereden. Voor opa hadden jullie ook iets moois gemaakt.

Het was heerlijk weer, en we hebben in de tuin gezeten. Jullie hebben met Buddy gespeeld

en Milan jij wilde graag een potje rummicub spelen.

Mark, Rianne, Jamie, Caithlin & Bruce kwamen ook nog. En jullie hebben je goed vermaakt met Bruce.