Dagboek

Aantal berichten: 124
Ga naar:   

Herfstvakantie!

03 november 2019

Hoi lieverds,

De Herfstvakantie is begonnen en wij zijn allemaal ziek (op papa na dan).

Alledrie last van ons keel, hoesten en snotteren. Mmh mama had wel een leuker begin van de vakantie voorgesteld, maar in Herfst kun je dit wel verwachten.

Gelukkig hebben we nog wel een aantal leuke dingen kunnen doen.

Dus na een paar dagen in huis rondgehangen te hebben zijn we naar opa & oma Gitaar in Zoetermeer geweest.

We zijn met zijn allen naar tuincentrum de Driesprong geweest want hier was de kerstshow nu open. Rianne, Caithlin en haar vriendinnen en ook Bruce gingen mee.

Xam helaas was jij echt nog niet fit, dit kon je wel merken want je hing overal als een klein zielig hoopje bij. Terwijl jij normaal gesproken lekker gek aan het doen bent of staat te dansen zo rustig was je nu.  Er was ook nog een kleine speeltuin, waar jij je toch met alle anderen hebt uit kunnen leven en jullie hadden de grootste lol. Hierna stortte je wel helemaal in.

Vrijdag was de laatste dag van de vakantie, net nu het weer beter met jullie gaat. Mama had als verrassing een dagje ballenbak in petto, en jullie waren helemaal door het dolle. 

We waren er al vroeg, tussendoor nog een lekker cupcakje gehaald met iets te drinken,

tussen de middag lekker patat en pas eind van de middag gingen we weer naar huis. Moe en voldaan! 

Het weekend zijn we naar de kerstshow in Halsteren geweest. Wouw...wat een werk hebben ze er van gemaakt. Echt zo mooi! Het was in Ice age style, zo leuk. Xam jij lag helemaal in een deuk toen je het eekhoorntje zag met een eikel, haha!

Milan jij vond het wat minder leuk, omdat jij pas Ice age had gezien en er zo eng over had gedroomd durfde je hier niet naar te kijken.  We zijn er vlug langs gewandeld en al snel zagen jullie de draaimolen waar jullie wel 6x in zijn geweest. Xam als het aan jou lag kwamen er nog wel 10 rondjes bij. Milan, je kan merken dat je groter word. Jij vond het na 1 rondje wel genoeg en wilde graag verder kijken, maar voor jou broertje wilde je nog even blijven en gezellig met hem overal in gaan.

Ook was er weer een kersttrein die er reed, hier zijn jullie ook een aantal keer in geweest. 

Mama mocht een winterjas uitzoeken van papa. Een hele mooie in mama's lievelingskleur. En deze is zo lekker zacht. Deze gaat mama in Januari echt wel aan trekken als we naar Disney gaan.

We zijn ook nog naar de visafdeling geweest waar jullie hele mooi gekleurde garnalen hadden ontdekt. Mama zei dat jullie er allebei 1 mochten uitzoeken. Milan jij wilde graag een rode

en jij Xam een blauwe.

Omdat jullie ook nog naar het springkussen wilden, zijn we eerst daarheen geweest en hierna terug gelopen om een garnaal uit te kiezen.

Ahh, jullie waren zo blij. En wat zijn ze leuk. Ze heten allebei See, vernoemd naar een Oddbod die veel eet, haha! Ze passen leuk bij Oscar...nu hebben we een rode, blauwe en een witte. De nederlandse vlag.laugh

 

 

Oscar de garnaal gehaald en workshop!

23 oktober 2019

Hoi lieverd,

Vorige week zijn we weer gezellig naar de workshop geweest.

Jullie vinden dit zo leuk om te doen, maar ook mama hoor. Mama zit echt te genieten als ze ziet hoe jullie in je knutselwerkje op gaan. En het komt eigenlijk als geroepen, want mama keek zo vaak voor iets als een soort knutselclub hier in de omgeving omdat mama het lastig vind om telkens iets nieuws te verzinnen voor jullie om te maken. Dus dan is dit ideaal natuurlijk.

Zo gingen jullie deze keer vogelvoederhuisjes maken en schilderen. En ze zijn beiden zo mooi geworden.

We zijn nog even naar de afdeling van aquariums gelopen want jullie wilde heel graag een garnaal voor het aquarium. De keuze was snel gemaakt, en wat is die leuk, hij heet Oscar. Haha!

Thuis heeft mama Oscar met zak en al in het aquarium gehangen, zo kon hij mooi wennen aan het water.

En ondertussen waren jullie kunstwerken aan het drogen, en  toen alles lang genoeg gedroogd had heeft mama ze in de tuin gehangen. Wat staat dit gezellig. Mama is er heel blij mee.

Hierna hebben we Oscar uit het zakje gehaald en kon de kleine acrobaat zijn nieuwe huisje verkennen. Jullie zijn helemaal weg van deze grappige garnaal.

Ook hebben we weer een Halloween tafel gemaakt.

Enthousiast gingen jullie het huis versieren met allerlei Halloween accessoires,

inclusief een Halloween boom met spinnen en vleermuizen. 

Jullie weten ook al precies hoe Louis jullie moet gaan schminken. Nog even geduld en dan mogen jullie verkleed. 

 

 

Verjaardag!!

22 oktober 2019

Lieve Milan & Xam,

Afgelopen zaterdag hebben we jou verjaardag Milan voor vrienden en familie gevierd.

Je was de dagen echt aan het aftellen. Helaas werd je deze nacht ziek en had hoge koorts.

Mama zag jou verjaardag al in duigen vallen, net als jou verjaardag Xam. Wat dat betreft had het geen betere timing kunnen zijn. De volgende morgen dacht mama dat ze iedereen kon afzeggen maar gelukkig viel het mee.

Milan jij moest er niks van weten om je verjaardag af te lassen en het ging wel weer aardig met je.

De judo hebben we wel even gelaten voor wat het was, dat komt na de vakantie wel weer.

Mama is jou taart gaan halen, en bij thuiskomst werd deze gelijk goed gekeurd.

Jaja, voor de 4e keer op rij is het een Cars taart geworden.

Jullie samen hadden al besloten wie welk stukje van de taart jullie zouden opeten. Milan jij wilde Bliksem MCQueen, Xam jij koos voor Takel.

Al snel kwam alle visite,

 

en ondanks dat jij niet helemaal jezelf was heb je het wel naar je zin gehad.

Met zijn alle op de trampoline, spelletjes gedaan en natuurlijk lekker gesnoept.

Tussendoor trok jij je ook wel terug. Als het je net wat te druk werd, want drukte daar hou jij gewoon niet zo van. Geeft niks hoor, mama kan het haar goed voorstellen als je dan er ook nog niet zo lekker bij voelt.

Xam jij bent wat dat betreft weer heel anders, jij houd wel van dat drukke, en doet enthousiast mee.

Jij hebt bijna heel de dag op de trampolien gesprongen samen met Bruce. 

 

Ook Floortje kwam nog langs, en samen met haar heb jij geverfd,

en dat wisselde je af met de trampoline. Jullie gingen het oddbod spel spelen. Deze hebben jij & Xam zelf verzonnen en de rest van de kinderen deed gezellig mee.

's -Avonds bleven er nog een aantal mensen mee eten. Het was een hele gezellige dag en jullie beiden zijn flink verwent.

De tafel leek zoals elk jaar wel een speelgoed winkel. Haha!

Milan jij storten helemaal in, en bleek weer koorts te hebben.

Mama heeft jou op gelegd, gelukkig hebben we wel jou verjaardag kunnen vieren. En heb je een topdag gehad.

De volgende morgen was je best vroeg wakker, maar dat is ook niet zo gek als je weet dat er een tafel vol nieuw speelgoed staat te wachten om uitgepakt te worden.

Je begon gelijk met jou Cars lego,

smart games

en knutsel spullen. Tussenfoor vertelde je mama dat dit de  leukste verjaardag van heel de wereld was geweest. Fijn hoor, papa & mama genieten er ook van.

Ook jij Xam bent zo verwent, samen met papa heb jij je brandweerwagen van playmobile in elkaar gezet.

's-Middags zijn we een stuk gaan wandelen.

Jij wilde heel graag samen met mama naar buiten om foto's te maken met  jou nieuwe camera.

Echt van alles ging op de foto. Zo leuk! Mooie bloemen, planten, katten, insecten en een auto zonder deuren. Mama vind het zo leuk om te zien.

Thuis liet jij enthousiast aan papa en Xam zien van wat jij allemaal foto's had gemaakt. En je kwam er achter dat er ook nog spelletjes op je camera staan. 

Het was weer een gezellig weekend met mijn mannen

 

Een kijkje in de bus, peutergym, jarig en kijkavond!

20 oktober 2019

Hoi lieverds,

Milan jij had vanmorgen eerst logopedie. Juf Regina vroeg aan jou Xam of je gezellig in de klas van Milan wilde wachten. Nou dat wilde je wel, en je ging gelijk met Floortje en Lana mee. 

Logopedie gaat zo goed Milan, het zal denk ik nu niet lang meer duren. Wat jij wel jammer zal vinden, want je vind het er altijd heel leuk. 

Na afloop bracht mama jou weer terug naar de klas.

En Xam jij zat er zo lief in de kring. De juf vertelde dat het leek alsof je er altijd al bij was. Zo leuk! Juf Elise vroeg aan mama of ik haast had, want ze hadden nog een verrassing. Mama had gelukkig niks op de planning staan, dus we zijn blijven zitten.

Er kwam een meneer langs in de klas en jullie moesten allemaal raden met welk voertuig deze meneer hier was gekomen. Uit eindelijk bleek hij een buschauffeur te zijn en mochten jullie allemaal zijn bus komen kijken die naast het schoolplein stond. Xam jij vond het helemaal leuk zo met al die kinderen uit Milan zijn klas. En trots liep je hand in hand mee naar de grote bus. Dit hoorde bij het project "vervoer" waar jullie op dit moment mee bezig zijn op school.

Hierna hebben jullie nog wat gevoetbald op het schoolplein en

ging jij MiIan op school nog wat eten en drinken. Xam jij vond het best jammer want je hebt van dit ochtendje school echt genoten.

Milan jij bent deze week ook nog voor jullie project vervoer nog naar het Mauritiem museum in Rotterdam geweest. Helaas hadden jullie veel file overweg waardoor jullie hier maar kort waren geweest. Toen mama jou tussen de middag uit school haalde was je heel boos. Mama vroeg aan jou wat er aan de hand was en of je het wel leuk had gehad. Je zei dat het heel leuk was, maar veel te kort, dat jullie alleen maar hadden gespeeld en niks van het museum hebben gezien terwijl jij dit wel heel graag wilde. Nou we gaan hier ook snel nog naar toe hoor lieverd, want papa & mama willen hier ook zelf nog naar toe. Dus komt goed.

Ook zijn we van de week naar peutergym geweest en Milan jij ging gezellig met ons mee.

Milan jij wilde al een hele tijd zo graag mee naar Xam zijn peutergym. Telkens zei je dat je zo benieuwd was hoe Xam zijn peutergym er nu toch uit zou zien. Maar nu je overmorgen 5 word, en dus echt leerplichtig bent, had mama  iets van je gaat straks nog zoveel jaren naar school, dus waarom niet een keer een smokkeldag.

En het was echt ontzettend leuk. En stiekem vind mama het jammer dat we dit niet vaker kunnen doen.

's -Middags zijn we nog naar een workshop in de Intratuin geweest waar jullie Halloween pompoenen mochten beschilderen.

Er stond al een beker limonade voor jullie klaar en lekkere snoepjes.

En nadat jullie alle verf kleuren op jullie pallet hadden gedaan, gingen jullie enthousiast aan de slag. Ze zijn echt heel mooi geworden. Hierna mochten jullie vissen uitzoeken voor het aquarium. 10 Cardinaal tetra's zijn het worden. En binnenkort komen er nog een aantal andere vissen bij.

Heb jij toch nog je visjes, net voor je verjaardag.

Donderdag was je echt jarig. De avond hiervoor was je al zo zenuwachtig. Je vertelde al dat je echt niet meer kon wachten tot het ochtend was. En terwijl jij boven probeerde met alle moeite in slaap te vallen waren papa & mama druk bezig met het versieren van de woonkamer,

en het maken van jou traktaties.

Dit jaar wilde je graag Ninjago cupcakes. En ze zijn zo leuk geworden.

Na een onrustige nacht, zijn we al vroeg opgestaan. Om 5 uur was de jarige jop klaar wakker.

We zijn eerst wat gaan eten, en hebben even gewacht tot ook papa & Xam beneden waren.

Ohh je kon niet meer wachten om je cadeautjes uit te pakken. Deze had Xam van de week allemaal voor jou ingepakt. Al die dagen heb jij Xam goed je mond weten te houden wat Milan allemaal zou krijgen van ons. Knap hoor!

Telkens liep jij Milan naar de gang om te roepen of papa bijna klaar was met douchen. Mama zei tegen jou...zeg maar dat er koffie staat, dan komt papa vast sneller naar beneden, haha!

Eindelijk kon jij je cadeautjes uitpakken. Je had natuurlijk al je aquarium gekregen maar mama wilde toch ook nog wat speelgoed voor je hebben.

Je hebt weer een hoop Cars auto's gekregen,

het huis van Ramone en wat Oddbods.

Ook voor jou Xam had mama een paar Oddbods. 

Mama moest helaas werken vandaag, en het was ook nog eens mijn lange dag. Gelukkig had papa deze ochtend vrij genomen, en is hij met jou mee gegaan om uit te delen op school. Wat natuurlijk ook heel leuk is voor papa.

Tussendoor kreeg mama een hoop foto's en filmpjes van jou op school. Heel leuk.

De jarige mag altijd van de juf iets uitkiezen, uit een grote stapel kaarten. Jij koos voor het kaartje om heel hard uit het raam te roepen "ik ben lekker jarig en jullie niet". Maar omdat er niemand op het schoolplein was koos je toch voor iets anders. En wel om te toveren.

Je kreeg een toverstaf en mocht kiezen in wat jij de kinderen omtoverde. Je koos voor kikkers, schildpadden en hondjes. Haha! 

Van opa & oma Gitaar had jij alvast een cadeautje gekregen. Bofferd. Strijkkralen van Cars. De rest van hun cadeautjes krijg jij zaterdag. Oma vertelde dat je zelf alles al had opengemaakt en in een bakje had gedaan en gelijk aan de grote tafel aan de slag ging om Bliksem mqueen te maken.

Mama had van 1 van haar cliënten cadeautjes voor jullie mee gekregen. Echt zo ontzettend lief. Die mevrouw had een groot poezen en een honden kussen. Ze vroeg of jullie dit wel leuk zouden vinden. Nou mama verzekerde haar dat dit zeker weten goed in de smaak zou vallen bij jullie. Dus ging zij ze inpakken voor jullie. Thuis waren jullie helemaal verrast toen mama deze cadeautjes gaf. Helemaal blij waren jullie hier mee. Het was ook wel grappig, want jij Milan had deze ochtend op school tijdens het uitdelen een hele grote dierenkaart uitgekozen met een zelfde poes en hond erop.

's-Avonds zijn we met zijn allen nog naar de kijkavond bij jou op school geweest Milan.

Al een aantal weken zijn jullie aan het knutselen op school, en hebben allerlei mooie voertuigen van karton en strijkkralen gemaakt. Jij Milan hebt een ambulance gemaakt van strijkkralen en van karton een kiepwagen.

En vanavond mochten we alles waar jullie zo druk mee bezig zijn geweest bekijken. Ook gingen jullie met zijn allen  een aantal liedjes zingen waar jullie een aantal weken voor hebben geoefend. Echt heel leuk.

Thuis hebben we nog wat van jou lekkere ninjago cakejes gegeten en was het inmiddels al de hoogste tijd voor jullie bed.

Nog een paar dagen en dan vieren we jou verjaardag voor familie en vrienden. Ook hier kunnen jullie niet op wachten.

 

Piratenfeestje!

20 oktober 2019

Hoi lieffies,

 

Vandaag was het dan zover, en oh wat had jij je hier op verheugt Milan, je kinderfeestje, net als Xam.

Gisteravond konden jullie al niet wachten tot het ochtend was en waren jullie druk met piraatje spelen.

's-Morgens zijn jullie eerst gaan judoën,

Milan jij hebt hier ook uit gedeeld alvast voor je verjaardag en hebben we thuis nog wat gegeten.

Milan jij hebt nog wat verassingszakjes gevuld met snoep en een cadeautje.voor jou vriendjes & vriendinnetjes.

Nu kon je echt niet meer wachten, en toen het zover was had je van de spanning in je broek geplast. Mama had je vlug omgekleed en daarna gingen we op pad. Milan jij reed met papa mee, jullie haalden Joris & Lana op. Xam jij reed met mama mee, en wij haalden Floortje op.

Iedereen had er super veel zin in. En bij aankomst op de boerderij stond er al gelijk een feestvarken te wachten. Haha! Jullie mochten het varkentje voeren.

In de schuur zijn we eerst wat gaat drinken met iets lekkers erbij,

en mochten de kinderen omstebeurt hun cadeautje aan jou Milan geven. Een hoop Cars en knutsel spullen. Dat is altijd goed.

Hierna kregen jullie allemaal een poncho, en zijn we naar buiten gegaan.

De mevrouw vertelde het verhaald over kapitein houtpoot, en de verloren schatkist. Deze moesten jullie met behulp van de aanwijzingen zien terug te vinden. 

Jullie moesten op zoek naar de blauwe bloemen, die onderweg verstopt waren op de stam van de bomen. En hierna naar 5 hartjes die in de struiken hingen aan een tak. Voor elk kind 1. Deze konden jullie opbergen in een klein houten kistje die jullie in de wei hadden gevonden. 

Er stond ook een mooie boom, waar jullie allemaal een wensveer mochten ophangen. Iedereen mocht een wens doen en een mooie veer in de wensboom hangen.

Daarna door de kruidentuin waar ook een hoop te zoeken was, door het bos op zoek naar een uil.

En na een hoop opdrachten en aanwijzingen vonden jullie een grote schatkist waarin voor jullie alle 5 een mooi houten doosje zat die jullie mochten beplakken met een hoop mooie vlinders, bloemen en hartjes.

Ondertussen riep de mevrouw van de boerderij jullie om ste beurt naar voren waar jullie een mooi blaadje voor Milan aan het maken als herinnering aan zijn kinderfeestje. 

Terwijl jullie je doosjes aan het versieren waren maakte zijn vast een vuurtje waar jullie nog marshmallows mochten roosteren, wat jullie natuurlijk best spannend vonden.

En ze waren super lekker.

 

Helaas liep het feestje nu tegen het einde. Iedereen heeft het zo leuk gehad en zat vol verhalen.

We hebben alle kinderen weer thuis gebracht en thuis kwam jij Milan mama gelijk omhelzen en bedanken voor je leuke kinderfeestje. 

Maar papa & mama hadden nog een verassing voor jullie...de Mac Donalds.

Een mooie afsluiter van een gezellige dag.

De volgende ochtend wilde jij Milan gelijk knutselen. Je hebt ook zoveel leuke cadeautjes gisteren gekregen. En omdat het zulk lekker weer was zijn we bij ons in het bos een stuk gaan fietsen.

Xam jij ging als een speer. Milan, bij jou hadden we je zijwielen eraf gehaald, dus dat vond je best spannend.

Het ging heel goed, ja mama houdt je wel goed vast, maar voor een eerste keer deed je het heel goed hoor.

Mama had voor jullie allebei een zakje chipjes mee en wat te drinken. En van al dat fietsen krijg je trek, en jij Xammie vond het nu wel de hoogste tijd om de chipjes lekker op te eten.

We kwamen ook nog Hanny & Cees tegen (oom & tante) van papa, zij waren met Smokey de hond aan het wandelen.

Het was een heerlijk weekend!