Dagboek

Aantal berichten: 124
Ga naar:   

Judo ontbijten bij de Intratuin en Valentijnsdag!

16 februari 2020

Hoi lieverds,

Gelukkig kan papa weer een klein beetje lopen, na de diclofenac want niks heeft geholpen slikt hij nu al een halve week prednison. hij is nog niet pijn vrij, en hij loopt nog niet zoals het moet maar we konden in ieder geval weer eens met zijn vieren de deur uit.

We zouden eigenlijk naar de judo gaan, maar jij Xam was niet helemaal fit. En aangezien mama al weken een beetje oververmoeid is en ontzettend verkouden is mama bij jou gebleven. Papa vond het ook wel weer leuk om eens mee te gaan naar de judo. Milan aan de foto's en filmpjes te zien was het weer een gezellige les. Helaas was het niet zo goed voor papa zijn voet, want na afloop had hij nog meer last.

Mama had een ontbijtje gereserveerd bij de Intratuin en na de judo pikte papa ons op

Het was heel gezellig en we hebben gelijk nog wat rondgekeken. Mama houdt echt van de intratuin.

Hierna moesten we nog laminaat uitzoeken want door een lekkage uit de cv ketel staat het laminaat bol op zolder. We hadden een hoop keuze en over een paar weken word het laminaat gelegd.

En toen was het bijna Valentijnsdag, jij Milan bent op school al druk bezig met het leren van een liedje wat over de liefde gaat. Ook mochten jullie een envelop meenemen naar school voor het versturen van een wenskaart. Mama kreeg al een berichtje van de moeder van Lana, want zij wil deze wenskaart graag naar jou sturen. En jij hebt de jouwe naar haar gestuurd.

Ook heb je op Valentijnsdag een mooie kaart geschreven voor Lana.

Je had zo je best op deze kaart gedaan en deze gaf je vrijdag aan haar op school. Lana haar vader nam deze mee naar huis, zodat Lana deze thuis kon zien. En toen mama bijna thuis was gaf Lana haar vader een Valentijnskaart aan mama mee voor jou. Ze hadden deze vanmiddag langs willen brengen maar nu heeft mama deze al.

Tussen de middag was je heel nieuwsgierig naar jou kaart en helemaal blij toen je deze zag.

Lana is ook blij met jou kaart.

Ook had je op school nog mooie hartjes geknutseld voor papa & mama.

Zaterdag zijn we met zijn allen naar de judo geweest. Nog even Oud-Bijerland in geweest. en geluncht bij de Hema. We kwamen langs een kringloopwinkel en hier vond jij Milan een leuke Cars auto en jij Xam een Dino truck. Allemaal weer blij. Jullie hebben nog lekker wat spelletjes gedaan

en eind van de middag zijn we naar de Ikea gereden. We hebben hier wat gegeten en nog krijtjes en stiften voor jullie krijtbord gehaald.

We hebben nog even gekeken bij de banken, en al snel hadden jullie een mooie hoekbank helemaal goedgekeurd.

Papa & mama zitten er over te denken om in de toekomst een hoekbank te nemen. Maar voorlopig houden we het nog bij de bank die we hebben. Want deze ziet er eigenlijk ook nog goed uit.

Zondag was het niet zo best weer en hebben we er een pyjama dag van gehouden. Eigenlijk doen we dit nooit, maar zo rustige dag was eigenlijk best fijn. Jullie hebben geknutseld

en we hebben een hoop spelletjes gedaan,

digestive's gebakken en lekker opgegeten met ee kopje thee onder Brammetje Baas.

Het was weer een fijn weekend!

 

Crea bea Milan

09 februari 2020

Hoi crea Milan,

Wat kun jij toch heerlijk knutselen. Je zegt het zelf altijd al...ik ben heel creatief. Je maakt echt de mooiste dingen. Je verzint het niet alleen zelf, maar maakt het ook helemaal zelf.

En in nog geen paar minuten tijd heb je de mooiste dingen gemaakt.

Zo had jij een periode dat je Grizzly and the lemmings helemaal leuk vond, en baalde dat er niks van in de winkel te koop was, nou dan bedacht jij dat je het ook wel zelf kon maken van jou ovenklei.

Net als de Angry birds.

In een paar minuten tijd had je het voor elkaar om alle angry birds te maken. Zo uit je hoofd. En echt elk klein detail dat weet je. Echt bizar.

Net als dat je de smurfen ook wel leuk vond, maar er achter kwam dat je nog geen gargamel of grote smurf had. Dan pakte jij je kleidoos weer uit de la en ging enthousiast aan de slag.

En ook de aqua mini's van de liddle,

maar ook allerlei leuke dingen voor je oddbods. Je had al van schoenendozen huizen gemaakt voor je oddbods met echte gordijnen erin, een glijbaan met een ballenbak en een heuze keuken.

Waar je nu ook nog eens van jou klei pizza's, patatjes en donuts had gemaakt en een vuilnisbak. 

En als jij op school bent dan pakt Xam stiekem je spullen om hiermee te spelen.

Ook hij kan er geen genoeg van krijgen. Maar dat mag jij natuurlijk niet weten want anders is het huis te klein.laugh

 

 

Rapport, rapport bespreking en meer uitdaging nodig

04 februari 2020

Milan, vol trots kwam je uit school met een tas om je schouder waarin je rapport zat.

Joel kwam vandaag bij ons spelen,

en tussendoor bekeek mama jou rapport. Wouwie het is weer super goed allemaal. Mama had op zolder nog een mooie Cars auto en natuurlijk ook voor jou 1 Xam. 

Omdat jullie zo gek van Angry birds zijn, zijn we na school ook nog even op jacht gegaan naar Angry birds. Al snel hadden jullie de buit binnen en hebben we een kopje warme chocolade melk gedronken.

Van de week hebben we nog met de collecte bus gelopen voor de hersenstichting wat jullie toch zo leuk vonden. 

Helaas redden we het niet in 1x omdat mama naar werkoverleg moest. Jullie vonden dit heel jammer, maar mama ook. We boften ook zo met het zonnetje na al die dagen regen.

Van de week kwam Daan nog gezellig bij ons spelen

en nadat hij weer door zijn moeder was opgehaald wilde jullie verkleed mee collecteren. En zo liep mama dus heel veilig met een politie en een superheld langs de deuren.

Na afloop zijn we de bus gelijk terug gaan brengen bij Lana haar oma. Ze vertelde dat Lana net weg was, maar nog geen paar minuten erna zagen we Lana druk in de voortuin voor het raam springen. Ze had ons gezien en wist niet hoe hard ze terug moest rennen, haha!

Jullie mochten helpen met de centjes tellen wat natuurlijk wel interessant was. Jullie hebben nog even gespeeld en daarna moesten we echt langs de huisarts om papa zijn medicijnen op te halen. Na 3 verschillende anti biotica kuren waarvan de laatste 3 keer is verlengt omdat de ontsteking maar niet weg gaat is er nu gelukkig verbetering te zien. De dokter vertelde dat dit een heel hardnekkige bacterie was. Gelukkig maar want je hoort de laatste tijd zulke rare dingen en mama maakte zich best wel zorgen hierom. Helaas heeft papa nu ook een erge jicht aanval en kan nu niet goed meer lopen van de pijn in zijn teen. Het zit papa even niet mee.

Mama is nog wel met jullie naar de ballenbak geweest waar jullie je prima hebben vermaakt.

Maar toch hopen jullie dat papa de volgende keer weer mee kan. Jullie hebben je er heel de ochtend tot laat in de middag weten te vermaken. Heerlijk toch! Tussendoor natuurlijk nog lekker patatjes gegeten. MMhhh!!

En gelijk weer klimmen. Jullie deden er tikketje, speelde piraatje en verstoppertje. En mama had het druk met foto's maken, haha!

Vooral de klimheuvel vinden jullie leuk. Milan jij klimt hier met gemak naar boven. Xam jij komt er ook bijna alleen het laatste stukje lukt jou niet. Milan jij wilde Xam graag helpen maar jij Xam maakt ook overal een grap van dit tot grote frustratie van jou broer die jou graag wilde helpen bij het laatste stukje.

Milan van de week is Elle ook weer eens bij ons komen spelen. Vorig jaar was ze jou allerbeste vriendin, maar sinds zij naar groep 3 is gegaan speel je eigenlijk nooit meer met haar. Maar vandaag kwam ze gezellig bij ons spelen. Mama moest vandaag nog eerst werken, en de ochtend begon heel slecht. Papa had vrij genomen omdat opa Gitaar aan zijn vinger is geopereerd en niet mocht rijden. Maar toen mama wakker werd bleek papa al heel de nacht wakker te hebben gelegen van de pijn. Hij kon echt niet lopen.

Dus dat betekende dat hij jou Milan ook niet naar school kon brengen. Gelukkig heeft mama wat Michelle weten te regelen. Mama heeft jou vlug voor haar werk gebracht, en tussen de middag kon jij meelopen met de oma van Danique. Marissa & Jasmijn liepen gezellig mee en ook weer mee terug naar school en Michelle haalde jou & Elle op om kwart over 3.

Wel fijn hoor want jij had je al zo op verheugd om met Elle te spelen.

Het was best een drukke week en ook Lana kwam bij ons spelen. Nadat jullie eerst wat hebben geknutseld zijn we naar de speeltuin gelopen. En wat was het heerlijk zo met het zonnetje. Lana haar oma kwam ook nog even. En jullie kregen een tas met een gelukspoppetje voor het helpen met collecteren. Wel heel lief hoor.

Jullie hebben tikkertje gespeeld en verstoppertje. En ook Daan was er uit jullie klas.

Het werd al schemerig dus we zijn weer richting huis gegaan. Vanavond hadden we jou rapport bespreking Milan, en opa & oma Spin kwamen even oppassen en hebben jullie op bed gelegd. 

Na het eten hebben we nog een potje kwartet gedaan en hierna zijn papa & mama naar jou school gelopen. We hebben wel een fijn gesprek gehad en alles aangegeven waarmee we zaten.

Jij vind school best saai en hebt gewoon meer uitdaging nodig. Ze gaan jou nog meer werkjes geven en zeggen al dat het fijn is als jij straks naar groep 3 gaat. En dat gevoel heeft mama ook, dat als jij in groep 3 zit je dan helemaal je draai gaat vinden.

Juf Marijke vertelde nog dat ze vanmorgen toch zo om jou en Lana heeft moeten lachen.In de klas deden jullie "rots en water" een vriendschapspel. Het was de bedoeling dat jullie allemaal kris kras door het lokaal zouden wandelen. En als de juf iets zei je dan moesten jullie je aan iemand moest voorstellen, elkaar aan kijken in de ogen, een handje geven en vertellen hoe je heet. Het was de bedoeling dat jullie dan telkens iemand anders een handje gaven. Aan het eind vroeg de juf aan jullie twee wie jullie allemaal een hand hadden gegeven. En jullie zeiden...nou uhh Lana/Milan...Lana/Milan en ja toen kwamen we elkaar weer toevallig tegen, dus weer Lana/Milan. Hahaha! Ja heel toevallig hoor.

Ja op school houden ze jullie soms bewust uit elkaar anders hebben jullie alleen maar oog voor elkaar.

Natuurlijk mogen jullie soms wel naast elkaar zitten, maar niet te vaak.

Ook hebben we het hoofd nog even gesproken, je bent vaak in de middag zo moe, en ziet ook zo witjes.

Ze zij dat het misschien beter was om aankomende tijd jou de middagen thuis te houden, zeker omdat er een hoop zieken zijn en zo kan jij weer werken aan je weerstand. Wel heel lief van haar hoor dat ze zo rekening met jullie houdt. En toen mama dat tegen haar zei...zei ze...maar ik wil gewoon dat het goed gaat met al mijn kinderen.

Milan jou zwemles hebben we tijdelijk op stop gezet. Volgende week hebben we een afspraak bij de KNO. We willen even afwachten wat de arts erover zegt.

Xammie jij bent nog steeds gek van puntengym zoals jij de peutergym noemt.

Je verheugt je hier echt elke week weer op. En je doet het ook goed. Net als de judo. Een echte sportman, je kent geen angst, en niks gaat je snel genoeg. 

We hebben trouwens weer een nieuwe datum dat we naar Disney gaan, en we verheugen ons er alle 4 op. Nu nog hopen dat niemand ziek word. 

 

 

Judo examen

04 februari 2020

Hoi binkies van mama,

Vanmorgen was het dan weer tijd voor jullie examen.

Jullie stonden te stuiteren van ongeduld en konden niet wachten tot jullie de mat op konden.

Vandaag was er ook een mevrouw bij die jullie mee kwam helpen tijdens het examen. Meester Marcel vertelde dat ze behalve judo ook politie agente is en vannacht nog achter boeven aan had gezeten en maar een paar uur had geslapen omdat ze er toch bij wilde zijn. Dat van die boeven maakte wel indruk op jullie.

Milan jij deed heel goed mee, jij Xam ook wel, maar toch was je net als een paar andere kinderen een beetje zenuwachtig. En toen die mevrouw aan jou vroeg om een worp te doen dook je snel achter mama weg. Mama vroeg aan jou of je het spannend vond en heel zachtjes zei je...zodat andere het niet konden horen...ja mama, heel spannend. Ahh je bent natuurlijk ook nog maar drie, en dan een hoop vreemde gezichten erbij. 

Verder was het een super leuke les, en jullie hebben het ontzettend goed gedaan.

Bij de uitreiking liepen jullie trots naar voren toen jullie naam werd geroepen.

 

En dat zijn wij ook. Weer een stap verder. Milan jij zegt al telkens...ik ga echt wel door tot ik de zwarte band heb en je wil papa graag inhalen. Haha, nou we hebben eens zitten rekenen, als jullie echt doorgaan zou jij Milan op je 14e je zwarte band kunnen hebben en Xam op je 13e. Nou we zijn benieuwd hoor, we zouden het natuurlijk heel leuk vinden maar niks hoeft. We willen dat jullie gewoon doen waar je zelf plezier in hebt. 

Papa & Mama zijn super trots, dus dit was wel weer een cadeautje waard

Euro Disney moeten annuleren papa ziek!

18 januari 2020

Hoi schatjes,

Tot jullie grote teleurstelling en ook de onze hebben papa & mama Disney moeten annuleren.

Mama vind het zo sneu, vooral omdat jullie enthousiast alle warme aangeschafte kleding voor Disney hadden gepast en ingepakt.

Even hielden jullie het spannend of we naar Disney konden, maar er is geen moment bij mama opgekomen dat papa of mama ziek zou worden. Papa heeft sinds vorige week een ontsteking aan zijn been opgelopen door een bacterie dat via een wondje aan zijn teen is binnengekomen. En behalve dat hij niks kan en met een dik en rood been op de bank ligt vergaat hij ook nog eens van de pijn. Hij heeft nu een tweede kuur gekregen die wat breder is en meer bacteriën aanpakt. 

Jullie waren zo verdrietig, en vooral jij Milan. Maar je begreep gelukkig ook wel dat dit voor papa ook niet leuk is, en dat hij zo echt niet mee kan. 

's-Avonds toen papa bij jou een boekje voorlas, vroeg jij aan papa of het een beetje ging met zijn been.

En je zei ook dat je het echt niet leuk voor hem vond en dat hij zo niet naar Disney kon. Toen brak papa, hij vind het zo erg voor jullie dat we niet naar Disney kunnen. Maar we beloven dat zodra papa is opgeknapt we snel een nieuw hotel boeken. En een voordeel is dat het dan ook weer langer ligt is en we geen thermo kleding mee hoeven te nemen. 

Xammie toen Milan vanmorgen op school zat zijn wij naar de speelgoed winkel gereden waar jij van mama een Cars auto uit mocht zoeken. We kozen er ook 1 voor jou uit Milan. Want jij bent school weer langzaam aan het opbouwen. Je bent nog steeds niet de oude en ziet zo witjes.

Toen mama jou uit school kwam halen was je reuze benieuwd naar wat voor Cars auto mama voor je had uitgezocht. Helaas had je deze al, ja je hebt er ook zoveel, en zijn we nadat jij je boterham op had vlug naar de speelgoedwinkel terug gereden. Ze hadden 4 Cars auto's die jij nog niet had, dus het was moeilijk kiezen voor je. Haha!

's-Middags kwamen opa & oma Spin nog even langs, papa mocht oma haar krukken lenen.

Voor jullie hadden ze een zakje met voor ieder een visje erin. Wel heel leuk, en jullie noemen ze Jut & Juul. Het aquarium word zo steeds kleurrijker en gezelliger. Van mama mochten jullie een stukje komkommer erin doen voor de garnalen. Daar zijn ze echt zo gek op. 

Hopelijk is papa snel weer de oude.