Dagboek

Aantal berichten: 104
Ga naar:   

Milan is door naar badje 2!

27 november 2019

Yeeeaaahhh,

Milan je deed het al super goed, maar nu ben je dan toch echt door naar badje 2.

Mama keek bij jou zwemscore op haar telefoon en zag allemaal vuurwerk en dat je door was naar de volgende groep en niet veel later werd mama gebeld door het zwembad om het goede nieuws te vertellen.

Niet alleen jij Milan was supertrots, maar iedereen. En als verassing zijn we de les erop nadat jij je bandje in ontvangst had genomen lekker patatjes gaan eten in het restaurant.

 

 

Milan heeft meer uitdaging nodig!

26 november 2019

Lieve Milan,

Je was al even niet jezelf, en de laatste dagen kreeg mama je zelfs haast niet mee naar school.

Je huilde en schreeuwde dat je school maar stom vond en dat je nooit maar dan ook nooit meer wilde gaan.

Mama vroeg telkens aan je wat je nou precies zo stom aan school vind dan, maar je wilde niks vertellen.

En uit eindelijk vertelde je het aan mij, het blijkt jou werkmap te zijn, je had nog maar 1 leuk werkje hieruit te maken en de rest was zo makkelijk, en zo saai. Jongen...had dit eerder verteld, dit kunnen we toch bespreken met jou juffen. Maar jij schrok hiervan en wilde absoluut niet dat ik dit aan jou juf zou vertellen.

Uit eindelijk heeft mama jou gerust kunnen stellen door te zeggen dat mama zeker weet dat ze jou echt wel iets anders willen laten doen. Helemaal toen je vertelde wat je wel heel graag zou willen doen...namelijk letters leren. 

Jou juf heeft het wel heel leuk opgelost. Ze vroeg nog die zelfde middag aan jou wat je dan wel heel graag zou willen doen in de klas. En jij vertelde haar dat je liever letters leert. En toen mama jou om kwart over 3 van school haalde hadden we weer een vrolijke enthousiaste Milan.laugh

Zie je, je kan beter gelijk alles vertellen wat je dwars zit, er is altijd wel een oplossing voor iets . 

 

 

 

 

Intocht Sinterklaas op het dorp

23 november 2019

Hoi lieffies,

Al heel de week zijn we thuis bezig met Sinterklaas. En de Halloween tafel heeft nu plaats gemaakt voor een Sinterklaas tafel.

En wat is deze gezellig geworden, met cadeautjes, zwarte pieten, Ameriko en natuurlijk Sinterklaas. We hebben ook nog wat pieten en een Sinterklaas geknutseld.

Natuurlijk werd ook het Sinterklaas journaal trouw gevolgd. Al vonden jullie de eerste aflevering niet zo veel aan, want er was geen piet of Sinterklaas te zien, maar wel een hoop zeur mensen volgens jou Milan. Haha!! 

Eindelijk was het dan zover,  Zaterdag kwamen de Sint met zijn pieten weer aan in Nederland.

Eerst zijn we naar de judo geweest, daarna wat gegeten en toen heeft mama jullie vlug in jullie pietenpakken gehesen.

Deze keer hebben we het net als afgelopen jaar hier op het dorp gevierd.

Al heel de ochtend stonden jullie te stuiteren van ongeduld, en jullie hadden dan ook ontzettend veel haast om naar het winkelcentrum te gaan.

Xam jij zag al snel de eerste pieten lopen, en verbaasd vroeg jij waar Sinterklaas zijn paard was.

Milan jij stond vrolijk te dansen op de muziek, en liep enthousiast op elke piet af. Al snel hadden jullie het paard van Sinterklaas ontdekt, en wilde jullie hier even naar toe.

Jullie hadden inmiddels al aardig wat pepernoten gekregen.

Mama moest wel lachen om jou Xam, want jij werd door 1 piet over het hoofd gezien toen deze wel wat aan Milan gaf. Jij liep net zolang die piet achterna tot hij jou zag om te vertellen dat jij niets had gekregen en Milan wel. Haha! Ja jij had vandaag een missie...en dat was zoveel mogelijk pepernoten verzamelen. Milan jij zag een hoop kinderen uit jou klas en ook Lana, jou beste vriendin.

Natuurlijk werd een hoop geknuffeld. Jullie zijn de grootste knuffelkonten van school. Mama hoorde pas van Lana haar moeder dat jullie later gaan trouwen. Lana in haar mooiste jurk en jij in een mooi pak. Samen krijgen jullie 5 kinderen, haha! Ook het hoofd van school zegt als ze jullie al knuffelend op het schoolplein ziet..ware liefde!! 

En natuurlijk hebben jullie heel de optocht hand in hand gelopen, gedanst en gerent.

Na afloop ging het feest verder in een zaal.

En hier hebben jullie je schoen weer meegenomen waar een hele grote zak vol snoep in zat. Het was weer heel leuk gedaan.

's-Avonds mochten jullie je schoen zetten.

 

 

 

In pyama naar school, kabouter bos en meer

16 november 2019

Hi lieverds,

Ja waar zal mama nu eens beginnen. We hebben ook zoveel gedaan, dat mama vaak de helft vergeet te schrijven. Natuurlijk weer aan een hoop leuke workshops meegedaan. Mama dacht 1 keer over te kunnen slaan, maar jullie allebei waren zo teleurgesteld, dat mama toch nog vlug heeft ingeschreven, en op de valreep nog net de laatste 2 plekjes heeft weten te reserveren. Hihi! Ja het is ook super leuk. Mama dacht eigenlijk dat jij Milan het na al die workshops het leuker zou vinden om op de woensdag middag iemand mee te nemen naar huis, maar je vind een workshop veel leuker. 

Xammie jij bent tijdens 1 van de velen workshops zo hard op je gezicht gevallen.

Toen mama jou vroeg wat er gebeurt was zei je dat jij je wilde verstoppen omdat je het daar zo leuk vond en nog graag even wilde blijven. Wat ben je soms toch ook een kleine pechvogel. Gelukkig ging het al snel beter toen mama jou vertelde dat jou Lucie "de walvishaai" eindelijk in het aquarium erbij kon. Ahh je raakte er niet over uit gepraat.

Milan jij had pas een uitje van school naar het kabouterbos.

En je kwam vol verhalen hierover thuis. Jullie hadden gelukkig droog weer. Mama hoorde van jou juf dat jij als enigste je hand in een gat durfde te steken om te voelen wat erin zat. Haha, stoer hoor.

Op de dag dat een hoop scholen gingen staken, had jij een voorleesontbijt op school.

Deze ochtend mocht jij in je pyjama naar school waar een heel lekker ontbijt buffet voor jullie klaar stond. Hierna werden jullie allemaal voorgelezen door kinderen uit een hogere groep. Voor jou Milan kwam de broer van Lana jou voorlezen.

Wat jij natuurlijk wel gezellig vond.

Xam vorig jaar wilde je ook in je pyjama mee naar school, deze keer niet, want je moest naar peutergym (puntengym) zoals jij het altijd noemt. Je zei mama ik kan toch niet in mijn pyjama hier naar toe. 

Het gymen blijf je leuk vinden, je bent nergens bang voor en  met alles doe je fanatiek mee. En na afloop word er een grote bak met stukjes appel uitgedeeld en jij vroeg aan de juf of jij dit mocht doen. Dat vond de juf een goed idee, en je pakte gelijk het bakje met de appelstukjes maar we moesten nog eerst zingen. Je kon haast niet wachten om rond te gaan met de appelstukjes.

Milan jij bofte want je had ook nog een voorstelling van school. Je had hier echt geen zin in. Elke dag vertelde je aan mama dat je hoopte dat er niet genoeg moeders zouden zijn om hiernaar toe te rijden. dat je het maar kinderachtig en stom vond. En toen we op school kwamen en je alle stoeltjes en ophogers zag staan zei je...gatver mama, die stomme voorstelling gaat wel door. Papa & mama hadden verteld dat niet alle voorstellingen kinderachtig zijn, en dat je het soms gewoon moet proberen.

En toen mama jou tussen de middag uit school haalde zat je vol met verhalen. Je hebt het zo leuk gehad.

Zie je, soms als je ergens tegenop ziet kan het juist ontzettend leuk zijn. 

Nog een paar daagjes en dan komt Sint met zijn pieten weer aan in Nederland. Samen hebben we een Sinterklaas tafel gemaakt. Ahh, hier hadden jullie al heel de week zin in. En jullie kunnen al helemaal niet meer wachten om jullie schoen te zetten. Maar mama verheugt zich ook op weer op de gezellige december maand.

Mama had zo'n zin om weer eens met zijn allen naar het bos te gaan, vooral omdat het zulk goed weer was. Eigenlijk wilde mama heel graag naar het kabouterbos met jullie gaan, maar om de 5 minuten vroegen  jullie of we er al bijna waren, en jij Milan bleef maar zeggen dat het veel te lang duurde. En aangezien dat bos nog meer dan een uur rijden was, en papa & mama geen zin meer hadden in het gezeur zijn we van keuze veranderd, haha! Maar dit was ook heel leuk.

We hebben echt een flink stuk gewandeld. Xam jij vond het heel leuk, jij Milan was de halve weg aan het zeuren. Je vond het maar saai, en er waren alleen maar bomen en dat was nog veel saaier. Mama vroeg of je niet iets vrolijker kon doen want zo was er voor niemand iets aan. Mama zei dat ze eigenlijk naar een leuker bos met jullie had willen gaan, maar onderweg waren jullie samen ook flink aan zeuren. En net toen mama dacht dat deze wandeling niks meer zou worden zag mama een leuke klimboom.

Gelukkig vonden jullie dit hartstikke leuk. En helemaal toen we ook nog eens een hele lange brug over het water zagen. En toen veranderde het saaie bos ineens in een heel leuk bos. 

Op de terugweg wilde jullie nog even klimmen in die klimboom en natuurlijk nog de speeltuin in.

De wandeling begon niet zo leuk maar was uit eindelijk toch nog erg gezellig geworden.

 

 

 

 

 

Kinderfeestje & Halloween!!

08 november 2019

Hey schatjes,

Xammie jij bent deze hele week wat ziekjes, maar het heerst ook wel.

Spocky ligt eigenlijk nooit bij jou, behalve als je ziek bent.

Wel heel bijzonder is dat. Net of ze het aanvoelt.

En jij bent toch zo gek op haar. Elke dag knuffel je haar en vertel je aan mama hoe schattig, mooi en lief je heartSpock vindt.

Oh en mama vergeet het telkens te schrijven Milan, maar jij bent met jou zwemles voor het eerst in het diepe bad gesprongen. Echt zo stoer!  Alle ouders waren verbaasd toen jullie aan het eind van de zwemles naar het diepe liepen om er vervolgens omste beurt in te springen. Maar na drie keer springen durfde je ineens niet meer. Geeft niks hoor lieverd, mama vond het al heel dapper van je dat je dit had gedaan. En als we jou scores online zien doe je het ontzettend goed.

Vrijdagmiddag had jij Milan jou eerste kinderfeestje. Een eenhoorn feestje! Je had natuurlijk eerder al een aantal uitnodigingen gehad waar je langs bent geweest, maar telkens vond je het zo spannend dat je na het cadeautje gelijk weer met mama mee terug wilde, maar deze keer ben je gebleven. Na school haalde de ouders van Floortje jou op en zijn jullie allemaal vanuit school met hun mee gegaan. Nou mama vond het stiekem nog spannender dan jou hoor.

Ze was toch zo benieuwd hoe het zou gaan en of je het leuk zou vinden. En precies deze dag had mama geen ontvangst met haar telefoon. Gelukkig was mama wel bereikbaar via whatsapp.

Al vrij snel kreeg mama van floortje haar vader een leuke foto van jou Milan.

Je zat lekker te eten van je pannenkoek. Het was voor mama een hele geruststelling, en ze kon aan jou gezichtje zien dat je echt zat te genieten. Hierna gingen jullie nog knutselen,

dat is helemaal jou ding. Ook werden jullie geschminkt door eenhoorns

en kreeg jij een glitter tattoo

in je lievelingskleuren. Op een gegeven moment stuurde Floortjes vader mij dat je nu helemaal los was. Haha! En toen mama jou samen met Xam weer op kwam halen stond je te dansen op de trap en te schudden met je billen. Haha! Je hebt een topfeest gehad. Je was zo mooi geschminkt.

Morgen weer...maar dan voor Halloween.

Zaterdag was het dan zover....Halloween!

En wat hebben we weer een griezelig gezellige Halloween avond achter de rug.

Louis had het vorig weekend al gevierd met jamie & Caithlin, en hij had hun en hun vriendinnen weer zo mooi geschminkt.

Jullie verheugde je al weken op jullie outfits en nog belangrijker...hoe jullie geschminkt zouden worden door Louis.

's-Middags gingen we naar de Vogeltjes om Bruce zijn verjaardag te vieren. Ahh jij Xam was onderweg in slaap gevallen met je halloween bakje en een cadeautje voor Bruce in je handen.

Eind van de middag kwamen Anja & Louis.

Louis had 2 outfits bij zich waar jullie uit mochten kiezen. Xam jij wilde graag als pompoen en Milan jij als een spin. Op het laatste moment besloot jij Xam om toch ook als spin verkleed te gaan.

Milan jij wilde als eerst geschminkt worden, tussendoor vroeg je telkens of het al een beetje eng was. Haha!laugh

Je kon niet wachten om jezelf in de spiegel te bekijken.

Xam ook jij kon niet wachten tot jij aan de beurt was. 

je wilde het zelfde als Milan geschminkt worden.

Nadat iedereen er klaar voor was en zijn outfit aan had,

aten we nog vlug wat patatjes voor we buiten moesten verzamelen op de brug. 

Helaas regende het,

maar gelukkig niet hard. Enthousiast gingen jullie op zoek naar het eerste huis wat mee deed aan de Halloween. Het was weer zo leuk gedaan, met een aantal heuse spookhuizen.

Milan jij vond sommige een beetje te spannend, maar jij Xam, jij genoot er echt van.

Het kon jou niet eng genoeg. We stonden voor een heel eng spookhuis en zonder te kijken of wij jou ook volgde stapte je hier naar binnen, in je eentje...wouw. En toen we weer naar buiten liepen wilde je nog een keer. Haha! Al vlug was jullie emmer gevuld met snoep en toen mama voorstelde om weer naar binnen te gaan, was jij Xam teleurgesteld. Je zei dat je nog helemaal niemand bang had gemaakt. Mama zei..dan loop je toch naar die deur waar nog mensen staan, en stoer liep je er op af en sprong voor hun neus en schreeuwde hard...BOEEEEE!!! Haha deugniet. Het was weer super leuk, en na afloop bleven we nog even bij Mark & Rianne. Mama heeft bij jullie allebei de schmink er vast af gehaald, tja...helaas blijft dit elk jaar het minst leuke van deze avond, maar het was het wel weer waard. En op de terugweg hadden jullie het al over volgend jaar Halloween. Waar we dan allemaal zouden kijken, en welke huizen we beter over konden slaan en als wat jullie dan willen gaan. Nou wij verheugen ons hier nu al op.laugh