Dagboek

Aantal berichten: 124
Ga naar:   

Xam voor het eerst naar de Peuterspeelzaal!

04 september 2018

Lieve Xammie,

Vandaag was het dan eindelijk zover...jij mocht nu ook naar school zoals jij de Peuterspeelzaal noemt.

Al weken had jij het over school, en telkens als we Milan gingen brengen dook jij gelijk de auto hoek in of ging ergens anders enthousiast spelen.

Vanmorgen kon je niet wachten om naar school te gaan. Mama had jou nog maar net aangekleed en jij riep maar...kom naar school. En enthousiast pakte jij je rugzak in en wilde deze nog voor je jou jas aan had op je rug.

We waren een beetje te vroeg en ongeduldig stond je te wachten tot de deur van jou klas openging.

En zoals altijd ging je gelijk spelen.

Tot het moment kwam dat mama zei dat ze weer naar huis ging en jou zo weer op zou halen. Je was helemaal overstuur. Zo zielig. Mama heeft samen met Milan bij het raam naar jou gezwaaid. Gelukkig had mama haar zonnebril op, want mama vond het verschrikkelijk om jou zo achter te laten. Daar stond je dan met beer & poema (je lievelingsknuffels) in je handen. Gelukkig was Milan bij mama, zo kon mama niet al te lang over alles piekeren. 

We hadden afgesproken dat mama jou over een uurtje weer op zou halen, zo kunnen we het langzaam op bouwen. Je was gelukkig wel snel weer rustig vertelde de juf, en vanaf de zijkant had je alles geobserveerd. Toen mama aan jou vroeg of je het leuk vond, zei je van wel. Nou lieffie we hopen echt dat je het hier snel naar je zin zult hebben.

 

Judo, oogstdag Tiengemeten en naar Ugchelen!

03 september 2018

Hoi boeffies,

Onze zaterdag begon al vroeg, maar dit kwam wel goed aangezien om kwart voor 9  jullie eerste judoles begon.

Milan jij vond het maar wat leuk dat we met zijn allen hier naar toe gingen. Het is een cursus van 5 lessen wat nu nog op de zaterdag is, maar uit eindelijk op de donderdag verder gaat. Wel heel jammer want mama gaat nu juist de donderdagen werken.

Jullie hebben allebei goed je best gedaan en vonden de judo erg leuk.

 

Daarna hebben we vlug wat boodschappen gedaan en zijn we nog naar de Oogstdag op TIengemeten geweest. Om 12 uur hadden we het pontje. 

Er was weer veel te doen: spruiten plukken,

graanmalen,

hier kregen jullie allebei pannenkoekmeel.

Rondje op een pony, wat jullie helemaal geweldig vonden. Milan jij zei gister in de auto al tegen mama dat je op paardrijden wilt. Mama zei dat is goed, maar nu ben je hier nog te jong voor. Waarop jij zei...maar mama ik kan toch al paardrijden. Ja je hebt al vaak op een pony gezeten, maar het echte paardrijden is bij de meeste manege's pas vanaf 6 jaar.

Maar gelukkig kon je hier mooi een rondje op een pony.

Ahh en jij Xam vond het ook zo leuk.

Papa liep naast jou mee,

zo kon mama mooi wat foto's maken, en toen je mama zag zat je enthousiast te zwaaien en riep je hoi mama. 

Binnen kon je nog wat leuke spelletjes spelen en natuurlijk hebben we een ijsje gegeten.

Jij Xam had pech, buiten struikelde je en je ijsje viel op de grond. Arme jongen, je was helemaal van slag.

Je was zo verdrietig.

Mama zei al tegen je dat we gelijk een nieuw ijsje zouden halen, en in de rij vond iedereen het zo zielig dat we voor mochten, en uiteindelijk kreeg jij gratis een ander ijsje van de mevrouw. Echt heel lief!

Milan jij was benieuwd of er ook op dit eiland een schat verstopt zou liggen, en die was er.

We zijn gaan zoeken, en papa vond uit eindelijk een fles. Jij zei ook gelijk dat je het geen leuke schat vond en dat de schat van de vakantie veel leuker was, maar we hadden voor jullie allebei stiekem een euro verstopt. 

Toen was het tijd om weer met de boot naar de overkant te varen want Michelle zou om 4 uur onze haren knippen.

Terwijl we bij de boot stonden te wachten kwamen we Karine, Gijs & Barend tegen. Ook zei hadden een leuke dag gehad.

Onderweg vielen jullie in slaap, en mama heeft jullie al slapend op de bank gelegd waar jullie pas wakker schokken toen Michelle mama haar haren aan het knippen was.

Zondag zijn we bij opa & oma Spin op de camping in Ugchelen langs geweest. Mama kreeg een hele mooie plant met een heel speciale bloem (geld) erin verstopt. Wel heel leuk!

Jullie hadden allebei een stoel en boek gekregen. Xam jij een stoel van The Paw Patrol, Milan jij een stoel van de Minions. Erg leuk!

We hebben eerst wat gegeten en voor de caravan wat met de bal overtrapt.

Daarna zijn we een wandeling door het bos gaan maken.

Xam jij was zo moe en viel halverwege in slaap. Milan jij had het druk met stenen zoeken. Toen we bij het terras aankwamen hebben we jou Xam toch even wakker gemaakt. Jullie hebben lekker patatjes gegeten en de rest een ijsje.

Bij de caravan hebben we nog een kopje soep op en zo rond 6 uur zijn we weer op huis gegaan.

Wat een leuk weekend weer en wat hebben we geboft met het mooie weer.

Ikea, dierentuin & oma Amerika bij ons!

01 september 2018

Hoi lieverds,

Mama komt er gewoon niet meer aan toe om jullie site fatsoenlijk bij te houden.

Wat ze natuurlijk erg jammer vind.

We hebben ook zoveel leuke dingen gedaan.

Milan jij wilde heel graag een heks maken voor Halloween, en toen deze klaar was nog een mummie en een Halloween boom. Het is erg leuk geworden allemaal en 's avonds staat het heel gezellig!

Jullie wilde allebei graag naar de dierentuin. 

Ook stond de grabbelton er weer, dus er moest natuurlijk even gegrabbeld worden. Deze keer een krokodil voor jou Milan, Xam jij had nu een schildpad waarmee jullie beiden heel de dag blij mee in jullie hand door de dierentuin liepen.

Bij de vlindertuin hadden jullie een vlinder kaart en hebben we geprobeerd alle vlinders te spotten die hier op staan.

Jullie hadden zo'n lol om een vlinder die mama's telefoon blijkbaar erg leuk vond. Haha! Deze zat telkens op mama haar telefoon.

We hebben het lang volgehouden in de dierentuin,

en toen het bijna tegen sluitingstijd liep zijn we  nog vlug het Oceanium binnengelopen. Jullie blijven de waterval het mooiste vinden.

En zoals altijd was het weer eens te laat om nog te koken. Milan jij riep al dat wij moesten raadden waar jij trek in had.

Hahaha, dat was niet moeilijk. Mama riep al...spruiten, toen aardappels met groente, en jij begon al ongeduldig te worden en riep toen...Mac Donalds. Maar papa & mama hadden dit stiekem al afgesproken.

Dus we hadden deze gezellige dag afgesloten met een Maccie.

Maandag was oma Amerika bij ons. Het was zo gezellig. Jullie zijn zo gek op haar.

En zij ook op jullie.

Linda voelt voor ons allemaal als een echte oma. Mama mist haar nog steeds heel erg, en als ze er dan is is het of ze nooit weg is geweest. Zo gek is dat.

We hebben eerst gezellig gekletst, en oma had wat cadeautjes mee voor jullie. Van die dino's die groeien in het water. Deze komen dan na een dag uit, nou die van jullie dus binnen 5 minuten, haha, jullie hielpen wel een handje mee. Hahah!

We zijn nog naar Oud-Beijerland geweest en hebben gezellig bij de Hema geluncht.

Jullie mochten van oma allebei wat uitzoeken bij de speelgoed winkel.

Milan jij koos natuurlijk iets van Cars uit en wel Red, de brandweerwagen. Xam jij koos voor een mooie brandweerwagen met aanhanger eraan. En oma deed er nog een dvd van Cars 3. Weer goed verwent dus.

Maar ook mama.  Mama mocht een mooie winterjas uitzoeken, sjaal en een heel mooi vest, en nog wat handcrème en deo. Oma heeft echt weer te gek gedaan.

Thuis heeft mama de airfryer aan gezet en hebben we patatjes gegeten. Papa heeft oma ook nog even kunnen zien, het was echt zo gezellig. Helaas gaat oma bijna weer naar huis, maar als het goed is komt ze van de winter weer en blijft ze logeren. Mama kan niet wachten maar ook jullie niet. Toen mama jullie op bed had gelegt en vroeg wat jullie vandaag het leukste vonden zei jij Milan: Oma amerika! Je zei mama, dat was echt heel gezellig ik hoop dat oma nog eens bij ons langs komt. En jij Xam zei ook...oma!

Mama had afgelopen week een sollicitatie gesprek. En terwijl mama aan het solliciteren was, zijn jullie met oma Gitaar boodschappen wezen doen bij de AH.

En mama heeft de baan. Het is voorlopig maar voor 1 dag in de week, en dan komen opa & oma Gitaar op jullie passen. Maar Xam als jij over een paar jaar ook naar school gaat word het voor mama ook iets makkelijker om meer te gaan werken.

Papa heeft ons allemaal mee uit eten genomen, omdat hij vond dat dit goede nieuws gevierd moest worden.

Mama heeft al erg veel zin in haar baan in de thuiszorg.

 

Vakantie Korenov Tsjechie!

21 augustus 2018

Hey lekkere boefjes van mama,

Onze vakantie zit er helaas weer op.

We hebben 2 heerlijke weken gehad in Tsjechië.

De dag voor we weg gingen hebben we natuurlijk eerst jou fiets opgehaald.

En daar moest natuurlijk gelijk op gefietst worden. Leuk hoor! Dat je er maar veel plezier van mag hebben.

We zijn nog naar de bieb geweest voor nieuwe boeken en hebben de laatste vakantie spullen gehaald.

We vertrokken op een vrijdag. Omdat we laat in de avond zouden gaan rijden, heeft papa op de dag geprobeerd te slapen. Mama is ondertussen met jullie naar de boerderij geweest. Maar wat was het heet. Ppffff, aangezien er op de boerderij nergens schaduw was zijn we er niet lang gebleven.

's-Middags hebben we de auto ingepakt, en heeft papa alvast de portable dvd spelers aan de hoofdsteunen bevestigd.

Xam, jou hebben we om 7 uur nog op bed gelegd, je viel als een blok in slaap. Milan, jij was veel te zenuwachtig, en riep al heel de dag dat je op vakantie wilde, dus jij wilde absoluut niet gaan slapen.

Wij hebben beneden samen filmpjes gekeken, spelletjes gedaan

en ijs gegeten.

Buiten begon het al donker te worden, en jij wilde telkens samen met mama in de tuin gaan kijken. Snel had jij je Cars zaklamp van boven uit je kamer gepakt.

En om 10 voor 11 hebben we jou Xam ook uit je bed gehaald. Gelukkig sliep je zo vast, dat papa je al slapend in de auto heeft kunnen overzetten, en zijn we gaan rijden.

Yesss...onze vakantie kon beginnen. Milan jij was zo blij dat we eindelijk gingen rijden, maar nog geen 5 minuten later lag ook jij in een diepe slaap.

Helaas was jij Xam wel wat onrustig, en hierdoor werd jij Milan ook telkens wakker.

Xam, jou hoorde we telkens zeggen...mama maan, en nog een maan, ooh nog een maan. Dat was wel grappig.

Rond een uur of 2 hebben we een stop gehouden bij een benzinepomp, ook opa & oma, Mark, Rianne & de kinderen hielden hier ook hun eerste stop.

Papa heeft een aantal keer als hij voelde dat hij zijn ogen nauwelijks meer open kon houden de auto aan de kant gezet om ook even zijn ogen dicht te doen. En jij Xam zat midden in de nacht jou favoriete film van Casper & Emma te kijken.

Zo grappig, jij kijkt huis al deze films zonder problemen helemaal uit. Je bent een groot fan van Casper & Emma.

In de ochtend heeft papa de auto geparkeerd bij een wegrestaurant met een leuke speeltuin.

We hebben eerst een broodje gegeten en natuurlijk was het ook tijd voor een vakantie cadeautje.

Papa kon mooi even zijn ogen dichtdoen terwijl jullie in de speeltuin konden spelen.

Maar oh wat was het vies warm in die zandbak. Er was daar nog een meisje aan het spelen, zij hete Milana. Wel grappig. Deze mensen dachten dat mama Pools was. Hahaha! 

Na 3 kwartier vond mama het wel weer mooi geweest in die bloed hitte zonder schaduw, gelukkig hadden jullie hier minder last van.

Helaas lukte het slapen voor papa ook niet echt. Hij werd door een agent wakker gemaakt omdat hij op een plek stond waar alleen vrachtwagens mochten parkeren. Dus dat was wel echt pech hebben.

Daarna zijn we weer doorgereden en al snel kwamen we in Polen aan.

Eigenlijk was het de bedoeling om binnen een kwartier in Tsjechië aan te komen, maar wij hadden de toeristische route en hebben hier maar liefs 2 uur over gedaan door de smalle berg wegen vol met gaten en hobbels.

De rest zat al bij een restaurant aan het ijs, en toen wij hier ook eindelijk waren hebben we ook nog wat te eten genomen.

Om 3 uur konden wij het huisje in, nou ja huisje, het was mega groot.

Echt een super leuk huis met een nog veel leukere tuin. Waar we 's ochtends lekker in de tuin aten, heerlijk in het zonnetje. En 's avonds veel hebben gebarbecued.

Nou jullie hebben je hier zo goed vermaakt. Met opa voetballen.

Elke dag op de trampoline, echt ideaal voor het slapen gaan. En af toe liepen er gewoon herten achterin. Heel mooi om te zien.

We zijn een aantal keer naar de watervallen geweest. Het was nog best een stuk lopen.

Maar toen we er eenmaal bekend waren vonden we hier een makkelijkere en snellere weg naar toe.

Echt heel mooi en lekker koel toen de temperatuur op liep richting de 40 graden.

Het water was zo koud dat mama niet mee durfde te zwemmen met Mark, papa, Jamie & Caithlin.

Mama krijgt helaas snel kramp in haar voeten, zelfs al in normaal zwembadwater. Niet fijn!

Maar de rest heeft daar lekker kunnen zwemmen, van de rotsen naar beneden gegleden. En terwijl de rest ging zwemmen hebben wij een mini meer gebouwd.

Samen met Bruce hebben jullie allemaal grote stenen verzameld en jullie eigen meer gebouwd. Mama had tussen de vakantie cadeautjes voor jullie & Bruce een visset met hengeltjes mee genomen, en deze konden mooi in het water.

We zijn veel uit eten geweest,

de tweede dag in Liberec nadat we eerst het Dinopark hadden bezocht.

Zo gaaf, deze zat bovenin in een heel groot overdekt winkelcentrum.

Ook zijn we veel in het toeristische plaatsje Harrachov wezen eten.

Tijdens de vakantie was mama jarig, en is mama door iedereen zo verwent.

Van Jamie kreeg mama een hele mooie dromenvanger die mama in het plaatsje Liberec had gezien.

Mama wilde deze zo graag voor jullie kamers, en Jamie heeft deze speciaal voor mama gekocht. Echt super lief van haar.

En van papa & jullie heeft mama oorbellen en een hele mooie armband gekregen. Als we in Nederland zijn gaan we ook nog met zijn vieren uit eten. Gezellig!

's-Avonds hebben we veel spelletjes gespeeld,

maar ook als jullie op bed lagen, speelde mama samen met jullie nichtjes en tante het spel koekeloere. Echt heel grappig.

Wij sliepen met zijn vieren op 1 kamer. Deze kamer kon zo voor een woonkamer doorgaan, echt heel groot.

Er was nog 1 kamer over, en eigenlijk hadden papa & mama gedacht dat jullie samen op deze kamer konden, maar Milan jij wilde toch liever bij ons op de kamer. Dit was natuurlijk ook erg gezellig.

We hebben veel gezien, de grotten vonden jullie erg interessant,

net als de glasblaasbfabriek. Jullie mochten hier iets uit zoeken, en jullie kozen voor een ketting met een auto hanger.

Natuurlijk zijn we ook nog naar een openluchtzwembad geweest

en een dagje naar Praag.

Hier zou mama best nog eens naar toe willen.

Echt een hele mooie stad en veel te zien.

Jullie vonden hier de speelgoed winkel het leukste. Deze was ontzettend groot. We liepen op de bovenste verdieping en daar kon je met de glijbaan weer helemaal naar de begane grond. En dit moest natuurlijk een paar keer uit geprobeerd worden. Haha!

 

Wel moest je vanwege de drukte alles wat je wilde bezichtigen reserveren.

We zijn ook een paar keer wezen geo catchen, super leuk, want er bleek op nog geen 800 meter van ons vakantiehuisje een schat verstopt te liggen. Jullie vonden het zo spannend, hoe dichter we volgens het kompas in de buurt kwamen, hoe zenuwachtiger jullie werden. Haha! En verstopt tussen grote stenen vonden we een plastic zak met daarin een doosje en een logkaart.

 

Xam jij koos een lego poppetje uit, Milan een hert. 

Ook wij hebben weer iets terug gedaan in het doosje en weer verstopt tussen de stenen.

Net zoals elke vakantie is deze zo voorbij gevlogen.

De laatste dag zijn we al heel vroeg wezen eten in Harrachov, en om 17:15 weer naar huis gereden.

We waren nog maar net aan onze terugreis begonnen of jij Milan moest poepen. Gelukkig konden we stoppen bij een benzinepomp. Maar nog geen 10 minuten later moest je gewoon weer. Nu heb jij er nogal een handje van om grapjes te maken door te roepen dat je moet poepen. Dan kunnen we soms met moeite ergens snel stoppen zodat jij naar de wc kan en roep jij....grapje ik hoef helemaal niet poepen en kom je niet meer bij van het lachen. Dus papa vroeg je nu of je echt moest want het was niet echt de tijd om grapjes te maken. Maar je moest wel echt.

Door deze stop werd ook jij Xam weer wakker en dat hebben we geweten ook. Jeetje zeg...een luchtalarm is hier niks bij. Hahaha!

Ondanks dat jij Xam erg onrustig was vond mama de terugreis beter dan de heenreis. We kwamen rond 04:00 uur aan bij ons huis. Xam jou heeft mama gelijk op bed gelegd en jij gaf gelukkig aan jou slaap toe. Milan, jij was zo blij om Spocky weer te zien. Dus er moest natuurlijk eerst flink geknuffeld worden. Ahh dat beestje was zo blij om ons weer te zien.

Maar mama heeft haar ook ontzettend gemist. Gelukkig is ze goed verzorgt door Jeannette & Brenda. Het was een kort nachtje, om 8 uur stond jij Milan alweer topfit naast mama haar bed. Xam jij sliep tot 9 uur. Dus ook niet super lang.

Er was ook een doos van oma Amerika bezorgt, en deze hebben we eerst opengemaakt. Altijd leuk de pakketjes van oma en wat zijn we weer verwent zeg. 

Vandaag hebben we rustig aan gedaan, nou ja rustig, mama niet, mama heeft het hele huis van beneden tot boven gedweild, alle wasjes weg gewerkt.

Maar als eerst is mama met jullie naar de AH gelopen,

en hebben we weer normaal brood gehaald. Mmhhh...toch altijd weer lekker hoor, gewoon een simpele bruine boterham met lekkere Hollandse kaas. Xam jou beviel het zo goed, dat je gewoon 3 boterhammen met korst en al achter elkaar naar binnen werkte.

We zijn met zijn allen naar de bieb geweest en boodschappen wezen doen.

Zondag zijn we gaan geo catchen bij ons in de buurt. We hadden jullie fietsen in de achterbak gezet zo konden jullie mooi jullie fietsen uit proberen. Jij Xam bent er echt nog te jong voor, maar ondanks dat het jou nog niet lukt vond je het wel heel leuk.

Milan, jij gaat als een speer, haha, echt heel knap!

Tussendoor nog schat gezocht het was een leuke middag.

's-Avonds zijn we lekker wezen wokken met zijn viertjes, nog voor mama haar verjaardag.

Nu weer hard sparen voor een volgende vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verjaardagsfeestje Xammie!

30 juli 2018
Hoi lieverds,

Vrijdagavond heeft mama de hele avond in de keuken gestaan om hapjes te maken voor jou verjaardag Xam. Helaas waren er net als vorig jaar een hoop mensen met vakantie, maar ach dat mag de pret niet drukken. Stiekem was het ook best wel lekker een rustige verjaardag.


Papa is al vroeg jou verjaardagstaart gaan halen, en Milan jij wilde graag mee.
Jullie vonden de taart zo mooi, Xam jij zei gelijk...ooh brahweer Ham (Brandweer Sam).laugh


Je hebt weer een hoop mooie cadeaus gehad.


En tussendoor moest natuurlijk ook voor jou gezongen worden. Je was zo onder de indruk van alles dat je niet eens je kaarsje uit wilde blazen, maar Milan hielp je graag.


Je wilde zelf geen stukje van je mooie taart proeven, jij wilde liever een schaaltje chips.


Gelukkig was de temperatuur een stuk aangenamer dan de afgelopen dagen.
Er stond een hoop wind. 

We hebben heerlijk in de tuin gezeten en je bent ontzettend verwend zoals elk jaar.


Tussendoor zijn jullie met een groepje naar de speeltuin geweest.
Voor de kinderen natuurlijk wel erg leuk.

Eind van de middag kwamen Anja & louis en van hun kreeg Caithlin een grappig spel.
Slijm eieren kapot slaan op iemand hoofd. Dus dat moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden hahaha!laugh

We hadden lekker patatjes gehaald en na het eten zijn we met een aantal nog naar de boerderij geweest.Het was een gezelllige dag, en toen wij jou 's-avonds vroegen of je een leuke dag hebt gehad zei je ja mama, heel leuh (leuk).smiley

Morgen kunnen jullie lekker met al jullie nieuwe speelgoed aan de slag, ja ook jij Milan bent super verwend.

Zondag ochtend waren jullie erg vroeg wakker. Mama was blij dat papa eruit ging, want mama kon niet meer. Het vroege osptaan begint op te breken en mama had weer veel hoofdpijn.
Al een hele tijd staat mama zo rond half 6 op, omdat jij Milan dan mama wakker komt maken. Het eerste wat je zegt is...goedemorgen mama, heb jij lekker geslapen, ik wel...ik heb heeeeel lang geslapen. Hahaha, mama vind dat dan altijd zo lief dat ze er natuurlijk wel voor je uit gaat. Maar vanmorgen moest mama echt even een keer aan haar zelf denken. 

Xam jij werd niet veel later erna wakker, en jullie zijn samen met papa al het nieuwe speelgoed in elkaar gaan zetten.smiley

Mama heeft tot half 10 gelegen en daarna is papa ook nog even terug zijn bed in gegaan.
Jullie lieten al het mooie speelgoed zien en hoe het werkt.Daarna zijn we nog even langs opa & oma Spin geweest. De brandweerwagen die jij Xam gister had gekregen was niet helemaal compleet, dus deze moest helaas omgeruild worden.
Jullie hebben nog even gespeeld bij opa & oma, en daarna zijn we naar de speeltuin geweest.
Elke keer komt het er niet van om naar de speeltuin bij opa & oma te gaan, het was alleen jammer dat het net ging regenen.


Hierna zijn we nog langs Kees & Hanny gereden. De oom & tante van papa.

Zij hebben een nieuwe hond, Smokey, een Shelty.

En jullie vonden het geweldig. Wat een leuk beestje is dat zeg. Als mama ooit een hond neemt vind ik deze wel erg schattig. Net als Buddy trouwens, dat is ook een super leuke hond. Maar toen jij dit hoorde Milan zei je gelijk nee mama, ik wil liever poezen. Ook kregen jullie allebei een cadeautje van Hanny.smiley

Wat is dit weekend weer snel gegaan, en over een week dan zitten we heerlijk in Tjechie.smiley
Weer gezellig met zijn allen bij elkaar. En als we weer terugkomen, dan zien we oma Amerika.