Dagboek

Aantal berichten: 82
Ga naar:   

Bloemenplukken, naar de speeltuin, naar Tilburg en Zoetermeer

06 augustus 2019

Hoi schatjes van mama,

Jeetje wat gaan de weken snel voorbij. Vooral jij Milan vind dat je nog maar heel kort vakantie hebt. Het kan jou niet lang genoeg duren. We hebben al een hoop gedaan en jullie genieten er net als mama echt van.

We zijn al heel vaak naar de grote speeltuin geweest, natuurlijk een badje opgezet in de tuin, tussen de middag gezellig patatjes wezen eten, en met Brenda weg geweest naar de Intratuin en bloemen plukken.

Het bloemen plukken was echt super leuk.

Echt zoveel mooie bloemen, en jullie  mochten er plukken wat je maar wilde.

Ook kon je er een hoop soorten fruit plukken. 

En toen jullie allebei een mooie bos bloemen bij elkaar hadden geplukt maakte een mevrouw er een mooi boeket van. Jullie waren zo trots op jullie mooie boeket.

Bij de auto zat een hele lieve hond. De eigenaresse vertelde dat hij een echte knuffelhond is, en jij Milan ging hem natuurlijk gelijk aaien. Hij heet Moes, maar jij & Xam noemde hem appelmoes. Haha! Xam jij vond hem wel erg groot. Nou dat kon mama zich goed voorstellen want hij was ook wel heel groot.

Hierna zijn we nog naar de grote speeltuin geweest.

Onderweg vielen jullie beiden al vlug in slaap.

 

Mama heeft jullie boeket in een vaas gezet op de openhaard...echt een mooie vrolijke bos bloemen.

Helaas ben jij Milan telkens zo moe, dat je het liefst thuis blijft. Waar je vroeger stond te springen zodra mama zei dat we naar de grote speeltuin gaan moet mama je nu echt overhalen, net als de boerderij en andere leuke dingen. Xammie jij daar en tegen zit boordevol energie. Wat dan best lastig is. Daarom neemt mama de buggy mee, en zo kon jij Milan lekker zitten en ging je er af en toe uit om op de trampoline te springen. 

Onderweg 

Afgelopen weekend waren we weer eens bij tante Mieke in Tilburg langs geweest,

ook opa & oma Gitaar waren er. Het was ontzettend gezellig en jullie hebben je goed vermaakt.

Jullie konden je heerlijk uitleven in de grote tuin, ook mochten jullie met de tuinslang alle plantjes water geven

en hebben we een stuk gewandeld. Onderweg hadden jullie al een hoop eikels gevonden. Nou dat word al eind van de maand een herfst tafel maken.

Tante Mieke had zoveel lekkere hapjes en jullie vonden het er zo leuk, maar om half 9 zijn we toch weer richting huis gereden. 

Zondag zijn we naar opa & oma Gitaar geweest. Jullie hebben fijn in de tuin gespeeld. Mark & Rianne kwamen ook, ze waren net terug van vakantie.

Xam jij bent flink verwent want ze hadden echt mooie cadeautjes voor jou verjaardag.

Maar ook jij Milan. In Kroatië hebben zij speciaal voor jou naar een Cars auto gezocht en je kreeg een mooie Cars jas.

We hebben nog een stuk gewandeld met Buddy. Hier verheugde jij je op Milan.

Jij wilde graag naar de speeltuin omdat er een kabelbaan is. Caithlin en Bruce liepen gezellig mee. Eerst  zijn we de natuurspeeltuin in geweest, en daarna mocht Buddy nog los rennen bij het hondenstrand. Helaas werd jij Milan al vlug moe en wilde weer terug naar opa & oma. Mama vind het zo vervelend voor je. Je wil zoveel maar je hebt echt de energie niet. Je ziet ook zo moe en hebt kringen onder je ogen. En je voelt je ook echt niet lekker erbij. Mama hoopt echt dat je vlug weer wat meer energie hebt zodat je weer lekker kan spelen.

 

Over een paar weken dan komt Caithlin bij ons logeren. En hier kijken jullie echt al naar uit. Dat wordt weer gezellig.laugh

 

 

 

 

 

Zomervakantie, Milan bloedprikken, dagje naar Kleve en zwemmen

24 juli 2019

Hoi lieffies,

Het is lekker vakantie, heerlijk, even geen wekker en gehaast in de ochtend.

Milan omdat jij elke keer zo vroeg wakker bent, hebben we bij jou op je kamer een klok neergezet zodat jij kan zien hoe laat het is. Nu blijf je elke dag in je bed liggen tot het 7 uur. Als je ziet dat het 7 uur is dan pas ga je naar beneden. Dit is ook fijner voor jezelf. 

Xammie jij bent gelukkig weer opgeknapt, en de dag na jou ziekenhuis avontuur vertelde je Milan wat de dokter in het ziekenhuis bij jou had gedaan. En dat waren heel veel prikken en ze deden zo zeer. Milan jij hoorde dit en vond dit heel zielig voor jou broertje. Maar helaas moest jij maandag dus bloed laten prikken. Maar nu je dit van Xam had gehoord durfde je dus echt niet meer. Ahh, lekkere timing ook. 

Mama vond het ook vervelend voor je, maar was wel blij dat er nu eindelijk eens bloed van jou word na gekeken. Je bent al zo lang moe, niet lekker en gewoon echt niet fit. Als mama het vergelijkt met andere kleuters dan vind mama het telkens weer zo zielig voor jou. Je wil graag van alles, maar je hebt er gewoon de energie niet voor. We hadden nu onze inval huisarts, en zij vond dit dus blijkbaar ook. Zij vind dat een jongetje van jou leeftijd hoort te bruizen van de energie en pakte gelijk een lab formulier waarop ze van alles aan kruiste om te laten nakijken.

En maandag was het dus zover, mama had al een cadeautje in haar tas bij zich, een mooie Cars auto. Helaas was je zo bang en werkte je niet mee dat er zelfs een tweede persoon bij gehaald werd om te komen helpen. Uit eindelijk lukte het toch en deed je het heel goed. Het waren best veel buisjes. Na afloop mocht je ook van de dokter een cadeautje uitzoeken. Jij koos voor stoepkrijt want dat van ons was bijna op.

's -Middags zijn we in het ziekenhuis zwemdoppen gaan laten maken voor het zwemmen.

Xam jij mocht van mama ook een cadeautje uitzoeken, omdat je afgelopen weekend zo stoer bent geweest in het ziekenhuis. Jij koos voor een super wing.

We zijn ook nog met zijn viertjes een dagje naar Kleve geweest.

We hadden de buggy mee, zodat jij Milan er toch ook nog van kon genieten. Want je had er wel heel veel zin in. Je bent bezig met jou plattegrond voor Euro Disney en hiervoor had je natuurlijk nog van alles nodig. Gelijk de eerste winkel zag je al allerlei knutsel spullen wat je echt nodig had voor je plattegrond. En jij Xam....koos voor een auto.

Het was zulk goed weer, we hebben gezellig door de straten geslenterd

en een lekker ijsje gegeten.

Thuis ging je gelijk enthousiast verder met jou Disney plattegrond, en alle wegen leiden naar Cars.laugh

Zondag zijn we met zijn vieren gaan zwemmen in jou zwembad Milan. Ahh Xammie, jij vond het toch zo leuk. En je doet het al best goed. Net als jij Milan. Jij liet alles zien wat je op de zwemles hebt geleerd. En natuurlijk wilde jullie telkens van de glijbaan. Dit moeten we echt vaker doen. Mama houd echt van het zwembad. Heerlijk! Als het aan mama ligt, liggen we elke dag in het zwembad. Hihi!

Na afloop hebben jullie nog een ijsje gegeten in het restaurant.

Het was weer echt genieten met jullie dit weekend. heart

 

Binnenkort weer naar de Moezel en naar Euro Disney!

22 juli 2019

Hoi lieverds,

Na elke dag te moeten horen dat jullie naar Euro Disney willen, en wat jij Milan dagelijks vraagt.....mama ik wil zo graag Cars ontmoeten!! Hebben we Euro Disney geboekt. In Januari gaan we 3 dagen naar Disney en wel in het Cars hotel. laughAhh jullie waren zo blij. En weet je wat zo leuk is, Anja, Louis & Michael gaan dan ook. Dat word gezellig!!

Nu nog even geduld hebben, maar in September gaan we nog eerst naar de Moezel, Roompot. Ook hier verheugen jullie je al op. Want dit was jullie een aantal maanden geleden maar al te goed bevallen, dat we gewoon weer terug gaan.smiley Kortom...allemaal leuke vooruitzichten.

Schoolplein feest, ziek en Xammie onverwachts naar het ziekenhuis

22 juli 2019

tJeetje wat een rare dagen hebben we gehad. Maar iedereen is zo blij dat alles goed is afgelopen.

We begonnen de vrijdag met jou Milan, jij had afgelopen nacht heel de nacht liggen huilen van de pijn in je oor. Ooh wat vond mama dit naar voor jou, juist omdat ze hier al zo bang voor was. Jij zei al tegen mama dat je tegen de badmeester had gezegd dat je vast een oor ontsteking zou krijgen toen je in het water moest springen.

Vandaag was ook juist het afscheid van juf Evelien, zij gaat helaas weg. Jou lievelings juf, ahh je was er heel verdrietig over. Je had thuis al een hele mooie tekening voor haar gemaakt, vol met Cars auto's, want zoals jij zegt houdt juf Evelien ook heel veel van Cars. Maar het mooiste vond mama nog de tekst die zij voor jou op je tekening moest schrijven, helemaal zelf verzonnen door jou, en daarna had je nog een nieuw stukje tekst bedacht wat je er ook graag op wilde hebben.

Echt heel mooi verwoord. 

Wel jammer dat jij je niet zo lekker voelde, want jullie mochten verkleed naar school. Gisteravond hadden jullie al iets uit de kast gepakt. Xam jij wilde als astronaut en Milan jij als spook.

Nadat we afscheid van jou juf hadden genomen zijn we weer naar huis gegaan. Spock was natuurlijk weer gezellig met ons mee. Om kwart voor 1 wilde je toch nog wel even naar het feest, en hier hebben jullie het nog wel naar jullie zin gehad.

Mama had een afspraak bij de huisarts voor jou gemaakt waar we eind van de middag terrecht konden, en je zit weer tegen een oor ontsteking aan. Uit voorzorg heeft ze een anti biotica kuur mee gegeven omdat we het weekend ingaan. Dus we kijken het even aan. Ook heeft zij een formulier mee gegeven om bloed te prikken. Jij blijft zo moe. Dus ze wilde een paar vitamines laten nakijken. Jou inhaalles voor het zwemmen hebben we helaas af moeten zeggen. Maar dat komt wel weer. Maandag gaan we iig zwemdoppen voor jou laten maken.

's -Avonds heb jij Milan nog meegeholpen om de slingers voor Xammie op te hangen. Morgen vieren we Xam zijn verjaardag, en jij Xam kan niet wachten tot het zover is

Jij wilde zo graag helpen, maar eerst moest Xam naar bed. Jij bent Xammie gaan voorlezen, en mama moest zo lachen toen zij jou hoorden zeggen...Xammie ik heb jou nu voorgelezen en nu moet jij gaan slapen. Maar dit deed Xam niet, hij ging spelen in zijn bed. En boos dat je was, helemaal overstuur kwam jij naar mama toe en zei: Nou lekker dan, heb ik Xam voorgelezen en gezegd dat hij moet slapen, en nu doet hij dat mooi niet. Hahaha, mama vertelde jou dat jij dit ook niet altijd doet. En toen mama tegen jou zei, dit zal je later met jou eigen kinderen ook vast weleens hebben, riep jij...nou dat zal toch niet. Nee dat gaat mooi niet gebeuren hoor. 

Gelukkig viel jij Xam toch nog redelijk vlug in slaap. Milan jij ging mama helpen met de slingers.

En toen de slingers en ballonen hingen heb jij Milan de cadeautjes netjes op tafel gezet. En ook voor jou was het nu de hoogste tijd om je bed op te zoeken.

Rond half 12 hoorde we  ineens keihard gegil, mama is nog nooit zo snel boven geweest. Jij Xam zat rechtop in je bed te shaken.  Je gloeide van de koorts en heel je lichaam schudden. Jeetje, wat was dit eng om te zien. Maar ook zo onverwachts want er was tot een paar uur geleden nog niks aan de hand.

Zaterdag wilde we jou verjaardag vieren Xam, alles was er al klaar voor. De slingers en ballonnen hingen, de cadeautjes stonden klaar en alles was al in huis, alleen de taart die we voor jou hadden laten maken moest nog worden opgehaald. Maar helaas had je hoge koorts.

Milan jij bent nog eerst samen met papa naar judo geweest en op de terugweg zijn jullie de taart gaan halen. Xam jij werd pas om 10 uur wakker. Mama heeft maar een berichtje naar iedereen gestuurd dat de jarige jop helaas ziek was. We schuiven jou verjaardag op en vieren het over een paar weken. 

Toen Milan thuis kwam rende jij Xam helemaal blij naar Milan, en riep maar...Milan ik ben jarig, ik ben jarig. Ahh zo sneu vond mama dit.

Jij mocht je cadeautjes uit pakken, en wat was je blij met alles.

Wel kwamen opa & oma Gitaar. 

Jij Milan kreeg van hun een smart game die jij al heel lang wilde hebben.

Maar ook opa & oma Spin kwamen nog langs.

. En ben je toch nog goed verwent.

Eind van de middag viel jij gelukkig nog even in slaap op de bank.

Je zetpil werkte niet best. De koorts bleef hoog, en je had het over pijn in je been.

En juist toen opa & oma Gitaar 's avonds weer naar huis wilde gaan, hoorde we jou overstuur gillen.

Mama ging vlug naar boven en jij zat weer te shaken in je bed. Je had nu 40.2 en gloeide ontzettend.

Je bleef maar zeggen dat je pijn had. Papa heeft de dokterpost gebeld en om 23:10 uur konden we hier terecht. Opa & oma zijn nog even gebleven zodat papa & mama samen langs de post konden gaan met jou.

Gelukkig was het er niet druk. Wel zat er een jongen uit jou klas Milan.

De dokter onderzocht jou, en toen ineens zagen we allemaal rode bloedpuntjes die niet weg gedrukt konden worden. Alle alarmbellen gingen al af, en de dokter nam gelijk contact op met het Ikazia ziekenhuis. We moesten gelijk doorrijden naar het ziekenhuis waar een kinderarts jou wilde observeren en je bloed na gingen kijken.

Vlug had mama oma gebeld, en zij zouden bij jou Milan blijven. Wel lastig want Zoetermeer is ook nog een stuk rijden en aangezien het nu al 24:00 uur was zag het er niet naar uit dat we zo weer thuis zouden zijn.

We werden gelijk opgevangen door een paar verpleegsters en we kregen een kamer aan gewezen.

Je kreeg allerlei slangetjes en stickers opgeplakt wat jij helemaal niet leuk vond.

De kinderarts wilde je goed nagekeken daarom lag je aan allerlei apperatuur aangesloten. Ook wilde hij dat jou bloed goed  na gekeken zou worden. Vreselijk, mama zat er eerst bij, en ze hebben het via twee infusen uit beide handen afgenomen. Maar je werd zo boos, dat het niet helemaal is gelukt. Er zou nog een andere verpleegster komen om het laatste beetje bloed wat nodig was voor het onderzoek via een vingerprik te doen. Mama was juist naar de wc en ze hoorde jou gewoon helemaal daar. Ahh mannetje, nu werd er nog uit meerdere vingers bloed afgenomen, oh wat had mam dit graag voor je overgenomen. Omdat je zo stoer bent geweest kreeg je een cadeautje en een mooi ballon van de kinderarts.

Juist nu was mama's telefoon bijna leeg, echt vervelend, dus mama moest even het laatste beetje bewaren om opa & oma op de hoogte te houden. En om 03:30 uur kregen we de uitslag van het onderzoek. Gelukkig was het een virusinfectie, en niet iets ernstigs. De arts zei dat bij rode bloedpuntjes het meestal iets ernstigs is en in een enkel geval een virusinfectie. Wat waren we opgelucht. Je kreeg een zwaardere paracetamol van 500 mg om de nacht door te komen. En eindelijk mochten we naar huis. Wat een rare dag, een dag wat eigenlijk een gezellige verjaardag had moeten zijn, maar gelukkig toch nog goed afgelopen.

Toen we thuis kwamen lag Spock op jou bed, ze ligt eigenlijk nooit op jou bed, het was net of ze het heeft aangevoeld en heeft de rest van de nacht veilig bij jou gelegen, tegen jou benen aan.

Xam jij gilde om 05:00 uur alles bij elkaar. En omdat we jou toch nog goed in de gaten moesten houden is mama vlug naar jou toe gelopen. Gelukkig viel je snel weer in slaap. En om 07:30 uur kwam jij Milan mama vrolijk wakker maken. Je wilde graag het hoofdkwartier van Robocar Poli voor Xam in elkaar zetten.

Mama merkt dan echt dat ze geen twintig meer is, dat word weer een hele week om hiervan bij te komen. Haha!

Zondag hebben we er verder een relax dag van gemaakt.

Mama was zo blij dat je nu lekker met jou speelgoed kon spelen. Anders hadden we in het ziekenhuis moeten blijven. Gelukkig konden jullie nu lekker samen spelen met al het nieuwe speelgoed.

Papa & mama lagen pas om 04:00 uur in hun bed, ahh en opa & oma Gitaar dan nog later, zei zijn vannacht nog teruggereden naar Zoetermeer.

Maar mama deed het graag voor jullie, want vooral na zo'n rare dag beseft mama weer eens hoe gelukkig ze zich mag prijzen met zulke mooie , lieve gezonde jongens.heart

Eerste zwemles Milan

22 juli 2019

Hoi boeffie,

Inmiddels heb jij jou eerste zwemles achter de rug, en je vond het zo leuk.

Papa was speciaal voor jou een uurtje eerder weg van het werk en jij was echt verrast.

Mama had jou je zwemvest aangetrokken, en je had er zin in.

De eerste 10 minuten mochten we bij het zwembad meekijken,

en daarna vanuit de kantine, vanwaar jij telkens enthousiast naar ons zat te zwaaien. De laatste 10 minuten mochten we weer vanaf de zijkant mee kijken. Het was zo leuk om te zien hoe jij het deed. Toen je het zwembad uitkwam vertelde je enthousiast hoe lief jou zwemmeester was. En dat je niet kon wachten om weer te gaan zwemmen.

Je vond het zelfs zo leuk, dat je zei...nou ik ga mooi niet naar het schoolfeest maar echt wel zwemmen, haha! Ja mama had een inhaalles voor je ingepland wanneer jij precies feest hebt op school.

Na afloop zijn we gezellig bij de Brams Gourmet gaan eten.