Dagboek

Aantal berichten: 118
Ga naar:   

Nog een week voor school begin, moederdag!

04 mei 2020

Hoi schatjes,

Milan jij was natuurlijk vanmorgen al beneden voordat papa & mama op waren.

Toen mama ook haar bed uit was en naar beneden was gelopen had jij alweer de mooiste dingen gemaakt. Mama heeft een foto gemaakt uit de film van de Angry birds 2  ter vergelijking want jij maakt alles zo uit je hoofd. Wouw, echt geweldig mooi weer allemaal.

We hebben rustig aan gedaan deze ochtend, daarna is mama nog vlug een paar plantjes voor in de tuin gaan halen maar ook voor binnen. Voor jullie kamer een super schattige mini orchidee wat jullie helemaal leuk vonden, en een mooi plekje hebben gegeven in jullie kamer.

Daarna hebben jullie mama geholpen in de voortuin met plantjes en het onkruid. Jullie hadden het druk met mieren zoeken en pissebedden. Jullie wilde allebei graag een bakje om alle gevonden insecten in te verzamelen.

Milan jij had hiervan een heel pissebedden hotel gemaakt. Op een gegeven moment wilde je in de achtertuin verder gaan zoeken dus mama zei dat je wel door de woonkamer mocht. Xam jij was al weer binnen aan het spelen en jij sloeg voor de grap het bakje uit Milan zijn handen, niet wetend dat daar jou pissebedden inzaten. En zo lag er een hele familie pissebed door heel de woonkamer verspreid. Iehhh, Milan jij ging gelijk alles verzamelen en telkens als we dachten alles gevonden te hebben zag mama er nog 1. Nu maar hopen dat je alles hebt gevonden. Bah!

Wat een heerlijke dag was het. Het zonnetje scheen heel de dag en we hebben ons goed vermaakt in de tuin. Mama heeft voor jullie een kleed gepakt waarop jullie gingen picknicken, lekker met watermeloen en appel. Mama ging even naar binnen om alvast de fruitschillen in de groenbak te gooien voordat we weer fruitvliegjes krijgen, waarop jij Milan zei...nou je kan ze beter snoepvliegjes noemen. Haha!

Nog met de auto's in de tuin gespeeld, tussendoor weer een spelletje gedaan . Heerlijk!

Mama moest het eten vast voorbereiden en jij Milan hebt voor mama de sperziebonen gesneden.

Fijn hoor. Mama vind het veel gezelliger om samen in de keuken te staan.

Mama heeft niet alleen in de tuin een goede hulp aan jullie maar ook in huis. Oja mama heeft vandaag ook bonte maas keien besteld voor in de voortuin. Dan kunnen we binnenkort onze olijfboom in de aarde overzetten.

Na het eten had mama als verassing een aardbeien taart als toetje. Mmhhh! 

Dinsdag ochtend hadden we logopedie, eigenlijk gaat het harstikke goed en vinden we dat jij Milan het niet meer nodig hebt. Je bent zo voorruit gegaan.

Hierna zijn we in Numansdorp gaan wandelen, en had mama net als vorige keer lekkere boterhammen gesmeerd en ingepakt. We hebben fijn gewandeld en bij het water onze boterham opgegeten. 

We hoorden een hoop kikkers, vorige keer konden we ze niet vinden maar nu zagen we ze wel goed.

Mama had nog een leuke verassing voor jullie allebei toen we thuis kwamen. Voor jou Xam een tijdschrift van Brandweerman Sam waar een voertuig bij zat,

en voor jou Milan een Cars tijdschrift met Jeff erbij.

Jullie hebben samen met jullie auto's gespeeld en daarna saampjes op de trampoline geweest. Helaas konden we geen baltikkertje spelen want mama heeft bij vlagen last van haar rug. Net of er stroom door haar onderrug gaat wat door heel mijn benen trekt tot in mijn voeten. 

's-Middags kwam Brenda bij ons op de thee. Mama had nog een stuk aardbeien taart over en terwijl jullie met de watertafel aan het spelen waren konden mama & Brenda gezellig kletsen. Uiteraard hebben jullie ook een stukje taart mee gegeten en Milan jij was helemaal weg van de cactus vijgen thee die mama had gezet.

Oja onze salon tafel voor de tuin was ook binnen, dus papa heeft deze op de terugweg gelijk opgepikt. 

Na het eten hebben we een stuk gewandeld.  Op de terugweg liepen we langs Danique haar huis, en toevallig waren hun in de voortuin. We hebben nog even met Michelle staan kletsen en jullie waren samen met Danique op jacht naar pissebedden.

Woensdag ochtend waren jullie saampjes naar beneden gelopen. Milan jij ging gelijk met de ovenklei aan de slag en jij Xam wilde met je Angry birds spelen. Blijkbaar was je er 1 kwijt want je kwam helemaal verdrietig naar boven om ons te vertellen dat jou roze pluizenbol kwijt was. Je was ervan overtuigd dat een Alien deze had gepikt. Mama zei nee joh gekkie, deze zal vast wel in een mandje liggen of onder de bank, waar daar speel jij vaak met je Angry birds. Maar je hield vol dat deze aliens dit hadden gedaan. Je zei dat er misschien wel een alien uit de tv was gekomen. Mama is met jou beneden gaan zoeken en mama vond deze uit eindelijk toch onder de bank. Jij zei ...oooh dan heeft de alien dat toch niet gedaan. Haha!

We moesten net als gisteren weer een bestelling wegbrengen, dus konden we dit mooi combineren met een leuke wandeling. Onderweg een boterham gegeten aan de waterkant en jullie hebben nog even in de speeltuin gespeeld. We deden verstoppertje en een ander jongetje deed met ons mee. Jullie hebben heerlijk kunnen spelen en je even uit kunnen leven. Daarna heeft mama wel jullie handen goed ontsmet. 

Thuis heeft mama voor jullie de watertafel neergezet en jullie hebben lekkere koekjes gebakken. Milan jij met witte chocola erin en jij Xam met stukjes puur en melk. Mmmhh!!

En terwijl de koekjes in de oven stonden konden jullie nog wat kledderen met het water.

De koekjes roken heerlijk en deze hebben we gezellig in de tuin opgegeten met een kopje cactus vijgen thee wat jij Milan zo lekker vindt. Xam jij wil liever warm water.

Wat gaat de tijd toch hard, volgende week zit jij Milan gewoon al op school wat mama stiekem best jammer vind. Mama geniet er zo van om jullie om haar heen te hebben en leuke dingen te doen. Maar voor jou is het wel goed.

En terwijl mama het eten aan het maken is spelen jullie Angy birds op jullie tablet, en natuurlijk doet mama tussendoor een potje mee. 

Donderdag is mama haar werkdag. Jullie vinden het heel jammer dat opa & oma Gitaar al een tijdje niet meer hebben opgepast. Gelukkig begrijpen jullie ook waarom dit nog niet kan. We willen gewoon niet dat zij risico lopen. Op dit moment zijn er in de Hoeksche waard ontzettend veel besmettingen. Mama krijgt elke week 2 updates hierover van haar werk. 

Jullie waren blij toen mama weer klaar was met werken. En nadat mama heeft gedoucht en andere kleren had aangetrokken zijn we natuurlijk gelijk de tuin in gegaan. Nog even genieten van het mooie weer.

Na het eten zijn we eens naar het haventje gewandeld.

Mama had nog precies 4 cornetto's in de vriezer liggen mooi voor onderweg.

Onderweg zagen we dat iemand wat spullen te koop had staan voor de deur. Een Angry bird. Helaas had we geen geld bij ons maar we wandelen hier vaker dus dan zorgt mama dat zij geld bij haar heeft.

Onderweg zagen jullie een dood molletje. Ahh, jullie vonden het zo zielig, en op de terugweg wilde jullie toch nog eens kijken of hij echt dood was en niet gewoon aan het slapen was. Helaas was het molletje echt dood. Hier hadden jullie heel veel vragen over. Logisch ook. 

En altijd als we bijna thuis zijn gaan jullie nog even slalommen.

Vrijdag was het nog beter weer. We hebben zo'n beetje heel de dag in de tuin door gebracht. En in de kast vond mama nog een leuk speelsetje. Voor ieder een vest wat verkleurd als er water op komt. En ook een waterpistool. Ideaal voor nu.

Jullie hadden er een hoop lol mee, totdat jij Xam niet meer op het puntenbord schoot maar in Milan zijn gezicht.

Toen was het over met de pret. Mama had ook nog wat kleine spelletjes over van de vakantie cadeautjes. Gezellig op een kleedje hebben we deze gespeeld met een lekker bekertje fruitwater.

Zaterdag hebben we rustig aan gedaan. Jullie waren saampjes met jullie Angry birds aan het spelen, ovenkleien en op jullie tablet. Daarna zijn we lekker in de tuin gaan zitten. Mama had weer een karaf gemaakt met fruitwater heerlijk met stukjes watermeloen en heel veel aardbeien. Vooral jij Milan vind dit toch zo lekker. Jij wil dan ook altijd een klein vorkje erbij om al het fruit eruit te snoepen. Xam jij houdt het liever bij een paar aardbeitjes in een schaaltje. Maar dat is ook heel lekker natuurlijk.

Mama had het kleed weer neer gelegd en we hebben gezellig wat spelletjes gespeeld. 

Hierna zijn we langs opa & oma Spin geweest alvast voor Moederdag. Jullie hadden at speelgoed meegenomen en mama een kleed zodat jullie hierop konden spelen. 

Opa & oma hadden lekkere aardbeien taart. Mhhh!

We zijn eigenlijk later dan de bedoeling was weg gegaan maar het was zo lekker in de tuin. En omdat we zouden bbq-en moesten we toch wel een beetje opschieten.

Xam omdat jij haast niks lust hadden we voor jou kleine pizza stukjes, deze mocht jij uiteraard zelf maken.

Jij vroeg gelijk enthousiast....oooh gaan we gourmetten? Dat niet, maar bbq is ook super lekker. Al moet jij nog niks hebben van hamburgers of sateetjes. Nou ben benieuwd of je dit nog zegt als je 18 bent. Dan kun je er vast geen genoeg van krijgen. Haha!

Milan jij hebt gesmuld van alles wat er van de bbq op jou bord terecht kwam. 

Na het eten zijn jullie nog even op de trampoline geweest. En daarna was het wel tijd oom even te douchen voor jullie gingen slapen. Xam jij gaf mama nog even een opdracht, je wilde graag de eitjes van de Angry birds, waar baby pluizenbollen in zitten, maar de eitjes moeten wel open en dicht kunnen. Of mama dit nog even voor jou ging maken van de ovenklei. Daarna moest mama ze op jou tafeltje zetten.

Tuurlijk jongen, mama heeft haar best gedaan en is benieuwd hoe jij ze morgen vind.

Zondag ochtend waren wij eigenlijk allemaal vroeg wakker. Mama is met jullie naar beneden gegaan.

Milan jij wenste mama een fijne Moederdag. Xammie jij had haast om beneden te komen want je wilde graag spelen met je Angry birds. Je was zo benieuwd hoe ze geworden waren. Je vond ze heel mooi, je zei: zo mama die heb jij mooi gemaakt hoor, maar ze staan niet mooi in een rij, hahah!

Jullie hebben lief gespeeld, en mama maaktje ondertussen een ontbijt voor ons drietjes.

Toen papa beneden kwam wilde jij Xam jou Moederdag cadeautje van jou kamer halen, maar je durfde niet alleen. Papa is met je meegelopen. Vol trots gaf jij jou mooi gekleurde bloem aan mama. Wouw wat mooi gedaan jongen. Je werd er helemaal verlegen van toen je zag hoe blij mama was.

Samen hebben we deze een mooie plek op de koelkast gegeven. Wat ben je toch een lieverd. En van papa krijgt mama een heel mooi tuinbankje. Ben zo benieuwd.

Milan jij bent deze week telkens als mama er even niet was aan jou Moederdag begonnen. Je had het nog niet helemaal afgekregen en je was nog even het laatste stukje op jou kamer af gaan maken. Vol trots kwam je beneden met jou cadeautjes. Je zei al tegen mama dat haar lievelingskleur er heel veel in zat.

Als eerste kreeg ik een mooie ketting van jou wat mama heel de dag gedragen heeft. Zo mooi!

Mama is hier ontzettend blij mee. En of het nog niet genoeg was kreeg mama ook een mooi hart van papier.

Lieverds, mama is hier zo blij mee. Jullie hebben echt heel goed jullie best gedaan.

Papa heeft nog een heerlijk broodje met een omelet gemaakt voor mij. Straks komen opa & oma Gitaar en jullie kunnen niet wachten. Telkens vragen jullie al wanneer ze nou toch komen. Mama heeft wel uitgelegd dat jullie wel een beetje afstand moeten houden van opa & oma wat jullie heel jammer vinden.

Milan jij zei al...ooh dan kan ik opa niet wielklemmen. Ja dit doe je altijd bij opa, als opa & oma weer naar huis gaan dan klem jij je als een wielklem om opa zijn onderbeen zodat opa niet weg kan en hij bij ons moet blijven. Ja het is ook jammer he dat jullie niet kunnen knuffelen met de opa's & oma's.

En na 100 keer gevraagd te hebben waar opa & oma nou toch bleven waren ze er eindelijk.

Ondanks de steeds wisselende weerberichten gedurende de week mochten we niet klagen.

Okay het was niet zulk warm weer als gisteren maar het was nog prima weer om buiten te zitten.

Opa & oma hadden voor jullie nog een cadeautje meegebracht. Deze had mama van de week voor jullie gehaald zodat opa & oma zelf niet naar de winkels toe hoefde. En voor opa hadden we nog wat tijdschriften en voor oma twee dikke boeken van een favorieten schrijfster van oma die mama van een cliënt mocht lenen speciaal voor oma.

Maar ook jullie hadden een cadeautje voor opa & oma. Xam jij had een mooie steen geverft voor bij opa & oma in de tuin. Milan jij had een schattige poes van ovenklei voor ze gemaakt.

We hadden nog een lekker gebakje ter ere voor papa zijn verjaardag en mama had nog wat croissantjes voor tussendoor en een karaf met fruitwater.

Milan jij wilde graag jou verfschilderij die je net had gekregen gaan verven dus jij bent hiermee aan de tafel in de tuin aan de slag gegaan. Xam jij hebt met jou nieuwe auto gespeeld. Tussendoor nog op je tablet en natuurlijk op de trampoline. 

Milan jou schilderij is heel mooi geworden.

Eind van de middag trok de lucht dicht en ging het ook al iets harder waaien. Mama had nog groentesoep met ovenbroodjes erbij en hierna zijn opa & oma weer richting huis gegaan. Het was wel weer fijn om ze na 8 acht weken weer eens gezien te hebben.

Milan jij was wat stilletjes en lag op de bank. Je had heel erg hoofdpijn en vroeg om een zetpil. Mama wilde deze juist voor je pakken tot je riep dat je moest spugen. Mama is vlug met je naar de wc gerend en gelukkig waren we op tijd.

Hierna heeft mama je vlug een zetpil gegeven. Xam mama wilde met jou een spel doen en Milan jij wilde toch ook graag mee doen. Met je hoofd ondersteund door je arm probeerde je toch mee te doen terwijl je nauwelijks uit je ogen kon kijken van de pijn.

Gelukkig hielp de zetpil vrij snel en wilde je zoals mama jou had beloofd op je kamer nog een oddbod dorp bouwen. Het Oddbod dorp lijkt inmiddels wel op een stad. Hihi! Er komt steeds meer bij. Leuk hoor...je verzint telkens wel weer wat origineels wat je Oddbod dorp nog mist. 

Het was weer een fijn weekend en wat is mama verwent door jullie voor Moederdag. Ik hou zoveel van jullie. Hopelijk slapen jullie vannacht goed. Vooral omdat jij Milan morgen weer naar school gaat. 

Je zei net al tegen mama dat je het zo spannend vind. Nou lieverd het komt vast wel goed. Je komt gelukkig samen Joris & Lana in de klas. Daar is mama zo blij mee. Want ondanks dat je het spannend vind heb je er wel super veel zin in.

 

 

 

 

 

Week 7, papa jarig, bekend bij wie je word ingedeeld op school en waterballon pret.

28 april 2020

Alweer week 7, jeetje hoeveel weken gaan er nog komen. Inmiddels kunnen jullie ook niet wachten tot het rot virus zoals jullie het noemen niet meer zo'n invloed heeft op ieders leven. We willen zo graag weer normaal met mensen af kunnen spreken, visite's thuis ontvangen en dan wel gewoon binnen en niet achterin de tuin en dat je dan ook afhankelijk bent van de weersomstandigheden. We missen de opa's & oma's. Zo gek hoe zo'n virus vanuit het niets opduikt en ieders leven overhoop gooit. Zoveel evenementen afgelast tot volgend jaar. Echt bizar!

Gelukkig hebben we een voucher gekregen van de ANWB waar we onze vakantie van Euro Disney hadden geboekt. Wat helaas al voor de 2e keer dit jaar niet door kan gaan.

Vorig weekend toen we even bij opa & oma Spin in de achtertuin waren hoorde jij Milan opa vertellen dat zei een voucher hadden gekregen voor hun reis wat niet door kon gaan. Waarop jij zei...nou lekker dan wij krijgen mooi niks terug voor Disney. Kleine bijdehand jij weet met een half oor altijd wel waarover het gaat. Maar ook wij kregen de week hierna bericht dat we ook een voucher krijgen gelukkig.

Maandag was het Koningsdag, voor nu woningsdag. Helaas geen groot feest op het dorp waar jullie het vorig jaar zo naar jullie zin hebben gehad. Maar het is even niet anders. We hebben ons in de tuin ook super goed weten te vermaken.

Omdat mama jullie had beloofd om zaadjes te halen voor de kweektafel is mama al vroeg naar de Intratuin gereden om deze te halen. Maar het was daar zo druk dat mama gelijk weer is omgekeerd en naar de Plantenhal is gereden want die drukte was het mama echt niet waard. Je merkt dat de mensen steeds makkelijker worden. Gelukkig was het bij de Plantenhal helemaal niet druk en heeft mama rustig kunnen kijken voor mooie planten om de tuin weer gezellig te maken.

Ze verkochten er jammergenoeg geen zaadjes maar wel een komkommerplant en aardbeien planten. Ook heel leuk.

Thuis hebben jullie allebei mama geholpen met de plantjes in de aarde te zetten. Mama is altijd blij als er weer mooie planten in de tuin staan en hangen maar ook jullie. Xam jij bent zo blij met de aardbeien planten. Je kent deze plant wel van voorgaande jaren. Toen stond je elke ochtend gelijk bij het raam naar buiten te wijzen omdat je dan een lekkere aardbei zag hangen. Deze doen het ieder jaar weer ontzettend goed. 

Papa was de voordeur aan het verven en heeft de plantenbak waar onze olijfboom in staat ook gelijk groen geverfd. En het is heel mooi geworden. Deze boom willen we binnenkort in de aarde gaan zetten. De Meidoorn hebben we aan Mark & Brenda gegeven. Deze boom wat uit eindelijk echt een grote boom gaat worden komt beter tot zijn recht bij hun op de tuinen.

Jullie hebben heerlijk met water gekledderd. Mama had nog wat waterballonnen op zolder weten te vinden en nog een plak inktvis wat eigenlijk een vakantie cadeautje was van vorig jaar die mama helemaal vergeten was om mee te nemen. Maar dat kwam voor nu goed uit. Jullie hebben je gewoon de halve middag hiermee weten te vermaken. Het bleek dat deze inktvis telkens van kleur veranderde als je het in een ander bakje deed. Jullie hadden het hier erg druk mee. Daarna heeft mama de waterballonnen gevuld in de bijkeuken en  alles zo op de trampoline gegooid. Milan jij vond het eerst maar niks en wilde niet op de trampoline, maar toen je zag hoe leuk Xam het vond ben je er toch ook maar weer op geklommen. Jullie hadden een lol.

De waterballonnen waren lava, dus mocht je niet op de waterballonnen komen, nou dat is  best lastig als er zoveel liggen. Haha!

Wat een ontzettend lekker dagje zo, mama heeft heel het feest om Koningsdag totaal niet gemist. We hebben heerlijk kunnen genieten van het mooie weer. We kunnen het ons haast niet voorstellen dat het na zo'n warme dag het weer morgen helemaal omslaat.

Na het eten heb jij Xam papa geholpen met het aquarium Het water moest ververst worden en daarna ben jij samen met papa jou Spiderman lego in elkaar gaan zetten.

Milan wij hebben samen een spelletje gespeeld. Inmiddels wat het de hoogste tijd voor jullie bed maar jij Xam wilde zo graag met jou nieuwe lego spelen. Nou lieverd morgen heb je daar heel de dag voor, want het is nu weer even afgelopen met het mooie weer.

Dinsdag hoorde mama al de regen op het dak. Hm wel jammer hoor, mama had stiekem gehoopt dat het weerbericht er een druppeltje naast zou zitten maar helaas, toen mama de rolluiken omhoog deed was het heel somber weer. Wat een verschil met gisteren, toen liepen jullie in een zwembroek door de tuin en nu kon je bijwijze van je winterjas weer uit de kast halen. 

We hebben rustig aan gedaan, lekker Angry birds gespeeld, en wat spelletjes en daarna even wat bestellingen in Numansdorp weggebracht. Onderweg zag jij Xam de kibbeling kraam bij de AH staan. En je moest en zou kibbeling krijgen. Een hoop lust jij niet maar kibbeling vind je toch zo lekker.

Mama is vlug langs huis gereden om haar portemonnee te pakken en heeft de auto tegenover de kraam geparkeerd. Gelukkig stond er niemand dus mama heeft jullie in de auto gelaten en heeft snel een portie kibbeling gekocht.

Thuis heerlijk geluncht. Na het eten wilde jullie allebei op jullie kamer spelen. Xam jij met het oude lego van papa, en Milan mama moest met jou Cars 2 na spelen.

Hierna nog een paar potjes Cars monopoly gespeeld. Deze hadden we al een tijd niet meer gespeeld maar het was wel weer heel leuk. Helaas was het toen tijd om nog wat huiswerk in te halen. Want doordat papa een paar dagen in de week thuis werkt schiet dit er weleens bij in.

En Milan aan jou gezicht op de foto is wel te zien hoe leuk je dit vond. Haha! Gelukkig vind je het allemaal erg makkelijk dus het gaat je goed af. Dat scheelt dan weer.

Mama is het eten gaan maken en jullie hebben heel leuk samen gespeeld met de de Angry birds.

Xam jij was verdrietig, omdat je heel de dag geen baltikkertje op de trampoline hebt kunnen doen.

Tja het was ook echt zo'n zeikregenweer. Niks aan. Maar mama kwam na het eten op het goede idee om ballon tikkertje te doen. Oeps, mama zei het al tegen jou zonder dat ze wist of we wel ballonnen is huis hadden. Gelukkig na even zoeken hadden we er nog 1, een mooie oranje. Maar je hebt je wel goed vermaakt. Milan jij ging samen met papa jou auto van lego verder in elkaar zetten en ondertussen deed je ook even mee. Je vond het eigenlijk allebei wel leuk.

Milan jou indeling van school is net bekend gemaakt. Je gaat straks om de dag naar school, je blijft dan over en mama mag jou dan om 15:10 uur van school halen. De woensdag en de vrijdag is tot 12:15 uur.

De groepen zijn allemaal opgesplitst. Bij het hek staat een leerkracht die jullie opvangt zodat ouders niet het schoolplein op komen. En verder is het belangrijk dat er afstand word bewaard. Eenmaal op het schoolplein gaan de kinderen direct naar binnen. Het is de bedoeling dat jullie nu heel de dag op school blijven, en ook pauze houden op school ipv tussen de middag naar huis. Ook word er een schema opgesteld wanneer welke groep op welk tijdstip buiten speelt.

Ook worden jullie verspreid neergezet in het leslokaal en er word goed opgelet dat jullie je handen wassen. Tafels en deurknoppen worden gedurende dag regelmatig gereinigd. Nou we zijn heel benieuwd hoe dit allemaal zal gaan.

En weet je wat wel heel leuk is, je bent ingedeeld bij Joris, Lana, Nicky, mini Justin & Tess. Wouw...gewoon bij iedereen die je leuk vind. Papa & mama zijn zo blij voor jou. Het word natuurlijk toch al allemaal anders en dan is het wel fijn dat je bij kinderen komt  te zitten die je graag mag.

Na het eten hebben we nog een spel gespeelt met zijn viertjes.

En helaas, zoals altijd als je het naar je zin hebt, is het dan toch weer eens bedtijd, en gingen we onder luid protest naar boven om jullie te wassen en tanden te poetsen. Xam jij wil morgen ochtend gelijk ballontikkertje spelen. 

Mama heeft nog even bij je voorgelezen maar je was heel huilerig en klaagde over pijn in je mond en je had het heel koud. Je wilde graag een fleece dekentje onder je dekbed hebben. Zouden het misschien kiezen kunnen zijn of zit er weer wat aan te komen. Nou hopelijk slaap je goed en is het morgen weer over.

Woensdag ochtend is mama zoals beloofd langs de Intratuin gereden voor de tuinboon en wortel zaadjes.

Natuurlijk nog wat plantjes gekocht en potgrond erbij voor de kweek tafel. Het was helaas koud en regenachtig maar in de loop van de middag trok het weer aardig bij. En toen het eindelijk droog was zijn jullie gelijk op de trampoline geklommen en hierna hebben we met zijn drietjes de kweektafel ingericht.

Mama had een emmer gevuld met hydro korrels voor onderop in de tafel. En natuurlijk wilde jullie allebei deze emmer voor jullie zelf. Haha! Mama heeft uit eindelijk maar gezegd dat jullie om de beurt hier een handje vol uitmoesten pakken om in de tafel te doen. Dit ging wel goed. Hierna mochten jullie samen eerst de tuinboon zaadjes zaaien en daarna de wortel zaadjes. Bij jou Xam vloog de het aarde ons om de oren, haha! Oeps iets te enthousiast. Ja spelen met aarde is natuurlijk ook heel leuk. We zijn heel benieuwd hoe het gaat worden hoor en jullie kunnen niet wachten tot jullie je eigen verbouwde groenten kunnen proeven.

Morgen is papa jarig, en Milan jij wilde heel graag een leuke grap bij papa uithalen. Mama moest jou eigen verzonnen Angry bird van ovenklei (genaamd Kweezeltje) inpakken voor papa. Je had al helemaal pret. Hihi! 

Xam jij was heel onrustig. Nadat we bij jou hadden gelezen was je huilerig en bang. En als mama jou vraagt waar jij zo bang voor bent dan weet je het zelf niet goed. Je wilde eigenlijk ook liever spelen dan slapen. Milan had voor jou een paar mooie Cars auto's & Angry birds gemaakt van ovenklei die je graag wilde hebben en mama zou deze vanavond in de oven doen zodat jullie hier morgen mee kunnen spelen.

Jij vroeg al...hebben wij nu de maan? Ik zei ja Xam wij hebben nu de maan. Nou lekker dan zei jij dan heeft oma Amerika de zon en dan duurt het nog heel lang voor het ochtend is, ik wil niet slapen mama, ik wil gewoon spelen. Ja jongen...ik snap best dat spelen leuker is maar slapen is ook heel belangrijk.

Mama heeft de cadeautjes voor papa ingepakt en alvast op jou kamer Milan klaar gelegd.

Om 12 uur ging mama naar haar bed, veel later dan de bedoeling was.Mama was moe, en dacht wat heerlijk dat jullie de laatste maanden doorslapen en juist als je dat denkt dan weet je wel wat voor nacht het word, haha! Mama was net in slaap gevallen, in een hele diepe slaap blijkbaar want papa schudden mama wakker omdat jij Xam wakker was. Mama ging gelijk naar je toe. Je was zo bang en verdrietig dat ik niet had gehoord. Je zei...mama ik riep je al heel lang en je kwam maar niet. Arme jongen. Mama vond het heel erg. Mama is even bij jou gebleven en vroeg aan jou of je deze nacht je lampje aan wilde houden. 

Gelukkig was je weer gerustgesteld en viel jij weer in slaap. Mama heeft nauwelijks een oog dicht gedaan, ze was zo gefocust of ze jou hoorden. Met als gevolg dat ze de volgende morgen gebroken was.

Om half 8 Milan kwam jij naar onze kamer. Je kwam gelijk papa feliciteren en vroeg aan mama of ik wel jou cadeautje had ingepakt. Ja jongen...deze had mama als aller eerst ingepakt hoor.

Xam jou hoorde we ook roepen,mama kwam naar jou kamer en je bleek helemaal nat te zijn. Mama heeft jou vlug gewassen en aan gekleed, je bed afgehaald. Toen zei jij...ooh papa is jarig. Maar dat kan helemaal niet met het virus. Awh ja helaas kunnen we het niet echt vieren, maar we kunnen wel onze cadeautjes geven. Dit vond jij een goed plan. Samen hebben jullie je de cadeautjes aan papa gegeven. Milan jou zelf gemaakte cadeautje vond papa helemaal geweldig, grappig en leuk verzonnen.

Doordat we vrij laat waren moest mama behoorlijk haasten, want mama moest natuurlijk gewoon werken.

Het was een vrij lange dag, en nadat mama na het werk gedoucht en wel beneden kwam hebben we baltikkertje gedaan en heeft mama de airfryer aangezet. Na het eten hebben jullie met papa een potje baltikkertje gespeeld. Maar mama hoorden jullie telkens roepen dat papa vals speelt. Haha, ik denk dat papa er gewoon beter in is om jullie met de bal te raken dan mama. 

En voor jullie echt naar bed gingen nog even Robocar poli memory gespeeld. Morgen is het alweer vrijdag, bijna weekend dus. Hopelijk hebben we een droog weekend het liefst met wat zon.

Vrijdag had mama graag wat mooie foto's van jullie in de natuur willen maken een fotokaart voor Moederdag.

Helaas plenste het heel de ochtend maar ook de middag. Mama heeft toch maar wat foto's in huis gemaakt. Nou ja wat foto's, een heleboel eigenlijk. En mama was meer dan tevreden. 

We zijn verder heel druk geweest met de ovenklei. En ook jij Xam deze keer. Van de week zei je nog heel verdrietig tegen mama....ik met niet zo goed met de ovenklei. Nou wat jij vandaag hebt gemaakt vind mama anders heel mooi gemaakt hoor. En toen mama dit tegen jou zei...zei jij heel lief...oh dankjewel!

Milan jij hebt ook weer een hoop moois gemaakt voor je Oddbods & Angry birds. Een ballenbak, waterval en een hele toren van Angry birds zoals in de film. Met een golf uit de zee zoals je ziet in de film zelf. Heel leuk bedacht weer.

Verder hebben we een hoop spelletjes gespeeld en hebben we op jou kamer Xam gepicknickt met een leuk spel erbij.

En eindelijk klaarde het eind van de middag weer op. Tijd voor baltikkertje...en terwijl jullie de trampoline opklommen heeft mama jullie beeldjes van de ovenklei in de oven gezet. Toen jullie het weer zat waren gingen jullie hier mee spelen. Fijn hoor dat jullie je zo goed vermaken samen.

Na het eten nog een spelletje gespeelden helaas was het toen weer tijd voor jullie bed. Xam jij wilde zoals elke avond liever spelen en was heel huilerig.

Uit eindelijk viel je toch nog vrij snel in slaap. Gelukkig is het nu weekend, heerlijk! Morgen willen we gaan kaas fonduen en mama heeft vanavond al een hoop hiervoor in huis gehaald.

Zaterdag ochtend waren jullie al beneden toen mama wakker werd. Mama heeft telkens zo last weer van haar hoofd. En dan merk ik weer hoe vervelend is om van prikken afhankelijk te zijn. De prikken die mama normaal helpen om de hoofdpijn te verlichten maar helaas nu nog niet te krijgen zijn. 

Xam ik hoorde van papa dat jij al om half 7 wakker was, voor de verandering een keer eerder dan Milan. Milan jij was met je kwart over 7 laat voor jou doen.

Jullie waren zo lief aan het spelen samen, en toen mama de woonkamer binnen liep rende jullie allebei op mama af en knuffelde mij, en vroegen of ik lekker geslapen had.

Vandaag hebben we rustig aan gedaan, de ochtend was het noodweer, regen en onweer. Perfecte dag voor een rommeldagje in binnenshuis.

Papa heeft vandaag jullie haar gedaan met de tondeuse. Mama had iets van...nou wacht nog maar even. 

Maar een keer moet het wel, de kapperszaken zijn natuurlijk nog steeds gesloten. Maar mama moet zeggen het is best goed gelukt. Jullie hebben dan ook wel super makkelijk haar waar mama elke dag weer blij mee is. Eigenlijk doet mama er nooit wat aan, het valt gewoon goed.

Milan jij had me een lol toen het Xam zijn beurd was.

We hebben Angry bird gespeeld, mama heeft het hele huis gedweild. Daarna lekker spelletjes gespeeld terwijl papa de boodschappen deed. Daarna is mama nog vlug ovenklei gaan halen. Bijna alles was op en jullie maken er zulke mooie dingen van.

Mama heeft een flinke voorraad klei gehaald

en toen zag mama buiten in het kledingrek nog mooie shirts en is vlug de winkel binnen gestapt om een paar leuke shirts en voor ieder een trui te kopen.

Jullie waren ondertussen met papa leuke dingen van lego aan het maken.

Gezellig hoor. Xam jij hebt nog met mama baltikkertje gespeeld op de trampoline en een paar andere spelletjes. Je wilde graag Wie is het spelen. Mama moest zo lachen, je vroeg...heeft jou poppetje kaal haar? Haha! Het klonk zo grappig.

Hierna is mama toch echt aan het eten begonnen. En jullie waren al heel benieuwd naar de kaasfondue.

Xam jij vond het uit eindelijk toch niks,

en durfde het niet te proeven. Jij hield het liever bij knakworstjes.

Milan jij hebt zitten smullen. Broccoli, bloemkool, gehaktballetjes alles vond je lekker.

En terwijl jij Xam na het eten samen met papa het Angry bird spel speelde op zijn telefoon,

gingen wij Milan Angy birds van ovenklei maken.

En zo kwam aan een fijne dag weer tijd om te gaan slapen. Xam jij was best moe en viel snel in slaap. Milan jij had wat moeite om in slaap te vallen en vroeg om een stapel Cars boeken om deze in te kijken zodat je sneller in slaap zou vallen.

Mama sprong even onder de douche, en ondertussen was je toch in slaap gevallen. Slaap lekker lieverds, en morgen maken we er weer een mooie dag van.heart

Zondagochtend zat jij Milan al beneden aan de ovenklei. En wat heb je weer een mooie dingen gemaakt.

Echt elke keer weer weet je ons weer te verbazen. Als straks alles weer een beetje normaal is wil mama echt kijken voor een cursus of workshop van fimo klei voor jou. 

Terwijl wij nog op bed lagen had jij weer de mooiste Angry birds gemaakt. Bommetje met een pluizenbol op zijn hoofd. Je moest tussendoor wel telkens Spocky knuffelen vertelde je, want zij lag naast jou.

We hebben heerlijk rustig aan gedaan, en zijn tussen de middag naar Piershil gereden om daar een stuk te gaan wandelen. Heerlijk!

Het zonnetje scheen en jullie vonden heel veel mooie stenen om te verven. Uit eindelijk liep mama met een hele zware tas vol stenen, haha! Dan hebben jullie mooi wat te doen van de week.

Ook zagen jullie onderweg een schattige pup...die leek op Buddy. Het hondje wilde heel graag naar jullie toen en was super speels. Maar helaas kan dit nog niet. Moeten toch nog anderhalve meter afstand houden met anderen, hoe lastig het ook is.

Thuis gekomen hebben we tuinstoelen en een extra tuintafel neer gezet, want opa & oma Spin kwamen nog even langs voor papa zijn verjaardag.

Jullie hebben leuk in de tuin gespeeld met jullie auto's en op de trampoline. Tussendoor een gebakje gegeten wat jullie heel goed smaakte. En gelukkig was het heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. Dus het was wel even gezellig.

's-Avonds hebben we makkelijk gedaan, lekker pizza besteld en shoarma.

Xam jij zat nog lang na te genieten van jou ideale maaltijd, patat, frikandel en pizza. Haha!
Mama mocht het nog niet weghalen, want tussendoor pikte je nog telkens wat van je bord, wat inmiddels al gewoon koud was. 

Milan jij bent met mama gaan ovenkleien en jij Xam bent met papa boven iets moois gaan maken van jou lego.

Op een gegeven moment kwam je naar huilend naar beneden, je had pijn in je billen, wat betekend dat je een luier om wil omdat je niet meer op de wc op potje durft te poepen.Geeft helemaal niks hoor, het komt wel weer.

Je had hele dunnen poep, en gilde van de pijn. Ahw zelfs Spocky die zo heerlijk op de trampoline lag, en normaal heel rustig het kattenluik binnenkomt stormde van de trampoline en kwam met zo'n rotvaart door het luikje om bij jou te kijken. Net of zij wilde kijken of alles wel goed ging. Het blijft een ontzettend bijzonder beestje. heart

Je had uiteraard geen zin om te gaan slapen. Zo goed als je tot voor kort gelijk in slaap viel zo onrustig ben je nu. Je vraagt ook telkens of het al bijna avond is, en ja een keer is het toch echt bedtijd tot grote teleurstelling van jou. Mama troost jou dan met de gedachte dat als je goed slaapt je morgen weer heel veel kan spelen.

Nou het was weer ee heerlijk en gezellig weekend! Love you boeffies!

 

 

 

 

 

Week 6 en weer een kleine verandering. De scholen gaan bijna langzaam aan weer beginnen

22 april 2020

En zo zitten we in week 6, mama is benieuwd hoeveel weken nog te gaan. Gisteravond is er een pers conferentie geweest en ze willen toch dat 11 Mei de scholen weer open gaan. Ook willen ze weer dat kinderen kunnen sporten. Volgens het RIVM schijnt het dat kinderen minder snel het corona virus kunnen krijgen en als ze het krijgen dat het vrij mild is. Nou nog vind mama het niks. Je merkt en ziet dat de mensen al wat makkelijker worden en dat is wel jammer. We moeten nog steeds opblijven letten en anderhalve meter afstand houden en zo veel mogelijk thuis werken. Van mama hadden ze nog best mogen wachten tot na de schoolvakantie. Mama is bang dat juist nu het beter lijkt te gaan de mensen makkelijker gaan worden en we straks een piek krijgen. Het blijft een onwerkelijk gevoel allemaal.

Maar voor jou Milan is het wel weer fijn als je weer naar school kan gaan. Alleen is mama heel benieuwd hoe ze het gaan aanpakken. Zal je om de dag naar school gaan of verdelen ze het zo dat sommige in de ochtend les hebben en andere in de middag. We zullen vast snel meer horen hierover. Hopelijk houden ze wel een beetje rekening met wie je dan mogelijk word ingedeeld. 

Al die weken hebben jullie je thuis goed vermaakt hoor.

En eigenlijk hadden we ons nog geen moment verveeld. Maar vandaag merkte mama voor het eerst dat de verveling een piep klein beetje toe begint te slaan.  Je merkt gewoon dat het nu te lang gaat duren. We missen het school ritme. Alhoewel mama probeert echt het dagelijkse ritme erin te houden. We staan dezelfde tijd op, en gaan dan wassen en aankleden en op het normale tijdstip ontbijten wat huiswerk en 's-avonds ook op tijd naar jullie bed.

Milan eerst toen jij aan mama vroeg of je al naar school moest en mama zei voorlopig nog niet hoorde we een hard gejuich en danste je heel de woonkamer door. Nu vind je het toch wel een beetje jammer. Je mist de juffen en het buitenspelen met Joris is & Lana.

Jullie missen het vooral om de deur uit te gaan om iets leuks te kunnen doen. Xam jij wil ontzettend graag naar de ballenbak. Ochtends als je nog even bij papa & mama op bed komt liggen vraag je of je vandaag naar de ballenbak mag. Je vraagt dan mama mag ik asjeblieft...alsjeblieeeeeft naar de ballenbak. Mama vindt het dan heel vervelend voor je want het liefst zou ik dan met jullie hier naar toe willen gaan. Milan jij wil graag naar de dierentuin en op vakantie naar Duitsland. En als mama het jullie dan uitlegt dan begrijpen jullie het wel maar mama snapt het heel goed dat het ook voor jullie niet leuk is. Jullie willen graag naar opa & oma Gitaar maar ook dit kan voorlopig helaas nog niet. 

Ja lieverds ook papa & mama hopen dat alles snel weer normaal wordt maar dat zal denk ik nog heel lang duren.  Als alles al normaal word. Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Hopelijk krijgen we hierna niet meer met andere virussen te maken hoor. 

Maandag mocht papa thuis werken. Xam jij had gisteravond al aan mama gevraagd om morgen een keer met mama alleen te gaan wandelen. Dat is goed hoor jongen. Ik vertelde jou dat ik dan morgen met Milan een Oddbod dorp zou bouwen want dat wil jij Milan altijd weer graag  alleen met mama doen.

Maar de volgende morgen toen jij Milan hoorde dat ik met Xam zou gaan wandelen was je boos en heel verdrietig. Mama had al knallende hoofdpijn dus dat was niet een rustig begin van de dag zo. Mama legde jou uit dat Xam heel graag even iets alleen met mama wilde doen en dat ik dan straks met jou een Oddbod dorp zou gaan bouwen omdat jij dit altijd samen met mama wil doen. En dat als jij het leuk vond ik na het wandelen met Xam ook met jou een stukje zou gaan wandelen. Gelukkig begreep je het nu wel alhoewel je het wel jammer vond. Nu was papa toevallig thuis maar de andere dagen gaan we weer met zijn drietjes wandelen hoor. Mama is gewoon bij jullie allebei ontzettend graag en soms wou ze dat ze zich kon opsplitsen. Ik wil gewoon dat geen van jullie ook maar iets tekort komt.

Ja Xam, mama had het er toevallig met papa van de week al over dat ze het zo jammer vind dat juist de laatste paar maanden voor ook jij naar school gaat we niet echt meer saampjes wat kunnen doen. Net als de peutergym wat jij zo leuk vind. Mama vond de tijd wat we nog samen te besteden hadden voor als ook jij elke dag naar school toe gaat al zo kort, maar nu helemaal. 

Na het ontbijt is mama eerst met jou Xam gaan wandelen.

Milan jij vond het gelukkig niet meer erg en bent lekker een potje Angry birds gaan spelen op je tablet. Xam jij wilde onderweg alle blauwe auto's tellen. Je zat vol verhalen. Over wat je graag voor je verjaardag wilde hebben. En dat eerst jij jarig bent en dan papa dan pas mama en als allerlaatste Milan. Je wil graag nog meer Robocars en heel veel Cars auto's en niet te vergeten...Angry Birds. Tussendoor wilde je rennen samen met mama. We hebben een flink stuk gelopen/gerent en mama vond het fijn om echt even alle aandacht voor jou te hebben. Nog heel even en dan ga ook jij elke dag naar school. Dan heeft mama geen kleintjes meer over de vloer. Mama moet er voor nu even niet aan denken. Wat zal dit stil zijn zeg. Maar aan de andere kant kan mama wel zorgen dat het huis aan kant is voor jullie weer thuis zijn. 

Hierna ging ook jij Xam op je tablet een spelletje spelen en gingen wij Milan een stuk wandelen.

Je wilde dezelfde routen lopen als ik met Xam had gedaan. Jij wilde onderweg de rode auto's tellen.

En je vertelde honderduit over Cars auto's. We zijn uiteindelijk toch anders gelopen en je was dik tevreden toen je hoorde dat wij een langere route hadden gelopen dan jou broertje. Mama vond het superfijn om ook even alle aandacht voor jou gehad te hebben.

Dinsdag moest mama een bestelling wegbrengen en zijn we gelijk een stuk gaan wandelen in Numansdorp. Was wel even lekker en ontzettend gezellig.

We hebben een leuke wandeling gemaakt en veel gelachen en ook nog wat "beren" gespot. Mama had voor ons allemaal een liga mee en een flesje water. Het brak gelijk de dag. 

Thuis zijn jullie nog even op de trampolien geweest en daarna wilde jullie een kasteel maken voor de Angry birds. Milan jij had voor jezelf al de Angry birds gemaakt van je ovenklei. Maar Xam wilde deze ook zo graag hebben. Jij hebt voor Xammie nestjes gemaakt en de eitjes voor erin en alle Angry birds.

Mama blijft zich verbazen hoe mooi jij deze toch maakt en met gemak. In nog geen minuut tijd heb je gewoon een paar Angry birds gemaakt. 

En toen jullie op de trampoline waren heeft mama ze voor jullie in de oven gezet. Daarna hebben jullie hier tot het avond eten mee gespeeld. 

Ahh en jij Xam raakt hier maar niet mee uit gespeeld. Zelfs toen je op jou bed lag had je het erover dat je nog zo graag met jou Angry birds wilde spelen.

Milan jij hebt vanavond in je bed een hele bladzijde uit het boek gelezen die je vorige week van school had gekregen.

Zo knap, je merkt echt dat je aan groep 3 toe bent. Maar je vind het ook heel leuk. Dat scheelt natuurlijk ook.

Oja en gisteren ging de deurbel en werd er een boek langsgebracht door een medewerker van de bieb die wij een tijd geleden voor jou hadden gereserveerd Xam. Wel heel aardig. Dat was een leuke verassing een dubbeldik  boek van Bob de Bouwer.

Woensdag ochtend ging de dag niet zo gezellig van start. Xam jij hebt altijd even wat tijd nodig om bij te komen als je net wakker wordt. Dat heb jij echt van jou vader, hihi! Milan jij staat altijd gelijk aan, zoals papa het altijd zegt. Dat heb jij weer van mama. En jij Milan vroeg aan Xam...Xammie zal ik zo weer verder gaan met het maken van de Angry birds? Waarop Xam zegt: nee ik vind ze helemaal niet mooi, je hebt ze echt niet mooi gemaakt. 

Milan jij was zo verdrietig. Mama zag de teleurstelling op je gezicht. Je kroop je bed in en trok de dekens over je heen zodat mama jou tranen niet zag. Oei jongen wat ben je toch gevoelig. En mama herkent het zo van haar zelf. Ook mama kan ontzettend gevoelig zijn, alleen in de loop der jaren wordt je wel steeds iets harder. Mama vertelde dat Xam dit vast niet meent. Want hij vond ze juist hartstikke mooi. Misschien vind hij het jammer dat hij het nog niet zo goed kan als jou. Want daar merkt mama vaak wat frustratie bij jou Xam. Maar jij bent ook nog een stuk jonger. En iedereen is weer in andere dingen goed. Jij Xam bent weer heel goed met de bal. Wat soms weer een frustratie is voor jou Milan. Maar dat is juist het mooie dat iedereen wel iets heeft waar hij/zij goed in is. En het zal wel vaker gebeuren dat bijvoorbeeld iemand uit je klas iets niet mooi vindt. Zoals pas geleden een jongen uit jou klas zei dat hij jou shirt niet mooi vond. Nou mama heeft jou verteld dat hij heel waarschijnlijk een beetje jaloers was want het was juist een ontzettend mooi shirt. Toen zei jij zelf dat de rest van de klas jou shirt inderdaad heel mooi vond. En ook dat zelfde jongetje zei van jou nieuwe schoenen dat hij ze niet mooi vond. Gelukkig dacht jij aan mama's woorden, en toen je dit aan mama vertelde zei je zelf al: ach hij is vast gewoon jaloers omdat hij zelf geen mooie schoenen heeft. Kijk...zo mag ik het horen jongen. Vaak zullen mensen juist iets zeggen door jaloezie. 

Mama vertelde jou ook dat mama zich vroeger ook alles altijd aan trok. Dat kun je zo aan oma Gitaar vragen. Er hoefde maar iemand naar me te wijzen en te zeggen dat ze mama's haar niet mooi vonden en ik was van slag. Haha, gelukkig heeft mama daar nu maling aan. Al heeft het bij mij wel heel lang geduurd. Daarom is mama blij dat jij het al beter door hebt dan toen mama 16 was.

Na ons gesprek klaarde jou humeur weer op, en kon je zelfs weer een beetje lachen. Je zei...mama ik denk dat Xam gewoon een beetje jaloers is en ik ga me daar niks van aan trekken ik ben weer vrolijk hoor. Kijk zo mag ik het zien. Je ging vast naar beneden en pakte jou ovenklei en ging enthousiast aan de slag met Angry birds maken voor jou & Xam. Nog even in de tuin gespeeld en tussen de middag zijn we naar Numansdorp gereden. Jullie wilde heel graag weer dezelfde route als gisteren lopen. Mama heeft deze keer wat broodjes gesmeerd en ingepakt en natuurlijk iets te drinken mee genomen.

Jullie hadden een lol om een grote tractor die we 4x tegenkwamen, net als gisteren trouwens. Telkens als die voorbij kwam zaten jullie enthousiast te zwaaien.

We hebben op een mooi plaatsje bij het water lekker geluncht.

Wat ontzettend gezellig was. We hoorden een hoop kikkers, maar zagen ze helaas niet. Maar jullie hadden mooi wat te doen.

Daarna nog langs het water gewandeld op zoek naar eenden om jullie brood korstjes te geven.

Heerlijk zeg...echt zo ontspannend om met jullie gezellige geklets te wandelen in het zonnetje langs het water. Op zulke momenten voelt mama zich de gelukkigste moeder van heel de wereld.

Thuis heeft mama de watertafel in de tuin gezet en hebben jullie je prima vermaakt. Kliederen met water blijft natuurlijk leuk zeker met dit mooie weer.

Ondertussen heeft mama de Angry birds in de oven gezet.

En toen het klaar was hebben jullie gewoon tot het eten klaar was hiermee gespeeld.

Echt zo leuk hoe jullie hier gewoon een paar uur mee hebben gespeeld. Papa belde om te vertellen dat hij onderweg was naar huis en toen hoorde mama jou Milan zeggen dat je alles weer op ging ruimen. Toen was jij Xam boos en verdrietig. Je zei...nou Milan ik wil nog zo graag met jou blijven spelen. Waarop Milan zei: nou okay Xam, dan speel ik nog wel verder. Wat ontzettend lief van jou Milan.

Net als vanmiddag, toen wilde mama alvast een beginnetje maken aan het avondeten. Xam jij wilde graag op de trampoline maar je zit even in een fase dat je ineens alles eng vindt en om het minste geringste begint te gillen van angst. Je bent dan op de trampoline en je wordt dan ineens bang omdat je denkt dat er dan spinnen op komen. Alleen als Spocky bij je is op de trampoline dan ben je niet bang. Je kruipt dan helemaal tegen haar aan. En weet je wat zo grappig is, Spock komt meestal gelijk de trampoline op en komt dan naast je liggen. Net of ze het voelt. Het blijft een heel bijzondere poes. Maar mama was dus met het eten bezig en jij begon keihard te gillen. Milan jij zei: laat maar mama, ik ga wel naar Xam. Dan ga ik wel even baltikkertje doen en kan jij rustig het eten afmaken.

Super lief van jou. Je helpt mama altijd zo goed. En je wordt al zo groot. En jij natuurlijk ook Xam. Je word ook al zo groot en zo wijs. Net als dat je een tijd geleden vanuit het niets alle kleuren in Engels wist op te noemen of telt tot 10 in het Engels. En ook jij helpt mama vaak mee met het maken van het avondeten.

Toen wij jullie op bed gingen leggen kwam jij Xam heel zachtjes Milan zijn kamer binnen geslopen. Je zei...dankjewel Milan voor het maken van de mooie Angry birds voor mij. Ahh Xammie, wat ben je toch een lieverd,  wat vond mama dit ontzettend lief van jou. 

Vooral na vanmorgen. En jij Milan had een trotse glimlach op je gezicht. Wat is mama toch trots op jullie allebei binkies.

Donderdag moest mama weer werken. Mama heeft nauwelijks geslapen en stond op met barstende hoofdpijn. Tja...dit gaat weer een paracetamol dag worden. Mama baalt dat ze haar prikken niet kan halen tegen de hoofdpijn. En nu heeft mama ook nog eens de halve nacht wakker gelegen door de kriebel in haar neus,oren/gehemelte. Mama bleef maar niezen, ja en zo is het onmogelijk om in slaap te vallen.

Het lijkt wel hooikoorts.

Voordat mama de deur uit ging hebben we nog wel een potje Robocar poly memory gespeeld. En nadat mama na haar werk gedoucht en wel beneden kwam hebben we nog baltikkertje gedaan en heeft mama de airfryer aangezet.

Na het eten zijn we nog gaan wandelen, jullie wilde hardlopen. Ja mama had pech, ze had haar slippers aan en dat rent niet echt makkelijk. Haha! Maar zo konden jullie mooi je laatste energie voor het slapen gaan kwijt.

Daarna nog even een lekker afgekoeld met een koude cornetto en een spelletje voor het slapen gaan.

Vrijdag ochtend waren we ietsjes later dan anders. Milan jij was om kwart voor 7 al naar beneden geslopen ,maar jij Xam werd pas om kwart voor 8 wakker. Mama had weer niet goed geslapen. Vreselijk...er zal wel iets in bloei staan waar mama niet zo goed tegen kan.

Milan jij wilde toen mama naar beneden kwam gelijk knutselen, en deze keer een huis voor jou Angry birds. In de film van de Angry birds had je deze gezien, een boomhuis, dus mama heeft hier een foto van gemaakt en zo konden we die namaken. 

Je wist al precies hoe je het wilde hebben, en je hebt het weer goed uitgedacht jongen.

Ook jij Xam wilde zo'n huis hebben voor je Angry birds.

Daarna is mama snel opgaan schieten. Mama moest een verwencadeautje van haar werk ophalen.

 

En mama wilde graag voor 1 van haar cliënten een hortensia halen. Gisteren met werken vertelde zij aan mama dat ze zo'n mooie plant had gezien in de folder van de Aldi. Maar omdat zij al 83 is durft zij deze niet zelf te halen vanwege het corona virus.

Toen mama dat aan jou vertelde Milan zei jij gelijk dat ik die voor haar moest kopen. Wat ben je toch een lieverd. Mama is eerst langs haar werk gegaan en daar kreeg ze hele lekkere chocola.

Daarna langs mijn cliënt. Ze was zo blij en enthousiast. Nu had ze gelijk wat te doen en toen mama weer naar huis ging is zij lekker met de plantjes aan de slag gegaan. 

Mama heeft gelijk boodschappen gedaan want jullie willen morgen heel graag gourmetten. Mmhhh....goed idee mannen, mama houd daar ook wel van en het is ook nog eens gezellig.

Thuis hebben we natuurlijk een potje baltikkertje gedaan en Brenda kwam gezellig langs.

Ze hoorde ons en kwam even kijken hoe het met ons ging, mama heeft een kopje thee voor ons allemaal gemaakt.

Wel op anderhalve meter afstand. Mama vond het super gezellig om weer even bij te kletsen want we hadden door heel het gedoe van het Corona virus niet meer met andere afgesproken. 

Brenda ging met Mellow wandelen en wij hebben een spel gespeeld. En voor we het wisten was de avond al weer voorbij.

Na het eten zijn we bij ons gaan wandelen, langs het tulpenveld.

Het was een grote ronde maar jullie hebben deze helemaal uitgelopen. Wouw....en ook nog eens stukken gerent. Xam echt ontzettend goed.

En Milan je kan merken dat het even niet naar school gaan jou goed heeft gedaan. Daar zijn we zo blij mee.

Toevallig hebben we vandaag bericht gekregen van school hoe ze het gaan aanpakken. De groepen worden gehalveerd en je gaat dan 0de helft van de gebruikelijke lestijd naar school in aangepaste groepen. Dat betekent dat je de ene dag op school bent en de volgende dag thuis blijft. School geeft dan thuiswerk mee voor de "vrije dagen". Maar er vind geen intensief afstandsonderwijs meer plaats.

Nu nog hopen dat je in een leuke groep word ingedeeld.

Na de lange wandeling hebben we thuis wat gedronken en hebben we jullie op bed gelegd. Xam jij was gelijk vertrokken toen jij je kussen raakte. Wat zul jij heerlijk slapen. Milan bij jou duurde het wat langer. Mama is op een gegeven moment naast jou komen liggen met voorlezen en uit eindelijk was het mama die sliep. Hihi!

Wat een heerlijke dag was dit.  Oh oh mama had dit stukje net getypt en hoorde jou Xam gillen. Je hebt weer eng gedroomd. Je lag te trillen van angst. Het zal weer een fase zijn, want je bent sinds deze week voor van alles bang. Mama herinnert zich nog wel dat jij Milan dat ook had met deze leeftijd.

Je durft ineens niet zelf meer de trap op of af, buiten in de tuin ben je bang voor elk insect, en ontzettend bang dat er spinnen op de trampoline komen. Maar ook in je bed. Het hoort er allemaal bij, je word natuurlijk steeds groter en krijgt meer besef. 

Zaterdag ochtend werd jij xam om 8 pas wakker. Milan we hadden verwacht dat jij nu wel wat later wakker zou worden, maar je ging om 7 uur al naar beneden. Vroege vogel! Hihi!

Vandaag hebben jullie mama geholpen in de tuin. Eerst wat onkruid gedaan.

Mama moest zo lachen om jullie. Eerst om jou Milan, je was druk in de weer met het onkruid en toen stond je stil en bekeek aandachtig de tuin van de buren. Waarop jij zei...nou nou...de buren mogen ook weleens wat aan hun tuin doen, wat een zootje. Haha! Papa & mama keken elkaar aan, en zeiden...ja kinderen spreken de waarheid.

Xam jij had een hele grote spin gezien. Deze probeerde je van een veilige afstand goed te bestuderen. Ineens zei je...oh die spin heeft hele boze ogen.

Ahh je vind het maar niks, maar dit heb je niet van een vreemde, mama vind het ook helemaal niks. Je wilde de spin plat stampen maar daar stak Milan een stokje voor. Milan jij nam het voor de spin op, je vond het heel zielig als Xam dat zou doen.

En toen al het onkruid er weer uit was, wilde mama de tegels schoonmaken, en jullie hebben goed mee geholpen. Allebei met jullie eigen bezem.

Milan jij hebt daarna de tegels afgespoten en gelijk de plantjes water gegeven.

Nog een potje baltikkertje gedaan en toen kon de gourmet beginnen. Xam jij ging gelijk je pizza's maken. Jammie, en Milan jij begon met frikandel en hamburger.

Het was heerlijk, en na het eten wilde jullie nog eventjes op de trampoline en hebben we Disney party & Co gedaan. Jij Xam won het potje, en tja Milan jij kan niet heel goed tegen je verlies dus hebben we nog maar een tweede potje gedaan. Het was eigenlijk al bedtijd maar ach...voor een keertje. Gelukkig won jij het tweede potje wel. Haha!

Zondag is papa de buitenboel gaan verven. Papa heeft hier toch zo'n hekel aan.

Jullie hebben bijna heel de dag in de tuin gespeeld. Het blijft toch zulk mooi weer, dus we vermaken ons nog steeds prima.

Lekker op de trampoline, tussendoor binnen een spelletje en dan weer buiten met water kledderen.

De buren van de hoek kwamen nog even een praatje houden, en jullie waren ondertussen kleddernat van de water tafel. Mama heeft jullie broek maar uit gedaan en toen hadden jullie de grootste lol omdat jullie in je onderbroek rond liepen. haha...echte onderbroeken lol.laugh

Ook hebben we cakejes voor Lana gebakken.

En jullie hebben ze mooi versierd. 

Na het eten zijn we ze langs gaan brengen. Lana haar moeder zei dat we anders even om moesten lopen naar de achterkant. En terwijl papa & mama met de ouders van Lana aan het kletsen waren (op anderhalve meter afstand natuurlijk) konden jullie nog even met Lana spelen.

Ook nog op de trampoline natuurlijk en mama moest het krijtspel van jullie maken wat ook Lana wel leuk vond.

Inmiddels was het al kwart over 8, oeps wat gaat de tijd soms hard. We zijn weer terug naar huis gelopen en jij Xam viel gelijk in slaap net als jij Milan.

Jullie vonden het zo leuk om weer met Lana gespeeld te hebben. Nou nog een paar weekjes dan ga jij Milan weer naar school. En jij Xam...kan ook niet wachten om naar school te gaan. Na de zomervakantie dan is het eindelijk ook zover voor jou. Eindelijk voor jou dan...mama moet er nog niet aan denken. Haha! Je mag dan nog een drinkbeker en een broodtrommel uitzoeken. En je weet al precies van wat...spiderman natuurlijk. Wat word ook jij al groot.

Mama houd superveel van jullie.heart

 

 

Week 5

17 april 2020

Hoi lieffies,

De dag na Pasen begon hier niet zo leuk. Mama was juist ons ontbijt aan het maken totdat jij Milan de keuken ingestormd kwam en al schreeuwend riep dat Moon dood was. Mama kon het haar niet voorstellen maar kwam toch even een kijkje nemen. En idd Moon lag in een rare houding en bewoog niet. Star (het vrouwtje) zat telkens met haar snuitje tegen hem te duwen. Net of ze hem wakker wilde maken. Uit eindelijk zag mama toch een lichte beweging en een half later zwom hij weer bovenin het aquarium. Maar hij dreef wel raar. Helaas was hij eind van de middag toch echt dood. Heel jammer en verdrietig.

De volgende morgen is mama heel vroeg naar de Intratuin gereden om een nieuw mannetje erbij te halen. Wat klinkt dit eigenlijk raar nu ik het type. Gelukkig hadden ze nog een mannetje, het was de laatste. En vol verwachting stonden jullie op mama te wachten. Jullie waren helemaal blij met de het nieuwe visje die ook Moon gaat heten.

Star blij, jullie blij =  papa & mama ook blij.laugh Milan jij bent heel benieuwd of er dan binnenkort nog baby's zullen komen. Wel hebben we er een hoop nieuwe baby garnalen bij. Wel heel leuk.

Er stond ook nog een video meeting/gesprek met jou juf en alle kids uit jou klas op de planning.

Jou juffen leuk het leuk dat jullie op deze manier  met elkaar jullie kleine pauze hapje en drankje konden nuttigen onder een leuk voorlees verhaal. Dat was wel ontzettend leuk. En zo konden jullie elkaar allemaal weer even terug zien. Het leuk wel een kippenhok, haha!laugh

Tussen de middag zijn we even een blokje om geweest. Heerlijk hoor dat het zonnetje weer terug is.

En tussen het huiswerk door veel op de trampoline geweest en leuke spelletjes gespeelt.

Donderdag moest mama weer werken, en was papa thuis. Mama was een uur later thuis dan normaal doordat mama  bij elke cliënt een half uur langer is gebleven dan normaal. Je kan merken dat door het Corona virus de ouderen mensen een stuk eenzamer zijn. De meeste mensen bj wie mama langskomt zien nu vrij wel niemand meer op mama na. Mama werd bedankt voor het gezelschap en 1 mevrouw zei dat ze het zo gezellig vond en dat ze gelijk weer wat positiever was door al mama's verhalen. Dat ze dat echt even nodig had. Dat vond mama wel heel fijn om te horen. Want het zijn stuk voor stuk zulke lieve mensen en dan heeft mama er moeite mee als ze niet lekker in hun vel zitten door alle zorgen en eenzaamheid. Daar blijft mama graag iets langer voor. Juist voor hun is deze situatie natuurlijk nog moeilijker en dan beseft mama zich dat wij eigenlijk nog niks te klagen hebben. Mama heeft aan jullie altijd zoveel gezelligheid natuurlijk en dat kan lang niet iedereen zeggen. 

Als mama weer op de terugweg is dan belt mama papa altijd even om te zeggen dat ik onderweg ben.

BIj thuiskomst stormen jullie het liefst gelijk op mama af, en normaal vind ik dat natuurlijk hartstikke gezellig maar nu in deze periode wil ik eerst gelijk naar boven om te douchen. We hebben bericht gekregen van het werk dat als we klaar zijn met werken we nergens anders meer naar toe mogen maar gelijk rechtstreeks huis moeten om vervolgens te douchen en onze kleding binnenste buiten uit moeten trekken in een luchtdichte zak en deze op 60 graden moeten wassen. Als dit niet mogelijk is dan op 40 graden wassen en in de droger doen. Eigenlijk deed mama dit al in de eerste week van de lockdown.

En ook jullie weten het inmiddels, zodra mama binnenstapt, jullie staan dat bij de kamer deur en roepen al naar mama....hoiiii we weten dat we even moeten wachten hoor door het virus.

Toen mama weer fris en wel beneden was heeft mama lekker wat aardbeien gewassen en hebben we in de tuin gezeten.

Een potje baltikkertje gedaan en daarna is mama bij Michelle 2 grote enveloppen op gaan halen van school. De juf had gestuurd dat er op het schoolplein wat voor jou Milan klaargezet zou worden. Maar mama moest juist werken dus Michelle heeft deze mee gebracht en bij hun in de tuin klaar gelegd voor mama.

In de rode envelop zat een leuk voorleesboek met wat potloden. En toen mama de witte envelop opende zat er een brief in dat de moeders deze niet mogen zien. Oeps...voor moederdag natuurlijk. Milan jij mag dan samen met papa een middagje knutselen.

Donderdag is bij ons standaard patatdag en jullie hadden het hier heel de middag over. Na het eten zijn we gaan wandelen. Jullie gingen hardlopen.

Thuis nog even wat gedronken en toen ging de deurbel. Lana stond met haar moeder voor de deur met een grote stapel pannenkoeken die zelfs nog warm waren. 

Bofferds....wat ontzettend lief was dat. Jullie hebben allemaal een pannenkoek op. Xam jij zat eigenlijk vol en wilde dat mama de rest zou bewaren voor morgen. Niemand mocht het weg gooien of opeten haha!

Nou met papa in huis overleven de pannenkoeken het niet hoor. Hihi! Nee hoor, papa & mama hebben er 1tje gepikt en de rest is voor morgen tussen de middag.

 

Vrijdag moest papa weer naar kantoor. Wel jammer want het is juist zo gezellig als papa thuis aan het werk is.

Helaas zal het straks als alles weer normaal is niet meer mogelijk zijn voor papa om thuis te werken. Er zijn heel veel collega's die misbruik maken van de situatie en gewoon niks uitvoeren en met heel andere dingen bezig zijn dan hun werk. Heel zonde dat het zo word verpest voor degene die wel doen wat er van ze word verwacht.

Milan & Xan jullie zijn heel erg met vulkanen bezig. Mama heeft wat filmpjes van vulkanen laten zien want jullie hadden zoveel vragen hierover. Waarom hebben wij geen vulkanen, en hoe barsten ze uit, hoe warm is dat en waar gaat al het lava naar toe. Mama vond een interessant filmpje van school tv hierover.

Hierna wilde jullie van ovenklei een vulkaan maken voor jullie oddbod dorp. En ze zijn heel mooi geworden. Het is zo leuk om te zien hoe leuk jullie spelen met alles wat Milan hiervan maakt. En Milan, jij maakt alles zo mooi en zo precies. Echt bizar!

Tussen de middag heeft mama de overgebleven pannenkoeken opgewarmd en hebben wij hier met zijn drietjes nog heerlijk van gegeten. Papa was stiekem wel een beetje jaloers toen mama de foto's doorstuurden.

Hierna was het weer tijd voor de trampoline. Helaas Milan had jij heel hard je hoofd gestoten. Mama heeft gelijk iets gepakt om je hoofd te koelen, maar dat gaat vast een flinke bult worden ben ik bang.

Normaal Xam ben jij hier de brokkenpiloot. Jij bent zo een rauwdouwer. Milan jij bent altijd een stuk voorzichtiger en ziet ook vaak wel het gevaar van iets. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alles kunt voorkomen. Dus nu een flinke bult voor jou. Mama zag dat het bloeden dus jij gilde al dat je geen jodium wilde. Na heel wat gegil zat er uit eindelijk een mooie pleister op je hoofd. En toen ook jij weer rustig was en van de schrik was bekomen zijn we weer naar buiten gegaan.

In de tuin moest mama weer een spel van krijt maken en Milan jij had ook een eigen verzonnen spel gemaakt van krijt.

Wat ben je toch altijd origineel en creatief. Zo ook met oplossingen. Voor jou zijn er geen problemen want jij weet altijd overal wel een oplossing voor.  Lieverd we hopen dat je zo altijd blijft, dan komt het helemaal goed met je.

Helaas had jij Milan eind van de dag ontzettend hoofdpijn. Je vroeg om een zetpil en gelukkig hielp deze al vlug zodat we toch nog een potje memory na het eten konden doen.

Hierna was het bedtijd en jij viel vrij snel in slaap, maar jij Xam was duidelijk nog niet moe. Je zat stiekem vanuit je bed met jou peppa big poppetjes te spelen die in de vensterbank staan. Toen hoorde mama jou tellen in het Engels tot 10. Je had het druk met van alles behalve slapen en toen mama jou vroeg ben je dan nog niet moe...zei je nee ik wil een auto race houden met mijn Cars auto's. Haha! Spelen is natuurlijk ook veeel leuker dan slapen, maar uit eindelijk viel je toch ook in slaap.

Zaterdag hebben we wat in huis gerommeld, spelletjes gegaan en hebben jullie wat voor opa Spin geknutseld. Opa is morgen jarig en we gaan er heel even langs. Wel op afstand natuurlijk maar het kan even niet anders. Jullie hebben een mooie seizoensboom voor hem gemaakt.

Papa was boodschappen doen en kwam terug met voor jullie allebei een doosje lego. Xam voor jou een Spiderman van lego, Milan voor jou een raceauto maar papa had ook iets voor zich zelf gekocht...een helikopter van lego technic.

Ja papa vind het ook nog steeds heel leuk om te doen. Mama moest van de week heel erg lachen. We hebben voor papa zijn verjaardag ook een iets van lego technic. Jullie weten welke, en toen papa zei dat hij benieuwd was wat hij voor zijn verjaardag zou krijgen zei jij Milan iets van lego. Hihi!

En jij Xam zei gisteravond tegen papa...papa jij bent bijna jarig en dan krijg jij van ons een mooie auto van lego. haha! Ach het maakt ook niet uit, het was wel grappig hoe jullie je best doen om het een verassing te houden maar in je enthousiasme het toch een piep klein beetje hebben verklapt.

Om de beurt hebben jullie samen met papa een stukje van jullie lego in elkaar gezet. En jullie vinden het net zo leuk als papa het vind. Leuke bezigheid was het in iedergeval wel want echt lekker weer was het vandaag niet.

En als jullie even een spelletje op jullie tablet aan het spelen zijn werkt mama de site bij.

Ook heeft papa vandaag een kweektafel mee gebracht. Vorig jaar wilde jij Milan zo graag een eigen kweektafel om hier van alles in te zaaien. Tomaten, sla en komkommers. En nu kan dit dus dan eindelijk. Mama moet zich er nog even in verdiepen maar dat wil ik op mijn gemakje doen.

Zondag was opa Spin jarig. Jullie hebben nog even in de tuin gespeeld en papa was aan het verven. Gelukkig was het een stuk zonniger dan gisteren.

Milan jij wilde van je ovenklei "ons" verhaal na maken. Mama verteld je elke avond een verhaal over de glittervlinder.

En deze vlinder haalt haar glitters altijd van een speciale glitterbloem en dan verzamelt zij de glitters in een potje en hiermee kan zij dan toveren. En wat zijn ze weer mooi geworden.

In de middag zijn we even langs opa & oma geweest.

Het was behoorlijk fris achter in de tuin en er stond een hoop wind. Gelukkig hadden we onze vesten mee.

Opa & oma hadden voor jullie allebei een zakje snoep en een doosje chocola. En op tafel stonden allerlei pakjes drinken voor jullie en een thermosfles met warm water en thee zakjes voor papa & mama en een doos gebak.

Mama moet er nog steeds aan wennen hoor alles op afstand. Zo'n anderhalve meter verjaardag blijft toch raar maar beter iets dan niets.

Om jullie bezig te houden hebben we een spelletje gespeeld in de tuin, want ook voor jullie is het even aanpassen helemaal als je dan ook niet echt iets te doen hebt. Helaas stond er teveel wind waardoor de pionnen telkens omwaaiden, maar dit vonden jullie grappiger dan het spel geloof ik.

Toen we weer thuis waren heeft papa de copp aangestoken. Xam jij lust echt niks hiervan, je word nog net niet misselijk als we aan jou vragen of je een sateetje lust of een hamburger, terwijl jij Milan je hier al heel de dag op zat te verheugen. Nou over een paar jaartjes hou jij er denk ik ook wel van hoor Xam. En anders wel als je 18 bent. laugh

We hebben heerlijk gegeten. Na het eten nog even baltikkertje gedaan en een potje Robocar poli memory.

Morgen gaan we alweer week 6.

 

 

Week 4 van de sociale lockdown en Pasen!

11 april 2020

Hoi hoi lieffies van mama,

We hebben er al bijna weer 4 weken opzitten van de sociale lockdown.

Ongelooflijk dat de tijd zo hard gaat. Maar dat komt natuurlijk ook door jullie.

We hebben zoveel afleiding door jullie en met jullie. Eigenlijk vermaken we ons zo goed met elkaar. 

We moeten gewoon nog even volhouden en dan is het weer tijd voor de leuke dingen buiten de deur en het afspreken met familie & vrienden. 

Normaal vieren we elk jaar de Pasen bij ons thuis met de familie. Helaas zullen we het voor dit jaar over moeten slaan. Wat we allemaal heel jammer vinden. Opa & oma Gitaar hadden voor jullie wat geld overgemaakt zodat mama iets leuks voor jullie kon kopen.

Nou jullie hadden een goed idee...een Cars auto. Milan jij riep gelijk dat je op de site van speeljan.nl wilde kijken want daar kun je goed slagen voor een leuke Cars auto.

Al snel waren jullie er over uit welke auto het zou moeten worden. Voor allebei dezelfde want jij Milan vind dit wel handig want dan krijgen jullie hier geen ruzie over.laugh

Van de week toen papa moest werken zijn we heel vroeg naar buiten gegaan om een wandeling te maken. Het was heerlijk weer, mama had wat flesjes water mee en een liga voor jullie en we hebben heerlijk gewandeld.

Onderweg stopte er een politiebus voor onze neus, de agent opende zijn raam om vervolgens enthousiast naar jullie te zwaaien en zei goedemorgen tegen ons. Jullie waren helemaal onder de indruk want van ver zagen jullie al dat er een politie bus aankwam. Jullie bedachten al allemaal wilde verhalen wat die politie aan het doen was. Allebei waren jullie het met elkaar eens dat deze agent achter een boef aan zat. Daarom was het zo grappig dat hij zo pal voor onze neus stopte.

Het eerste uur kwamen we verder gewoon niemand tegen. Daarna zagen we in de verte iemand aan komen. We hoorde een enthousiast meisje  jullie namen roepen, maar door het zonnetje konden we alle drie niet zien wie het was. Al snel zagen we dat het  Kiki was. Ze was de hond uitlaten samen met haar vader en zus. Kiki haar vader was verrast en zei dat wij de eerste mensen waren die zij tegenkwam.

Dat was mooi, want nu wisten we gelijk dat we de rest van het stuk haast niemand tegen zouden komen.

Onderweg hebben we zoveel bloemen geplukt,

paars, wit en geel. Super leuk!

Toen we thuis kwamen hadden we er gewoon anderhalf uur lopen opzitten. Een heerlijk begin van de dag en nog eens gezellige bloemetjes voor op de bar in kleine vaasjes.

Tja...en toen was het tijd voor huiswerk. Tot groot plezier van jou Milan...NOTTT!!!  Het was een hoop gemopper want jij Milan had hier echt totaal geen zin in. Mama zei al, als je straks naar groep 3 gaat je nog wel meer huiswerk gaat krijgen. Gelukkig zat er ook een leuke knutsel opdracht bij, een paaskuiken verven. 's-Middags zijn we lekker met zijn drietjes in de tuin gaan zitten. Xam jij wilde geen kuiken verven maar liever een steen.

Ook hartstikke leuk. Deze is voor opa & oma Gitaar zei je. Deze bewaren we voor hun. Hij is zo mooi geworden. Mama zal deze nog aflakken en dan kunnen opa & oma deze mooie steen in hun tuin leggen. Milan jij ging enthousiast je kuiken verven. Van oranje papier heb jij een snaveltje gemaakt en pootjes. Super schattig. 

En nog een potje wc pret.

Xam jij hebt er maar een handdoek bij gepakt. Telkens was jij degene die de straal uit de wc kreeg. Haha!

Van de week kwam jullie paas cadeautje binnen van opa & oma Gitaar. En deze moest natuurlijk gelijk open. Jullie hebben heel leuk samen gespeeld met al jullie Cars auto's.

Oh en jij Xammie, had weer eens je hoofd zo hard gestoten. Hoe krijg je het telkens voor elkaar.

Niemand is meer verbaasd als ze het horen. Jij hebt altijd wel wat kleine pechvogel. Je bent ook zo'n rauwdouwer.

Eind van de middag ging de deurbel, en daar stond Estrella samen met haar moeder om jou gedag te zeggen, wel heel lief!

Nou als alles weer normaal is moet ze maar weer eens gezellig komen spelen. 

Oja jullie hebben pas een mooi dwerg gourami koppeltje uitgekozen ( Moon & Star) bij de Intratuin. Nu is het mannetje een schuimnest aan het bouwen. Milan jij vroeg al telkens wat Moon (zo heet het mannetje) toch aan het doen was. Mama had ook werkelijk geen idee. Eigenlijk dacht mama dat Moon misschien ziek was en hoopte maar dat ze het mis had. Tot dat jij & papa het water van het aquarium aan het verversen waren. Jullie zagen dat heel wand was afgezet met belletjes. Deze duwen ze tegen wand om er dan met wat losse takjes een schuimnest van te bouwen. Na wat gelezen te hebben hierover op internet las mama dat ze eigenlijk een drijfplant nodig hebben. Mama heeft de Intratuin gebeld om wat uitleg te vragen wat we nu het beste kunnen doen en wat voor een drijfplant het best geschikt is voor ons aquarium.  Die meneer vertelde dat het wel het beste is als we een drijfplant nemen als we straks willen dat de eitjes uitkomen. Want nu eten de andere vissen deze telkens op. Net als alle losse takjes waar Moon & Star mee af en aan zwemmen. Nou mama is al opgelucht dat er niks met Moon mankeert.

Ook zijn er weer een hoop nieuwe garnalen bij, zelfs een rood met blauwe, echt een mengelmoesje van een rode en een blauwe garnaal. Hihi!

Mama is vroeg in de ochtend naar de Intratuin gereden en heeft daar een mooie drijfplant gehaald. Milan jij wilde deze graag aan Moon & Star geven en zo te zien zijn ze er helemaal gelukkig mee.

Dus nu maar afwachten of er straks kleine baby visjes zwemmen.

Mama heeft ook een Gourmet/steengrill gekocht voor eerste Paasdag. Het word een andere Pasen dan andere jaren, maar we gaan er gewoon een super gezellige dag van maken. Mama heeft al lekkere broodjes voor het ontbijt ingeslagen en ook wat lekkere hapjes voor bij het gourmetten. 

Vrijdagmiddag stond ineens meester Marcel bij ons aan de deur (judo leraar) met paaseitjes voor jullie allebei. Echt ontzettend lief.

En ook nog eens jullie favorieten kleur...wit

En deze hebben jullie samen op zitten smikkelen op de trampoline. Nou niet alles natuurlijk. 

Mama is er gezellig bij blijven zitten zodat jullie rustig een paar eitjes konden eten, en niet ondertussen springen met iets in je mond.

Zaterdag ochtend zijn we vroeg opgestaan zodat we met zijn vieren een stuk konden wandelen.

Het was heerlijk weer, we kwamen op wat honden uitlaters na niemand tegen. Heerlijk! Jullie zaten vol verhalen en genoten ook echt van de wandeling.

Onderweg zagen jullie allemaal letters op het pad, en jij Milan hebt deze hele lange zin aan ons voor gelezen.smiley

Natuurlijk een tas vol bloemen bij elkaar geplukt voor thuis in de vaasjes. We hebben toch maar mooi 2 uur gewandeld. En de bloemetjes staan gezellig met de Pasen.

Xam jij bent met mama op de trampoline geweest en we hebben een potje croco loco in de tuin gespeeld. 

Milan doordat papa een paar dagen thuis heeft gewerkt had jij nog wat huiswerk in te halen.

Dit heb jij samen met papa gedaan en daarna kon je ook weer fijn buiten spelen. 

Papa kwam na het boodschappen doen thuis met kibbeling.  Mmhhh! Vooral jij Xam was er helemaal happy mee. Deze week heb jij bijna elke dag wel om kibbeling gevraagd.

Verder hebben jullie lekker wat in de tuin gerommeld en in huis. Papa heeft alvast 1 van de bistro stoeltjes voor in de voortuin geverfd. Helaas kwamen er eind van de middag een hoop vliegjes en muggen. Hopelijk zitten er niet teveel op het stoeltje geplakt in de verf. 

En Milan jij hebt mama ondertussen geholpen met het avond eten maken.

Je hebt voor mama de champignons gesneden, cherry tomaten, bouillon gemaakt en gehakt gekruid en balletjes gedraaid.

Mama vond het zo gezellig met jou saampjes te kokerellen.  Eigenlijk heb jij het meeste gedaan.Het eten was super lekker. Jij mag vaker voor ons koken.smiley En je wil een keer voor opa & oma Gitaar koken.

Xam toen mama jou op je bed legde was je al zo met de Pasen bezig. Je vroeg wel 3x of het echt pasen is als je morgen wakker word. Je verheugd je op de eitjes die je mag zoeken, op de wandeling die we gaan maken en op het lekkere ontbijt en nog het allermeest op de mini pizza's die jij morgen met de gourmet gaat maken.

Eerste Paasdag was jij Milan al vroeg wakker. Misschien ook omdat je met het raam open sliep of omdat jij je verheugde op Pasen zelf.

Je stormde onze kamer binnen en plofte tussen ons in. Je wenste ons gelijk vrolijk Pasen. Papa moet altijd wel even bijkomen. En toen ook jij Xammie de kamer binnen stampte en op ons bed klom is mama vast met jullie naar beneden gelopen.

Xammie jij vroeg of het nu echt Pasen was, en ja het was echt Pasen. Enthousiast zijn jullie op zoek gegaan naar de paaseieren.

Mama had ook 1 groot speciaal ei voor jullie. In het ene ei zat iets van de politie in en het andere van de brandweer.

Binnen no time hadden jullie de buit binnen en zaten jullie gezellig aan een choco ontbijt. Het reuze ei met speelgoed was geslaagd. Jullie hebben er tot het ontbijt samen mee gespeeld.

Na het ontbijt zijn we een lange wandeling gaan maken. Heerlijk!

's-Middags wat spelletjes gedaan en in de tuin gespeeld. Opa & oma Spin kwamen nog heel even in de achtertuin langs. Papa was nog aan het verven.

Jullie kregen allebei een doosje lego en wat chocola.

En omdat je nog wat achter liep met je huiswerk mocht jij Milan nog even met papa huiswerk doen.

Mama is ondertussen het vlees gaan snijden voor de gourmet. Groente gesneden en de tafel gaan dekken.

Xam jij kwam naar de keuken om te kijken wat mama allemaal aan het doen was. Je zag dat mama al met het pizzadeeg was begonnen en teleurgesteld riep je...nou leuk hoor nu heb ik alles gemist.

Mama vertelde dat ze het deeg alvast in kleine stukjes aan het snijden was zodat jij straks de saus erop kon doen en natuurlijk wat geraspte kaas. Fieuww zei je, en ging opgelucht weer naar de woonkamer.

En onder luid gejuich gingen jullie aan tafel toen mama zei dat we konden gaan gourmetten.

Xam jij ging gelijk pizza's maken. Zo precies deed jij het dat was heel leuk om te zien.

Tomatensaus smeren en wat geraspte kaas en zo het pannetje in.

Mama had ook nog een frikandel in plakjes gesneden, dit was helemaal een geslaagd idee.

Zelfs jij Milan hebt een stukje pizza gemaakt. Jij bent niet zo gek van pizza, maar je hebt zitten smullen van de biefstuk reepjes, mini hamburgers en de slavinkjes. 

Mama had verwacht dat jullie het na een half uur zat zouden zijn, maar jullie hebben het gewoon volgehouden tot alles op was. Proppievol waren jullie. Xam jij had voor jou doen heel lang stilgezeten en juist toen we klaar waren zat je een beetje raar op je stoel te wiebelen en maakte je me toch een lelijke smakker van je stoel. En flinke blauwe plek heb je nu op je rug. Dus dat was even brullen.

Gelukkig maakte de cornetto het weer goed. Na het ijsje wilde jullie nog even de trampoline op.

Daarna gedoucht en hebben jullie op het grote bed wat judo oefeningen geoefend.

Jongens dit was een super leuke en vooral mooie eerste Paasdag.

Jullie verheugen je al op tweede Paasdag. Voor morgen heeft mama nog een klein cadeautje voor jullie.

Xammie, mama had jou op bed gelegd en ging nog een boekje bij jou voorlezen. Al heel de week wil je dat mama jou voorleest uit de Gruffalo. Als we straks weer op pad kunnen gaan we een keer met zijn allen naar het bos in Amsterdam op zoek naar de Gruffalo. Je hebt hier al super veel zin in. 

Je vind de Gruffalo zo leuk dat je aan mama had gevraagd of jij hier een knuffel van mag. Nu had mama gekeken en er zijn knuffels van te koop.

Hierna ging ik jou voorlezen Milan. Mama vroeg voor de grap of jij ook een knuffel van de Gruffalo wil. Neeeeeh riep je gelijk. Jij wil liever Mack (van Cars).

Xam jij had wat moeite om in slaap te vallen. Je was zo met tweede Paasdag bezig dat het je gewoon niet lukte.

Vannacht moest mama naar de wc om 01:20 uur en toen stond je ineens voor mijn neus. Mam schrok haar rot. Jij vroeg enthousiast...is het al Pasen heb je chocolade eitjes verstopt. Haha!

De volgende ochtend hoorde ik van papa dat je om 12:15 uur ook al onze slaapkamer binnen was geslopen om mij wakker te maken. Papa heeft jou toen weer ingestopt.

Milan jij kwam om 07:30 uur mama wakker maken en vroeg of we al naar beneden gingen.

Je vond het niet leuk dat Xam nog sliep. Hierdoor moest je nog even wachten om jullie cadeautje te zoeken. Tien minuten later werd ook jij Xam wakker. Je zei dat je zo moe was en niet lekker had geslapen.

Dat is ook niet zo verwonderlijk als je de halve nacht heb lopen spoken door het huis.

Vanavond maar even goed duidelijk maken dat de Pasen nu weer over is, haha!

Jullie hadden het cadeautje al snel gevonden

Voor allebei een Cars auto, waarmee jullie heel lang hebben gespeeld. de halve kamer was in een racebaan veranderd, maar toen kregen jullie ruzie. Want jij Xam had de breedste rij gemaakt qua auto's en jij Milan vond dat je hierdoor niet zoveel ruimte had om ook een rij met racers te maken.

Oh oh, gelukkig was het snel weer opgelost en hebben jullie weer leuk verder kunnen spelen.

De rest van de ochtend hebben we Angry birds 2 gespeeld.

En mama moet toegeven, het is een heel leuk spel. Papa vond het zelfs zo leuk dat hij hem ook op zijn telefoon heeft geïnstalleerd.

En zo zat mama met een huis vol gamers.laugh Haha! Mooie gelegenheid voor mama om jullie site bij te werken.

Jammergenoeg is het weer een stuk minder dat de afgelopen dagen. 

Net hebben we gebeeld beld met opa & oma Gitaar. Opa was een lekker brood aan het bakken.

Samen met papa hebben jullie het lego in elkaar gezet die jullie gisteren van opa & oma Spin hadden gekregen.

Milan jij had heel veel zin om met zijn vieren te gaan wandelen. En dit hebben we eind van de middag nog even gedaan. Het was wel een heel stuk frisser dan gisteren. Liepen we gister nog heel de dag in een shirtje buiten, nu hadden we onze winterjas met een sjaal weer om.

Na het eten had papa een nieuwe baby garnaal ontdekt, deze keer een witte. Zo leuk!

We hebben weer een hoop nieuwe garnalen in aquarium. En jullie zijn ook heel benieuwd of Moon & Star baby's krijgen. Dat zou wel heel leuk zijn.

Ahh en Milan, toen jij op bed lag en mama jou aan het voorlezen was hoorde we een hoop herrie onder je bed. Het bleek Spock te zijn. Ze was in een doos gekropen waar jou zelfgemaakte Cars van papier lag. En ze was hier druk in aan het graven en rollen. Mama durfde haast niet te kijken en toen ze Spoch eruit had zagen we dat heel je baan is verscheurd. Je was zo verdrietig. Ontroostbaar, je bent hier zo lang mee bezig geweest en het was zo mooi geworden. Mama heeft jou beloofd om morgen te kijken wat we er nog van kunnen maken en anders maken we samen een nieuwe Cars baan hoor.

Mama hoopt dat jullie vannacht goed slapen.

Het was een gezellige Pasen met jullie.heart