Dagboek

Aantal berichten: 106
Ga naar:   

Vakantie Korenov Tsjechie!

21 augustus 2018

Hey lekkere boefjes van mama,

Onze vakantie zit er helaas weer op.

We hebben 2 heerlijke weken gehad in Tsjechië.

De dag voor we weg gingen hebben we natuurlijk eerst jou fiets opgehaald.

En daar moest natuurlijk gelijk op gefietst worden. Leuk hoor! Dat je er maar veel plezier van mag hebben.

We zijn nog naar de bieb geweest voor nieuwe boeken en hebben de laatste vakantie spullen gehaald.

We vertrokken op een vrijdag. Omdat we laat in de avond zouden gaan rijden, heeft papa op de dag geprobeerd te slapen. Mama is ondertussen met jullie naar de boerderij geweest. Maar wat was het heet. Ppffff, aangezien er op de boerderij nergens schaduw was zijn we er niet lang gebleven.

's-Middags hebben we de auto ingepakt, en heeft papa alvast de portable dvd spelers aan de hoofdsteunen bevestigd.

Xam, jou hebben we om 7 uur nog op bed gelegd, je viel als een blok in slaap. Milan, jij was veel te zenuwachtig, en riep al heel de dag dat je op vakantie wilde, dus jij wilde absoluut niet gaan slapen.

Wij hebben beneden samen filmpjes gekeken, spelletjes gedaan

en ijs gegeten.

Buiten begon het al donker te worden, en jij wilde telkens samen met mama in de tuin gaan kijken. Snel had jij je Cars zaklamp van boven uit je kamer gepakt.

En om 10 voor 11 hebben we jou Xam ook uit je bed gehaald. Gelukkig sliep je zo vast, dat papa je al slapend in de auto heeft kunnen overzetten, en zijn we gaan rijden.

Yesss...onze vakantie kon beginnen. Milan jij was zo blij dat we eindelijk gingen rijden, maar nog geen 5 minuten later lag ook jij in een diepe slaap.

Helaas was jij Xam wel wat onrustig, en hierdoor werd jij Milan ook telkens wakker.

Xam, jou hoorde we telkens zeggen...mama maan, en nog een maan, ooh nog een maan. Dat was wel grappig.

Rond een uur of 2 hebben we een stop gehouden bij een benzinepomp, ook opa & oma, Mark, Rianne & de kinderen hielden hier ook hun eerste stop.

Papa heeft een aantal keer als hij voelde dat hij zijn ogen nauwelijks meer open kon houden de auto aan de kant gezet om ook even zijn ogen dicht te doen. En jij Xam zat midden in de nacht jou favoriete film van Casper & Emma te kijken.

Zo grappig, jij kijkt huis al deze films zonder problemen helemaal uit. Je bent een groot fan van Casper & Emma.

In de ochtend heeft papa de auto geparkeerd bij een wegrestaurant met een leuke speeltuin.

We hebben eerst een broodje gegeten en natuurlijk was het ook tijd voor een vakantie cadeautje.

Papa kon mooi even zijn ogen dichtdoen terwijl jullie in de speeltuin konden spelen.

Maar oh wat was het vies warm in die zandbak. Er was daar nog een meisje aan het spelen, zij hete Milana. Wel grappig. Deze mensen dachten dat mama Pools was. Hahaha! 

Na 3 kwartier vond mama het wel weer mooi geweest in die bloed hitte zonder schaduw, gelukkig hadden jullie hier minder last van.

Helaas lukte het slapen voor papa ook niet echt. Hij werd door een agent wakker gemaakt omdat hij op een plek stond waar alleen vrachtwagens mochten parkeren. Dus dat was wel echt pech hebben.

Daarna zijn we weer doorgereden en al snel kwamen we in Polen aan.

Eigenlijk was het de bedoeling om binnen een kwartier in Tsjechië aan te komen, maar wij hadden de toeristische route en hebben hier maar liefs 2 uur over gedaan door de smalle berg wegen vol met gaten en hobbels.

De rest zat al bij een restaurant aan het ijs, en toen wij hier ook eindelijk waren hebben we ook nog wat te eten genomen.

Om 3 uur konden wij het huisje in, nou ja huisje, het was mega groot.

Echt een super leuk huis met een nog veel leukere tuin. Waar we 's ochtends lekker in de tuin aten, heerlijk in het zonnetje. En 's avonds veel hebben gebarbecued.

Nou jullie hebben je hier zo goed vermaakt. Met opa voetballen.

Elke dag op de trampoline, echt ideaal voor het slapen gaan. En af toe liepen er gewoon herten achterin. Heel mooi om te zien.

We zijn een aantal keer naar de watervallen geweest. Het was nog best een stuk lopen.

Maar toen we er eenmaal bekend waren vonden we hier een makkelijkere en snellere weg naar toe.

Echt heel mooi en lekker koel toen de temperatuur op liep richting de 40 graden.

Het water was zo koud dat mama niet mee durfde te zwemmen met Mark, papa, Jamie & Caithlin.

Mama krijgt helaas snel kramp in haar voeten, zelfs al in normaal zwembadwater. Niet fijn!

Maar de rest heeft daar lekker kunnen zwemmen, van de rotsen naar beneden gegleden. En terwijl de rest ging zwemmen hebben wij een mini meer gebouwd.

Samen met Bruce hebben jullie allemaal grote stenen verzameld en jullie eigen meer gebouwd. Mama had tussen de vakantie cadeautjes voor jullie & Bruce een visset met hengeltjes mee genomen, en deze konden mooi in het water.

We zijn veel uit eten geweest,

de tweede dag in Liberec nadat we eerst het Dinopark hadden bezocht.

Zo gaaf, deze zat bovenin in een heel groot overdekt winkelcentrum.

Ook zijn we veel in het toeristische plaatsje Harrachov wezen eten.

Tijdens de vakantie was mama jarig, en is mama door iedereen zo verwent.

Van Jamie kreeg mama een hele mooie dromenvanger die mama in het plaatsje Liberec had gezien.

Mama wilde deze zo graag voor jullie kamers, en Jamie heeft deze speciaal voor mama gekocht. Echt super lief van haar.

En van papa & jullie heeft mama oorbellen en een hele mooie armband gekregen. Als we in Nederland zijn gaan we ook nog met zijn vieren uit eten. Gezellig!

's-Avonds hebben we veel spelletjes gespeeld,

maar ook als jullie op bed lagen, speelde mama samen met jullie nichtjes en tante het spel koekeloere. Echt heel grappig.

Wij sliepen met zijn vieren op 1 kamer. Deze kamer kon zo voor een woonkamer doorgaan, echt heel groot.

Er was nog 1 kamer over, en eigenlijk hadden papa & mama gedacht dat jullie samen op deze kamer konden, maar Milan jij wilde toch liever bij ons op de kamer. Dit was natuurlijk ook erg gezellig.

We hebben veel gezien, de grotten vonden jullie erg interessant,

net als de glasblaasbfabriek. Jullie mochten hier iets uit zoeken, en jullie kozen voor een ketting met een auto hanger.

Natuurlijk zijn we ook nog naar een openluchtzwembad geweest

en een dagje naar Praag.

Hier zou mama best nog eens naar toe willen.

Echt een hele mooie stad en veel te zien.

Jullie vonden hier de speelgoed winkel het leukste. Deze was ontzettend groot. We liepen op de bovenste verdieping en daar kon je met de glijbaan weer helemaal naar de begane grond. En dit moest natuurlijk een paar keer uit geprobeerd worden. Haha!

 

Wel moest je vanwege de drukte alles wat je wilde bezichtigen reserveren.

We zijn ook een paar keer wezen geo catchen, super leuk, want er bleek op nog geen 800 meter van ons vakantiehuisje een schat verstopt te liggen. Jullie vonden het zo spannend, hoe dichter we volgens het kompas in de buurt kwamen, hoe zenuwachtiger jullie werden. Haha! En verstopt tussen grote stenen vonden we een plastic zak met daarin een doosje en een logkaart.

 

Xam jij koos een lego poppetje uit, Milan een hert. 

Ook wij hebben weer iets terug gedaan in het doosje en weer verstopt tussen de stenen.

Net zoals elke vakantie is deze zo voorbij gevlogen.

De laatste dag zijn we al heel vroeg wezen eten in Harrachov, en om 17:15 weer naar huis gereden.

We waren nog maar net aan onze terugreis begonnen of jij Milan moest poepen. Gelukkig konden we stoppen bij een benzinepomp. Maar nog geen 10 minuten later moest je gewoon weer. Nu heb jij er nogal een handje van om grapjes te maken door te roepen dat je moet poepen. Dan kunnen we soms met moeite ergens snel stoppen zodat jij naar de wc kan en roep jij....grapje ik hoef helemaal niet poepen en kom je niet meer bij van het lachen. Dus papa vroeg je nu of je echt moest want het was niet echt de tijd om grapjes te maken. Maar je moest wel echt.

Door deze stop werd ook jij Xam weer wakker en dat hebben we geweten ook. Jeetje zeg...een luchtalarm is hier niks bij. Hahaha!

Ondanks dat jij Xam erg onrustig was vond mama de terugreis beter dan de heenreis. We kwamen rond 04:00 uur aan bij ons huis. Xam jou heeft mama gelijk op bed gelegd en jij gaf gelukkig aan jou slaap toe. Milan, jij was zo blij om Spocky weer te zien. Dus er moest natuurlijk eerst flink geknuffeld worden. Ahh dat beestje was zo blij om ons weer te zien.

Maar mama heeft haar ook ontzettend gemist. Gelukkig is ze goed verzorgt door Jeannette & Brenda. Het was een kort nachtje, om 8 uur stond jij Milan alweer topfit naast mama haar bed. Xam jij sliep tot 9 uur. Dus ook niet super lang.

Er was ook een doos van oma Amerika bezorgt, en deze hebben we eerst opengemaakt. Altijd leuk de pakketjes van oma en wat zijn we weer verwent zeg. 

Vandaag hebben we rustig aan gedaan, nou ja rustig, mama niet, mama heeft het hele huis van beneden tot boven gedweild, alle wasjes weg gewerkt.

Maar als eerst is mama met jullie naar de AH gelopen,

en hebben we weer normaal brood gehaald. Mmhhh...toch altijd weer lekker hoor, gewoon een simpele bruine boterham met lekkere Hollandse kaas. Xam jou beviel het zo goed, dat je gewoon 3 boterhammen met korst en al achter elkaar naar binnen werkte.

We zijn met zijn allen naar de bieb geweest en boodschappen wezen doen.

Zondag zijn we gaan geo catchen bij ons in de buurt. We hadden jullie fietsen in de achterbak gezet zo konden jullie mooi jullie fietsen uit proberen. Jij Xam bent er echt nog te jong voor, maar ondanks dat het jou nog niet lukt vond je het wel heel leuk.

Milan, jij gaat als een speer, haha, echt heel knap!

Tussendoor nog schat gezocht het was een leuke middag.

's-Avonds zijn we lekker wezen wokken met zijn viertjes, nog voor mama haar verjaardag.

Nu weer hard sparen voor een volgende vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verjaardagsfeestje Xammie!

30 juli 2018
Hoi lieverds,

Vrijdagavond heeft mama de hele avond in de keuken gestaan om hapjes te maken voor jou verjaardag Xam. Helaas waren er net als vorig jaar een hoop mensen met vakantie, maar ach dat mag de pret niet drukken. Stiekem was het ook best wel lekker een rustige verjaardag.


Papa is al vroeg jou verjaardagstaart gaan halen, en Milan jij wilde graag mee.
Jullie vonden de taart zo mooi, Xam jij zei gelijk...ooh brahweer Ham (Brandweer Sam).laugh


Je hebt weer een hoop mooie cadeaus gehad.


En tussendoor moest natuurlijk ook voor jou gezongen worden. Je was zo onder de indruk van alles dat je niet eens je kaarsje uit wilde blazen, maar Milan hielp je graag.


Je wilde zelf geen stukje van je mooie taart proeven, jij wilde liever een schaaltje chips.


Gelukkig was de temperatuur een stuk aangenamer dan de afgelopen dagen.
Er stond een hoop wind. 

We hebben heerlijk in de tuin gezeten en je bent ontzettend verwend zoals elk jaar.


Tussendoor zijn jullie met een groepje naar de speeltuin geweest.
Voor de kinderen natuurlijk wel erg leuk.

Eind van de middag kwamen Anja & louis en van hun kreeg Caithlin een grappig spel.
Slijm eieren kapot slaan op iemand hoofd. Dus dat moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden hahaha!laugh

We hadden lekker patatjes gehaald en na het eten zijn we met een aantal nog naar de boerderij geweest.Het was een gezelllige dag, en toen wij jou 's-avonds vroegen of je een leuke dag hebt gehad zei je ja mama, heel leuh (leuk).smiley

Morgen kunnen jullie lekker met al jullie nieuwe speelgoed aan de slag, ja ook jij Milan bent super verwend.

Zondag ochtend waren jullie erg vroeg wakker. Mama was blij dat papa eruit ging, want mama kon niet meer. Het vroege osptaan begint op te breken en mama had weer veel hoofdpijn.
Al een hele tijd staat mama zo rond half 6 op, omdat jij Milan dan mama wakker komt maken. Het eerste wat je zegt is...goedemorgen mama, heb jij lekker geslapen, ik wel...ik heb heeeeel lang geslapen. Hahaha, mama vind dat dan altijd zo lief dat ze er natuurlijk wel voor je uit gaat. Maar vanmorgen moest mama echt even een keer aan haar zelf denken. 

Xam jij werd niet veel later erna wakker, en jullie zijn samen met papa al het nieuwe speelgoed in elkaar gaan zetten.smiley

Mama heeft tot half 10 gelegen en daarna is papa ook nog even terug zijn bed in gegaan.
Jullie lieten al het mooie speelgoed zien en hoe het werkt.Daarna zijn we nog even langs opa & oma Spin geweest. De brandweerwagen die jij Xam gister had gekregen was niet helemaal compleet, dus deze moest helaas omgeruild worden.
Jullie hebben nog even gespeeld bij opa & oma, en daarna zijn we naar de speeltuin geweest.
Elke keer komt het er niet van om naar de speeltuin bij opa & oma te gaan, het was alleen jammer dat het net ging regenen.


Hierna zijn we nog langs Kees & Hanny gereden. De oom & tante van papa.

Zij hebben een nieuwe hond, Smokey, een Shelty.

En jullie vonden het geweldig. Wat een leuk beestje is dat zeg. Als mama ooit een hond neemt vind ik deze wel erg schattig. Net als Buddy trouwens, dat is ook een super leuke hond. Maar toen jij dit hoorde Milan zei je gelijk nee mama, ik wil liever poezen. Ook kregen jullie allebei een cadeautje van Hanny.smiley

Wat is dit weekend weer snel gegaan, en over een week dan zitten we heerlijk in Tjechie.smiley
Weer gezellig met zijn allen bij elkaar. En als we weer terugkomen, dan zien we oma Amerika.
 

Logopedie!

26 juli 2018
Hoi poepiedoepies,

Poe poe, wat een hitte zeg! Vooral vandaag was het echt niet lekker meer.
Opa & oma Gitaar waren al vroeg bij ons maar het was echt veel te warm om iets te gaan doen.

We hebben in de tuin gezeten en het over de vakantie gehad wat nu wel heel dichtbij begint te komen.
Zo leuk, we hebben een heel groot huis, met een sauna (ja jullie hebben hier niks aan, maar mama houd er wel van). En voor jullie een hele speeltuin in de tuin. 

Milan mama is vandaag met jou naar logopedie geweest. Xam jij bleef bij opa & oma zodat ik even alleen op Milan kon focussen.
We hadden een hele lieve vrouw Yvette, en jij vond het ook allemaal wel leuk.
Lekker spelletjes doen in de wachtkamer

en bij Yvette mocht je ook lekker spelen.
Ze vertelde aan jou dat ze 3 gekleurde koffers heeft staan, en voor vandaag had ze de rode geopend.
Jij moest telkens opnoemen wat zij uit de koffer pakte. Ondertussen noteerde ze hoe jij de woorden uitsprak. En aan de hand daarvan gaat ze een bereking maken met wat jij moeite hebt.

Jij maakt soms de woorden niet helemaal af, mama verstaat jou goed maar mama snapt dat het voor andere soms best moeilijk is. 

Volgende week dan gaan we weer.

Mama vond het wel fijn dat Xam bij opa & oma kon blijven, en voor volgende week dan is papa al vrij.

Opa & oma hebben nog bij ons meegegeten, en nog maar heel even geduld dan gaan we 2 weken naar Tjechie.
 

Hoeraaa...Xammie 2 jaar!

25 juli 2018
Hallo birthdayboy,
Hiepederepiep hoeraaa...onze Xammie alweer 2 jaar!smiley

Vandaag was je echt jarig. En toen je vanmorgen wakker werd (van Milan)
zei je gelijk dootjes (cadeautjes). Hahaha ondanks het velen rennen in de speeltuin waren jullie allbei nog heel vroeg wakker en wilde je gelijk naar beneden.

Terwijl mama aan het filmen was volgde jij samen met papa & Milan het spoor van het lint. 

Halverwege de trap was je al afgeleid, slingers, balonnen,

Cars en ook nog cadeautjes. laughDus je hield even een noodstop. Alle cadeautjes geopend. 

Ahh je was zo blij met alles en ging gelijk spelen.

Je zou zo vergeten dat er in de keuken nog een mooie fiets op je stond te wachten.

Vandaag hebben we rustig aan gedaan.

Nadat we voor jou gezongen hadden moest papa weer naar zijn werk. Je wilde graag naar de speeltuin en de boerderij. Alles voor jarige...maar man, wat was het vies warm.

's-Middags zijn we gezellig met Karine & Gijs naar het strandje bij ons geweest. Heerlijk...zo lekker koel onder de bomen en jullie vonden het helemaal leuk, spetteren in het badje. Alleen jij Xam, liet je zo onderuit vallen en toen probeerde je water te drinken uit het zwembad maar dat ging  niet helemaal goed.
Dat doet natuurlijk hartstikke zeer al dat water in je neus.

We hebben nog een ijsje gegeten en toen was het wel tijd om op huis te gaan.


Mama starten de auto en je vielen gelijk in slaap. Ahh helemaal uitgeteld.

Thuis heeft mama jullie al slapend zo op de bank gelegd

en heeft mama vast pizza gemaakt.
Speciaal voor de jarige. Jaja, er is helaas niet veel wat je lekker vind maar toevallig pizza wel.

Na het eten had mama nog snel een taart met aardbeien gemaakt, omdat jullie dit allebei erg lekker vinden, met een kaarsje erop. Xam je vond het zo leuk, je snoepte er gelijk wat aardbeitjes vanaf,

maar het lukte je niet goed het kaarsje uit te blazen, maar Milan wilde je graag helpen, en met zijn tweeen lukte dit prima.smiley

Zaterdag vieren we echt jou verjaardag. Helaas zijn er al een hoop met vakantie. Maar het word vast gezellig! Mama houd van jullie...een heleboel!!heart

Verjaardags cadeau opgehaald!

24 juli 2018
Hoi schatjes van mama,

Vanmorgen hebben we jou verjaardagscadeau opgehaald Xam.smiley
Je aller eerste fiets, en wat was je blij. Je klom gelijk op je hiets zoals jij het noemt.smiley

Buiten heeft mama jou naar de auto geduwd. Hihi! Ook Milan wilde graag even op jou fiets.
Maar Milan, volgende week gaan we ook jou fiets ophalen hoor jongen.wink

We zijn nog even naar de speeltuin gelopen, maar wat vies warm was het hier. 
Gewoon nergens schaduw. Maar dat hinderde jullie totaal niet.

Milan jij hebt mama geholpen met het avondeten bereiden. Je vindt dit altijd zo leuk.
En mama is blij met jou goede hulp.wink

Na het eten moest mama nog even naar de fysio. Het was gelukkig de laatste keer. 
Mama heeft goede oefeningen voor haar rug dus hopelijk geen rugpijn meer.

Hierna zijn we nog met zijn allen naar de speeltuin geweest.
Jullie hebben een hoop gerend dus hopelijk slapen jullie goed. Haha!

Milan terwijl Xam op bed lag heb jij papa & mama nog even geholpen met de slingers ophangen.

Wat gezellig zo!


We hadden een lintje om Xam zijn fiets gemaakt

en er een heel spoor van gemaakt door heel het huis

 onder de tafels door zo naar Xam zijn slaapkamer. Dus als Xam morgen wakker word mag hij het spoor naar beneden tot in de keuken volgen.laugh