Dagboek

Aantal berichten: 118
Ga naar:   

Caithlin bij ons logeren!

13 maart 2019

Hoi schatjes,

Wat hebben we de laatste week toch pech met het weer. Het waait en regent, en als we even een droog moment hebben probeert mama toch nog even met jullie de deur uit te gaan.

Xam jij bent van de week toch zo hard op je gezicht gevallen. Je had een flinke schaafwond op je wang.

En of het nog niet genoeg was Milan, had jij een tand door je lip. Twee kleine pechvogels.

Van de week kwam Brenda gezellig bij ons langs, en Milan jij had Elle mee. Maar ook jij Xam had een vriendinnetje mee, Danique.

Dus zo hadden we alle drie iemand op visite, en het was super gezellig!

Tussen de buien door heb jij Xam weer even kunnen oefenen op je fiets, je deed met wedstrijd met Spocky. Ja zodra jullie buiten zijn wil ze altijd graag bij ons zijn. 

Xam jij wil heel graag op voetbal. Elke keer als we bij ons langs het voetbal veld rijden heb jij het hierover.

Milan probeert het dan uit jou hoofd te praten door te zeggen dat voetbal heel stom is. Maar als jij dit echt graag wil dan mag jij natuurlijk op voetbal. 

Papa had van de week een voetbal voor jou gekocht en je was zo blij toen papa die jou gaf.

Dus we zijn natuurlijk nog even gaan voetballen in de tuin.

Vrijdag zijn we naar logopedie geweest. Milan jij hebt zo goed je best gedaan. Je vertelde Yvette dat Caithlin bij ons komt logeren. Mama zit altijd met Xam in de wachtkamer op jou te wachten, tot je ons op komt halen.

En nu kwam je helemaal enthousiast aan gerend. Je vertelde dat je een beer te logeren kreeg.

Een bellenblaas beer. Je vond dit zo leuk.

Hierna zijn we weer eens naar de boerderij geweest

waar je een vriendje uit jou klas tegen kwam. Daan zit al in groep 2 maar je speelt ook vaak met hem. Jullie hebben je heel de middag vermaakt op de boerderij. Samen waren jullie in de zandbak drijfzand aan het maken. En uiteindelijk zaten jullie helemaal onder de modder. 

Zaterdag moesten we al vroeg naar de judo. Jullie zaten heel de weg te stuiteren want jullie wisten dat Caithlin, opa & oma hier ook naar toe zouden komen.

Het was helaas een beetje een rommelige les doordat na de les examens waren, en Milan jij was ook niet zo fit. Maar jullie vonden het wel gezellig dat opa & oma en Caithlin er bij waren.

Ook papa was in zijn judo pak, meester Marcel had gevraagd of  hij mee wilde helpen met oefeningen tijdens de les, dit vonden jullie natuurlijk wel heel leuk.

Na de judo hebben we bij ons thuis wat gegeten en hebben jullie een mega pot slijm gemaakt. Van Caithlin kregen jullie nog een leuk spel

wat we natuurlijk ook gespeeld hebben.

Ook  zijn we nog naar de Intratuin en de Phoenix geweest.

Eind van de middag heeft heeft mama patatjes voor jullie gemaakt en na het eten hebben jullie nog heel laat koekjes gemaakt en versierd.

Caithlin heeft jullie tanden gepoetst

t en jullie voor gelezen. Papa & mama hoefde deze avond niks te doen. Makkelijk hoor zo'n handig nichtje. 

En toen jullie sliepen hebben papa, mama & Caithlin nog tot heel laat Peking mysterie gespeeld en de betoverende toren. Het was heel gezellig.

Helaas werden jullie vroeg wakker gemaakt door Spocky die op pom pom jacht was in jullie tent. Haha!. Maar jullie vermaakte je prima. Samen met Caithlin hebben jullie Larva en andere gekke filmpjes op haar telefoon gekeken. Caithlin ging daarna vast naar beneden. Milan jij was nog hartstikke moe, maar je bent toch ook naar beneden gelopen. We hebben spelletjes gedaan en daarna heeft mama lekkere ovenbroodjes gemaakt.

Omdat het nog steeds zulk slecht weer was zijn we naar de ballenbak geweest.

Mama had verwacht dat het super druk zou zijn, maar dit viel reuze mee. Ahh jullie vonden het zo leuk daar. Maar zelfs papa & mama vinden het stiekem nog leuk.

En van al dat klimmen en springen krijg je natuurlijk trek en dorst.

We hebben nog lekker poffertjes en patat besteld en hierna gingen we naar opa & oma Gitaar waar we mee hebben gegeten. 

Ondanks dat jullie heel moe waren kregen we jullie toch met veel moeite mee. Caithlin heeft jullie allebei uit de glijbaan gesleurd, haha!

Hopelijk hebben we volgend weekend wat beter weer. Papa & mama gaan dan een weekendje weg alvast voor papa zijn verjaardag. En jullie gaan dan saampjes logeren bij opa & oma. Hier verheugen jullie je al helemaal op.

 

Voorjaarsvakantie!

27 februari 2019

Hoi lieffies, 

Vrijdag haalde mama jou Milan om 11 uur van school om naar logopedie te gaan.

Je wilde heel graag nog meedoen met tikkertje en jou juf vroeg of hier nog tijd voor was.

Nou dat was er wel hoor, en Xam jij deed gezellig mee met Milan zijn klas. Je rende rond, hand in hand met verschillende kinderen. Zo leuk om te zien, zoals jij daar rende, net of je hier al jaren op school zat.

Tussendoor kwam er een jongetje om te vertellen dat jij Xam heel hard gevallen was, maar dat je niet hoefde te huilen. Ja je bent onze kleine bikkel.

Juf Evelien kwam bij mama staan om te vragen hoe jij Milan het nu vind op school. En eigenlijk gaat het heel goed. Je bent enthousiast en vrolijk. Mama vertelde dat je zo blij was dat er vorige week ineens een boekje op jou bureau lag om te leren klokkijken, maar ook dat je een opdracht had gekregen om groepjes van 3 te maken. Mama dacht dat jij met vriendjes en vriendinnetjes groepjes van 3 moest maken maar het bleek een werkje te zijn. Haha!

Juf Evelien vertelde dat ze jou werkjes laten maken samen met groep 2 en dat jij wat meer uitdaging nodig hebt. En dat heeft jou juf goed gezien. Je vind dit hartstikke leuk. Echt heel knap van jou!

Hierna zijn we naar logopedie geweest. Ook dit ging heel goed.  

En nu is het dus Voorjaarsvakantie, heerlijk, even geen wekker en geen gehaast in de ochtend.

Omdat er nu ook even geen judo is hebben we zaterdag ochtend rustig aan kunnen doen.

We hebben boodschappen gedaan en daarna zouden we naar Numansdorp gaan, maar jij Xam storten helemaal in. Omdat we 's avonds ook nog uit eten zouden gaan heeft mama jou op bed gelegd. Dat is lang geleden, dat jij tussendoor op bed hebt gelegen, maar je was zo vertrokken. Milan jij bent met papa op pad gegaan. Jij wilde heel graag rosbief eten, en jij bent met papa naar de slager geweest en je hebt ook nog mooie bloemen uit gekozen voor mama.

Deze hebben wij samen geknipt en in de vaasjes gezet.

Hierna heeft mama Xammie wakker gemaakt en hebben jullie allebei zelf kleding uit gekozen voor het restaurant. Jullie kozen allebei voor een piraten shirt en wilde jullie auto ketting om. 

We hebben heerlijk gegeten. 

Zondagochtend kwam Michelle jullie haren knippen. En jullie hebben weer mooie haartjes hoor. Milan jij wilde het heel graag iets langer laten groeien. Dus je zei tegen Michelle dat ze alleen de puntjes mocht doen. 

Hierna zijn we naar de dierentuin geweest.

Xam jij wilde graag de apen zien en Milan jij wilde graag de vleermuisput zien. Ja het verhaal uit de krant van het jongetje dat hierin viel heeft echt indruk op je gemaakt, dat je hier toch elke keer weer even in wil kijken.

En jullie wilde allebei heel graag vlinders zoeken in de Vlindertuin. Bij de ingang waren jullie blij dat er vlinderkaarten in de bak lagen en al snel hadden jullie al veel vlinders gevonden die hierop staan.

En met het zonnetje erbij was het echt genieten!

We zijn van de week veel weg geweest. En wat was het goed weer. Lekker naar Oud-Beijerland geweest. Beetje winkeltjes gekeken en jullie mochten allebei nieuwe gympen uit kiezen. Xam jij koos voor een paar stoere adidasjes

en Milan jij stoere sketchers.

En natuurlijk zijn we nog lekker een ijsje wezen eten, heerlijk op een bankje in het zonnetje. We kwamen onderweg nog een speeltuin tegen, nou hier hebben jullie je tot eind van de middag vermaakt. Thuis zijn jullie nog even in de tuin gaan spelen terwijl mama het eten ging maken.

Ook zijn we naar de boerderij geweest en gezellig naar Numansdorp, tussen de middag zijn we daar gezellig patatjes gaan eten.

Kon het maar altijd vakantie zijn. Mama geniet er zo van om heel de dag met jullie op pad te zijn. 

Maureen is ook nog gezellig bij ons komen lunchen met Norah & Malu.

Dit vonden jullie natuurlijk wel erg gezellig. We zijn nog met zijn allen naar de speeltuin geweest. Het was een gezellige dag! En binnenkort spreken we met hun af en gaan we naar het recreatie oord Binnenmaas.

Milan jij vertelde dat je het vandaag zo leuk vond met opa & oma Gitaar. Mama moest natuurlijk vandaag werken en jullie zijn naar Numansdorp geweest en hebben ook nog gezellig bij de Intratuin gegeten.

Oma vertelde dat jullie vanuit Numansdorp langs de Intratuin reden, en dat jij Milan ineens zei dat je zo honger had, hahaha! Slimpie!

Wel was je vanavond een beetje verdrietig omdat je Elle zo mist. Maar mama vertelde jou dat Elle je waarschijnlijk ook best zal missen en dat jullie elkaar maandag weer op school zien en dan weer gezellig samen kunnen spelen. Gelukkig was je hierdoor minder verdrietig en hebben we nog wat boekjes gelezen.

Zaterdag zijn we bij Mark & Brenda op de tuinen langs geweest.

ZIj hebben daar een tuinhuisje en hadden ons uit genodigd voor een high tea.

Het was wel wat fris maar super gezellig.

Jullie hadden allebei jullie rugzakken ingepakt met auto's om daar te spelen. Mama voelde zich alleen niet zo lekker. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben lekker gegeten en jullie hebben nog even in de speeltuin gespeelt. 

Zondag was alweer de laatste dag van de vakantie. En wat een vies weertje was het, vooral vergeleken met vorig weekend.

Milan jij vertelde toen je wakker werd dat jij je eigen groententuin wil hebben. Hartstikke leuk natuurlijk.

Papa & mama hadden een aantal jaar geleden een speciale bak hiervoor gekocht met de bedoeling om allerlei soorten groenten hierin te zetten, maar helaas, de katten uit de buurt zagen het als een hele grote kattenbak. 

Mama had nog wat tuinkers,

dus jullie gingen enthousiast aan de slag.

En mama zei dat als we volgende maand op vakantie gaan, jullie allebei een druiven tak krijgen voor in de tuin, en natuurlijk aardbeienplantjes die we aan de schutting kunnen hangen. 

's-Middags zijn we naar de intratuin in Halsteren geweest. Dit is echt mama's favoriete Intratuin. We hebben wat hyacinten gekocht en gekeken voor een leuke oplossing zodat jullie je eigen groenten tuin kunnen maken. We moesten wel lachen, want jij wist al precies wat dit was. We hebben wel het 1en ander gezien maar we kijken toch nog even verder.

En natuurlijk hebben we nog op de dieren afdeling gekeken.

Het was een heel gezellige week. En we kijken allemaal uit naar onze volgende vakantie en dan gaan we heerlijk weg naar Duitsland! Jullie hebben het hier al elke dag over en mama kan net als jullie echt niet wachten tot het zover is.

 

Judo, uit eten, picknicken en Xam naar de KNO!

19 februari 2019

Schatjes...wat hebben we toch een fijn weekend gehad.

Zaterdag zijn we natuurlijk eerst naar de judo geweest. Milan jij hebt weer goed meegedaan.

Marcel geeft toch zo leuk les. Waar je bij de meeste sportscholen er niet bij mag zijn als ouder, mag het hier wel. En het is zo leuk om mee te mogen kijken en de ouders worden er op een leuke manier bij betrokken.

Xam jij doet op jou manier ook leuk mee, meestal heb jij het druk met spelen, maar deze les heb jij jou broer een keer in de houdgreep genomen.

En als de les is afgelopen mogen jullie nog altijd even vrijspelen.

Na de les zijn we nog langs de bieb geweest, jullie hebben allebei weer een hoop nieuwe boeken uitgekozen.

's-Middags zijn we in Piershil gaan schat zoeken. Milan dit was jou idee, en het was echt zo leuk.

Jullie liepen hand in hand op zoek naar de schat. En met het zonnetje erbij was het echt een heerlijke wandeling. We vonden de schat uiteindelijk bij het water, deze lag verstopt onder 3 groene stenen.

Helaas was er geen schat in terug gelegd, maar jullie hebben in het metalen doosje 2 autootjes gedaan.

Hierna moesten we weer terug naar huis, want opa & oma Spin zouden op jullie passen.

Jullie hebben allebei nog even gefietst achter bij ons in het poortje. En Xam, wat kan jij ineens goed fietsen. Super goed jongen!

Papa heeft mama mee uit eten genomen naar een tapas restaurant waar we heerlijk gegeten hebben.

Hier komen we absoluut nog eens terug.

Xam jij sliep al toen we thuis kwamen, Milan jij sliep nog maar net. Je was helemaal van streek vertelde opa & oma. Je wilde perse opblijven totdat papa & mama thuis waren. 

De volgende morgen vertelde je dat jij ons zo had gemist. Ahh je had ook gewoon moeten gaan slapen, mama vertelde jou dat we toch altijd terug komen.

Zondag zijn we naar het recreatie oord in Barendrecht geweest. Milan jij wilde al zo lang picknicken en toen mama jullie vanmorgen vroeg wat jullie vandaag zouden willen doen zei jij gelijk...picknicken!! Wat een goed idee! Je noemde op wat jou allemaal lekker leek om mee te nemen....lekkere broodjes met kaas en worst, olijven en een fruitsalade en natuurlijk een picknick kleed. Dit kleed wilde je in jou rugzak en jij wilde deze zelf bij je houden in de auto. En Xam, jij lette goed op of we ook alle spullen voor de picknick wel mee namen.

We hebben een mooi plekje aan het water uitgekozen.

Jullie allebei vonden het zo leuk.

En daarna nog lekker gespeeld in de speeltuin waar jullie een heleboel mooie schelpen hebben gevonden.

Op de terugweg zijn we nog even naar de boerderij geweest

waar jullie je lang hebben vermaakt in de doolhoftuin

en als verassing zijn we bij de Mac Donalds wezen eten.

Maandag was papa vrij en kon papa jou mooi een keer naar school brengen wat jij natuurlijk erg leuk vond. Xam jij bent ook met papa meegelopen want mama moest haar B12 prik halen bij de huisarts.

En toen Milan op school zat, zijn wij met jou Xam naar de KNO arts geweest. De arts keek in jou mond en het was gelijk al duidelijk. Jou keelamandelen moeten er echt uit. Ze zijn veel te groot en zij vertelde dat jij hierna vast beter zal gaan slapen want dit moet best benauwd voor je zijn. En misschien ook beter zal gaan eten. Ook je neusamandelen worden dan geknipt. Hierna moesten we door naar het opname bureau. We waren heel laat thuis, en opa & oma Spin hebben jou Milan uit school gehaald. Jij zat lekker aan een kopje soep toen we thuis kwamen. Wel lief van oma dat ze soep had mee gebracht.

Opa Spin heeft jou weer naar school gebracht, en papa & mama zijn nog op pad geweest voor mama haar werk. En mama heeft weer een hoop mooie spullen ingeslagen wat vooral jij Milan heel mooi vond. Jij vind het maar wat leuk wat mama verkoopt, en bij elke bestelling wil jij helpen en het weg brengen om te versturen net als jij Xam, vaak maken jullie ruzie wie het pakket mag weg brengen, maar tegenwoordig doen jullie om en om, of gewoon samen.

Opa & oma hebben nog bij ons meegegeten en na het eten hebben we alvast oma haar cadeautje gegeven, een canvas van jullie en deze vond oma zo mooi.

Oma moest gewoon huilen, zo mooi vond ze het. Na het eten hebben we nog een potje Kroko loko gespeeld en toen was het de hoogste tijd voor jullie om te gaan slapen.

Er hebben weer heel wat vriendjes en vriendinnetjes bij ons gespeeld

en jij Xam hebt terwijl Milan op school zat heel leuk met jou vriendinnetje Danique gespeeld. We zijn nog naar de boerderij geweest

en na school zijn we met zijn allen bij Michelle en Danique geweest.

Hier hebben jullie heel leuk gespeeld terwijl mama en Michelle gezellig konden kletsen.

Nog heel even en dan is het vakantie. Heerlijk we kijken er allemaal naar uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oma Amerika in Nederland, bij Brenda lunchen en zonnig weertje!

15 februari 2019

Hoi poepies,

Jaa, oma Amerika is weer in Nederland. Jullie konden niet wachten om haar te zien, vooral jij Milan, jij stond in de ochtend op de dag dat zij bij ons langs zou komen te stuiteren van plezier. 

Oma Amerika reed met opa & oma Gitaar mee, en voor jullie had ze leuke cadeautjes meegenomen.

Gelukkig was het woensdag middag dus Milan jij had 's middags lekker vrij. En samen met oma Amerika gingen wij jou uit school halen. Je was heel blij om haar te zien.

We hebben lekker geluncht

en daarna zijn we met zijn alle naar Oud-Beijerland geweest

waar jullie allebei een cadeautje mochten uitkiezen. Xam jij was nog niet helemaal de oude, vanmorgen zei je dat je pijn in je oor had, en je wees naar je rechter oor. Onderweg viel jij in slaap. De buggy lag gelukkig in de achterbak zo kon je mooi nog even verder slapen in de buggy. 

Milan jij koos bij de Intertoys voor Xam Heli uit van Robocars, we wisten dat jij deze graag wilde hebben, dus hoefde we jou ook niet perse wakker te maken. Milan jij koos voor jezelf natuurlijk  iets Cars.

Toen we terug kwamen had mama nog lekkere erwtensoep omdat mama wist dat oma dit heel graag wilde eten. En 's avonds hebben we lekker patatjes gehaald.

Het was heel gezellig, en mama vind het net als jullie heel jammer dat we oma Amerika voorlopig niet meer zullen zien.

Jullie hebben van de week ook nog lekker geoefend op jullie fietsjes. Xam, toen Milan op school zat had mama mooi de tijd om met jou te oefenen, en je kan het al best goed. Maar al snel trap je op de rem. Maar dat komt goed, je doet het al best aardig hoor. Je was ook afgeleid doordat Spocky & Kareltje telkens met ons mee liepen. Haha! 

Milan het was zulk lekker weer, dus mama had als verassing jou fiets meegenomen toen we jou uit school haalde. 

En natuurlijk zijn er nog veel vriendjes & vriendinnetjes wezen spelen.

Milan jij bent helemaal gek van slijm maken, dit hebben we dus ook heel wat keren gemaakt.

Jij maakt het nu zelf zonder mama's hulp.

Xam, helaas gaat het eten op dit moment helemaal niet best.

Zelfs je patat en frikandel eet je niet meer op, net zoals je croissants.At je vroeger zo je croissants weg, de laatste weken neem je maar 1 of 2 happen en dan hoef je niet meer. Papa & mama denken dat dit echt door je grote keelamandelen komt. Jou broer ging ook steeds slechter eten vlak voordat zijn amandelen geknipt werden. Ook verslik jij je steeds vaker als je eet, net als vanmorgen. Milan zei tegen mama, mama ik denk dat Xam niet zo goed kan slikken. En daarna vroeg hij aan jou...Xam, kan je niet goed slikken? En Jij zei ja Milan. Ahh dat gelooft mama best. 

We zijn nog naar logopedie geweest en hebben gezellig geluncht bij Brenda.

Ze had ovenbroodjes. Daarna zijn we lekker in de tuin gaan zitten. Wat een heerlijk weer. 

Jullie wilden graag Mellow uitlaten,

en zijn gelijk langs de boerderij geweest,

Thuis hebben jullie ook nog even in de tuin gespeeld en Milan, jij wilde heel graag buiten eten. En waarom ook niet, Het was heerlijk weer, dus we hebben met zijn drietjes in de tuin gegeten.

Nou dit was zeker voor herhaling vatbaar. Nu is het gelukkig weer weekend! Mama heeft er super veel zin in.

 

Update van de laatste weken!

12 februari 2019

Hoi liefies,

Hier weer een update van de laatste weken.

Xam laat ik bij jou beginnen. Jij bent al van ver voor de kerstvakantie aan het kwakkelen. Je blijft toch zo verkouden. Ondanks je anti biotica en neussprays. Maar ook koorts tussendoor. Afgelopen vrijdag is mama toch maar weer langs de huisarts met jou geweest, en omdat onze huisarts er op de vrijdag niet zit hadden we een vervanger (welke jij ondertussen ook kent). Onderweg had je het al over dr Vos dokter, en je was teleurgesteld toen het iemand anders bleek te zijn. Maar toen de dokter vertelde dat zij ook een Vos is, maar dat dr Vos haar papa is was het okay. 

Jou linkeroor had nog een spoortje rood en je rechteroor was vurig. Eigenlijk net als een paar weken geleden. Vandaar ook dat je zo onrustig blijft in de nachten en huilerig op de dag. Maar toen ze in jou mond keek vond ze dat je abnormaal grote keelamandelen hebt. Nou dit was mama ook al opgevallen.

Ze noemde het "kissing tonsils". Dan raken beiden keelamandelen elkaar. Ze zei dat ze heel wat kinderkeeltjes ziet op een dag, maar dat jou keelamandelen echt abnormaal groot zijn, zo groot dat je hier wel last van moet hebben. Maar dat klopt ook. Want net als bij Milan, die overigens dezelfde leeftijd als jij nu hebt toen bij hem zijn amandelen geknipt werden, heb jij het ook telkens over haren in je mond. En als mama kijkt ziet ze natuurlijk niks. Milan had altijd het gevoel dat er haren in zijn mond zaten, net als jij nu dus.

Dr Vos zei dat je vast veel last hebt met slikken, en hierdoor waarschijnlijk ook slechter eet omdat je dan het gevoel hebt dat je eten vast blijft zitten en het dus moeilijk kan weg slikken. We hebben een verwijzing voor de KNO arts gekregen en kunnen er maandag al terecht.

We zijn heel benieuwd wat deze mevrouw gaat zeggen. Maar eigenlijk herkennen we veel van jou klachten in Milan toendertijd. Hij at ook zo slecht, en was telkens grieperig, verkouden en had veel oorontstekingen. Pas toen zijn keelamandelen eruit waren is hij zo opgeknapt en veel beter gaan eten.

Ook zijn we vorige week voor de tweede keer naar logopedie met jou geweest, voor het slechte eten.

De eerste keer moest mama iets te eten meenemen wat jij niet lust. Maar helaas kreeg ook de logopediste het niet voor elkaar om jou deze boterham met pindakaas te laten eten, en ook de tomaatjes niet.

Vorige week hadden we ons tweede gesprek, nu bij een andere mevrouw. Haar viel het op dat je veel beige/witte producten eet, en ze vind dat wij het in deze kleur moeten zoeken. Mama vind het een beetje ver gezocht, maar ach...ze wil dit best proberen. Verder zijn we niet veel wijzer geworden qua tips.

Thuis is mama enthousiast aan de slag gegaan met het avondeten, en alles in de beige/witten kleuren, maar helaas. Jij moest er niks van hebben. Maar na ons bezoekje aan de huisarts, denken wij dus dat het misschien gewoon aan je keelamandelen ligt. We wachten het gesprek van maandag wel af.

Milan, eigenlijk gaat alles wel goed. Van de week heb jij een toets gehad op school, mama hoorde dit van 1 van de moeders en toen mama jou dit vroeg, zei jij...oh ja dat klopt. En toen ik vroeg wat het was zei je...ooh gewoon, tellen en wat vragen, en al schouder ophalend zei je dat dit echt een makkie was. De volgende dag had je het tweede gedeelte en kwam je trots met een mooie sticker op je hand de school uit.

Gisteravond hebben we jou eerste tien minuten gesprek gehad op school. Nou ja tien minuten, uiteindelijk zaten we er een goed half uur. De juf vertelde dat jij een slim ventje bent. Leergierig, gevoelig en dat je alles om je heen in je opneemt. Je bent lief en heel populair. Iedereen wil graag bij jou zijn en naast je zitten. Maar dat merkten we ook altijd als we jou naar school brengen. Zodra jij je eerste stap op het schoolplein zet komen er van alle kanten kinderen naar je toe en vliegen de high fives en knuffels je om de oren. Wel heel leuk om te zien. Opa Gitaar zegt het ook altijd als hij jou naar school brengt, haha!

Mama vertelde de juf dat jij het zo jammer vind dat je niet zoveel meer met groep 2 zit. Eigenlijk trek jij het liefst met iets oudere kinderen op, en speel je meestal met groep 2. Je zei pas tegen mama...mama ik vind de kinderen uit groep 1 wel leuk maar eigenlijk zit ik bij allemaal baby's net als op mijn stomme school. En met stomme school bedoel jij de peuterspeelzaal. Jij was het daar op een gegeven moment zo zat omdat je daar met allemaal ukkepukken zat, zo zei je het letterlijk tegen mama. 

De juf zei gelijk dat ze helemaal snapte wat jij bedoelt en ziet dat zelf ook. Mama vertelde eigenlijk precies hoe jij het tegen mij had verteld. Je zei ook dat je het gevoel hebt dat de kinderen uit groep 1 jou niet begrijpen, en vroeg of dit komt omdat jij serieus bent. Ja mama vind dit echt vervelend voor je. Maar papa & mama zijn wel heel blij dat de juf dit zelf ook ziet. Ze gaan kijken of jij vaker bij groep 2 mag zitten. 

Vorige week vertelde je dat je graag klok wil leren kijken, en je bent met opa & oma Gitaar voor een kleine klok gaan kijken, een makkelijke klok zoals jij dit noemt.

En deze staat nu op onze openhaard zodat jij het goed kan zien. Je zei toen mama thuis was, kijk is mama het is nu 5 uur. Mama was verbaasd, en helemaal toen oma vertelde dat je dat om 4 uur ook al goed zei. Knapperd! De uren gaan goed, en ook de halve uren heb je nu door.

Mama vertelde dit aan de juf, en ze zei gelijk...ooh maar waarom vraagt Milan dit niet op school. We hebben zoveel leuke spelletjes om klok te leren kijken. Ja dit durf je dus nog niet zo goed. Je bent gewoon niet haantje de voorste, en dat hoeft ook echt niet hoor jongen. Maar we hopen dat jij straks wel beter voor jezelf op kan komen. maar ook dit gaat vast helemaal goed komen. We zijn zo blij dat je het goed doet op school, maar het allerbelangrijkste vinden we het dat jij het naar je zin hebt.

Vanmiddag kwam je trots uit school met de schoolkrant in je rugzak. Jou tekening staat er ook in. Een sneeuwstorm, zo leuk!

Mama is super trots op jullie allebei en houd heel veel van jullie!