Dagboek

Aantal berichten: 82
Ga naar:   

Zomaar!

22 september 2018

Hoi lieffies,

Wat gaan de dagen toch snel en we hebben weer een hoop gedaan.

Vorige week is Brenda gezellig met ons mee geweest naar de kinderboerderij.

Jullie vonden het wel gezellig, en terwijl jullie lekker aan het spelen waren konden Brenda & mama gezellig kletsen.

Ook moest mama nog een dagje werken en kwamen opa & oma Gitaar bij ons oppassen.

Jullie zijn naar de speeltuin en de boerderij geweest.

Zondag was de grote speeltuin eindelijk weer eens open, hier zijn we met zijn allen naar toe geweest.

Ahh, jullie hebben echt een hoop gedaan en aan het eind van de middag kregen we jullie natuurlijk haast niet meer mee naar de auto, haha!

Milan jij wilde heel graag olijvenbrood maken,

en dus gingen we er 's ochtends gelijk mee aan de slag.

Het deeg moest een uur rijzen, en toen zag mama dat Brenda had gevraagd of we bij haar langskwamen.

Jullie hebben lekker gespeeld en met Mellow geknuffeld.

En in de tuin nog heerlijk geluncht.

We zijn nog even Mellow uit gaan laten,

en jullie vonden het helemaal geweldig dat jullie haar aan de lijn mochten vasthouden. We zijn met zijn allen naar de boerderij geweest. Daarna kwam Brenda bij ons helpen met het olijvenbrood afmaken. Het was een heel gezellige dag.

Zaterdag zijn we naar de 112 geweest. Helaas was het ontzettend slecht weer en waren we binnen een paar minuten helemaal doorweekt. Echt jammer want het was zo leuk.

Jullie hebben allebei op een echte politie motor gezeten,

in de brandweerwagen geweest, politie bus

en in de ambulance. Daarna zijn we weer snel naar huis gereden en hebben we alle 4 een warme douche genomen.

Bij de digros hadden we vanmorgen van die leuke solar bloemen gekocht die jullie mochten verven.

Dit vonden jullie heel leuk om te doen, zeker met dit plens weer.

Na het eten toen de bloempotjes droog waren hebben jullie deze nog met glitters en stickers beplakt en het eind resultaat is zo leuk.

En jullie hebben ze een mooi plekje in vensterbank gegeven waar ze in het zonnetje vrolijk dansen.

Het is nog wat vroeg, maar hierna zijn we het zwarten pieten spel gaan spelen. Hartstikke lekker en gezellig! Alleen niet goed voor de lijn met al die bakjes vol kruidnoten, hahaha! 

Efteling en eten bij opa & oma Gitaar

11 september 2018

Zo lieffies dit was me het weekje wel.

Eerst Xam wennen op de Peuterspeelzaal, toen jij Milan je eerste wendag op de basisschool en de erna mama weer aan het werk. Hihi...echt toevallig zo alle drie op een rij weer een nieuwe fase in ons leven.

En dat hebben we afgesloten met een dagje Efteling.

Wat blijft dit toch leuk en jullie verheugde je net als papa & mama ontzettend op. Xam jij was hier nog nooit geweest, maar heel de tijd hoorde we jou roepen...ooh mama kijk, een grote ballon van Joki en Jet. Zo grappig!

We zijn als eerst naar Panda droom geweest wat jullie zo leuk vonden. Xam jij riep na afloop...nog een keer. Ahh, je vond het helemaal geweldig. Milan jij wilde het liefst gelijk naar het Carnaval Festival.

Maar omdat we langs Symbolica kwamen, zijn we als eerst dit kasteel in geweest. Milan jij vond het prachtig, en zei, jee mama nu ben ik eindelijk in een echt kasteel. Ja toevallig vroeg je pas aan mama wanneer we eens naar een kasteel gaan omdat je hier nog nooit was geweest. Mama vertelde je maar snel dat dit wel een heel speciaal kasteel is voordat je er al teveel verwachten van krijgt. Hihi!

We hadden een keuze uit 3 touren, en we kozen als eerst de heldentour. Jullie vonden het zo leuk, net als papa & mama overigens. Na afloop zijn we omdat het vrij rustig nog een keer het kasteel in gelopen. Deze keer wilde jullie de schattenroute. 

Hierna was het wel tijd voor het Carnaval Festival. Deze blijft leuk. En jij Xam hebt heel de rit in je handjes geklapt en vol verbazing keek je om je heen.

Je wist gewoon niet waar je moest kijken. Hartstikke leuk!

Hierna wilde jullie allebei graag nog een keer.

We hebben veel kunnen doen vandaag, en ook het mooie weer boften we maar mee.

Helaas was de Fata Morgana in onderhoud maar de Droomvlucht is ook erg mooi.

Hier zijn we wel 4x in geweest.

En omdat het zulk lekker weer was zijn we ook nog de Wildwaterbaan in geweest. Dit vonden jullie geloof ik het aller aller leukst van alles. Vooral toen mama al vrij snel zeiknat was. Hahaha! Jullie riepen na afloop gelijk al in koor...nog een keer...nog een keer! En de tweede ronde was het papa's beurt om er drijfnat uit deze attractie te komen.

Het was echt een super leuke dag, en we zijn tot het eind gebleven.

Onderweg vielen jullie vrij snel in slaap.

Maar omdat we nog wel moesten eten zijn we bij de Burger King gestopt. 

Mama vroeg aan jullie wat nou het aller leukst was van deze dag, nou jullie noemde alle attracties op, jullie konden gewoon niet kiezen.

De volgende dag moesten we al vroeg naar de judo.

Jullie vinden dit allebei erg leuk en ook jij Xam doet goed mee.

De judorol doen jullie al super goed. Knap hoor!

's-Middags zijn we naar opa & oma Gitaar gereden. We zijn daar nog even naar winkels geweest en jullie hebben de eenden gevoerd.

's-Avonds hebben we er met zijn allen gegeten. Het was weer erg gezellig!

Milan voor het eerst wennen op de Basisschool!

05 september 2018

Hoi lieverd,

Dit is me het weekje wel. Zo ging gisteren Xam voor het eerst naar de Peuterspeelzaal, voor jou was het nu moment aangebroken om een ochtend te gaan wennen op de Basisschool. 

Jij keek hier al best naar uit. Je was wel klaar met alle ukkepukken zoals je het zelf noemt op de Peuterspeelzaal. Dus mama was wel erg benieuwd.

's-Morgens kon je niet wachten om naar school te gaan, en ongeduldig riep je maar...kom op allemaal we moeten opschieten. Xam eet is door, ik moet ook nog naar school hoor. Haha! Hopelijk blijf je zo enthousiast. 

Je wilde graag een boterham met chocolade pasta mee, een bakje watermeloen en een pakje drinken. Trots pakte jij zelf je Cars box in. En zo gingen we ruim op tijd de deur uit met een super trotse Milan die stond te springen om naar school te gaan.

Op school werden we heel lief ontvangen door iedereen. Jij kreeg te zien waar jij je rugzak en jas op kan hangen. Jij hebt een plaatje van drie labradors.

In de klas ging jij aan een tafel zitten waar je samen met Xam en twee meisjes met klei ging spelen.

Juf Elize had mama al uitgelegd tot wanneer ze samen met jou Xam mocht blijven. En dat was tot de knijpers op het plaatje van een werkje maken werden gezet.

Xam jij vond het maar al te gezellig bij jou broer op school.

En toen het tijd was om te gaan moest jij Milan heel erg huilen. Mama moest echt vechten tegen haar tranen. Dat bekkie van jou, ahh mama had je liefst mee naar huis genomen. Maar hier helpen we jou natuurlijk niet mee. Bij het raam hebben we naar jou gezwaaid.

Al snel kreeg mama heel veel berichtjes en leuke foto's van jou juf.

Ze stuurde dat jij het heel goed doet en de tranen heel snel weg waren. En dat je al zelf naar de wc ging. 

En ook dat je lekker buiten had gespeeld

en school tv had gekeken. 

Opa & oma Gitaar waren er vandaag en oma liep met mama mee om jou uit school te halen.

Je vond het erg leuk en hebt ook al veel zin om weer naar school te gaan. Ook had je een boekje van Borre op school gekregen. Deze gaan we vanavond gelijk lezen.

Thuis hadden we een verassing voor jou, opa & oma hadden het keukentje van Bruce meegenomen en deze staat nu op je kamer. Ahh jij & Xam waren zo blij, jullie gingen hier gelijk lief mee spelen.

Nou lieffie, papa & mama hopen dat je een super leuke tijd op school gaat krijgen met veel leuke vriendjes & vriendinnetjes.

 

Xam voor het eerst naar de Peuterspeelzaal!

04 september 2018

Lieve Xammie,

Vandaag was het dan eindelijk zover...jij mocht nu ook naar school zoals jij de Peuterspeelzaal noemt.

Al weken had jij het over school, en telkens als we Milan gingen brengen dook jij gelijk de auto hoek in of ging ergens anders enthousiast spelen.

Vanmorgen kon je niet wachten om naar school te gaan. Mama had jou nog maar net aangekleed en jij riep maar...kom naar school. En enthousiast pakte jij je rugzak in en wilde deze nog voor je jou jas aan had op je rug.

We waren een beetje te vroeg en ongeduldig stond je te wachten tot de deur van jou klas openging.

En zoals altijd ging je gelijk spelen.

Tot het moment kwam dat mama zei dat ze weer naar huis ging en jou zo weer op zou halen. Je was helemaal overstuur. Zo zielig. Mama heeft samen met Milan bij het raam naar jou gezwaaid. Gelukkig had mama haar zonnebril op, want mama vond het verschrikkelijk om jou zo achter te laten. Daar stond je dan met beer & poema (je lievelingsknuffels) in je handen. Gelukkig was Milan bij mama, zo kon mama niet al te lang over alles piekeren. 

We hadden afgesproken dat mama jou over een uurtje weer op zou halen, zo kunnen we het langzaam op bouwen. Je was gelukkig wel snel weer rustig vertelde de juf, en vanaf de zijkant had je alles geobserveerd. Toen mama aan jou vroeg of je het leuk vond, zei je van wel. Nou lieffie we hopen echt dat je het hier snel naar je zin zult hebben.

 

Judo, oogstdag Tiengemeten en naar Ugchelen!

03 september 2018

Hoi boeffies,

Onze zaterdag begon al vroeg, maar dit kwam wel goed aangezien om kwart voor 9  jullie eerste judoles begon.

Milan jij vond het maar wat leuk dat we met zijn allen hier naar toe gingen. Het is een cursus van 5 lessen wat nu nog op de zaterdag is, maar uit eindelijk op de donderdag verder gaat. Wel heel jammer want mama gaat nu juist de donderdagen werken.

Jullie hebben allebei goed je best gedaan en vonden de judo erg leuk.

 

Daarna hebben we vlug wat boodschappen gedaan en zijn we nog naar de Oogstdag op TIengemeten geweest. Om 12 uur hadden we het pontje. 

Er was weer veel te doen: spruiten plukken,

graanmalen,

hier kregen jullie allebei pannenkoekmeel.

Rondje op een pony, wat jullie helemaal geweldig vonden. Milan jij zei gister in de auto al tegen mama dat je op paardrijden wilt. Mama zei dat is goed, maar nu ben je hier nog te jong voor. Waarop jij zei...maar mama ik kan toch al paardrijden. Ja je hebt al vaak op een pony gezeten, maar het echte paardrijden is bij de meeste manege's pas vanaf 6 jaar.

Maar gelukkig kon je hier mooi een rondje op een pony.

Ahh en jij Xam vond het ook zo leuk.

Papa liep naast jou mee,

zo kon mama mooi wat foto's maken, en toen je mama zag zat je enthousiast te zwaaien en riep je hoi mama. 

Binnen kon je nog wat leuke spelletjes spelen en natuurlijk hebben we een ijsje gegeten.

Jij Xam had pech, buiten struikelde je en je ijsje viel op de grond. Arme jongen, je was helemaal van slag.

Je was zo verdrietig.

Mama zei al tegen je dat we gelijk een nieuw ijsje zouden halen, en in de rij vond iedereen het zo zielig dat we voor mochten, en uiteindelijk kreeg jij gratis een ander ijsje van de mevrouw. Echt heel lief!

Milan jij was benieuwd of er ook op dit eiland een schat verstopt zou liggen, en die was er.

We zijn gaan zoeken, en papa vond uit eindelijk een fles. Jij zei ook gelijk dat je het geen leuke schat vond en dat de schat van de vakantie veel leuker was, maar we hadden voor jullie allebei stiekem een euro verstopt. 

Toen was het tijd om weer met de boot naar de overkant te varen want Michelle zou om 4 uur onze haren knippen.

Terwijl we bij de boot stonden te wachten kwamen we Karine, Gijs & Barend tegen. Ook zei hadden een leuke dag gehad.

Onderweg vielen jullie in slaap, en mama heeft jullie al slapend op de bank gelegd waar jullie pas wakker schokken toen Michelle mama haar haren aan het knippen was.

Zondag zijn we bij opa & oma Spin op de camping in Ugchelen langs geweest. Mama kreeg een hele mooie plant met een heel speciale bloem (geld) erin verstopt. Wel heel leuk!

Jullie hadden allebei een stoel en boek gekregen. Xam jij een stoel van The Paw Patrol, Milan jij een stoel van de Minions. Erg leuk!

We hebben eerst wat gegeten en voor de caravan wat met de bal overtrapt.

Daarna zijn we een wandeling door het bos gaan maken.

Xam jij was zo moe en viel halverwege in slaap. Milan jij had het druk met stenen zoeken. Toen we bij het terras aankwamen hebben we jou Xam toch even wakker gemaakt. Jullie hebben lekker patatjes gegeten en de rest een ijsje.

Bij de caravan hebben we nog een kopje soep op en zo rond 6 uur zijn we weer op huis gegaan.

Wat een leuk weekend weer en wat hebben we geboft met het mooie weer.