Dagboek

Aantal berichten: 106
Ga naar:   

Judo, uit eten, picknicken en Xam naar de KNO!

19 februari 2019

Schatjes...wat hebben we toch een fijn weekend gehad.

Zaterdag zijn we natuurlijk eerst naar de judo geweest. Milan jij hebt weer goed meegedaan.

Marcel geeft toch zo leuk les. Waar je bij de meeste sportscholen er niet bij mag zijn als ouder, mag het hier wel. En het is zo leuk om mee te mogen kijken en de ouders worden er op een leuke manier bij betrokken.

Xam jij doet op jou manier ook leuk mee, meestal heb jij het druk met spelen, maar deze les heb jij jou broer een keer in de houdgreep genomen.

En als de les is afgelopen mogen jullie nog altijd even vrijspelen.

Na de les zijn we nog langs de bieb geweest, jullie hebben allebei weer een hoop nieuwe boeken uitgekozen.

's-Middags zijn we in Piershil gaan schat zoeken. Milan dit was jou idee, en het was echt zo leuk.

Jullie liepen hand in hand op zoek naar de schat. En met het zonnetje erbij was het echt een heerlijke wandeling. We vonden de schat uiteindelijk bij het water, deze lag verstopt onder 3 groene stenen.

Helaas was er geen schat in terug gelegd, maar jullie hebben in het metalen doosje 2 autootjes gedaan.

Hierna moesten we weer terug naar huis, want opa & oma Spin zouden op jullie passen.

Jullie hebben allebei nog even gefietst achter bij ons in het poortje. En Xam, wat kan jij ineens goed fietsen. Super goed jongen!

Papa heeft mama mee uit eten genomen naar een tapas restaurant waar we heerlijk gegeten hebben.

Hier komen we absoluut nog eens terug.

Xam jij sliep al toen we thuis kwamen, Milan jij sliep nog maar net. Je was helemaal van streek vertelde opa & oma. Je wilde perse opblijven totdat papa & mama thuis waren. 

De volgende morgen vertelde je dat jij ons zo had gemist. Ahh je had ook gewoon moeten gaan slapen, mama vertelde jou dat we toch altijd terug komen.

Zondag zijn we naar het recreatie oord in Barendrecht geweest. Milan jij wilde al zo lang picknicken en toen mama jullie vanmorgen vroeg wat jullie vandaag zouden willen doen zei jij gelijk...picknicken!! Wat een goed idee! Je noemde op wat jou allemaal lekker leek om mee te nemen....lekkere broodjes met kaas en worst, olijven en een fruitsalade en natuurlijk een picknick kleed. Dit kleed wilde je in jou rugzak en jij wilde deze zelf bij je houden in de auto. En Xam, jij lette goed op of we ook alle spullen voor de picknick wel mee namen.

We hebben een mooi plekje aan het water uitgekozen.

Jullie allebei vonden het zo leuk.

En daarna nog lekker gespeeld in de speeltuin waar jullie een heleboel mooie schelpen hebben gevonden.

Op de terugweg zijn we nog even naar de boerderij geweest

waar jullie je lang hebben vermaakt in de doolhoftuin

en als verassing zijn we bij de Mac Donalds wezen eten.

Maandag was papa vrij en kon papa jou mooi een keer naar school brengen wat jij natuurlijk erg leuk vond. Xam jij bent ook met papa meegelopen want mama moest haar B12 prik halen bij de huisarts.

En toen Milan op school zat, zijn wij met jou Xam naar de KNO arts geweest. De arts keek in jou mond en het was gelijk al duidelijk. Jou keelamandelen moeten er echt uit. Ze zijn veel te groot en zij vertelde dat jij hierna vast beter zal gaan slapen want dit moet best benauwd voor je zijn. En misschien ook beter zal gaan eten. Ook je neusamandelen worden dan geknipt. Hierna moesten we door naar het opname bureau. We waren heel laat thuis, en opa & oma Spin hebben jou Milan uit school gehaald. Jij zat lekker aan een kopje soep toen we thuis kwamen. Wel lief van oma dat ze soep had mee gebracht.

Opa Spin heeft jou weer naar school gebracht, en papa & mama zijn nog op pad geweest voor mama haar werk. En mama heeft weer een hoop mooie spullen ingeslagen wat vooral jij Milan heel mooi vond. Jij vind het maar wat leuk wat mama verkoopt, en bij elke bestelling wil jij helpen en het weg brengen om te versturen net als jij Xam, vaak maken jullie ruzie wie het pakket mag weg brengen, maar tegenwoordig doen jullie om en om, of gewoon samen.

Opa & oma hebben nog bij ons meegegeten en na het eten hebben we alvast oma haar cadeautje gegeven, een canvas van jullie en deze vond oma zo mooi.

Oma moest gewoon huilen, zo mooi vond ze het. Na het eten hebben we nog een potje Kroko loko gespeeld en toen was het de hoogste tijd voor jullie om te gaan slapen.

Er hebben weer heel wat vriendjes en vriendinnetjes bij ons gespeeld

en jij Xam hebt terwijl Milan op school zat heel leuk met jou vriendinnetje Danique gespeeld. We zijn nog naar de boerderij geweest

en na school zijn we met zijn allen bij Michelle en Danique geweest.

Hier hebben jullie heel leuk gespeeld terwijl mama en Michelle gezellig konden kletsen.

Nog heel even en dan is het vakantie. Heerlijk we kijken er allemaal naar uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oma Amerika in Nederland, bij Brenda lunchen en zonnig weertje!

15 februari 2019

Hoi poepies,

Jaa, oma Amerika is weer in Nederland. Jullie konden niet wachten om haar te zien, vooral jij Milan, jij stond in de ochtend op de dag dat zij bij ons langs zou komen te stuiteren van plezier. 

Oma Amerika reed met opa & oma Gitaar mee, en voor jullie had ze leuke cadeautjes meegenomen.

Gelukkig was het woensdag middag dus Milan jij had 's middags lekker vrij. En samen met oma Amerika gingen wij jou uit school halen. Je was heel blij om haar te zien.

We hebben lekker geluncht

en daarna zijn we met zijn alle naar Oud-Beijerland geweest

waar jullie allebei een cadeautje mochten uitkiezen. Xam jij was nog niet helemaal de oude, vanmorgen zei je dat je pijn in je oor had, en je wees naar je rechter oor. Onderweg viel jij in slaap. De buggy lag gelukkig in de achterbak zo kon je mooi nog even verder slapen in de buggy. 

Milan jij koos bij de Intertoys voor Xam Heli uit van Robocars, we wisten dat jij deze graag wilde hebben, dus hoefde we jou ook niet perse wakker te maken. Milan jij koos voor jezelf natuurlijk  iets Cars.

Toen we terug kwamen had mama nog lekkere erwtensoep omdat mama wist dat oma dit heel graag wilde eten. En 's avonds hebben we lekker patatjes gehaald.

Het was heel gezellig, en mama vind het net als jullie heel jammer dat we oma Amerika voorlopig niet meer zullen zien.

Jullie hebben van de week ook nog lekker geoefend op jullie fietsjes. Xam, toen Milan op school zat had mama mooi de tijd om met jou te oefenen, en je kan het al best goed. Maar al snel trap je op de rem. Maar dat komt goed, je doet het al best aardig hoor. Je was ook afgeleid doordat Spocky & Kareltje telkens met ons mee liepen. Haha! 

Milan het was zulk lekker weer, dus mama had als verassing jou fiets meegenomen toen we jou uit school haalde. 

En natuurlijk zijn er nog veel vriendjes & vriendinnetjes wezen spelen.

Milan jij bent helemaal gek van slijm maken, dit hebben we dus ook heel wat keren gemaakt.

Jij maakt het nu zelf zonder mama's hulp.

Xam, helaas gaat het eten op dit moment helemaal niet best.

Zelfs je patat en frikandel eet je niet meer op, net zoals je croissants.At je vroeger zo je croissants weg, de laatste weken neem je maar 1 of 2 happen en dan hoef je niet meer. Papa & mama denken dat dit echt door je grote keelamandelen komt. Jou broer ging ook steeds slechter eten vlak voordat zijn amandelen geknipt werden. Ook verslik jij je steeds vaker als je eet, net als vanmorgen. Milan zei tegen mama, mama ik denk dat Xam niet zo goed kan slikken. En daarna vroeg hij aan jou...Xam, kan je niet goed slikken? En Jij zei ja Milan. Ahh dat gelooft mama best. 

We zijn nog naar logopedie geweest en hebben gezellig geluncht bij Brenda.

Ze had ovenbroodjes. Daarna zijn we lekker in de tuin gaan zitten. Wat een heerlijk weer. 

Jullie wilden graag Mellow uitlaten,

en zijn gelijk langs de boerderij geweest,

Thuis hebben jullie ook nog even in de tuin gespeeld en Milan, jij wilde heel graag buiten eten. En waarom ook niet, Het was heerlijk weer, dus we hebben met zijn drietjes in de tuin gegeten.

Nou dit was zeker voor herhaling vatbaar. Nu is het gelukkig weer weekend! Mama heeft er super veel zin in.

 

Update van de laatste weken!

12 februari 2019

Hoi liefies,

Hier weer een update van de laatste weken.

Xam laat ik bij jou beginnen. Jij bent al van ver voor de kerstvakantie aan het kwakkelen. Je blijft toch zo verkouden. Ondanks je anti biotica en neussprays. Maar ook koorts tussendoor. Afgelopen vrijdag is mama toch maar weer langs de huisarts met jou geweest, en omdat onze huisarts er op de vrijdag niet zit hadden we een vervanger (welke jij ondertussen ook kent). Onderweg had je het al over dr Vos dokter, en je was teleurgesteld toen het iemand anders bleek te zijn. Maar toen de dokter vertelde dat zij ook een Vos is, maar dat dr Vos haar papa is was het okay. 

Jou linkeroor had nog een spoortje rood en je rechteroor was vurig. Eigenlijk net als een paar weken geleden. Vandaar ook dat je zo onrustig blijft in de nachten en huilerig op de dag. Maar toen ze in jou mond keek vond ze dat je abnormaal grote keelamandelen hebt. Nou dit was mama ook al opgevallen.

Ze noemde het "kissing tonsils". Dan raken beiden keelamandelen elkaar. Ze zei dat ze heel wat kinderkeeltjes ziet op een dag, maar dat jou keelamandelen echt abnormaal groot zijn, zo groot dat je hier wel last van moet hebben. Maar dat klopt ook. Want net als bij Milan, die overigens dezelfde leeftijd als jij nu hebt toen bij hem zijn amandelen geknipt werden, heb jij het ook telkens over haren in je mond. En als mama kijkt ziet ze natuurlijk niks. Milan had altijd het gevoel dat er haren in zijn mond zaten, net als jij nu dus.

Dr Vos zei dat je vast veel last hebt met slikken, en hierdoor waarschijnlijk ook slechter eet omdat je dan het gevoel hebt dat je eten vast blijft zitten en het dus moeilijk kan weg slikken. We hebben een verwijzing voor de KNO arts gekregen en kunnen er maandag al terecht.

We zijn heel benieuwd wat deze mevrouw gaat zeggen. Maar eigenlijk herkennen we veel van jou klachten in Milan toendertijd. Hij at ook zo slecht, en was telkens grieperig, verkouden en had veel oorontstekingen. Pas toen zijn keelamandelen eruit waren is hij zo opgeknapt en veel beter gaan eten.

Ook zijn we vorige week voor de tweede keer naar logopedie met jou geweest, voor het slechte eten.

De eerste keer moest mama iets te eten meenemen wat jij niet lust. Maar helaas kreeg ook de logopediste het niet voor elkaar om jou deze boterham met pindakaas te laten eten, en ook de tomaatjes niet.

Vorige week hadden we ons tweede gesprek, nu bij een andere mevrouw. Haar viel het op dat je veel beige/witte producten eet, en ze vind dat wij het in deze kleur moeten zoeken. Mama vind het een beetje ver gezocht, maar ach...ze wil dit best proberen. Verder zijn we niet veel wijzer geworden qua tips.

Thuis is mama enthousiast aan de slag gegaan met het avondeten, en alles in de beige/witten kleuren, maar helaas. Jij moest er niks van hebben. Maar na ons bezoekje aan de huisarts, denken wij dus dat het misschien gewoon aan je keelamandelen ligt. We wachten het gesprek van maandag wel af.

Milan, eigenlijk gaat alles wel goed. Van de week heb jij een toets gehad op school, mama hoorde dit van 1 van de moeders en toen mama jou dit vroeg, zei jij...oh ja dat klopt. En toen ik vroeg wat het was zei je...ooh gewoon, tellen en wat vragen, en al schouder ophalend zei je dat dit echt een makkie was. De volgende dag had je het tweede gedeelte en kwam je trots met een mooie sticker op je hand de school uit.

Gisteravond hebben we jou eerste tien minuten gesprek gehad op school. Nou ja tien minuten, uiteindelijk zaten we er een goed half uur. De juf vertelde dat jij een slim ventje bent. Leergierig, gevoelig en dat je alles om je heen in je opneemt. Je bent lief en heel populair. Iedereen wil graag bij jou zijn en naast je zitten. Maar dat merkten we ook altijd als we jou naar school brengen. Zodra jij je eerste stap op het schoolplein zet komen er van alle kanten kinderen naar je toe en vliegen de high fives en knuffels je om de oren. Wel heel leuk om te zien. Opa Gitaar zegt het ook altijd als hij jou naar school brengt, haha!

Mama vertelde de juf dat jij het zo jammer vind dat je niet zoveel meer met groep 2 zit. Eigenlijk trek jij het liefst met iets oudere kinderen op, en speel je meestal met groep 2. Je zei pas tegen mama...mama ik vind de kinderen uit groep 1 wel leuk maar eigenlijk zit ik bij allemaal baby's net als op mijn stomme school. En met stomme school bedoel jij de peuterspeelzaal. Jij was het daar op een gegeven moment zo zat omdat je daar met allemaal ukkepukken zat, zo zei je het letterlijk tegen mama. 

De juf zei gelijk dat ze helemaal snapte wat jij bedoelt en ziet dat zelf ook. Mama vertelde eigenlijk precies hoe jij het tegen mij had verteld. Je zei ook dat je het gevoel hebt dat de kinderen uit groep 1 jou niet begrijpen, en vroeg of dit komt omdat jij serieus bent. Ja mama vind dit echt vervelend voor je. Maar papa & mama zijn wel heel blij dat de juf dit zelf ook ziet. Ze gaan kijken of jij vaker bij groep 2 mag zitten. 

Vorige week vertelde je dat je graag klok wil leren kijken, en je bent met opa & oma Gitaar voor een kleine klok gaan kijken, een makkelijke klok zoals jij dit noemt.

En deze staat nu op onze openhaard zodat jij het goed kan zien. Je zei toen mama thuis was, kijk is mama het is nu 5 uur. Mama was verbaasd, en helemaal toen oma vertelde dat je dat om 4 uur ook al goed zei. Knapperd! De uren gaan goed, en ook de halve uren heb je nu door.

Mama vertelde dit aan de juf, en ze zei gelijk...ooh maar waarom vraagt Milan dit niet op school. We hebben zoveel leuke spelletjes om klok te leren kijken. Ja dit durf je dus nog niet zo goed. Je bent gewoon niet haantje de voorste, en dat hoeft ook echt niet hoor jongen. Maar we hopen dat jij straks wel beter voor jezelf op kan komen. maar ook dit gaat vast helemaal goed komen. We zijn zo blij dat je het goed doet op school, maar het allerbelangrijkste vinden we het dat jij het naar je zin hebt.

Vanmiddag kwam je trots uit school met de schoolkrant in je rugzak. Jou tekening staat er ook in. Een sneeuwstorm, zo leuk!

Mama is super trots op jullie allebei en houd heel veel van jullie!

 

 

 

Kort verslag!

24 januari 2019

Hoi lieverds,

Jeetje wat vliegt de tijd, mama ziet dat de laatste keer dat ze een dagboek verhaaltje voor jullie heeft geschreven al weer een paar weken geleden is.

Tja...af en toe weet mama gewoon niet meer waar ze tijd vandaan moet halen. Maar aan de andere kant, mama hoeft natuurlijk ook niet elke dag van ons leven hierin bij te houden. Hihi!

Xam jij bent vooral veel ziek en verkouden geweest. Gelukkig gaat hier nu alles wel zijn gangetje.

De judo gaat goed,

en Milan jij doet zo goed je best.

Xam jij doet op jou manier ook goed mee,

en ondertussen speel jij met de andere kleine kinderen aan de kant. Zodra er judo rollen worden gemaakt dan sluit jij netjes aan in de rij en maak je me toch een rol over de mat. En zoals jij altijd zegt...dat is een beetje grappig. Haha!

En ondertussen zit papa ook weer op judo. Dit heeft hij vroeger lang gedaan en het begon toch weer te kriebelen als hij jullie op de mat zag. Milan jij vertelde toen papa naar de judo was en mama jou op bed legde...papa is nu vast meester Marcel onderuit aan het halen. Haha!

Na de judo zijn we gezellig gaan ontbijten bij de Intratuin.

Pas was er in het nieuws iets over een jongetje dat in Blijdorp in de vleermuisput wat gevallen, Milan jij had dit gehoord en je was zo onder de indruk, je wilde alles hierover weten. Hoe dit kon, hoe hoog dit was, hoe dat jongetje eruit is gekomen, of hij pijn had.

Dus het werd weer tijd voor een bezoekje aan Blijdorp. We zijn als eerst bij de vissen gaan kijken.

Omdat jullie in elk visje geïnteresseerd waren deden we er best lang over. Zo leuk hoe interessant en mooi jullie alles vonden. 

Daarna wilde jij Milan heel graag bij de vleermuisput kijken.

Je kon het je niet voorstellen dat hier echt iemand in was gevallen. En jij Xam, wilde heel graag bij de apen kijken. Telkens moest je lachen en zei je...kijk nou, dat is een beetje grappig. Ook kwamen we een oud collega vna papa met zijn vrouw tegen met hun zoontje. We zijn tegelijk met hun met het treintje naar de uitgang gereden.

En zoals altijd was de tijd weer zo snel gegaan dat het te laat was om te koken. Dus dat werd een bezoekje aan de Mac Donalds. En Xam, jij was zo leuk aan het dansen dat je zomaar een heel groot ijsje kreeg.

Ook ben je met papa mee geweest naar de vuilstort, en wat was je trots toen je voor in de auto zat. Helemaal geweldig vond je dat. 

Er zijn natuurlijk weer allemaal vriendjes & vriendinnetjes bij ons wezen spelen.

We hebben een hoop gebakken en geverfd.

Michelle kwam ook nog gezellig met Danique bij ons lunchen.

Tussendoor hadden we ook nog de verjaardag van Norah.

Jullie vonden het heel gezellig. Lekker spelen en natuurlijk een hoop snoepen.

Milan jij was helemaal gek van Malu. Jullie waren zo schattig aan het dansen.

We gingen later dan de bedoeling was naar huis, maar mama had jullie ook nog beloofd even naar de speeltuin te gaan bij Norah & Malu. Het was alleen al erg laat en donker. Maar beloofd is beloofd, dat werd spelen in de speeltuin bij maanlicht...en het was nog volle maan ook.

Ook zijn we weer flink verwent door oma Amerika & Mike. Jij Milan was helemaal happy want jij kreeg iets van Hotwheels waar je altijd filmpjes van kijkt op youtube. Car crasher.

Jij Xam kreeg een mooie Mack van Cars vol met mooie cars auto's. 

Milan jij hebt wel weer een aantal keer zo'n hoofdpijn gehad dat je er misselijk van word. Mama vind dit toch zo naar voor jou, het liefst zou ze het van je over nemen. Gelukkig verdwijnt het wel snel nadat jij een zetpil neemt en gaat slapen.

Van de week boften we, eindelijk kregen we sneeuw. Nou voor mama hoefde dat niet zo nodig, maar jullie verheugde je hier echt op. Milan jij was een paar ochtend zo teleurgesteld dat er geen sneeuw lag. Maar dinsdag kwam het dan toch echt. Jij was op school toen het begon te sneeuwen, maar al snel lag er toch aardig wat sneeuw. Mama is snel de slee uit de schuur gaan pakken en is eerst met jou Xam boodschappen gaan doen.

Jij vond het zo leuk. Gelukkig maar, want jou eerste slee ervaring van vorig jaar was niet zo leuk. Jij zat toen nog geen 2 minuten op de slee of je viel er vanaf zo languit in een plas van natte sneeuw. Je durfde er toen niet meer op. 

Je vond het echt heel leuk zo op de slee naar de AH. Lekker in de tuin samen met Spock gespeelt.

En daarna op de slee Milan van school halen. Milan jij was helemaal verrast toen je ons met de slee op het schoolplein zag staan. 

Op de terugweg zaten jullie saampjes op de slee,

en thuis wilde je eerst nog lekker sneeuwballen gooien in de tuin. Dus moesten we uit eindelijk haasten om op tijd op school te komen. 

Om kwart over 3 kwam Elle gezellig met ons mee en had mama er 3 op de slee zitten. Haha!

Jullie hebben je lekker in de tuin uitgeleefd en een mini Olof gemaakt.

Ook zijn we van de week nog naar een Kids workshop vogel mobiel maken geweest bij de Intratuin.

En Brenda ging gezellig met ons mee.

Het was even haasten, want je had tot half 1 school. Je wilde liever buiten spelen in de sneeuw, maar mama had de workshop al besproken en Brenda zou om 1 uu bij ons zijn. Jullie hebben tot 5 voor 1 gespeeld, mama snapt het ook wel, zo vaak hebben we natuurlijk ook geen sneeuw. Maar toen we eenmaal in de Intratuin waren vonden jullie het heel leuk. Vooral jij Milan. Jij bent dan heel serieus en gaat helemaal in je werk op. Xammie, jij bent hier eigenlijk nog te klein voor. Je stopte de kraaltjes in je chocola melk, deze heeft mama er op het toilet uit gevist. En je gooide de blaadjes en veren in de lucht. De kralen vlogen in de rondten, haha! Uit eindelijk ben jij lekker in de speelthoek gaan spelen met een paar andere kindjes. Mama hoorde je jou enthousiast iets vertellen aan de kindjes, over dat er een spin zat en dat ze dat moesten zien.

En vandaag hebben opa & oma Gitaar op jullie gepast. Mama is na haar werk nog vlug in Oud-Beijerland vakantie cadeautjes wezen kopen voor onze vakantie. Want we gaan al bijna naar Roompot in Cochem. En jullie kunnen echt niet wachten. Vooral jij Milan, je hebt het er telkens over dat we naar Koos Konijn gaan in de Roompot. Haha! Je wilt heel graag midgetgolfen, zwemmen, paardrijden en naar attractie parken. Dus we hoeven ons niet vervelen. Mama kijkt hier al ontzettend naar uit...lekker met mijn mannen op pad!

Nu nog hopen op droog weer.

 

Kerstdagen, ziek & Oud & Nieuw!!!

01 januari 2019

Hoi poepies,

Mama is zo blij dat we toch kerst hebben kunnen vieren.

Xam jij hield het even spannend, maar gelukkig was je eerste kerstdag weer helemaal opgeknapt.

Milan jij stond eerste kerstdag te springen van ongeduld. Ja er lagen natuurlijk allemaal cadeautjes onder de boom, en die moeten open. Toen we beneden waren zei je...mama ik word die cadeautjes onder de boom zo zat. Hahaha! Je kon gewoon niet wachten om het papier er van af te scheuren.

We hebben gewacht tot ook papa beneden was en toen was het tijd om de cadeautjes te openen.

Het blijft toch elke weer zo leuk hè,

de reacties van jullie, helemaal blij met alles wat jullie hebben gekregen.

.Maar papa & mama ook hoor. 

Jullie gingen gelijk enthousiast spelen,

en mama heeft ondertussen het kerstontbijt op tafel gezet.

We hebben lekker rustig aan gedaan vandaag. We zijn nog even naar de speeltuin gewandeld, jullie op jullie fietsjes en Spock natuurlijk ook mee.

Xam jou heeft mama eind van de middag nog even op bed gelegd voor we uit eten gingen.

Milan jij kon niet wachten om naar het restaurant te gaan. Je wist het nog precies van vorig jaar en verheugde je op al het lekkere eten en de speeltuin.

Nadat ook Xam wakker was heeft mama jullie omgekleed

en gingen we richting de wok. Milan jij hebt gelukkig nog even onderweg kunnen slapen.

We hebben allemaal heerlijk gegeten.

En jullie hebben je natuurlijk goed vermaakt in het speeltuintje samen met Caithlin & Bruce. Mama had nog wat cadeautjes meegenomen, het is dat jullie het al wisten anders was het niet eens nodig geweest.

Tweede kerstdag gingen we naar opa & oma Spin. Jullie kregen allebei een cadeautje.

En hebben lief gespeeld.

Oma had van zolder spelletjes gepakt die vroeger van papa zijn geweest en we hebben alles gespeeld. Tussendoor zijn we nog even naar de speeltuin geweest

en daarna hadden opa & oma heel veel lekkere hapjes.

Na het eten zijn we weer naar huis gegaan want jullie begonnen nu echt in te storten.

Helaas Milan werd jij deze nacht wakker en gloeide je van de koorts.

Ook heb jij jou vervelende hoest weer terug en ben je ontzettend verkouden.

Mark & Brenda gingen een paar dagen op vakantie en wij hebben toen voor Bibi gezorgd.

Milan jij verheugde je hier toch zo op. Toen mama uit haar werk kwam hoorde ik van papa dat jij niet kon wachten om naar Bibi te gaan. En zo ging mama gezellig met jullie Bibi verzorgen.

Jullie hebben echt heel goed mee geholpen. Het blijft telkens weer mooi om te zien dat jullie allebei zo gek van dieren zijn en er ook echt voor willen zorgen.

En jullie hadden een lol, want Spock had ons opgezocht via het schuurdak van Brenda, samen met haar virendje Karel. 

Zondagmiddag kwamen Mark & Brenda weer thuis, ze kwamen nog een cadeautje langs brengen, super lief, en kwamen nog gezellig een kopje soep mee eten.

Verder hebben we rustig aan gedaan, maar toen begon ook jij Xam. Arme jongen, jij had het wel zo goed te pakken dat je echt 3 dagen hoge koorts had. 

Oudjaarsdag is mama met jou langs de huisarts geweest. De dokter hoorde wat op jou longen, en ook blijk jij een dubbel oorontsteking te hebben. Bah...wat naar voor jou jongen. Je bent toch zo rot.

Eigenlijk zouden we naar Mark & Rianne gaan, maar zo zag mama het niet zitten. Dus we zijn thuis gebleven, gezellig met zijn vijfjes. Milan jij had je al helemaal op het Oudejaarspel verheugd, mama had ook alle cadeautjes hiervoor al  gekocht. Maar we hebben er vlak voor het eten een aangepast Oudejaarspel van gemaakt, speciaal voor jullie.

Helemaal geweldig vonden jullie het,

tussendoor nog heerlijk gegeten,

want de chefkok had niet stil gezeten,

en tussendoor ook nog een vuurwerkshow.

Ja jullie avond kon niet meer stuk, en voor papa & mama ook niet.

En Xam, mama is toch zo trots op jou, zo moeilijk als je eet, zo goed nam jij je anti biotica. Kanjer!!! En nadat jullie uit gespeeld waren hebben we jullie op bed gelegd.

Papa & mama zijn lekker serie gaan kijken, met een stokbroodje en allerlei smeerseltjes.

Xam jou hoorde we heel hard schreeuwen van de pijn, mama is heel hard naar boven gerend, jeetje mama is zo geschrokken, het duurde even voor mama jou weer rustig kon krijgen. Heel je hartje ging zo tekeer en je was helemaal bezweet van de koorts, ondanks jou zetpil.

Mama heeft jou even mee naar beneden genomen,gelukkig viel je daarna vrij snel in slaap.

Jullie hebben allebei door al het vuurwerk geslapen, nou heerlijk toch.

Op naar het nieuwe jaar....mama is weer reuze benieuwd wat 2019 voor ons in petto heeft.