Dagboek

Aantal berichten: 124
Ga naar:   

Over de helft van de vakantie.

19 augustus 2019

Hoi vakantie gangers.

Tja en dan zitten we al weer over de helft van de vakantie. Wat vliegen deze weken voorbij.

Vooral jij Milan vindt dat het allemaal veel te snel gaat. 

Opa is druk bezig geweest  in ons huis en ook mama heeft weer allerlei nieuwe ideetjes voor in huis.

Milan nu jij je ijzer drankje hebt gaat het echt een stuk beter, nou ja een stuk beter, eigenlijk hartstikke goed.

Mama wil nog niet te vroeg juichen, maar je barst van de energie. En weet je wat het gekke is, mama voelt zich eigenlijk ook eindelijk weer goed. We zijn gelijktijd met ons ijzer kuurtje gestart en het viel papa & mama gewoon op hoe snel het al weer goed met je gaat. En diezelfde ochtend was het voor het eerst dat mama zich eens niet grieperig voelt zoals elke nacht en ochtend. 

Maar vooral voor jou Milan zijn we toch zo opgelucht.

Je hebt van de week voor het eerst sinds lange tijden heel lang in de speeltuin gespeelt met verschillende kinderen. Smiddags kwam Floortje bij ons spelen

 

en hebben jullie paddenstoelen cakejes gebakken en nog op de boerderij gespeeld en ook nog eens bij Floortje in de tuin op de trampolien. 

Pas om een uur of half 6 waren we weer thuis, en toen mama jou vroeg hoe jij je voelde zei je enthousiast...heel goed mama! Nou dit is toch zo mooi. Hier word mama zo blij van.

We merken aan alles dat het beter met je gaat. Je bent veel vrolijker en wil met alles helpen.

En papa had nog een grote verassing voor jullie...namelijk...jullie eigen trampoline.

Zaterdag kwamen opa & oma Gitaar bij ons, Rianne, Catihlin & Bruce. Helaas was Mark ziek.

Caithlin zou bij ons heel weekend komen logeren en hierop hadden jullie je zo verheugt.

Ze had een heel groot pakket bij haar om slijm met jullie te gaan maken en klei.

Toen het weer een beetje opgeklaard was zijn we naar de boerderij gewandeld.

Opa & papa hebben ondertussen de trampoline in elkaar gezet.

En na het eten zijn jullie hier allemaal op geweest.

Ahh, jullie hebben tot laat gesprongen, toen was het wel de hoogste tijd om te gaan slapen.

Xam, jij viel bijna gelijk in slaap, Milan, Caithlin heeft jou nog voorgelezen.

En terwijl jullie sliepen hielden papa, mama & Caithlin een spelletjes avond.

De volgende ochtend konden jullie niet wachten om op de trampoline te gaan. Het is ook zo leuk.

Helaas werd Caithlin ziek, waarschijnlijk hetzelfde als ome Mark. Ze vond het heel vervelend voor jullie, maar hier kan ze natuurlijk ook niks aan doen. Ome Mark heeft haar opgehaald.

Wij zijn nog wel naar de ballenbak geweest want hier hadden jullie je al op verheugd. 

Rianne stuurde later dat ook zij ziek was, en Jamie & Bruce ook. Hopelijk krijgen wij het niet want volgend weekend gaan we met zijn allen naar Duinrell.

 

Milan uit logeren, huis opknappen en een hoop spelen

13 augustus 2019

Hoi lieverds,

Wat gaat de vakantie toch snel. Ongelooflijk...maar eigenlijk is het ook een goed teken. Want we vermaken ons prima. Milan jou bloeduitslag is inmiddels bekend. Je hebt de ziekte van pfeiffer gehad. Hier kun je nog behoorlijk lang last van houden, maar ook je ferrittine was iets te laag. Eigenlijk net als bij mama, ons ijzer is goed maar de ijzervoorraad te laag. De huisarts vertelde als je er dan ook een hoop klachten bij hebt is het beter om er iets voor te krijgen. Dus samen met mama zijn we aan een ijzer kuurtje begonnen. Hopelijk knap je er goed van op. Dat zou wel fijn zijn voor dat we op vakantie gaan. Maar ook als je na de zomervakantie weer naar school natuurlijk.

Er zijn al een aantal vriendinnetjes voor jou aan de deur geweest Milan, maar telkens ben je er te moe voor. Nu kon mama het ook aan de ouders uit leggen. Want mama verteld ze wel dat je er te moe voor bent maar nu begrijpen ze het ook iets meer. Ook waarom je de laatste tijd veel in de buggy zit. Gelukkig heb jij er echt maling aan wat andere zeggen. Zoals laatst in de speeltuin. Xam wilde zo graag hier naar toe, maar jij was te moe. Dus jij ging mee in de buggy. In de speeltuin wilde je toch ook graag even spelen, en er waren een aantal kinderen uit je klas. Maar na 5 minuten storten je in, en ging in de buggy zitten. Douah uit jou klas zei tegen jou dat je toch geen baby meer bent, maar gelukkig trok jij je er niks van aan. Mama legde haar uit dat jij niet zo lekker was. Hopelijk knap je snel op met je staal kuur en kun je weer volop mee doen.

Danique is ook nog bij ons komen spelen, net als Marissa.

Jullie zijn ook nog bij hun wezen kijken naar hun nieuwe hamster.

Milan jij gaat nog een keer afspreken met Marissa en Jasmijn. Zij zijn al wat ouder dan jij maar jij vind dit eigenlijk veel leuker dan kinderen van je eigen leeftijd. 

Ook komt Floortje van de week nog bij ons spelen. Zij is al zoveel keer bij ons aan de deur geweest, ze kwam je zelfs nog uitnodigen om taart bij haar te komen eten. Wel heel lief! Maar volgende week komt ze gezellig bij ons cakejes bakken.

Verder heeft het badje lekker opgestaan,

en dit is eigenlijk wel bijzonder want zodra wij een bakje water of een de watertafel in de tuin hebben staan zit Spock hier gelijk in.

Zo is vorig jaar ons bad vlug kapot gegaan. Maar nu hebben jullie al een hele tijd veel plezier van jullie bad. 

Ook wilde jij Milan graag yahtzee leren, en mama hoeft jou meestal maar 1x iets uit te leggen en dan weet je het gewoon. En wat een beginners geluk had jij...een yahtzee met de zessen.laugh

Opa Gitaar is hier druk in huis bezig geweest. We hadden een lekkage in de badkamer. Deze is gelukkig weer verholpen. Ook is opa druk aan het verven. 

Wel harstikke lief van opa dat hij ons met alles helpt.

En terwijl opa druk aan het verven was waren jullie druk ik in de weer met stoepkrijt.

Allemaal ijsklontjes maakte jullie. Dat past wel bij het warme weer.

Milan jij wilde zo graag bij opa & oma gaan logeren, en je hebt het heel leuk gehad. 

Xam jij bent met papa & mama mee geweest. Je vond het wel gek zonder je broer met ons op pad.

Wij hadden een afspraak bij een mevrouw alvast voor jou  kinderfeestje Milan. En daarom zei je ook dat je zo graag wilde logeren zodat jou feestje nog een verrassing blijft...slimpie.

Mama heeft toch zo iets leuks gevonden, bij een ouder stel met een boerderij en zij verzorgen eigenlijk 2 uur lang alles. Jullie gaan een speurtoch houden, door de polder, langs de appelbomen en door de kruidentuin. Daar ligt dan een schatkist met een schat. Hierin liggen dan houten schatkistjes welke jullie in de grote schuur gaan beschilderen en plakken met allerlei glitters en diamanten in alle kleuren. En natuurlijk zijn er ook nog boerderij beestjes.

Super leuk allemaal!

En jij Xam hebt er al helemaal zin in, net als jij Milan, maar voor jou blijft het nog een grote verassing.

Hierna zijn we nog vlug naar de Ikea geweest. We waren op zoek naar een andere lamp. Xam jij hebt nu voor het eerst een hotdog gegeten. Nooit wilde je er 1 maar nu wist je niet hoe vlug je deze moest opeten.

Ondertussen waren opa & oma al naar ons huis gereden. Helaas was het geen goed weer om te verven.

Er stond ontzettend veel wind, dus er waaide een hoop stof op de deur. Niet echt handig.

Milan jij bent met mama & oma boodschappen gaan doen, Xammie jij ging met opa naar de boerderij. Milan jij wilde ook nog naar de boerderij maar toen we terug liepen van de AH zei je al dat je hiervoor te moe was en gewoon lekker naar huis wilde. Mama was wel blij voor jou Xam, dat je met opa even mee kon. Jullie zijn ook nog naar de speeltuin geweest. Fijn hoor, want jij komt de laatste weken ook niet echt aan je trekken. Mama vind het best lastig, Milan die vlug moe is, en jij die bruist van de energie.

Milan jij vertelde toen mama jou op bed legde dat je een nieuw kussen nodig had. Mama zei dan gaan we morgen toch langs de Ikea. Dat vond jij wel een goed idee. Dus zondag zijn we nadat we eerst bij de Karwei en Praxis hadden gekeken voor een mooie lamp nog even naar de Ikea geweest. Bij de Ikea aangekomen zei jij...mama ik hoef eigenlijk geen nieuw kussen maar ik lust wel een hotdog. Kleine boef...het ging je gewoon om de hotdog. Je had natuurlijk al van Xam gehoord dat hij er gisteren 1 op had en jij lust ze ook zo graag. Xam zo luste jij ze eerst niet, zo goed weet jij er nu raad mee, Haha! Je had de eerste op, en je wilde er nog 1. Het was zelfs zo erg, dat je het laatste stukje hotdog zo uit Milan zijn hand trok om het zelf op te eten. 

We zijn van de week ook weer eens naar de Action geweest. Het weer is een stuk minder, het lijkt wel herfst, en jullie mochten van mama iets leuks uit zoeken om te knutselen. Jullie hebben allebei een auto van gips uitgekozen om te verven, en die ook nog eens echt kan rijden,

en van die afbak klei in alle kleuren. Jullie hebben ook allebei een opberg box gekregen om al jullie klei in te bewaren.

Milan jou logopedie gaat ook ontzettend goed, en ook met zwemmen doe je leuk mee. Je kan al goed op je rug drijven en dan beweeg jij je met je benen vooruit. En als een krokodil onder de bogen door het water kruipen.

Nu het wat slechter weer word hebben we gelukkig nog een hoop knutsel spullen, vooral met Xoomy vermaken jullie je goed. Milan jij gaat elke ochtend als je ziet op je wekker dat het 7 uur is zachtjes naar beneden om weer wat moois te tekenen met Xoomy. Hierna ga je het mooi inverven. Xam jij vind het ook allemaal heel leuk om te doen. En van de week had zat jij heel lief aan tafel samen met Milan te verven. Milan was zo lief geweest om alles voor jou klaar te zetten. Een bakje water, verf, kwasten en papier. Wat word je toch al groot Milan.

Michelle heeft ook nog jullie haren geknipt en jullie hebben leuk kunnen spelen met Marissa, Jasmijn en Danique.

In de speeltuin kwamen we ook nog Lana & Floortje tegen. Ahh ze stormde op jou af Milan en vertelde dat ze jou had gemist.

Jullie hebben even gespeeld, maar telkens stortte je in en wilde je naar huis.

Xam jij hebt je heel goed vermaakt met de meiden. Hopelijk heb jij ook snel weer energie voor tien hè Milan.

 

Bloemenplukken, naar de speeltuin, naar Tilburg en Zoetermeer

06 augustus 2019

Hoi schatjes van mama,

Jeetje wat gaan de weken snel voorbij. Vooral jij Milan vind dat je nog maar heel kort vakantie hebt. Het kan jou niet lang genoeg duren. We hebben al een hoop gedaan en jullie genieten er net als mama echt van.

We zijn al heel vaak naar de grote speeltuin geweest, natuurlijk een badje opgezet in de tuin, tussen de middag gezellig patatjes wezen eten, en met Brenda weg geweest naar de Intratuin en bloemen plukken.

Het bloemen plukken was echt super leuk.

Echt zoveel mooie bloemen, en jullie  mochten er plukken wat je maar wilde.

Ook kon je er een hoop soorten fruit plukken. 

En toen jullie allebei een mooie bos bloemen bij elkaar hadden geplukt maakte een mevrouw er een mooi boeket van. Jullie waren zo trots op jullie mooie boeket.

Bij de auto zat een hele lieve hond. De eigenaresse vertelde dat hij een echte knuffelhond is, en jij Milan ging hem natuurlijk gelijk aaien. Hij heet Moes, maar jij & Xam noemde hem appelmoes. Haha! Xam jij vond hem wel erg groot. Nou dat kon mama zich goed voorstellen want hij was ook wel heel groot.

Hierna zijn we nog naar de grote speeltuin geweest.

Onderweg vielen jullie beiden al vlug in slaap.

 

Mama heeft jullie boeket in een vaas gezet op de openhaard...echt een mooie vrolijke bos bloemen.

Helaas ben jij Milan telkens zo moe, dat je het liefst thuis blijft. Waar je vroeger stond te springen zodra mama zei dat we naar de grote speeltuin gaan moet mama je nu echt overhalen, net als de boerderij en andere leuke dingen. Xammie jij daar en tegen zit boordevol energie. Wat dan best lastig is. Daarom neemt mama de buggy mee, en zo kon jij Milan lekker zitten en ging je er af en toe uit om op de trampoline te springen. 

Onderweg 

Afgelopen weekend waren we weer eens bij tante Mieke in Tilburg langs geweest,

ook opa & oma Gitaar waren er. Het was ontzettend gezellig en jullie hebben je goed vermaakt.

Jullie konden je heerlijk uitleven in de grote tuin, ook mochten jullie met de tuinslang alle plantjes water geven

en hebben we een stuk gewandeld. Onderweg hadden jullie al een hoop eikels gevonden. Nou dat word al eind van de maand een herfst tafel maken.

Tante Mieke had zoveel lekkere hapjes en jullie vonden het er zo leuk, maar om half 9 zijn we toch weer richting huis gereden. 

Zondag zijn we naar opa & oma Gitaar geweest. Jullie hebben fijn in de tuin gespeeld. Mark & Rianne kwamen ook, ze waren net terug van vakantie.

Xam jij bent flink verwent want ze hadden echt mooie cadeautjes voor jou verjaardag.

Maar ook jij Milan. In Kroatië hebben zij speciaal voor jou naar een Cars auto gezocht en je kreeg een mooie Cars jas.

We hebben nog een stuk gewandeld met Buddy. Hier verheugde jij je op Milan.

Jij wilde graag naar de speeltuin omdat er een kabelbaan is. Caithlin en Bruce liepen gezellig mee. Eerst  zijn we de natuurspeeltuin in geweest, en daarna mocht Buddy nog los rennen bij het hondenstrand. Helaas werd jij Milan al vlug moe en wilde weer terug naar opa & oma. Mama vind het zo vervelend voor je. Je wil zoveel maar je hebt echt de energie niet. Je ziet ook zo moe en hebt kringen onder je ogen. En je voelt je ook echt niet lekker erbij. Mama hoopt echt dat je vlug weer wat meer energie hebt zodat je weer lekker kan spelen.

 

Over een paar weken dan komt Caithlin bij ons logeren. En hier kijken jullie echt al naar uit. Dat wordt weer gezellig.laugh

 

 

 

 

 

Zomervakantie, Milan bloedprikken, dagje naar Kleve en zwemmen

24 juli 2019

Hoi lieffies,

Het is lekker vakantie, heerlijk, even geen wekker en gehaast in de ochtend.

Milan omdat jij elke keer zo vroeg wakker bent, hebben we bij jou op je kamer een klok neergezet zodat jij kan zien hoe laat het is. Nu blijf je elke dag in je bed liggen tot het 7 uur. Als je ziet dat het 7 uur is dan pas ga je naar beneden. Dit is ook fijner voor jezelf. 

Xammie jij bent gelukkig weer opgeknapt, en de dag na jou ziekenhuis avontuur vertelde je Milan wat de dokter in het ziekenhuis bij jou had gedaan. En dat waren heel veel prikken en ze deden zo zeer. Milan jij hoorde dit en vond dit heel zielig voor jou broertje. Maar helaas moest jij maandag dus bloed laten prikken. Maar nu je dit van Xam had gehoord durfde je dus echt niet meer. Ahh, lekkere timing ook. 

Mama vond het ook vervelend voor je, maar was wel blij dat er nu eindelijk eens bloed van jou word na gekeken. Je bent al zo lang moe, niet lekker en gewoon echt niet fit. Als mama het vergelijkt met andere kleuters dan vind mama het telkens weer zo zielig voor jou. Je wil graag van alles, maar je hebt er gewoon de energie niet voor. We hadden nu onze inval huisarts, en zij vond dit dus blijkbaar ook. Zij vind dat een jongetje van jou leeftijd hoort te bruizen van de energie en pakte gelijk een lab formulier waarop ze van alles aan kruiste om te laten nakijken.

En maandag was het dus zover, mama had al een cadeautje in haar tas bij zich, een mooie Cars auto. Helaas was je zo bang en werkte je niet mee dat er zelfs een tweede persoon bij gehaald werd om te komen helpen. Uit eindelijk lukte het toch en deed je het heel goed. Het waren best veel buisjes. Na afloop mocht je ook van de dokter een cadeautje uitzoeken. Jij koos voor stoepkrijt want dat van ons was bijna op.

's -Middags zijn we in het ziekenhuis zwemdoppen gaan laten maken voor het zwemmen.

Xam jij mocht van mama ook een cadeautje uitzoeken, omdat je afgelopen weekend zo stoer bent geweest in het ziekenhuis. Jij koos voor een super wing.

We zijn ook nog met zijn viertjes een dagje naar Kleve geweest.

We hadden de buggy mee, zodat jij Milan er toch ook nog van kon genieten. Want je had er wel heel veel zin in. Je bent bezig met jou plattegrond voor Euro Disney en hiervoor had je natuurlijk nog van alles nodig. Gelijk de eerste winkel zag je al allerlei knutsel spullen wat je echt nodig had voor je plattegrond. En jij Xam....koos voor een auto.

Het was zulk goed weer, we hebben gezellig door de straten geslenterd

en een lekker ijsje gegeten.

Thuis ging je gelijk enthousiast verder met jou Disney plattegrond, en alle wegen leiden naar Cars.laugh

Zondag zijn we met zijn vieren gaan zwemmen in jou zwembad Milan. Ahh Xammie, jij vond het toch zo leuk. En je doet het al best goed. Net als jij Milan. Jij liet alles zien wat je op de zwemles hebt geleerd. En natuurlijk wilde jullie telkens van de glijbaan. Dit moeten we echt vaker doen. Mama houd echt van het zwembad. Heerlijk! Als het aan mama ligt, liggen we elke dag in het zwembad. Hihi!

Na afloop hebben jullie nog een ijsje gegeten in het restaurant.

Het was weer echt genieten met jullie dit weekend. heart

 

Binnenkort weer naar de Moezel en naar Euro Disney!

22 juli 2019

Hoi lieverds,

Na elke dag te moeten horen dat jullie naar Euro Disney willen, en wat jij Milan dagelijks vraagt.....mama ik wil zo graag Cars ontmoeten!! Hebben we Euro Disney geboekt. In Januari gaan we 3 dagen naar Disney en wel in het Cars hotel. laughAhh jullie waren zo blij. En weet je wat zo leuk is, Anja, Louis & Michael gaan dan ook. Dat word gezellig!!

Nu nog even geduld hebben, maar in September gaan we nog eerst naar de Moezel, Roompot. Ook hier verheugen jullie je al op. Want dit was jullie een aantal maanden geleden maar al te goed bevallen, dat we gewoon weer terug gaan.smiley Kortom...allemaal leuke vooruitzichten.