Dagboek

Aantal berichten: 91
Ga naar:   

Sinterklaasfeest en oma Appeldoorn jarig!

30 november 2018

Hoi boeffies,

Inmiddels hebben jullie al heel wat keer jullie schoen gezet,

en jij Xammie roept s'morgens zodra je wakker word gelijk...mama wil schoen kijken. Zwarte piet chocola in gedaan. Hihi! Maar ook jij Milan sprint elke morgen regelrecht naar je schoen. En deze keer stond er een potje slijm, naast elke schoen 1. Jullie gingen enthousiast met dit kleverige spul aan de slag. Hihi!

En zoals elk jaar gingen we natuurlijk naar het Sinterklaasfeest van opa's oude werk.

De judo hebben we overgeslagen, want anders zouden we het niet redden om op tijd op het feest te zijn.

Het was behoorlijk druk op de weg,

maar we waren net op tijd. Natuurlijk eerst op de foto met de pieten.

Opa, oma, Mark, Rianne, Caithlin & Bruce waren er ook. Jullie gingen samen met Caithlin & Bruce op de bank zitten en kijken naar de zwarten pieten googel show. 

Het was weer heel leuk gedaan allemaal.

Tussendoor kregen jullie nog drinken en een zakje chips.

Jullie hebben allebei sinterklaas een hand gegeven.

En na afloop mochten jullie een cadeautje uitzoeken. Xam jij had een magnetisch tekenbord van de Teletubbies.

En jij Milan had iets van Korbo.

Je vertelde helemaal enthousiast dat je dit ook altijd op school doet als je in groep 2 mag spelen. Bruce had een Cars knutsel set, en Rianne dacht dat jij dit graag met hem wilde ruilen. Vooral omdat je al overtuigd was dat je iets van Cars zou krijgen. Maar je wilde nu dus niet ruilen want je was veel te blij met dit cadeau.

Bij de uitgang kregen jullie allebei nog een grote zak snoep. Mmhhh, altijd lekker.

Ook vierden we deze dag oma haar verjaardag. Bij opa & oma hebben we een boterham gegeten en hierna zijn we nog even naar het winkelcentrum gelopen waar er ook een Sinterklaasfeest in volle gang was. Sinterklaas kwam op jullie afgelopen, en voor de 2e keer deze dag kregen jullie een hand van de Sint.

Milan jij zei...zoohee mama, wat is Sinterklaas snel. Nu is tie ook gewoon hier.  Jaja hij heeft ook zo'n snel paard.

Mama is nadat we weer bij opa & oma waren nog even terug gelopen naar de winkels. Nu kon mama mooi even in haar eentje nog wat Sint cadeautjes scoren. 

's -Avonds hebben we gesteengrild. Het was heel lekker en heel gezellig. En jullie hadden het druk met mini pannenkoekjes maken samen met Bruce.

Zondag zijn we naar het Kralingse bos geweest.

Het was echt superkoud.

We waren naar de kinderboerderij gewandeld,

en daarna nog een stukje  het bos in, maar zelfs papa vond het koud. Zelfs zo koud dat papa al vrij vlug zei om weer naar huis te gaan. Omdat jullie trek hadden in pannenkoeken zijn we nog even bij de AH gestopt om magnetron pannenkoeken te halen. Ja Milan, gister met gourmet hadden jullie mini pannenkoekjes gemaakt. Maar je vond dat je nog net niet genoeg pannenkoeken op had. Ach ja, voor een keertje dan maar. 

Het was weer een ontzettend gezellig weekend met jullie. Wat houd mama toch veel van jullie.

De Sint is weer in ons land!

17 november 2018

Hoi boeffies,

We waren al druk met ons huis versieren voor de sinterklaas.

Jullie verheugen je hier toch al zo ontzettend op. Het Sinterklaas journaal werd dan ook trouw elke dag gevolgd.

Zodra mama zei dat het al bijna 6 uur was, pakte jullie allebei je stoeltje en gingen dan voor de tv zitten.

Xam jij riep enthousiast...waar is zwarte piet nou, mama waar is sinterklaas nou? Echt zo grappig.

Milan jij was vooral benieuwd waar alle cadeautjes zijn.

Met zijn drietjes hebben we het huis in de sinterklaas sfeer gebracht. Slingers, versiersels, zwarte pieten geknutseld en van de strijkkralen een sinterklaas slinger gemaakt.

Van de week kwamen er ook 2 kinderen uit jou klas bij ons spelen, Jaimie & Emma, en toen hebben we ook voor Emma een slinger gemaakt.

Gistermiddag heb jij je tekening die je van school had mee gekregen voor de kleurwedstrijd heel mooi gekleurd. En jeetje, wat kan jij al mooi kleuren, echt al binnen de lijntjes. Vol trots hebben we jou schoen en je kleurplaat bij de AH in geleverd.

Ook heb jij je bouwwerk voor het grote Sinterklaas feest gekleurd. Hiervan had mama een foto en een filmpje naar de goede Sint gestuurd waarop jij & Xammie een heel leuk berichtje van de Sint kregen.

Ja Milan, je was helemaal onder de indruk.Jij wil deze knutsels dan ook persoonlijk aan de sint geven als ze bij opa & oma Gitaar langskomen.

Vanmorgen was het dan zover, vanmiddag zou de Sint aankomen bjj ons op het dorp. Eerst zijn we nog naar judo geweest waar jij je judo pak kreeg. Ahh, vol trots poseerde je voor de foto.

Onze kleine judoka. Helaas voor jou Xam zat jou maat er niet bij, maar deze krijgen we waarschijnlijk volgende week. 

Jullie hebben goed meegedaan, en vooral jij Milan.

Je lette zo goed op, en je hebt echt ontzettend goed je best gedaan.

Maar ook jij hoor Xam. Met gemak maak je een echte judo rol. Ons stoere binkie.Je stormt zo op de mat en baf...daar gaat Xammie. Haha! 

Hierna zijn we boodschappen gaan doen, thuis nog wat gegeten en toen vlug jullie omgetoverd tot mooie pietjes.

 

We kwamen aan bij het winkelcentrum en het feest was al begonnen.

Een heleboel pieten, gezellige muziek en daar kwam ook SInterklaas.

En toen sinterklaas Ameriko had gevonden was er nog  een optocht door het dorp. Na de optocht gingen we naar een zaal waar de muziekpieten nog een optreden gaven. Milan jij zat te knikkebollen op papa's schoot en Xam jij zat eerst nog enthousiast mee te klappen en dansen op de muziek maar ook jij viel op mama's schoot in slaap. Allebei blijkbaar erg moe van de judo. Hihi!

Toen was het moment aangebroken van de kleurwedstrijd. Sinterklaas had een tekening uitgekozen.

En dat was die van jou Milan. Al slapend is papa met jou naar voren gelopen naar het podium. En jij werd toen wakker, ahh, gelukkig werd je vrolijk wakker.

Je was zo blij dat je gewonnen had. Mama had een slapende Xammie in haar handen, maar mama wilde natuurlijk wel snel een paar foto's maken. Terwijl zwarte piet jou Xam vast hield, heeft mama snel een paar foto's kunnen maken. Je had een bowlingset van Spiderman gewonnen.

Papa & mama zijn zo trots, je had ook zo je best gedaan.

En vanavond hebben jullie allebei je schoen gezet. Milan jij hebt al een liedje gezongen en een wortel in je schoen gelegt.

Mama is benieuwd naar jullie reactie morgen ochtend. Heerlijk...de sinterklaas periode is weer aangebroken.Een spannende maar o zo gezellige periode.

 

 

 

 

 

Oefenen op je fiets, naar de boerderij en voorstelling op school!

16 november 2018

Hoi boefjes,

Wat gaat het toch goed met jou op school Milan. Je hebt het hier toch zo ontzettend naar je zin en je bent ook heel geliefd in de klas. Iedereen hangt gelijk om je heen zodra jij het schoolplein opstapt. Wel heel leuk om te zien. Je bent zelf totaal niet zo op de voorgrond, maar iedereen is gewoon graag bij jou. 

Elke dag krijg je van verschillende kinderen een knuffel of een kus, of loop je hand in hand met iemand je klas uit, en dan kom je blij op mama afgerend of diegene bij ons mag komen spelen. En natuurlijk mag dat. Mama vind dat hartstikke gezellig en jij ook Xam. Ook jij vraagt telkens naar kindjes uit Milan zijn klas. Wel heel leuk.

Jij vond de Peuterspeelzaal verschrikkelijk, maar als mama vraagt of je naar Milan zijn school wil dan zeg je enthousiast ja.  Nog heel even geduld hebben dus. Maar het gaat toch al vlug zat allemaal.

Mama heeft van de week extra gewerkt. Terwijl jij Milan op school was heeft Brenda op jou Xam gepast.Helaas was jij niet helemaal jezelf, heel erg verkouden en hangerig. Jullie hebben samen spelletjes gedaan.

Eind van de middag kwam Brenda gezellig bij ons langs samen met Mellow.

We zijn nog even langs de boerderij gelopen. Xam jij mocht Mellow vasthouden.

Milan jij was op je fiets.

Eigenlijk moeten we wat vaker gaan oefenen. Ook Spock liep met ons mee. 

Donderdag kwamen opa & oma Gitaar op jullie passen. En 's avonds had jij Milan een muziek voorstelling op school.

Het thema is al een paar weken muziek bij jullie in de klas. Jullie hadden al allerlei muziek instrumenten geknutseld. Waaronder een mooie gitaar die jij helemaal zelf geverfd hebt. 

Jij had je hier al zo op verheugt, maar je was ook niet helemaal lekker.

Je zat gewoon te knikkebollen op het bankje. Papa liep snel naar je toe voor je voorover van het bankje zou vallen. Omdat het toch al bijna afgelopen was zijn we vast naar huis gelopen.

Xam jij was op de terugweg alleen maar met de maan en sterren bezig. Hihi!

Ook de logopedie gaat super goed. Je kreeg complimenten van Yvette. Wel zat je weer grapjes uit te halen. Donderstee

Hierna zijn we nog even naar de boerderij en speeltuin geweest.

Tjee wat was het koud zeg. Aangezien we alle 3 snotterig waren zijn we dan ook niet zo heel lang gebleven.

 

School!

09 november 2018

Hoi schatjes van mama,

Milan jij hebt het toch zo naar je zin op school. Je gaat nu bijna 2 weken naar school en elke dag wil je wel een vriendje of vriendinnetje mee naar huis nemen. Als het aan jou ligt neem je de halve klas mee. Zo had Emma al bij ons gespeeld, maar ook Joris & Ellen.

Je speelt elke dag wel met Emma, Ellen, Joris & Lana. Jullie lopen dan zo lief hand in hand over het schoolplein.

Mama is zo blij dat je het zo leuk hebt. Ook thuis ben je super vrolijk en luister je goed.

Xam met jou gaat het ook goed. Zeker nu je weet dat je niet meer naar school hoeft. 

Toen opa & oma onderweg waren naar ons, en mama jou vertelde dat opa & oma er aan kwamen was je  helemaal blij, opgelucht zei je...mama school weg. Ja lieffie, school is weg, haha, voorlopig hoef je nog niet. En nu leg je gelukkig ook niet meer de link als opa & oma komen oppassen dat jij naar school moet.

Wel zit jij een beetje in je dwarse periode, wat soms wel grappig is maar ook best vermoeiend. Maar verder ben je ook echt een poepie hoor. Je blijft mama's kleine vrolijke lachebek

die overal de grootste lol om kan hebben. Je komt dan soms gewoon niet meer bij van het lachen. En je zingt veel, wat mama zo schattig vind.

En nu Milan naar school gaat, heeft mama meer tijd voor jou. We gaan dan ook veel weg naar de speeltuin

of kinderboerderij. Of lekker knutselen aan tafel

of een leuk spel doen.

Maar het aller eerste wat jij doet als we Milan naar school hebben gebracht is de auto's van Milan pakken.

Ahh, en Milan jij gaat elke ochtend voor we naar school gaan vlug al jou Cars en Robo Cars verstoppen. Je vraagt daarna aan Xam...Xammie beloof je dat je niet met mijn auto's gaat spelen?? Waarop jij Xam ja zegt. Maar zodra jij Milan op school bent, ren jij Xam enthousiast de woonkamer in, en zeg je...mama, met Milans auto's spelen.

Nou lieffies, mama is toch zo trots op jullie tweetjes...en ik hou super super veel van jullie...voor altijd!

 

 

Intratuin Halsteren, hele dagen naar school,ballenbak & Halloween en Emma bij ons spelen.

02 november 2018

Hoi schatjes van mij,

We hebben weer drukke maar o zo gezellige dagen achter de rug.

Zaterdag zijn we naar de verjaardag van Bruce geweest.

Jullie hebben lekker gespeeld en ook Anja & Louis kwamen. Door hun zijn jullie ook super verwent.

Xam jij kreeg iets van Blaze

en jij Milan kreeg van alles van Cars. Cars kleding, speelgoed en een lichtbak. Jullie allebei kregen ook nog eens een Halloween outfit. Met de Halloween gaan julie dit jaar als spookjes. Zo leuk!

Zondag zijn we naar de kerstmarkt in Halsteren geweest. Dit blijft toch zo'n gezellige kerstmarkt.

En natuurlijk stond de draaimolen hier zoals elk jaar. We hebben er geloof ik 3 kwartier gestaan maar jullie hebben op alles een rondje kunnen maken.

Ook was het treintje er, Milan jij wilde al die tijd zo graag in het treintje, maar toen je er samen met Xam in zat wilde je er toch uit. Xam had niks in de gaten, eigenlijk pas toen het treintje ging rijden. Ahh en jij Xam vond het helemaal niet leuk. Je gilde dat je eruit wilde, maar ze stopte het treintje niet. Je wilde er uit stappen, dus papa & mama riepen dat je nog even moest blijven zitten want het treintje rijd  2 rondjes..

Mama had je toen je weer langs kwam vlug eruit gevist. Je zei dat je het eng vond. 

Hierna zijn we lekker bij de beestjes gaan kijken en jullie mochten allebei nieuwe laarsjes en een drinkbeker uit zoeken.

En met het avondeten hebben jullie je eigen broodje hamburger gemaakt.

Milan jij moest maandag voor het eerst hele dagen naar school. Je had hier ook al super veel zin in. 

Het was alleen jammer dat toen mama jou om kwart over 3 uit school kwam halen je heel erg hoofdpijn had wat steeds erger werd. De juf vertelde dat je zo leuk had gespeeld en jullie boeven tikkertje hadden gedaan. Jij was de politie en je had heel hard achter de boeven gerend en allemaal kunnen vangen. We zijn vlug naar huis gelopen en mama heeft jou gelijk een zetpil gegeven. Mama had nog een klein cadeautje voor jullie. Posty van de Robocar. Jij Xam riep enthousiast...Postyyyy. Ja jij weet echt alle namen van de Robocar, je bent echt een fan van dit speelgoed.

Milan jij was ook heel blij, maar je zei mama ik ruim Posty even op voor straks ik ga nu even op de bank liggen . Je trok je Cars deken over je hoofd en je viel in slaap.

Gelukkig werd je na een uur wakker en voelde jij je weer goed zodat jullie toch nog even hebben kunnen spelen.Je vond het knap dat Xam alle namen van de Robo car weet en wile Xam nu alle Cars auto namen leren. Haha! En Xam jij weet nu ook bijna alle Cars namen. Knapperd!

Milan we hebben met jou juffies afgesproken dat jij voor in de middag een drinkbeker krijgt zodat je tussendoor water kan drinken.

Ook hadden we woensdag Bruce zijn kinderfeestje in de ballenbak in Zoetermeer.

Jij & Xam vonden het super leuk.

Jullie hebben je flink uit kunnen leven. Tussendoor patatjes gegeten.

En van al dat rennen en klimmen krijg je natuurlijk dorst.

Hierna gingen we nog naar Mark & Rianne.

Mark heeft pannenkoeken gebakken en 's avonds hebben we Halloween gevierd.

Jullie waren deze keer verkleed als spookjes. Jullie hebben samen heel wat snoepjes opgehaald in het donker langs de deuren.

Mama vond het zo knap dat jullie het zo goed vol hadden gehouden. Zeker na een dagje in de ballenbak.

Donderdag heeft mama jullie allebei thuis gehouden. Mama moest werken en opa & oma Gitaar kwamen opppasen. Xam toen jij hoorde opa & oma er aan kwamen gilde je in paniek dat je dat niet wilde. Ja jij legt nu de link als opa & oma komen met school. En school vind je helemaal niet leuk. Je zegt zelf dat jou juf stout is en eng. Heel apart want Milan vond de dinsdag op de peuterspeelzaal ook vreselijk en later vertelde hij aan papa & mama dat deze juf helemaal niet lief is. 

En zodra jij Xam dat je hoort dat je naar school moet raak je in paniek, je gilt en huilt dat je niet wil.

Alleen de donderdag gaat goed, dan heb jij je leuke juf. Helaas zijn we verplicht om 2 dagdelen af te nemen, anders wilde we jou alleen de donderdag laten gaan, dus papa & mama hebben besloten om school verlopig voor jou stopt te zetten. Misschien ben je ook gewoon nog te jong.

Opa & oma vinden het niet erg, zo hebben ze gelijk meer tijd voor jou.

Jullie zijn vanmiddag gezellig naar de kerstmarkt geweest met opa & oma.

En Xammie...klein dondersteentje, jij had je verstopt, in het kippenhok. Hahahaha!

Milan vrijdagochtend kreeg jij op school van Emma haar vrienden boekje om in te schrijven. En toen mama jou om kwart over 12 op kwam halen kwam je hand in hand met Emma uit school. Emma vroeg of jij bij haar mocht spelen. Jij vond dit nog een beetje spannend dus mama zei dat Emma ook wel bij ons mocht komen spelen. Dit vonden jullie ook leuk. 

We hebben oven broodjes op,

daarna lekkere kruidnootjes gemaakt,

tussendoor hebben jullie nog boven gespeeld en iets moois met de strijkkralen. Ook jij Xam bent helemaal gek op Emma. En toen Emma naar huis was  bleef je maar vragen waar Emma was.

En jij Xam kleine rauwdouwer van ons, je hebt mama weer eens flink laten schrikken. Je rende op de bank af zo vol tegen het harde gedeelte van de leuning. Je had een bloedneus en hierna was je een beetje duffig.

Je viel in slaap. Brenda kwam ook nog even op de thee maar jou kregen we niet wakker. Na een uurtje maakte mama je weer wakker maar je werd even wakker om vervolgens weer in slaap te vallen. En dit herhaalde zo nog een aantal keer. Mama heeft voor de zekerheid de avond arts gebeld en ook zij vonden dat het beter was om even door de dokter gezien te worden. Gelukkig was alles goed.

Ondertussen was het al half 7 dus papa heeft maar patatjes voor ons gehaald.

En jij Milan riep al heel de weg, oh wat zullen we toch gaan eten, ik denk patat....ja mama, papa moet wel patat halen want het is al heel laat. hahaha!

Gelukkig is het weer weekend en morgen gaan we weer naar de judo.