Dagboek

Aantal berichten: 124
Ga naar:   

Week 2 van de vakantie, dagje bij opa & oma Gitaar, ijsje eten in Numansdorp en Drievliet!

31 juli 2020

Hoi lieverds,

We zitten alweer in week 2 van de school vakantie. Dit gaat veel te hard.

Maar dat het hard gaat is ook wel weer een teken dat we ons allemaal goed vermaken.

Maandag zijn jullie bij opa & oma Spin geweest. Papa & mama zijn op pad geweest voor onze trouwringen. 

Jullie wilde heel graag naar de speeltuin met opa & oma, maar helaas vielen er telkens regenbuien waardoor jullie niet naar de speeltuin konden. Wel jammer want vooral jij Xam had zo zin om bij opa & oma naar de speeltuin te gaan.

Mama is geslaagd voor een trouwring maar papa kijkt nog even verder

Dinsdag ochtend is mama eerst met haar voet in de soda gaan zitten. Er zit iets in mama haar teen. Jij Xam zei gelijk...ojee er zit ook iets in mijn teen, ik heb ook een bakje soda nodig, waarop jij Milan zei: ik wil ook een bakje soda, er zit niks in mijn teen hoor maar ik vind dat gewoon lekker warm. Hihi! En zo zaten we met zijn drietjes op een rij met onze voeten in een bakje soda.

zijn jullie bij opa & oma Gitaar geweest. Papa & mama hadden afgesproken om met Mark, Rianne, Jamie en een vriendin van Jamie naar een escape room te gaan in Delft. En wel naar de Freakshow.

En terwijl wij uit de escape room moesten te zien ontsnappen binnen 60 minuten,

hadden jullie het druk met Bruce & Caithlin.

Ook nog met oma naar de winkels geweest waar jullie allemaal jullie lievelings snoep uit mochten zoeken. En tot jou grote vreugde Xam zouden jullie vanavond patatjes eten. Hihi!

Het is ons gelukt...binnen 47 minuten waren we ontsnapt.

Wouw...wat was dit leuk, echt voor herhaling vatbaar. Milan jij wilde ook zo graag mee, en vroeg gelijk of er vampiers waren of zombies. Haha, als jullie oud genoeg zijn gaan gaan wij dit ook echt een keer met jullie doen hoor. Jij Milan vroeg gaan we dan ook met opa & oma, en wie zorgt er dan voor Buddy. Hihi! Na afloop zijn we nog even het centrum ingelopen voor een lekker ijsje. Het was ontzettend gezellig.

Daarna zijn we bij opa & oma in de tuin gaan zitten en hebben we hier met zijn allen gegeten.

Na het eten zijn we naar de natuur speeltuin gewandeld.

Jullie hebben je hier nog een aardig tijd weten te vermaken. Het was zo goed weer, net vakantie!

Woensdag moest papa echt weer verder met de bijkeuken. Jullie hebben saampjes gekleurd en geverfd aan de grote tafel.

Na de lunch zijn we met zijn drietjes naar Numansdorp geweest. Milan jij moest al snel naar de wc. Dus we zijn maar een snackbar binnen gelopen waarvan mama wist dat je hier van het toilet gebruik mag maken. We zijn er maar gelijk een ijsje gaan eten.

Hierna nog bieb boeken gehaald en nog even de speeltuin in geweest waar we Tilde uit jullie klas tegen kwamen.

Thuis hebben jullie nog wat geverfd en geknutseld. Xam jij verfde opa Gitaar die op pad was naar ons.

Toen was het eindelijk donderdag....dat betekende dat we we naar Drievliet gingen. Wat hadden jullie hier zin in, net als papa & mama trouwens, want Drievliet is zo toch leuk! Helaas was het er ontzettend druk. Heel de parkeerplaats stond vol met twee verschillende rijen om binnen te komen.Oeps...als we dit geweten hadden dan hadden we echt geen dagje Drievliet geboekt. 

En na een uur in de rij te hebben gestaan konden we eindelijk het park op. 

Als eerst zijn we de waterglijbaan gaan doen. Daarna de achtbaan in.

Om af te koelen een slush puppy.

Want wat was het warm.

Pfff, gelijk daar achteraan nog de Jungle river in geweest. Was lekker verfrissend die plens water over je heen. Het is dat de wachtrij zo langs was, anders hadden we er gelijk nog een keer in gegaan.

In sommige atracties zijn jullie om de beurd met papa in geweest. Want mama wordt snel misselijk in alles wat hard rond draaid.

Ondanks de drukte hebben we zoveel kunnen doen, ook nog het doolhof in geweest.

Het doolhof konden jullie geen genoeg van krijgen. En toen we de uitgang hadden gevonden rende jij Xam weer vlug het doolhof in.

Nou mooi niet, mama was blij dat ze eruit was. Jeetje wat een hitte en nergens schaduw in dat doolhof. Nou we komen hier echt nog eens terug en dan doen we het doolhof nog een keer hoor.

Xam jij vond het spookhuis zo leuk, Milan jij hebt heel de rit je ogen dicht gehouden. Papa vroeg of jij je zonnebril niet af moest doen maar je hield deze lekker op en hield je ogen dicht. Geeft niks hoor, mama zag zelfs een meisje van een jaar of tien die er huilend uit kwam. Dus kan me voorstellen dat het nog best een beetje eng is.

En toen ging het park sluiten. Wat is de dag voorbij gevlogen. We zijn tot groot plezier van jullie langs de Mac gereden.

Het was weer een fijne dag en hopelijk kunnen we snel weer eens een dagje naar Drievliet.

Vrijdags waren opa & oma Gitaar bij ons. Mama kon eindelijk haar prik halen. Wat fijn...na maanden hoofdpijn. Opa heeft het badje voor jullie opgezet. Wat was het warm vandaag zeg. Mama vond het echt veel te warm vandaag.

Opa & papa zijn samen op pad geweest voor kleding voor de bruiloft. Mama is al benieuwd wat voor pak het is geworden.

Na het eten nog een potje Carcesonne gespeeld.

Zaterdag hebben we heerlijk uitgeslapen. Mama had voor jullie 's-avonds een paar boterhammen in aluminium folie klaar gelegd met een bordje en een beker.

Milan jij  had voor jezelf een boterham met hagelslag gemaakt maar voor Xam kon je helaas niks maken vertelde je, omdat jij niet bij de chocolade pasta kon. Ahw...mama zal de pot choco paste vanavond ook vast voor jullie klaar zetten.

We hebben heel de ochtend gezellig mario poppetjes gemaakt van de oven klei. Milan jij had ook weer een stukje van jou Cars schilderij gemaakt. 

Jij Xam hebt een hele mooie Angry bird gemaakt.

Je was er zelf ook trots op!

In de middag zijn we naar Oud-Beijerland geweest. Klei erbij gehaald en wat ondergoed voor jullie. Een ijsje gegeten

en jullie hebben samen in de speeltuin gespeeld.

En in de speelgoed winkel mochten jullie van mama allebei een zakje Mario lego uitzoeken.

Jullie waren zo benieuwd wat er in de zakjes lego zou zitten, dus thuis gingen we deze gelijk in elkaar zetten. Het was het zwammetje, en heel toevallig hadden jullie allebei dezelfde.

Na het eten hebben jullie plantjes water gegeven en nog samen op de trampoline geweest.

Zondag konden papa & mama heerlijk uit slapen, en toen mama beneden kwam had jij Milan jullie ontbijt zelf gemaakt. Eerst voor Xam een boterham met choco pasta en wat te drinken omdat hij zo honger had. Daarna voor jezelf. Lieverd...wat wordt je toch al groot.

We hebben er een knutsel ochtend van gemaakt. 

Gezellig hoor! Daarna moest mama papa assisteren. Papa ging het dak op om het dakkapel te verven.

Gelukkig ging het vrij vlot. Mama heeft tosti's gemaakt en jullie hebben fijn in de tuin gespeeld. Op de trampolien, en stenen geverfd. Milan jij hebt alles van jou Hotel Transylvania af. Je hebt er zelfs enge schilderijen in gemaakt. Harstikke leuk!

Daarna heb jij Milan voor iedereen een fruit salade gemaakt. Mmhhh! Die lusten mama wel elke dag van jou hoor.

In de tuin hebben jullie nog stenen gezocht om te verven,

en deze liggen nadat ze goed gedroogd en vernist waren op jullie kamer in de vensterbank.

Na het eten hebben jullie nog even in de tuin gespeeld en daarna nog een paar potjes tafel voetbal gespeeld.

 

 

 

 

Week 1 van de schoolvakantie, History land, dagje Kleve, Gruffalo speurtocht & Xammie jarig!!

20 juli 2020

De eerste week van jullie schoolvakantie is ingegaan en ook de eerste week van papa & mama's vakantie.

Papa heeft 3 weken vrij en mama 2. En we boffen tot nu toe ontzettend met het weer.  Hopelijk blijft het zo heel de vakantie.

Maandag zijn we naar History land geweest. Bij aankomst heb je al een leuke entree en was er al een hoop te zien. Mark & Rianne stonden in de file maar het zonnetje scheen en jullie vermaakten je prima.

Eerst een ei uit een dino gehaald en daarna nog wat dino's bekeken. 

En toen ook Mark, Rianne, Jamie, Caithlin & Bruce er waren zijn we daar naar binnen gegaan.

Eerst heb je een heel museum waar je een hoop dino's

zag en fossielen en als je daarna naar buiten gaat staan er ook een hoop dino's.

Jullie ontdekten al snel de waterspeeltuin. Jullie waren hier niet weg te krijgen. Tot papa & oma Mark belden. Zij hadden iets gevonden wat jullie heel leuk zouden vinden. 

Met veel moeite kregen wij jullie mee, maar toen bleek dat het een vliegtuig was vonden jullie dit niet zo leuk als de waterspeeltuin, haha!

Jullie hebben er even ingezeten maar daarna wilde jullie toch echt weer naar de water speeltuin.

 

Onderweg kwamen we eerst langs de skelterbaan. Hier hebben jullie een paar rondjes gereden maar toen wilde jullie toch echt weer tussen de waterstralen rennen.

Er stond nog best een frisse wind, en al snel waren jullie klets kledder nat. Mama heeft jullie shirts maar uit gedaan en op een rots te drogen gelegd in het zonnetje. Gelukkig hadden we reserve kleding mee.

Daarna liepen we nog langs een zandbak waar je een dinosaurus kon uitgraven.

Bij elk stukje wat te voor schijn kwam van de dino werden jullie steeds enthousiaster. Maar het bleek wel een hele grote dino te zijn, en omdat we nog meer van het park wilde zien zijn we weer verder gewandeld.

Langs het oorlogsveld, en toen door naar de piramide.

Xam jij wilde graag naar de piramide maar voor de zekerheid vroeg je toch of hier geen mummies waren. Hihi!

Toen wilde jullie heel graag goud zoeken. Helaas had mama geen los geld voor de automaat dus is mama samen met Rianne naar de souvenirs winkel teruggelopen om geld te wisselen. Hier kon je dus ook een zakje goud kopen voor het goudzoeken en zelfs edelstenen. Mama heeft ze allebei maar gekocht.

En in een grote bak kon je een klein beetje zand uit het zakje halen met wat water erbij en zo kon je dus mooi stukjes goud en edelstenen vinden. En al snel hadden jullie allebei een buisje vol met goud en mooie edelstenen.

Daarna zijn we met het treintje terug gebracht naar de helikopter

en mochten jullie nog wat uit zoeken in het souvenirs winkeltje. Jullie wilde allebei wat plastic beestjes uitzoeken. Xam jij koos een aantal verschillende dino's  & jij Milan jij koos voor zeedieren. Super leuk. En papa heeft nog een extra zakje edelstenen gekocht zodat jullie thuis weer kunnen zoeken als je dit in een bakje water doet.

Thuis wilde jullie allebei een bakje water voor jullie diertjes en goud en edelstenen.

En na het eten zijn we nog even bij konijntjes van Danique wezen kijken.

Xam jij wilde op de terugweg een takje plukken maar dat bleken brandnetels te zijn. Oei, met heel je hand en arm erin. Thuis heeft papa het met azijn ingesmeerd, gelukkig hielp dit snel en kon je toch nog een computer spel spelen.

Vrij snel vielen jullie in slaap. Nou na zo'n actieve dag in de buitenlucht slaap je heerlijk. Wat een leuke dag was het.

En na drie drukke dagen hebben we besloten on de dinsdag thuis te blijven. Papa wilde verder klussen in huis en wij zijn met zijn drietjes boodschappen gaan doen en daarna nog in de tuin gaan oven kleien. Xam jij was het ovenkleien al vlug zat en ging liever met jou Angry Birds lego spelen. 

Hierna nog even naar de kinderboerderij gelopen. Het was zo warm, thuis hebben we een koel waterijsje genomen en hebben we nog een spel gespeeld. 

Daarna wilde jij Xam met water spelen in de tuin en jij Milan wilde goud & edelstenen zoeken.

En al vlug had je een buis vol met gekleurde edelstenen en mooie stukjes goud.

Na het eten zijn we een stuk gaan wandelen en een stop gehouden bij de snackbar voor een heerlijk ijsje.

Daarna doorgelopen naar de speeltuin en weer naar huis.

Want morgen gaan we naar Kleve in Duitsland.

Jullie hebben er al zo zin in.

Dinsdag zijn we naar Kleve gereden.

En zoals altijd gaan we als we daar aankomen en de auto hebben geparkeerd gelijk naar het bakkertje om eerst een lekker broodje te eten. Nu moesten we bij elke winkel een mondkapje op. Mama krijgt het best benauwd met zo'n kapje op en binnen een half uur had mama best wel last van haar hoofd. 

Dus buiten deed mama gelijk af. Milan jij riep bij elke winkel al...mama doe je mondkapje op. Haha!

Jullie hadden jullie vakantie geld mee en jullie konden je behoorlijk uit leven.

Bij de eerste winkel wisten jullie al wat het moest worden, maar mama zei dat jullie beter ook nog eerst in de andere speelgoed winkel konden kijken.

Milan...jij voor jou was het makkelijk....Cars...Cars en Cars. Haha! Xammie jij koos voor een paw patrol hondje, een voertuig van Brandweer man Sam en een colour changer van Cars...en wel de Sherif. Fijn hoor, je wilde al zo lang zo'n auto van Cars die van kleur kan veranderen. 

Jullie hebben nog een ijsje op en mama heeft nog wat snoep en cadeautjes voor jou kinderfeestje  van jou Xam gekocht. 

Tja en toen was de middag zo weer voorbij,

we hebben het afgesloten bij de Mac.

Het was weer super gezellig met jullie mannen.heart Dit was al de zoveelste gezellige dag op rij. We zijn dan niet op vakantie, maar we doen nu gewoon allemaal leuke dingen vanuit ons eigen huis ipv een vakantie huis. Hihi!

Woensdag zijn jullie gelijk het lego in elkaar gaan zetten wat jullie van papa mochten uitzoeken.En Milan, wij hoeven jou echt met niks meer te helpen. Je hielp zelfs Xam met zijn lego in elkaar zetten. Wat ben je toch een super broer, zo geduldig en lief hoe jij Xam hielp met zijn Monster truck van lego in elkaar zetten.

Hierna moesten we op pad want om half tien hadden we een afspraak met een mevrouw waar we vorig jaar jou kinderfeestje Milan hadden gevierd. Deze keer gaan we jou kinderfeestje daar vieren Xam. 

Milan jij had gisteravond al wat speelgoed apart gelegd waarmee je Xam bezig wilden houden tijdens het gesprek zodat Xam niet zou horen wat we gaan doen met jou feestje. Jullie gingen samen op de boerderij rondkijken.

Papa & mama kunnen jullie garanderen dat dit feestje helemaal geweldig gaat worden. We kunnen niet wachten.

Op de terugweg hebben we flink wat planten bij de Intratuin gehaald en een mooie pot voor in de voortuin.

Thuis zijn jullie verder gegaan met het lego in elkaar zetten en daarna moesten we nog langs de bieb.

Na het eten hebben jullie saampjes de konijnen verzorgt. Mama is trots op jullie!

Yeaahhh...vandaag hebben wij de Gruffalo speurtocht gehouden Xam...alvast voor je verjaardag!

Wat keek jij Milan hiernaar uit, na maanden voorbereiden, ja dit alles had jij allemaal voor jou lieve broertje verzonnen, omdat je het zo zielig vond dat vanwege het Corona virus het een heel andere verjaardag voor hem zou worden. Je bent echt de beste & liefste broer die je maar kan wensen. Zo bijzonder.

Xam jij wist dat het vandaag een speciale dag zou zijn, en je had het er gisteravond al over.

Maar deze ochtend hebben wij jou verteld wat de bedoeling was. We starten bij het bos,

hier gaven wij jou de plattegrond. Eerst moest jij op zoek naar een steen van muis. Terwijl papa & Milan vast wat vooruit gingen, gingen wij saampjes heel goed op zoek naar holletjes waar eventueel een steen van muis verstopt kon liggen. Al snel vond jij een steen, ahh je was zo verrast en vond de steen zo mooi dat jij aan mama vroeg wat jij nu met de steen moest doen. Toen mama jou vertelde dat Milan deze speciaal voor jou had gemaakt was je zo blij. Jij zei...wouw Milan wat mooi. 

Nu moesten we op zoek naar vos.

We klommen wat heuvels op, en gingen in de hut kijken en daar lag een mooie steen met vos erop. Helemaal blij was je, en nu wilde je op zoek naar de uil. Nu moesten we best een stuk lopen voor je deze vond. Maar ook deze vond jij.

Voor uil moest je iets hoger zoeken, en trots stond je te springen toen je deze steen hoog in de boom zag.

Nu nog de slang en las laatst de Gruffalo en dan was de speurtocht compleet. Tussen de paden en de heuvels kwamen we bij een hele grote boom. Jij Xam riep gelijk....oooh dat is de boom van de Gruffalo. En ja hoor, daar lag de laatste steen tussen de boomsstronken. Je deed jou voetbal dansje en was helemaal blij en riep...dit was echt een leuke speurtocht. 

Nu had Milan nog een cadeautje voor jou. We zochten een bankje en al vrij vlug zag mama een mooie picknick tafel waar we gingen zitten. Wat was jij blij toen je ontdekte dat het een knuffel van de Gruffalo was. Eindelijk je Gruffalo knuffel.

Je kreeg nog een cadeautje, een speurboek van de Gruffalo en stickers, maar ook het spel van de Gruffalo, welke we gelijk gingen spelen.

Nou dit was een gezellige geslaagde dag.

Natuurlijk nog even de speeltuin in geweest en toen papa zei dat we naar de Mac zouden gaan


wilde jij Xam liever naar de boshut.

Ook goed...het is ten slotte jou dag lieverd. We hebben fijn gezeten daar en op de terug weg vielen jullie allebei in slaap. Thuis hebben jullie nog even kunnen spelen maar toen was het tijd voor jou Xam om naar bed te gaan. Milan jij zei dat je Xam wel op bed zou leggen. Je wilde hem onder de douche zetten. Mama zei dat ik Xam wel zou douchen maar jij wilde hem afdrogen. Je hebt hem aan gekleed, tanden gepoetst en een boekje voor gelezen. Wat ben je een schat en zo geduldig.

Op een gegeven moment zei je...Xammie nu is het wel tijd om te slapen. Ga je goed slapen? Ik ga nu naar beneden en als er iets is moet je maar roepen dan kom ik gelijk naar jou toe...welterusten en slaap lekker. Tot morgen! 

Beneden ging jij mama nog helpen met de slingers en ballonnen en natuurlijk met de cadeautjes.

Bollie lag er gezellig bij. 

Harstikke bedankt lieve Milan, voor het zorgen van de leuke speurtocht en de mooie dag die jij

aan ons maar vooral aan Xammie hebt gegeven. Xammie vertelde vanavond uit zich zelf aan papa, dat hij het een leuke dag vond en de stenen zo mooi vind. Deze liggen nu op zijn kamer in de vensterbank.

Xammie....jij kon mooi niet slapen, je bent al heel de week met jou verjaardag bezig en vraagt telkens of je morgen jarig bent. Mama zei tegen jou dat je nu wel echt moest gaan slapen...waarop jij zei...maar ik wil zo graag beneden kijken hoe het eruit ziet. 


 

Milan jij riep mama....en je zei...morgen om 8 uur moet iedereen naar Xam zijn kamer komen, dan gaan we eerst zingen en daarna naar beneden om de cadeautjes te geven, dan eten en daarna mogen jullie pas douchen. De slingers en ballonnen hangen, de cadeautjes staan klaar...we hebben er zin in!

Zaterdag om 8 uur hadden we afgesproken om met zijn allen naar jou kamer Xam te komen om te zingen voor jou. Mama moest eerst even naar de wc en jij Milan kwam gelijk naar mij toe om te feliciteren met Xam. En jij Xam hoorde ons en kwam helemaal blij naar ons toe gerend en riep...ik ben jariggg!

Haha, dat klopt boef...mijn liefste jongste zoon is jarig vandaag en wordt gewoon 4 jaar. Een kleuter, die al helemaal klaar is voor school. Waar blijft de tijd.

Van Milan moest jij op jou bed zitten zodat wij jou "wakker" konden zingen.

Daarna naar beneden voor de cadeautjes. Xammie jij zag de ballonnen en riep gelijk...oooh wouww wat mooi allemaal. Zo leuk!

Je was zo blij met al jou cadeautjes.

Helemaal met het gruffalobos inclusief alle karakters van de Gruffalo die Milan zo mooi voor jou gemaakt hebt. Je vroeg of je er mee mocht spelen.

Tuurlijk jongen...daar zijn ze voor bedoeld en met heel veel liefde gemaakt door jou grote broer. 

Brenda kwam ook nog even langs om een cadeautje langs te brengen.

Oja Xam, jou uitnodigings kaarten voor jou kinderfeestje kwamen ook binnen.

Papa ging de taart halen, en om half 12 kwamen opa & oma Spin met de cadeautjes.

Weer een hoop lego erbij en voor jou Milan ook een cadeautje...ovenklei! Dat kwam super goed uit. 

We hebben de kaars aangestoken en met zijn allen voor jou gezongen. En nadat jij de kaars uit had geblazen was het tijd voor een stukje taart.

Rond twee uur kwamen opa & oma Gitaar, mark, Rianne, Jamie, Caithlin, Bruce & Buddy.

Ahw Catihlin had speciaal voor jou een mooie ballon gekocht waar jij heel blij met bent.

Jeetje wat ben je toch weer verwend. Aan de cadeautjes die er op de tafel stonden was het niet te zien dat er dit jaar een stuk minder mensen op jou verjaardag konden komen vanwege de Corona. Gelukkig maar.

Het was goed weer, dus degen die buiten wilden zitten konden fijn in de tuin zitten. 

Julie natuurlijk op de trampoline,

en tussendoor heb jij Milan samen met Caithlin nog van de ovenklei weer een hoop mooie dingen gemaakt.

Met Buddy gewandeld naar de speeltuin.

Mama heeft verschillende pizza's gemaakt, wat patat, bittergarnituur, dus voor ieder wat wils. Hihi!

Oja, dinsdag gaan papa, mama, Mark, Rianne & Jamie naar een escape room. Spannend! Milan jij wilde ook, maar helaas,daar ben je nog veel te jong voor. Maar mama beloofd jullie, als jullie hier oud genoeg voor zijn dan gaan we graag met jullie griezelen. 

En jullie mogen dan bij opa & oma Gitaar spelen, samen met Caithlin & Bruce. Hier kijken jullie ook al naar uit. Want jullie vonden het jammer toen ze weer naar huis gingen. Jullie drieën spelen ook zo leuk.

Zondag (de dag na de verjaardag) dit is altijd toch zo leuk,

lekker al het nieuwe speelgoed uit pakken en in elkaar zetten.

Jullie hebben heel de de ochtend saampjes gespeeld. Milan jij bofte ook, van opa & oma Gitaar kreeg jij een Cars auto en van Mark & Rianne een doosje lego.

Xam jij bent met mama de konijntjes eten gaan geven, en even gekeken welke vis nu toch echt de grootste is.

en 's-middags nog een stukje gefietst naar de speeltuin. 

Thuis heeft papa heerlijke poffertjes gebakken.

Na het eten wilde jullie graag de konijnen een wortel geven 

en zijn we nog naar de speeltuin gewandeld. Het was nog heerlijk buiten.

 

Aftellen voor de schoolvakantie!!

19 juli 2020

Jaja, nog een weekje naar school dus het aftellen kan beginnen.

Maandag was jou 5e wendag Xam. En dan gelijk een hele lange dag. Ahw je was harstikke moe toen mama jullie om tien over drie uit school kwam halen. 's-Middags kwam Floortje gezellig bij ons spelen. Floortje stond samen met haar vader aan de deur voor jou Milan. Jij was moe en had niet zo zin maar jij Xam riep gelijk...ik wil wel. Haha!

Jullie hebben met zijn drietjes met de klei gespeeld en nog in de tuin gespeeld.

Na het eten wilde jullie graag alleen naar de speeltuin. Het spelen in de speeltuin vond mama een leuk idee, alleen het samen er naar toe lopen nog niet. Dus mama heeft met jullie afgesproken dat zij jullie hier naar toe zou brengen zodat jullie hier konden spelen en mama is een stukje gaan wandelen om de speeltuin heen en heeft jullie hier weer opgehaald. 

Dinsdag was jij Xam niet helemaal fit. Je hebt wel even met Milan zijn Cars auto's gespeeld en zijn lego

maar hierna vroeg jij om een dekentje en wilde je op de bank liggen. Ik denk dat jij nog moe bent van jou schooldag van gisteren. Het was ook best een lange dag.

Inmiddels weten we ook van wie de kat is, en zij blijkt niet een vrouwtje te zijn maar een mannetje. We noemde haar al die tijd Yoshi maar hij heet Bollie en Bollie is een mannetje. Hij ligt zoveel bij ons, hij voelt zich echt thuis.

Woensdag moest mama naar Numansdorp en jij Xam wilde heel graag de bal mee om daar te gaan voetballen en natuurlijk een smurfen ijsje met mama halen en dan lekker saampjes op een bankje bij het water op eten. 

Na het ijsje zijn we naar de speeltuin gelopen. Het gras was nat dus je wilde niet voetballen maar wel lekker op de schommel en van de glijbaan. Dan gaan we gewoon een ander keertje weer terug om te voetballen.

Toen Milan uit school gehaald.  Michelle kwam nog langs met Jasmijn & Danique. Mama had een tuintafeltje in de tuin gezet zodat jullie konden oven kleien. Super gezellig! Daarna heeft Michelle jou haar Milan nog geknipt. Eind van de middags stond Thijs voor de deur en hij heeft nog even bij ons gespeeld.

Donderdag waren opa & oma bij ons en Milan jij mocht speelgoed meenemen naar school.

Dat is altijd leuk, alhoewel je het moeilijk vond om een keuze te maken welke je van jou Carsen mee wilde nemen.

Vrijdag mocht jij Milan verkleed naar school.

Vandaag was het eindejaarsfeest, de leukste schooldag van het jaar. Jullie hadden allemaal leuke activiteiten. Zo was er een springkussen, en hebben jullie pizza gegeten en zelf jullie lunch gemaakt. Fruit spiesjes. En er stond een ijsco wagen op het schoolplein. Gezellig allemaal! En nu is het vakantie. Heerlijk we gaan er echt van genieten.

Xammie wij waren weer eens naar de boerderij geweest toen Milan op school was. We hebben er een kip ontdekt met heel veel eitjes.

En we hebben heerlijke choco pudding gemaakt voor vanavond!

Na school hebben we met zijn drietjes gezellig geknutseld.

En daarna hebben jullie nog met Lana in de speeltuin gespeeld en na het eten kwam Noortje nog samen met Elise bij ons spelen. Jullie hebben alle 4 mooie dingen van de ovenklei gemaakt

en nog op de trampoline geweest.

Zaterdag ochtend stond Noortje voor de deur.

ZIj heeft nog even bij ons gespeeld. Xammie jij hebt toch zo'n mooie walvis gemaakt van de ovenklei. 

Hier moest mama natuurlijk wel een foto van maken.

 hierna zijn we naar de rommelmarkt bij ons op het dorp geweest. Jullie vinden rommelmarkten toch zo leuk. 

Hier kwamen we Elle & Sanna nog tegen. Xam jij vond al snel poppetjes van Dora en een vrachtwagen.Milan jij was echt op zoek naar Cars. Net toen jij tegen mama zei dat je toch niks zou vinden en dat mama tegen jou zei dat de kans dat ze hier iets van Cars zouden hebben gilde je al enthousiast....kijk mama een Cars auto. En ja hoor...tussen de potten en pannen stond idd een Cars auto en een thomas de trein. Haha je krijgt het ook altijd wel voor elkaar om een Cars auto tussen de rommeltjes te vinden. 

En bij het afrekenen kregen jullie van die mevrouw bij de kassa allebei een pinguïn knuffel.

Hierna zijn we naar Oud-Beijerland geweest. En omdat het zo warm was zij we eerst een ijsje gaan halen.

Toen deze op was zijn we op pad geweest voor jullie ovenklei. Jullie boften, deze was eindelijk weer bij gevuld. Ook kozen jullie allebei een hatschimal uit. 

's -Avonds kwamen opa & oma Spin oppassen. Papa & mama zijn gezellig uit eten geweest. 

Dit was alweer een tijdje geleden maar o zo gezellig weer. Even weer tijd voor elkaar en heerlijk gegeten.

Zondag ochtend kwamen Michelle, Erwin, Jasmijn, Marissa & Danique alvast voor jou verjaardag Xam.

Je hebt een Super wing gekregen waar je super blij mee was. Jullie gingen met zijn alle ovenkleien en op de trampoline.

Hierna zijn we nog even met hun mee gelopen. Wij gaan hun konijntjes verzorgen tijdens hun vakantie. Jullie hebben daar nog even in de tuin gespeeld en jij Milan ging met Marissa naar de speeltuin.

Daarna zijn we naar Mark & Rianne gereden.

Rianne was jarig vandaag en we hebben met zijn alle daar gebarbecued. Opa & oma waren er ook. 

Jullie hebben heel de middag met Bruce & Caithlin gespeeld.

We hebben afgesproken om morgen met zijn alle naar History land te gaan en daarom wilde we wel bijtijds terug rijden. Jullie waren ondertussen boven aan het spelen. Jij Milan zat bij Caithlin & Julia op de kamer. Jij Xam was met Bruce aan het computeren. Daar zat jij met een koptelefoon op een spel te spelen en Bruce gaf de instructies. Jullie wilde allebei niet mee naar huis. Ahw ja het is ook zo leuk om weer met hun te spelen.

Maar morgen zien jullie ze weer. Dan gaan we er een gezellige dag van maken.

 

 

 

 

 

 

Xam zijn derde wendag en verjaardag van Joris

10 juli 2020

 Hoi schatjes,

Wat een drukke week weer. Maandag hebben wij voor Bibi gezorgd, Mark & Brenda gingen met vakantie.

Jullie hebben na school nog heerlijk in de tuin kunnen spelen. Ook had mama vanmorgen met jou Xam een nieuw spelletje gekocht bij de Marskramer...het kaartspel "pesten", wat jullie heel leuk vinden.

Xammie jij vind het toch zo leuk als Milan op school is om met alles van Cars te spelen wat van Milan is. Ja jou broer heeft ook echt mega veel hiervan. En vooral het huis van Ramon vind je zo leuk, met deze kun je zo lekker kliederen met water. Lana kwam ook nog bij ons spelen. En na het eten natuurlijk even bij Bibi langs.

Ook hebben we weer een mega groot pakket van oma Amerika & Mike. Jeetje mama kon die doos nauwelijk tillen, zo zwaar was deze. We zijn zo ontzettend verwent. Ook voor de bruiloft zit er mooie kleding voor jullie in. Nu hoeft mama niet meer verder te kijken. Echt heel lief van hun. Daan kwam ook nog gezellig bij ons spelen.

We zijn woensdag voor het eerst weer eens een workshop bij de Intratuin gaan doen.

Wat was dit lang geleden en weer zo leuk om jullie druk bezig te zien met iets moois knutselen. Het was even haasten maar jullie wilde zo graag naar deze workshop. Jullie mochten iets maken voor je juf of meester.

Milan jij koos voor je meester. Wel toevallig want toen mama jullie vanmiddag uit school haalden was je verdrietig omdat je net had gehoord dat meester Damien weg gaat. Hij is een stagier en gaat helaas weer naar een andere school voor zijn opleiding. Xam jij koos ook om iets voor de meester te maken.

Het was een prive workshop, hihi! Doordat ze weer voorzichtig aan het opstarten zijn, was het nog niet echt bekend bij anderen. Jullie vonden het weer ontzettend leuk en mama kreeg een kopje thee en kon gezellig bij kletsen met de mevrouw die de workshops organiseert en begeleid.

Na afloop hebben we nog een rondje door de Intratuin gewandeld..Altijd leuk.

Donderdag moest mama werken en na school kwam Thijs bij jullie spelen. Gezellig hoor

Vrijdag was jou laatste wendag Xammie. 's-Morgens help jij Milan altijd Xam met zijn jas dichtmaken en zijn rugzak doe je dan bij hem op. Mama zei...ik zal de plantjes even inpakken voor de meester. Waarop jij zei Milan....nou mama laat die van Xam maar thuis hoor. Dan hebben we er thuis ook nog 1. Weet je ik heb het altijd al zo druk. Ik moet Xam altijd helpen met zijn jas en zijn rugzak, en dan moet ik ook nog zijn eten en drinken in het klaslokaal zetten en hem dan bij de juf brengen en dan ook nog mijn eigen spullen opruimen en naar mijn eigen klaslokaal toe. Ahw jongen, ja je bent ook zo zorgzaam en je helpt je broertje toch zo goed. 

Net als op Xam zijn derde wendag. Je vertelde dat Xam buiten heel erg moest huilen. Xam zei dat hij moest plassen, waarop de juf zei...nou daar hoef je toch niet om te huilen. Maar het was je niet gelukt om jou broek uit te krijgen. Nicky was al met jou meegelopen en ook haar lukte het niet. Milan jij zei dat jij met Xam mee bent gelopen en hem hebt geholpen met zijn broek en zijn onderbroek naar beneden te doen en toen ook alles weer opgehesen en knoop dicht gemaakt. Mama is toch zo trots op jullie.

Maar vandaag was jou laatste wendag Xam wat je heel jammer vond want je vind school zo leuk. Je bent er ook al een tijdje echt aan toe. Mama had de juf een berichtje gestuurd of je misschien nog 1 dag naar school zou mogen volgende week omdat je dit zo graag wilt. En dit is goed. Maandag ga je voor het eerst een hele lange dag. 

Xamie jij kwam trots uit school met een mooie kleurplaat in mama haar lievelingskleur vertelde je en een klein beetje met jou lievelingskleur.

Toen jullie op school waren was jullie Angry Bird lego juist afgeleverd, dus na school zijn we met zijn drietjes deze in elkaar gaan zetten. En toen alles (wat mama kon) in elkaar was zijn jullie hiermee in de tuin gaan spelen.

Milan papa heeft 's avonds met jou de duikboot in elkaar gezet. Deze is zo leuk er zit zelfs een lampje in.

Zaterdag ochtend zijn we met zijn drietjes chocolade toetjes gaan maken.

Hierna hebben jullie ieder met een eigen lepel heel het pannetje leeg geschraapt.

Milan jij had vandaag jou piratenfeestje bij Joris. Je mocht verkleed komen en jij wilde als een boef. Xammie jij ging met ons mee Milan naar het feestje brengen en jij wilde als Spiderman.

Al vanuit de auto zagen jullie het springkussen. Een hele mooie zeiden jullie, vol met piraten en zelfs een schatkist waar je op kan klimmen.

Xammie jij bofte, je hebt mooi een half uur kunnen springen op het springkussen. Deze was zo leuk er zat zelfs een glijbaan in.

Jullie boften ontzettend met het weer.

Na een half uur gingen wij weer naar huis Xam, maar jij was hier echt niet blij mee. Je zat wat te mopperen en dat Joris ook jou vriendje was. Ahw, straks krijg jij ook je eigen kinderfeestjes hoor.

Mama zei tegen jou dat ze de Cars baan van Milan zijn kamer zou pakken zodat we deze konden vullen met warm en koud water voor de colour changers. Nou dit maakte alles weer goed.

We zijn nog lekker een bakje kibbeling gaan halen en nog even naar de speeltuin geweest. Hierna ging jij met papa mee om Milan op te halen van Joris zijn feestje. En een half uur later kwam je blij met een zakje snoep in je handen terug, deze had jij van Joris gekregen. Ook mocht je nog even op het springkussen. Super leuk!

Xam jij hebt samen met papa ook jou duikboot van de Angry birds in elkaar gezet. Eindelijk kun jij hiermee spelen.

Zondag ochtend stond Thijs voor de deur. Hij vroeg of jij Milan buiten kwam spelen.Jij wilde niet maar Thijs is toen gezellig bij ons komen spelen.

's-Middags zijn we naar Bergen op Zoom geweest. We hebben hier fijn gewandeld en jullie hebben je flink uit kunnen leven. Lekker gerend en geklommen.

En mama had er stiekem een Cars speurtocht bij verzonnen. Milan jij & mama besloten tijdens de wandeling dat dit wel een mooi bos is om met Xam zijn verjaardag een Gruffalo speurtocht te houden. We zagen al heel wat leuke plekjes om de gruffalo stenen te verstoppen. Hihi!

Na afloop hebben jullie je nog vermaakt in de speeltuin

en zijn we bij de boshut ernaast lekker patatjes gaan eten. Ppfff wat gaat de tijd toch hard. We hadden echt het gevoel dat we op vakantie waren.

Rond een uur of 6 waren we weer thuis en jij Milan wilde heel graag buiten spelen. Mama is even met jou meegelopen naar de straat  verderop om te kijken of er kinderen aan het spelen waren die jij kende en je had geluk. Rhyaan, Doua, Achmed en nog een ander jongetje waren daar aan het spelen. Jij ging gelijk met ze meespelen.  Xammie toen mama thuis kwam was je zo boos. Je zat achter de eetkamerstoel, je was zo boos en teleurgesteld. Ahw, ja mama vind jou eigenlijk nog te klein om buiten te spelen, maar mama zag al dat ze het haast niet tegen kan houden. We hebben afgesproken dat als jij goed op de stoep zou blijven en goed naar Milan zou luisteren je ook wel mocht spelen.Mama heeft jou naar Milan gebracht.

 Mama moest wel lachen want om de 5 minuten ging de deurbel. Dan wilde jullie wat drinken, en dan weer een snoepje, dan weer wat auto's van jullie kamer om mee te nemen naar buiten, haha!

En juist toen mama het wel tijd vond worden voor jullie bed kwamen jullie niet. Papa is jullie gaan halen. Hij zag jullie hand in hand lopen en toen papa zei komen jullie zo, toen zei jij Milan....we wilde al net naar huis komen, ga maar weer weg...doeiiii!! Haha, grappig hoor!

Nou mama is blij dat jullie het zo leuk hebben gehad. Kleine jongens worden groot.

 

 

Met Lana spelen, Efteling, klussen en verjaardag

05 juli 2020

Hey lieverds,

Wat een rommelige drukke week was het. Deze week ontbrak het mama aan energie.

Maandag wilde mama rustig aan doen maar jij Milan wilde zo graag met Lana spelen. Nou vooruit lieverd, mama wil jullie ook gelukkig zien en Lana kwam gezellig bij ons spelen.

Dinsdag ochtend wilde jij Xam graag met Milan zijn Cars banen spelen. Laat je broer dit maar niet horen. Gelukkig ben jij bijna jarig en krijg je ook een aantal Cars banen erbij.

Hierna zijn we naar Oud-Beijerland geweest. Mama wilde kijken voor ovenklei maar helaas was dit nog steeds niet bijgevuld. Ook hebben we poncho's bij de Xenos gehaald want voor morgen geven ze niet zo best weer op. We zijn langs het Spui terug gewandeld wat jij heel leuk vond.

Nieuwsgierig zat jij in het water te turen, op zoek naar vissen,  maar we konden ze niet zien. En natuurlijk een ijsje gegeten. Toen Milan uit school kwam hebben we met zijn drietjes Spookslot gespeeld

en hierna wilde jij Xam de treinbaan. Milan jij was zo lief om een mooie baan voor Xam te bouwen. Wat kan je dit toch goed, mama komt nooit mooi uit met deze houten treinbaan maar jij legt deze met gemak.

Woensdag was het eindelijk zover...we gingen naar de Efteling!!! We keken er zo naar uit en hadden er allemaal zo'n zin in. En toen mama alles had ingepakt gingen we op weg naar Kaatsheuvel. Efteling here we come!

Helaas regende het bij aankomst maar onze mooi gekleurde poncho's zorgde ervoor dat we er weinig last van hadden.

Als eerst zijn we in Symbolica gegaan. Wat een aanpassingen heeft de Efteling moeten maken vanwege het Corona virus. En iedereen hielt zich goed aan de ander halve meter afstand.

Natuurlijk zijn we in het Carnavals Festival geweest. Jullie stonden te dansen tijdens het wachten op de gezellige muziek die aanstond. En zo stonden jullie nog te dansen en zo stonden we buiten waar de wachtrij verder ging. Haha leuke verrassing.

Maar na lang wachten waren we dan eindelijk aan de beurt. Xammie jij vond alles even leuk en zat vol bewondering naar alles te kijken. Je kwam gewoon ogen tekort. Haha!

Ook de droomvlucht mocht niet ontbreken. Xam jij had het nu veel meer door dan vorig jaar en bij alles riep jij enthousiast....wouwww kijk nou hoe mooi. Zo leuk om te zien.

We zijn ook nog in de vliegende schotel geweest. Milan jij durfde in eerste instantie niet. Papa is samen met Xam in de rij gaan staan. Maar jij besloot om toch ook maar te gaan. En eenmaal in de lucht vond je het maar wat leuk. 

Hierna ben jij Milan samen met papa in Joris & de draak geweest. Xam jij was zo verdrietig toen je werd opgemeten en net iets te klein hiervoor was. En terwijl papa & Milan in de rij stonden voor Joris & de draak

zijn wij een lekkere aardappel op en stokje gaan halen

en in de Polka Marina geweest. We hadden geluk, want vanaf gisteren was er een storing die dus net was opgelost. Wie weet mag je volgend jaar wel in deze achtbaan.

 

We kwamen ongeveer allemaal tegelijk uit de attracties. Xam jij wilde graag met papa in het schip. Mama kan hier echt niet in. Milan jij wilde met mama naar de souvenirs winkeltjes. Jullie hadden van opa & oma Gitaar ieder 50 euro gekregen voor Euro Disney. Maar omdat we deze hebben moeten annuleren mochten jullie van mama dit geld gebruiken voor de vakantie. Of voor als jullie iets leuks in de Efteling zouden zien. Maar jullie willen het allebei voor België bewaren, en een mooie Cars baan kopen.

Gelukkig Xam was je voor de nieuwe attractie Max & Moritz wel groot genoeg. Jullie waren het lange wachten inmiddels wel een beetje zat aan het worden. En toen we bijna aan de beurt waren vroeg jij Xam of deze attractie niet te hard zou gaan. Mama probeerde je gerust te stellen en zei dat deze vast niet zo hard gaat. Waarop net het treintje aangestormd kwam en wat bleek, deze gaat de tweede rond mega hard. Jij zei gelijk....nou mama hij gaat echt wel hard. We mochten instappen maar jij was er niet helemaal gerust op. Maar op het moment dat we wegstoven kwam er een grote lach op jou gezicht en je vond het helemaal geweldig. Heel de weg riep je....Yeaaaaaahhhh! Na afloop wilde je nog een keer. Maar het park ging helaas al bijna sluiten waarop we besloten om nog naar de Fata Morgana te gaan. Milan jij wilde hier in maar wel onder voorwaarde dat als we bij de reus kwamen mama haar handen voor jou ogen zou houden. Vorig jaar vond je deze reus zo eng, dat je hier vaak eng over droomt. En weet je wat nog het mooie is, jij zag heel die reus vorig jaar niet eens, totdat papa zei...heee Milan kijk eens omhoog. Oeps, wat heeft papa hier een spijt van gehad. Zoveel nachtmerries. En jij Xam riep gelijk al dat jij de reus ook niet wilde zien. Verder vonden jullie de rest van Fata Morgana wel heel leuk.

Het was een ontzettend gezellige dag, en op de terugweg zijn we gezellig bij de Mac gaan eten.

Helaas Milan was jij op de terugweg misselijk. Je was zo moe maar durfde niet in slaap te vallen. Mama heeft standaard een pedaalemmer zak bij haar in haar tas voor dit soort noodgevallen. Uit eindelijk ben je toch in slaap gevallen. En thuis werd je nog even wakker maar je was gelukkig niet meer misselijk.

Donderdag heb jij je rapport mee gekregen van school. Wat een ontzettend mooi rapport heb je weer. Je kon een rapport bespreking aanvragen maar dat is in jou geval absoluut niet nodig. Mama had voor jullie allebei nog een mooie Cars auto.

Vrijdag mocht ook jij Xam weer naar school. Jou tweede wendag. Je had er veel zin in.

Milan jij hielp op de gang Xam met zijn jas dichtmaken en rugzak op doen. Wat een lieve grote broer ben je toch.

Mama wilde thuis wat opruimen maar is hier niet eens aan toe gekomen. Mama moest eerst naar de dokter, toen bloedprikken en nog boodschappen gedaan en toen stond mama alweer bij het schoolplein om twee enthousiaste jongens op te halen. Jullie hebben het zo leuk gehad. En wat heb jij Milan een mooie tekening geverfd. Xam jij had met buitenspelen je vinger geschaafd maar verder heb je het leuk gehad. Juf Kirsten vertelde lachend dat jullie allebei telkens het zelfde werkje kiezen en dan zitten jullie heel toevallig bij elkaar. Haha! En juf Marijke vertelde dat je met iedereen overweg kan en het goed doet. 

Daan kwam ook nog even bij ons spelen.

Zaterdag waren opa & oma Spin bij ons. Mama wil al zolang het glas eruit van de de bijkeukendeur en het zijraam en dit vervangen voor speciaal veiligheids glas.

Milan jij wilde graag met mama boven op jou kamer voor Xam zijn verjaardag verder knutselen en nu kwam het goed uit dat oma er was, want nu kon zij mooi een spel doen met Xam terwijl wij aan het knutselen waren. De stickers van de Gruffalo waren ook binnen. Wat een verassing van oma Amerika. 

De stenen zijn zo mooi geworden net als de verfde schoenendoos waar nu jou mooie overnklei poppetjes van de Gruffalo in kunnen.

 

Terwijl papa & opa druk bezig waren, zijn wij met oma naar de speeltuin gewandeld.

En nu is het er eindelijk  uit. Het moet nu nog wel helemaal afgewerkt worden maar het ergste is in ieder geval achter de rug.

Zondag waren we naar de verjaardag van Marissa. Jij Milan had jou ovenklei mee en jij Xam wilde met Danique spelen. Uit eindelijk zaten jullie met zijn allen aan de grote tafel te knutselen. Zo gezellig!

Toen jullie aan de grote tafel klaar waren zijn jullie nog boven gaan tekenen met Jasmijn. Super gezellig!

We mochten mee blijven eten wat jullie natuurlijk heel gezellig vonden.

En helaas na al die gezelligheid was het de hoogste tijd voor jullie bed. Want morgen begint de school week weer.