Dagboek

Aantal berichten: 107
Ga naar:   

Week 2 rustige week thuis, Xam zindelijk, papa ziek

28 maart 2020

Lieverds,

Inmiddels zijn we weer een rustige week verder. We doen rustig aan, en blijven thuis en zijn veel in de tuin te vinden. Vooral jullie twee. Wat een heerlijk lente weer hebben we toch om in de tuin te vertoeven. 

Maar aan de andere kant is het voor het corona virus ook weer niet handig. Het word de mensen namelijk afgeraden de deur uit te gaan, en nu de scholen gesloten zijn en een hoop mensen thuis werken trekken een hoop mensen massaal naar het bos en het strand. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Op deze manier is het niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat de meeste mensen het maar saai vinden om thuis te blijven dat snapt mama wel en vooral nu met dit heerlijke weer. Mama wil het liefst ook samen met jullie erop uit, maar voor nu is het even niet anders. En als iedereen zich hier aan houd zijn we hopelijk sneller verlost van dat nare virus. Gelukkig vermaken we ons nog best goed. Mama vind het echt zo ontzettend goed hoe jullie hier mee omgaan. Niet alleen ons leven is door de war gegooid, maar ook dat van jullie.

Milan jij bent nog steeds blij dat je niet naar school hoeft. Je vind het wel best zo. Xam jou hoor ik er gelukkig ook niet zo over om weg te gaan. Alhoewel toen mama jou van de week op bed legde je wel vroeg wanneer we nu naar Euro Disney gaan. Tja, hier had mama ook even geen antwoord op. Voorlopig  kunnen we nog niks boeken, maar stel als het over een paar maanden beter mocht gaan  dan nog willen we niks boeken, want wie weet duikt het virus dit jaar nog eens op. Het is best lastig allemaal.

Om het ritme erin te houden staan we elke dag om 7 uur op, mama gaat jullie wassen en aankleden, dan lekker ontbijten. En heel af en toe houden jullie een pyjamadag. Moet kunnen. 

Dan is het tijd voor wat huiswerk. Milan jij vind het verschrikkelijk. Het is gewoon te makkelijk voor jou. Maar het is niet anders. Gelukkig verder wel leuke knutsel schoolopdrachten, tussendoor natuurlijk ook zelf een hoop knutselen. Bal tikkertje op de trampoline is wel jullie favorieten bezigheid op dit moment.

De tuin een beetje doen, insecten zoeken.

Oefenen met fietsen. Milan jij had op een gegeven moment al je ovenklei gepakt en we hebben heerlijk in het zonnetje beeldjes gemaakt hiervan.

Xam jij wilde liever met de watertafel spelen. Daar kun jij je uren mee vermaken.

Koekjes bakken, Italiaans flatbrood maken

en mama wilde met jullie een heerlijk olijvenbrood bakken. Jij Xammie wil deze graag met zwarte olijven en Milan natuurlijk groene olijven. Helaas kan mama niet aan gist komen. Maar mama had er een andere oplossing voor.

Er gaat nog best een hoop tijd in zitten maar jullie hadden er echt plezier in om te maken.

Tussendoor natuurlijk stiekem vast wat olijven snoepen. En de broodjes zagen er niet alleen lekker uit ze waren ook super lekker.

Oja en jij Xammie bent echt zo'n pechvogel. Je hebt ook altijd wat. Van de week heb jij je nek opengehaald op de trampoline door je rits, en toen was dat net weer genezen en haalde jij je gezicht  open.

Vorige week vloog je al over de kop met je loopfiets. Arme jongen.

Afgelopen donderdag kon mama niet werken. Er zou een aangepast rooster komen en al mama haar cliënte waren afgebeld omdat mama in het verpleeghuis ingezet zou worden. Mama heeft zoveel keer gevraagd of er al iets bekend was, maar helaas, donderdag wist mama nog niks. Zo raar. Terwijl mama haar cliënten mama's hulp zo hard nodig hebben. Ergens was het misschien maar goed want papa was deze dag thuis aan het werk en hij voelde zich steeds slechter. Uit eindelijk is hij om een uur of 1 zijn bed ingekropen. Papa had koorts en heeft heel de dag op bed gelegen. Tussendoor 1x eruit geweest om pannekoeken voor jullie te bakken. Mama is hier niet zo goed in, en jij Milan was teleurgesteld dat papa ze niet ging bakken. Maar na een paar pannekoeken hielt papa het voor gezien Hij zag er zo rot uit en gloeide van de koorts. Mama is ze verder gaan bakken en ze smaakte jullie goed. Het waren weer groene pannekoeken, deze vinden jullie altijd lekkerder dan gewone witte pannekoeken.

Papa is inmiddels weer opgeknapt. Er heerst ook zoveel op dit moment. 

Hopelijk is snel weer alles zoals voor dat het virus uitbrak. Dan kunnen we ook weer langs de opa's & oma's.

Maar deze weken binnen zitten heeft ook iets moois gebracht, want jij Xammie bent nu zindelijk.

Je deed natuurlijk al veel op de wc, maar telkens van en naar school lopen maakte het er niet makkelijk op. Vaak als je zonder luier liep en we juist Milan van school moesten halen had je een klein ongelukje. Waardoor mama toch weer geneigd was om je een luier om te doen. Maar nu hadden we er mooi de tijd voor en dit gaat nu al 2 weken goed. Alleen durf je nog niet te poepen op de wc. Je vond dit zo spannend dat je het gewoon op zat te houden. En na twee dagen had je zo'n buikpijn, echt zo zielig. Rianne vertelde dat zij dit vaker ziet bij kleine kinderen op haar werk, en dan kan je het beste voor de poepjes een luier gebruiken.

En dit werkt prima. Trots vertelde je aan mama....mama ik doe alles op de wc hoor, maar je hebt met mij afgesproken dat poepjes in de luier mogen. Papa & mama zijn super trots hoor jongen, want je bent nu al 2 weken helemaal droog. Maar ook je grote broer is mega trots op zijn broertje hoor.

En dat was natuurlijk wel een cadeautje waard

En Milan jij kon al een beetje korte woordjes lezen, maar vanavond las jij gewoon een hele moeilijke lange regel uit 1 van jou favorieten boeken. Echt zo knap.

We moeten positief blijven en hopelijk is alles weer als vanouds. Mama houdt ontzettend veel van jullie en is trots op haar kanjers!!!heart

 

 

Corona virus

22 maart 2020

Hoi lieverds,

Sinds een aantal weken heeft het Corona virus ook ons land bereikt.

Eerst was het alleen nog is China, mama had nooit verwacht dat het zich over heel de wereld zou verspreiden en ook nog eens zo snel. Inmiddels staat de teller al op 3631 besmettingen en 179 doden.

Elke dag komt er een hoop bij, doodeng vind mama het.

We hebben echt het gevoel dat we in een slechte film zitten, en mama kan het gewoon haast niet bevatten en verlangt terug naar de "onbezorgde" tijd wat we hiervoor kenden. Tuurlijk gebeurden daar toen ook dingen die niet altijd even leuk zijn, maar een hoop valt in het niets vergeleken met dit.

Vorige week vrijdag is mama met jullie heel vroeg boodschappen gaan doen. Milan jou viel het gelijk op hoe druk het was op de parkeerplaats. Binnen kwamen we al snel tot de ontdekking dat er een hoop artikelen niet meer te krijgen waren. Mama had wel gelezen van de lege vakken in het buitenland, maar had dit bij ons nog niet verwacht. Mama keek verbaasd naar de lege vakken. Geen aardappels (alleen een zakje rode aardappels, waarop jij Milan gelijk zei die wil ik niet, gatver ik ga die echt niet eten hoor mama, maar ondertussen heb jij ze al lang een paar keer op je bord gehad en smul je ervan, geen pizza, ook geen yoghurt en zelfs geen geraspte kaas. Maar ook geen water flesjes. Milan jij gilde ineens enthousiast...mama daar...onder het karton...daar liggen nog waterflesjes.

Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Mama kreeg er een beetje een naar gevoel van.

Ook gaan we nu niet langs de opa's & oma's. Zij zijn toch de kwetsbare groep. Gelukkig kan papa een paar dagen in de week thuis werken

zodat opa & oma Gitaar niet op hoeven te passen. Hopelijk gaat het niet te lang duren want jullie missen je opa's & oma's nu al, maar wij ook. Maar het is even niet anders want wij kunnen onze ouders echt nog niet missen. Zeker niet aan zo'n rot virus. 

Inmiddels zijn de scholen ook gesloten, dit tot groot plezier van jou Milan. Jij riep gelijk...yessss geen school met een soort van vreugdendansje erbij. Nu krijg jij opdrachten om thuis te maken wat jij wel interessant vind.

Leuke filmpjes van je juffen, leuke knutselwerkjes om te maken

en tussendoor knutselen jullie saampjes heel wat af.

En i van jullie favorieten bezigheden is...baltikkertje doen op de trampoline,

tussendoor nog wat onkruid weghalen (haha mooi de tijd voor nu), en omdat het zulk lekker weer was had mama jullie stoeltjes buiten gezet om gezellig wat aan te drinken en een paaseitje te snoepen.

 

Lekker wat speelgoed in de tuin en een potje wie is het

en als jullie het zat waren dan weer aan de grote tafel knutselen of we zetten een leuke film op, gezellig op de bank met allemaal een schaaltje chips. Mmmhhh!

Pas waren we op zoek naar stenen geweest in Piershil. Hier hadden we een flink stuk gewandeld en samen hadden jullie een hoop mooie stenen verzameld. Mama had ze thuis schoongemaakt en nu was het een mooie bezigheid voor jullie. Ze zijn weer mooi geverfd, en mama heeft ze gelakt zodat ze tegen de regen kunnen. Xam jij hebt samen met Milan een mooi plekje voor alle stenen gevonden en het staat heel mooi. Mama had nog wat Muurbloemzaadjes van haar cliënt gekregen en deze hebben jullie ook nog gezaaid.

Onze Meidoornbloesem in een grote pot gepland. Mama is heel benieuwd hoe deze gaat worden.

En zo verzinnen we telkens weer wat leuks. 

Ook doen we veel beeldbellen met de familie, en jij Milan met jou vriendinnetje Lana.

In Spanje is het allemaal nog erger dan hier. Martin, Rosa & Lola wonen hier, en mama heeft Rosa veel aan de telefoon. Zij zitten al even in hun appartement en hebben geluk dat ze het terras van de bovenburen mogen gebruiken, anders hebben ze alleen een klein balkonnetje om te luchten. Ook houdt de politie daar alles goed in de gaten. Bizar! Rosa vertelde dat het op dit moment heel angstaanjagend is.

Eerst gingen we nog wel even een stukje wandelen, maar gistermiddag toen mama Rosa weer had gesproken dat het virus nu ook in het verpleeghuis van haar moeder rond gaat en zij bang is dat ze haar moeder nooit meer terug zal zien, durft mama ook het gewone stukje wandelen met jullie niet meer. Want Het vermoedelijke aantal besmettingen in Spanje is inmiddels al op 24.926 en het dodental al opgelopen tot 1.326

Het is te hopen dat het ons allemaal bespaard blijft, en we snel weer ons normale leven kunnen oppakken. En voor nu moeten we gewoon heel voorzichtig zijn en proberen er het beste van te maken.

Mama moet zeggen dat jullie het wel goed doen hoor. Toevallig hadden jullie pas een aflevering van Ruby Regenboog op tv gezien wat over een bacterie ging dat iedereen ziek maakte. Dit had veel indruk op jullie gemaakt en Milan jij vroeg gelijk of dit het zelfde is als het virus wat er nu is. Mama vertelde jou dat het idd wel een beetje te vergelijken is. 

We hebben gistermiddag een klein stukje gewandeld.

Mama had jullie een grote sjaal om gedaan en jullie verteld dat als er mensen aan kwamen die te dichtbij liepen je sjaal voor jullie mond en neus te doen.

Elke keer als jullie iemand aan zagen komen lopen zeiden jullie...daar komen mensen aan, snel je sjaal voor je mond. Is toch erg eigenlijk. Helaas was het zo druk, en neemt niemand de moeite om afstand te nemen. Dus we zijn na 10 minuten omgekeerd en weer terug naar de auto gelopen.

We hebben er een toeristische route van gemaakt, met de auto een mooie route gereden, en zo zagen we gewoon herten lopen in de natuur vlakbij ons huis. Jullie vroegen al vaak wat de borden vlak bij ons achter toch betekende met een hert erop. Mama zei dat dit betekend dat er herten over kunnen steken, maar nu zagen we ze ook echt. Heel mooi om te zien.

Zondag ochtend kwam jij Milan enthousiast onze slaapkamer binnen gerend. Je riep het is lente, eindelijk is het lente. Je wilde met ons schatzoeken. We hebben je uitgelegd dat het voor nu even niet verstandig is. En jij zei gelijk...dat dacht ik al, dat komt door het virus natuurlijk.  Het is ook ontzettend jammer. Het is heerlijk weer, en je kan er nu gewoon niet op uit. Xam jij zag dat mama een sopje had gemaakt om het huis schoon te maken, en jij wilde mama graag mee helpen. Mama heeft jou een paar handschoenen aan getrokken en een schoonmaakdoekje gegeven en blij ging je aan de slag. Milan jij wilde nu toch ook graag helpen. Dus mama heeft ook jou een paar handschoenen aan getrokken.

Mama had een gezellig muziekje van Dirk Scheele opgezet, maar jij Xam bent er lekker bij gaan zitten om Dirk verder te kijken op mama haar telefoon. Hihi!

Ondertussen kwam papa beneden met allemaal oud lego waar papa vroeger mee heeft gespeeld en hiermee hebben jullie je goed vermaakt.

Nog wat gebeeld beld tegelijk met opa & oma Gitaar, Mark, Rianne en de kids. Gek idee hoor, maar wel leuk dat dit kan. Hopelijk zien we elkaar snel weer in het echt.

Helaas zal Disney weer niet door gaan. Jullie waren even teleurgesteld maar pakte het wel goed op.

Mama is blij dat jullie je toch nog goed weten te vermaken. En de trampoline is nu echt een uitkomst.

We zijn veel in de tuin te vinden en we boffen met het zonnetje.

We blijven positief en proberen er het beste van te maken en duimen hard dat het virus snel onder controle komt zodat iedereen deze ellende bespaart blijft.

Ik hou van jullie...een heleboel!heart

 

Carnaval, workshop en meer

20 februari 2020

Hoi lieffies van mama,

We hebben weer een hoop leuke dingen gedaan. Zo mocht jij Milan verkleed naar school.

Het was carnaval, en alhoewel we hier nooit zo veel aan doen mochten jullie wel verkleed naar school komen. Milan jij koos een boevenpak uit, en mama heeft deze vlug voor jou besteld. De volgende dag werd deze al bezorgt en natuurlijk wilde je deze gelijk showen.

Xam jij mocht ook iets uitzoeken van mama, maar jij wilde graag het spiderman pak wat we al in huis hebben. En natuurlijk is dat ook goed, dan komt het wel een andere keer.

Onderweg naar school wilde jij Xam graag je spiderman masker op. Hierdoor kon je haast niets zien maar je moest en zou deze op laten. En omdat mama zag dat Spock weer met ons mee was gewandeld draaide jij je om en daardoor liep je toen jij je hoofd terugdraaide vol tegen een lantaarnpaal op. Oeh jongen...je hebt ook altijd zo'n pech he. Brokkepiloot. Weer een bult erbij.

Milan jij hebt een gezellige feestdag gehad op school, leuke spelletjes gedaan, lekker koekjes gegeten en ook voor het drinken werd gezorgd.

Jullie hadden aansluitend vakantie, fijn hoor! We hebben niet heel veel gedaan deze vakantie.

Oma Spin was nog jarig. 

De eerste drie dagen zou de schilder komen. We hebben 2 flinke lekkages gehad en nu zou de schilder alles komen verven. Xam jij was zo blij, want je vraagt echt elke dag wanneer iemand die lekkage plekken van jou kamer weggehaald. Of opa Gitaar ze niet even weg kan verven. Haha, jij bent zo gewent dat opa hier alles verft, maar deze keer komt er een schilder omdat het via de verzekering word geregeld.

Papa moest gewoon werken natuurlijk.

De avond ervoor hebben we jou kamer leeggehaald en alles bij Milan op zijn kamer gezet. Dit betekende dat jullie een paar nachten samen op de kamer moesten slapen. Milan jij vond het maar niks. Je zei...nou lekker dan...dan kan ik mooi niet slapen. Xam snurkt en dan word ik natuurlijk vroeg wakker.

Maar toen Xam zijn bed er eenmaal stond vonden jullie het maar wat gezellig.

Gelukkig hadden jullie goed geslapen en verheugde jullie beiden alweer op de volgende nacht gezellig saampjes.

Mama baalde wel een beetje dat de vakantie zo moest beginnen. Maar de schilder vertelde dat deze klus zo geklaard zou zijn. En het geen 3 dagen maar  anderhalve dag zou duren. En hij had gelijk. fijn hoor, het huis weer netjes en toch nog tijd om leuke dingen met jullie te ondernemen.

We hebben een aantal workshops gedaan. Een schilderij gemaakt met droogbloemen

maar ook een mooie wandhanger. En deze keer ging oma Spin met ons mee.

We zijn nog een dagje naar de Intratuin in Halsteren geweest waar jullie je heel dag vermaakt hebben, en nog vonden jullie het tekort. Haha! Bij de ingang hadden ze een superleuk doolhof gemaakt voor de kids.

Hier kregen jullie geen genoeg van. Natuurlijk op het springkussen geweest. En na afloop zijn we gezellig wezen wokken. 

Jullie hebben deze vakantie nog mooie vissen uitgekozen, Moon & Star. We zijn nog een dagje naar de ballenbak geweest

Jullie hebben nog vlug een ijsje naar binnen gewerkt en doken gelijk de ballenbak weer in. 

Haha, jullie gunnen jezelf dan ook echt geen rustig moment he mannen. Ook nog een lekker patatje gegeten. En toen vonden we het wel weer mooi geweest. Helaas Xam, knalde jij met weggaan tegen de punt van een tafel aan. Kleine pechvogel, je hebt ook altijd wat hè?

Ook een bezoekje aan de Mac mocht niet ontbreken.

We zijn ook nog naar de boerderij in Piershil geweest,

altijd zo lekker he, heel de boerderij voor ons zelf. Jullie hebben er heerlijk gespeeld in het nieuwe speelhuis en gingen helemaal op in jullie spel.

Hierna zijn we het natuurgebied in gewandeld en hebben jullie stenen gezocht om te verven.

En jullie zijn goed geslaagd. Mama heeft ze schoongemaakt en weggelegd voor een regenachtige dag of gewoon voor wanneer het jullie uitkomt om ze te schilderen.

Ook hebben jullie veel gespeeld met Joris, Estrella en in de speeltuin met Suus. Lekker moddersoep gemaakt.

Het was weer een fijne vakantie, gelukkig deze keer niemand ziek geweest.laugh

 

Judo ontbijten bij de Intratuin en Valentijnsdag!

16 februari 2020

Hoi lieverds,

Gelukkig kan papa weer een klein beetje lopen, na de diclofenac want niks heeft geholpen slikt hij nu al een halve week prednison. hij is nog niet pijn vrij, en hij loopt nog niet zoals het moet maar we konden in ieder geval weer eens met zijn vieren de deur uit.

We zouden eigenlijk naar de judo gaan, maar jij Xam was niet helemaal fit. En aangezien mama al weken een beetje oververmoeid is en ontzettend verkouden is mama bij jou gebleven. Papa vond het ook wel weer leuk om eens mee te gaan naar de judo. Milan aan de foto's en filmpjes te zien was het weer een gezellige les. Helaas was het niet zo goed voor papa zijn voet, want na afloop had hij nog meer last.

Mama had een ontbijtje gereserveerd bij de Intratuin en na de judo pikte papa ons op

Het was heel gezellig en we hebben gelijk nog wat rondgekeken. Mama houdt echt van de intratuin.

Hierna moesten we nog laminaat uitzoeken want door een lekkage uit de cv ketel staat het laminaat bol op zolder. We hadden een hoop keuze en over een paar weken word het laminaat gelegd.

En toen was het bijna Valentijnsdag, jij Milan bent op school al druk bezig met het leren van een liedje wat over de liefde gaat. Ook mochten jullie een envelop meenemen naar school voor het versturen van een wenskaart. Mama kreeg al een berichtje van de moeder van Lana, want zij wil deze wenskaart graag naar jou sturen. En jij hebt de jouwe naar haar gestuurd.

Ook heb je op Valentijnsdag een mooie kaart geschreven voor Lana.

Je had zo je best op deze kaart gedaan en deze gaf je vrijdag aan haar op school. Lana haar vader nam deze mee naar huis, zodat Lana deze thuis kon zien. En toen mama bijna thuis was gaf Lana haar vader een Valentijnskaart aan mama mee voor jou. Ze hadden deze vanmiddag langs willen brengen maar nu heeft mama deze al.

Tussen de middag was je heel nieuwsgierig naar jou kaart en helemaal blij toen je deze zag.

Lana is ook blij met jou kaart.

Ook had je op school nog mooie hartjes geknutseld voor papa & mama.

Zaterdag zijn we met zijn allen naar de judo geweest. Nog even Oud-Bijerland in geweest. en geluncht bij de Hema. We kwamen langs een kringloopwinkel en hier vond jij Milan een leuke Cars auto en jij Xam een Dino truck. Allemaal weer blij. Jullie hebben nog lekker wat spelletjes gedaan

en eind van de middag zijn we naar de Ikea gereden. We hebben hier wat gegeten en nog krijtjes en stiften voor jullie krijtbord gehaald.

We hebben nog even gekeken bij de banken, en al snel hadden jullie een mooie hoekbank helemaal goedgekeurd.

Papa & mama zitten er over te denken om in de toekomst een hoekbank te nemen. Maar voorlopig houden we het nog bij de bank die we hebben. Want deze ziet er eigenlijk ook nog goed uit.

Zondag was het niet zo best weer en hebben we er een pyjama dag van gehouden. Eigenlijk doen we dit nooit, maar zo rustige dag was eigenlijk best fijn. Jullie hebben geknutseld

en we hebben een hoop spelletjes gedaan,

digestive's gebakken en lekker opgegeten met ee kopje thee onder Brammetje Baas.

Het was weer een fijn weekend!

 

Crea bea Milan

09 februari 2020

Hoi crea Milan,

Wat kun jij toch heerlijk knutselen. Je zegt het zelf altijd al...ik ben heel creatief. Je maakt echt de mooiste dingen. Je verzint het niet alleen zelf, maar maakt het ook helemaal zelf.

En in nog geen paar minuten tijd heb je de mooiste dingen gemaakt.

Zo had jij een periode dat je Grizzly and the lemmings helemaal leuk vond, en baalde dat er niks van in de winkel te koop was, nou dan bedacht jij dat je het ook wel zelf kon maken van jou ovenklei.

Net als de Angry birds.

In een paar minuten tijd had je het voor elkaar om alle angry birds te maken. Zo uit je hoofd. En echt elk klein detail dat weet je. Echt bizar.

Net als dat je de smurfen ook wel leuk vond, maar er achter kwam dat je nog geen gargamel of grote smurf had. Dan pakte jij je kleidoos weer uit de la en ging enthousiast aan de slag.

En ook de aqua mini's van de liddle,

maar ook allerlei leuke dingen voor je oddbods. Je had al van schoenendozen huizen gemaakt voor je oddbods met echte gordijnen erin, een glijbaan met een ballenbak en een heuze keuken.

Waar je nu ook nog eens van jou klei pizza's, patatjes en donuts had gemaakt en een vuilnisbak. 

En als jij op school bent dan pakt Xam stiekem je spullen om hiermee te spelen.

Ook hij kan er geen genoeg van krijgen. Maar dat mag jij natuurlijk niet weten want anders is het huis te klein.laugh