Dagboek

Aantal berichten: 146
Ga naar:   

Kerst...kerst en nog meer kerst!

25 december 2020

Hoi lieverds,

Door de nieuwe maatregelen kunnen we dit jaar helaas niet zoals andere jaren de kerst met zijn allen vieren.

Daarom zijn we de week voor kerst al kerst wezen vieren bij Mark & Rianne. Milan jij vroeg verbaasd...bestaat er ook een derde kerst dan. Hihi...eigenlijk niet maar nu vanwege de corona maken we die er zelf maar van...oftewel "voorkerst" zoals wij het maar noemden.

Mama had voor de kids een mooi kussen met een beagle erop. Maar ook Buddy vond deze kussen wel heel erg leuk.

Jullie hebben we eigenlijk nauwelijks gezien. Is natuurlijk ook altijd weer gezellig met jullie neefje & nichtjes. We hebben Griek besteld

en na het eten hebben jullie nog een aantal keer stop-dance gespeeld.

Het was een super gezellige dag. 

Toen we thuis kwamen lag er voor jullie allebei een kerstkaart in de brievenbus, van Lana.

De volgende dag hebben jullie ook een kerstkaart voor Lana gemaakt en deze zijn we in de middag langs gaan brengen. Jullie hebben nog even in de speeltuin gespeeld.

Inmiddels liggen alle cadeautjes onder de boom en kunnen jullie nauwelijks meer wachten om ze te openen. Maar nog even geduld...op jullie advent kalender houden jullie het goed bij hoeveel dagen nog voor het kerst is.

Van de week toen mama moest werken heb jij Milan nog met opa geknutseld, een super leuk kersthuisje.

Maar ook hebben jullie met zijn drietjes nog mooie kerstballen geknutseld voor in jullie kerstboompjes.

En jullie boften, want van opa & oma kregen jullie al een kerstcadeautje. En leuk vossenkerstbeeld met een led theelichtje erin en geld om straks als de lockdown weer over is iets moois te kopen in de speelgoed winkel.

Milan jij had s'-ochtends belangrijk nieuws. Maar voordat jij wilde vertellen wat het grote nieuws was moest eerst iedereen beneden zijn. En toen iedereen beneden was vertelde je dat jij een wiebeltand had. Je eerste echte losse tand. Spannend hoor!

Maureen is hier nog gezellig komen lunchen, en dat vonden jullie wel leuk, want Norah & Malu waren ook mee.

Jullie hebben zo leuk gespeeld. Stop-dance gespeeld, op jullie kamer gespeeld, en telkens omkleden om riddertje & prinsesje te spelen, politie & boef. 

De dag van Kerstavond moest mama werken. Jullie hebben vanmorgen het laatste vakje geopend van jullie Hatchimal advent kalender. En wat ontzettend goed dat jullie deze elke dag netjes hebben geopend ook al moesten jullie je inhouden om niet alle vakjes al te openen. Opa & oma waren gezellig bij ons. Mama ging langs haar cliënten, en toen hoorde mama na tien minuten dat deze mensen zaten te wachten op hun uitslag van hun corona test. Wat...mama wist even niet wat ze hoorden. Hier was mama echt niet blij mee. Ik zei dat ik dit niet zo fijn vond en dit graag van tevoren had willen weten. Mama is naar huis gegaan en heeft gelijk haar leidinggevende gebeld. Helaas had zij ook niks doorgekregen en zei dat dit beslist niet had gemogen. 

Oh wat baalde mama hiervan. Onze kerstavond waar mama zich zo op had verheugd was wel een beetje verpest hierdoor. Ze kan er nog steeds niet over uit. Opa & oma zouden bij ons eten, dus mama heeft goed afstand gehouden. 

Van opa & oma hebben we een heel mooi kerst cadeau gekregen...een fotoboek van onze bruiloft. Zo blij mee.

Jullie hebben met opa gebouwd met de lego.

En omdat het zulk slecht weer was heeft mama een paar ballonnen opgeblazen en konden jullie een potje lummelen. Haha!

Papa kwam eerder uit zijn werk en heeft heerlijk gekookt.

Gelukkig was het toch een fijne avond, maar het had leuker geweest als dit van vanmiddag niet was voorgevallen. Ook papa was flink boos hierover. Want morgen is het 1e kerstdag, en dan zouden we naar opa & oma Spin gaan, maar zij vonden het nu niet zo prettig als we langskomen. Uit eindelijk wilde ze dan toch wel dat we morgen langskomen, maar ja, zolang je de uitslag nog niet hebt ga je ook niet met een gerust gevoel.

1e kerstdag waren jullie al vroeg wakker. Jullie konden niet wachten tot de cadeautjes geopend konden worden. Jullie kwamen jingle bell zingen op onze slaapkamer. Zo leuk!

Hierna zijn we naar beneden gegaan. Tijd voor de cadeautjes!!

Jullie waren over alles zo enthousiast,

en konden daarna lekker spelen.

Mama is de ovenbroodjes gaan maken.

Gezellig hoor! Mama haar cliënt heeft nog gebeld, ze wisten nog steeds niks. Mama heeft haar werk gebeld, omdat ze via het werk getest zijn. Mama legde situatie uit en ze begrepen dat dit nu heel vervelend is. Ze vertelde dat mama hier absoluut niet naar binnen mocht, maarja als niemand het aan mij doorgeeft, en dat de mensen die daar binnen komen in een compleet beschermd pak moeten. Nou maar afwachten dus.

We zijn in de middag naar opa & oma Spin geweest.

Ook goed afstand genomen.

Nadat we thee met een plakje cake op hadden mochten jullie hier een paar cadeautjes openmaken. Hier zat lego in...waar jullie gelijk mee aan de slag konden.

En omdat we al dagen binnen zaten door het slechte weer zijn we tijdens een droog moment even naar de speeltuin gelopen. Jullie hebben op het voetbal veld wat hiernaast ligt nog met een paar jongen gevoetbald. Milan...jij bent degene die voetbal zo stom vindt...had gewoon 5 goals.

Wowww....je zei zelfs dat papa & mama's verbazing dat je voetbal best leuk vind en hier samen met Xammie op wil. Dat kan, als je dit na de lockdown nog steeds graag wilt.

Opa & oma hadden voor jullie patatjes en voor ons garnalen en mosselen. Mhhh!

En na het eten zijn jullie nog even in bad geweest. Juist omdat wij zelf geen bad hebben blijft dit voor jullie heel speciaal.

Tweede kerstdag hebben we jullie spel gespeeld wat jij Xam voor de kerst van ons hebt gekregen. Het slangen ladder 3D spel.

Wat een grappig spel is dit. En toen iedereen klaar was gingen we naar opa & oma Gitaar.

Het was ontzettend gezellig en we hebben veel spelletjes gespeeld. En natuurlijk gecomputerd. Omdat er storm voorspeld was zijn we op tijd gaan gourmetten.

Dit blijft voor jullie toch altijd weer een feest.

Xam jij hebt heel veel stukjes pizza gemaakt. Dit vindt jij altijd heel leuk, je eigen pizza stukjes maken. En natuurlijk frikandel in je pannetjes. Milan jij hebt ook gesmuld. Biefstuk, varkenshaas, frikandel en zelfs pizza, waar je normaal niet zo gek van bent.

Na het eten nog een heerlijk ijsje gegeten en daarna wilde jullie nog graag een paar spelletjes gespeeld. 

Op de terugweg vroeg jij Xam of we ooit gaan verhuizen. Mama zei misschien wel. Maar dit wil je echt niet. Je vroeg of dan jou tafeltje wel meegaat en de zoldertrap. Ahw...logisch eigenlijk, jullie zijn het hier ook zo gewent. 

Zondag hebben we rustig aan gedaan. Helaas plensde en stormde het nog steeds. Dus we konden weer niet naar buiten. Gelukkig hebben jullie je prima vermaakt. Om tien uur stonden Michelle met de meiden aan de deur. Jasmijn was jarig en bracht een cupcakeje voor ons.

Helaas kunnen ze door de lockdown niet haar verjaardag vieren, dus vandaar op deze manier. Jullie gaven Jasmijn haar cadeautje.

En we hebben jullie nieuwe spel gespeeld die jullie voor de kerst hadden gekregen. Wie heeft het gedaan?

Wat een ontzettend leuk en origineel spel is dit. Gewoon weer eens wat anders. In de middag kwam Noah hier nog even spelen En als verassing ging papa Mac halen. Dit was een cadeautje van oma Amerika. 

En natuurlijk zijn er een hoop vriendjes tijdens de vakantie bij ons komen spelen.

Met Oud & nieuw moest mama werken. Opa & oma kwamen zoals elke donderdag op jullie passen.

Milan jij wilde heel graag met opa gehaktballetjes maken voor de Oud & nieuw. Deze hebben jullie vanmorgen samen gemaakt. Ook hebben jullie geknutseld met de ijsstokjes die mama speciaal voor jullie had besteld. Tegenwoordig zijn jullie helemaal gek van de tekenfilmserie Hilda. En uiteraard heb jij Milan hiervan de poppetjes van ovenklei gemaakt. En van de ijsstokjes heb jij een heel stuk van deze serie nagemaakt. Opa heeft het huisjes gemaakt en jij hebt deze geverfd. Jij hebt een brug gemaakt en een meertje, en ook de stadsmuur zoals in de serie te zien is.

Toen mama klaar was met werken zijn we met zijn drietjes boodschappen gaan doen en olliebollen gaan halen bij de bakker.

Thuis hebben we alvast een oliebol op,

Oja, Milan jou zelfgemaakte tafelkleed kwam nu goed van pas.

Deze had jij speciaal voor pakjesavond gemaakt maar helaas waren we deze toen helemaal vergeten. Maar voor nu stond het extra feestelijk. Mama had de cadeautjes voor het Oudejaarspel neergelegd.

Papa was al vroeg thuis, en jullie wilde het kindervuurwerk buiten meenemen.

Hartstikke leuk natuurlijk.

Papa had heerlijk linzensoep gemaakt.

Hierna zijn we begonnen met de cadeautjes.

Wie een spel won mocht een cadeautje van de tafel pakken.

En opa & oma hadden wel het cadeau van het jaar!!laugh

Tussendoor stak papa nog wat sterretjes uit jullie kinderpakket aan.

En nadat alles uitgepakt was hebben jullie hier nog mee gespeeld Xam jij was zo blij met je nieuwe hotwheels. Samen zaten jullie met jullie nieuwe monsters in het water, deze kunnen van kleur veranderen. Xammie jij was helemaal enthousiast, want jij kwam erachter dat jou nieuwe auto een colour changer is.

toen was het voor jou Xam wel tijd om naar je bed te gaan.

Je werd moe en toen papa jou op je bed had gelegd was je zo vertrokken. Milan jij wilde jou Harry potter lego nog in elkaar zetten. Jij was tot laat hiermee bezig.

Toen stortte je toch ook een beetje in. Ook jij viel gelijk in slaap. En arme Spock was zo bang voor het vuurwerk, dat ze naar boven sloop en veilig tegen jou Milan in slaap is gevallen.

Wij hebben nog wat tv gekeken tot het 12 uur was.

Het was een gezellige avond en jullie zijn dwars door alles heen geslapen.  Het was best een vreemde Oud & Nieuw zo met het vuurwerkverbod. Er was dan wel een verbod toch was er nog wel wat vuurwerk. 

Nieuwjaarsdag zijn we bij opa & oma Spin langs geweest.

Jullie moesten echt wat energie kwijt dus mama is eerst met jullie naar de speeltuin geweest. En toen jullie moe waren zijn we weer terug gelopen en hebben we bij opa & oma nog wat spelletjes gespeeld.

's-Avonds heeft papa eten besteld. Milan jij wilde patat en jij Xammie koos voor een pizza, wat jullie saampjes zaten te verdelen. 

Zaterdag ben jij Milan bij Joris wezen spelen. Jij wilde er op je fiets naar toe, en jij Xam wilde mee met brengen en jij zou daarna met papa & mama meelopen naar het bos. 

Onderweg zat je al tegen mama dat je ook bij Joris wilde spelen. Dus mama zei dat dit niet kon, maar dat jij een andere keer bij iemand zou kunnen spelen. Maar je had geluk, de moeder van Joris vroeg of jij dan met Gijs wilde gaan spelen. 

Toen zijn papa & mama saampjes naar het bos gewandeld. Dit komt ook niet vaak voor, dus we hebben het er even van genomen door er gelijk een extra lange ronde van te maken. Hihi!

Jullie hebben je prima vermaakt en rond half 1 hebben we jullie weer opgehaald.

En we kwamen net op tijd thuis want jullie boeken van Hilda kwamen net binnen. Super leuk, deze gaat mama vanavond bij jullie voorlezen.

Milan jij ging samen met Xam knutselen met jullie ijsstokjes die ik van de week voor jullie had besteld.

Samen met opa had jij al van de week een huisje gemaakt en geverfd. Deze is voor jou Hilda poppetjes die jij van ovenklei had gemaakt. Jullie nieuwe favo serie op Netflix. En van ijstokjes had je nu ook een brug gemaakt met water.

Mama moest nog even naar Numansdorp en jullie gingen gezellig mee.

Gelijk even wat speeltuinen bezocht en natuurlijk vond jij Milan weer eens een happy stone. Hihi!

Zondag zijn we na een lange tijd weer eens naar Burg Haamstede geweest. Mama kan hier zo van genieten, maar ook jullie. Eerst de hoge trap opklimmen en dan is het wachten op jullie reactie....wouwww wat hoog en wat mooi, zwemmen er hier ook haaien, wat voor vissen zwemmen hier eigenlijk? En vervolgens willen jullie zo snel mogelijk naar beneden, het strand op, met ieder een zakje in jullie handen om de mooiste schelpen in te verzamelen.

 

Het was goed koud, papa moest het doen met een mooie groene wintermuts van jullie, maar dat maakte hem niks uit, hihi! 

En toen jullie een halve zak gevuld hadden met schelpen waren jullie tevreden en wilde jullie graag de duinen in om te klimmen. Jullie hadden zo'n lol, telkens naar boven klimmen en mama moest jullie vangen. Xam jij kwam enthousiast naar mama toe gerend om te vertellen dat je een heel mooi uitzicht had ontdekt. Milan jij had ook een mooi uitzicht gevonden.

Xam kwam ook even kijken en samen bewonderden jullie dit uitzicht en daarna die van jou Xam.

We zijn het bos nog in geweest. Mama had hier vlug een Cars auto verstopt, en jullie waren hier helemaal happy mee. 

 

Inmiddels was het behoorlijk afgekoeld, mooie tijd om richting de auto te lopen. 

We hebben lekker eten bij de Wok besteld en deze op de terug weg opgehaald. 

En zoals elke avond als mama vraagd wat jullie het leukst vonden van deze dag vertelde jij Xam, dat je jou boterham in de zee gooien het leukste vond.laugh

Dit was de laatste dag van de kerstvakantie. Helaas was het niet de vakantie die we voor ogen hadden maar ondanks de lockdown hebben we ons best vermaakt. Morgen is dan de eerste thuisschool dag. Hopelijk valt het allemaal mee, want nu moet jij natuurlijk ook Xam.

Nog net op de valreep...een voorstelling & kerstdiner voor de tweede lock down

18 december 2020

Hey lieverds,

Met zijn drietjes hebben we het huis weer in kerstsfeer gebracht.

Jullie hebben je mini houten kerstboom versierd.

En natuurlijk alle kerstknuffels wat beweegt en muziek maakt aangezet. Vooral jij Xam kreeg hier geen genoeg van. De sneeuwpop, maar ook het rendier. Vrolijk deed je de bewegingen van Rudolph na.Haha!

Altijd weer zo leuk om te doen en het staat weer gezellig. Jullie hebben je weer flink uit kunnen leven met de raamstickers.

Zo de boom staat, nu moet mama nog alle cadeautjes inpakken zodat ze onder de boom kunnen worden gelegd.

Helaas zitten we net voor de kerstvakantie begint in onze tweede lockdown.

Gelukkig kon Michelle nog net onze haren knippen. Dus dat bespaard ons een coupe corona zoals tijdens de eerste lockdown in Maart. Haha!

Jullie verheugde je zo op jullie kerstdiner en waren verdrietig toen jullie hoorde dat deze waarschijnlijk niet door kon gaan. Maar wat hebben jullie een geweldig schoolhoofd. Rika heeft gewoon voor de volgende dag jullie kerstdiner geregeld. Deze werd ook nog eens verzorgt door restaurant de Eendrachtshoeve. En of dat nog niet alles was....ook nog een super leuke voorstelling van meneer B. bakt.

Helemaal enthousiast kwamen jullie uit school. Jullie raakte niet uit over deze voorstelling. Hij was zo grappig. 

En om 5 uur begon jullie kerst diner.

Jullie zagen er zo mooi uit, en konden niet wachten om naar school te lopen. Deze keer hoefde de ouders niks te maken voor het diner en werd gewoon helemaal verzorgd door het restaurant.

Nou heerlijk toch!

En om 6 uur stond mama weer bij het schoolplein. Rika deelde nog ijsjes uit, want groep 1/2 waren niet zo vlug met eten als de groep 3 en 4. Hihi! Milan jij bofde, want nu had jij gewoon een tweede ijsje.

Xam jij kwam super blij naar buiten, alleen had je jou zelf geknutselde kerstboom niet mee. De juf is met jou gaan zoeken maar jullie konden het helaas niet vinden. Wij zijn weer terug naar huis gelopen en thuis op de bank vertelde jij mij net dat je onder het diner een ongelukje had gehad.

Ahh geeft toch niks, mama had nog niet eens gezien dat je nu een heel andere broek aan had. En juist toen je het aan mama had verteld belde juf Elise. Jou tasje met natte kleding lag nog op school en ook jou kerstboom was gevonden. Omdat wij net naar huis waren gelopen had de juf deze aan Michelle meegegeven.

Mama is vlug naar school gelopen om de natte kleding op te halen en gelijk langs Michelle gelopen om jou zelf geknutselde kerstboom op te halen. En jij Xam was super blij dat je toch nog jou boompje hebt.

Het staat weer heel gezellig in huis.

Nu hebben jullie een vervroegde kerstvakantie. We gaan er ondanks de lockdown iets leuks van maken lieverds!

 

 

 

Negatief getest, pakjes avond met een online Sinterklaas, allemaal ziek en weer getest!

12 december 2020

Hoi lieverds,

Wat een weken hebben we weer achter de rug gehad zeg. Begonnen we eerst met een paar zieken, en gelukkig negatief getest, werden we vervolgens alle vier ziek, niks aan. Maar voor dit gebeurde zijn er natuurlijk ook een hoop leuke dingen geweest en wel de pietengym.

Helemaal trots kwamen jullie uit school met jullie pieten gym diploma op zak. En natuurlijk ook een hoop leuke foto's hiervan.

We zijn nog naar de intratuin geweest. Milan jij mocht een nieuw visje voor jou aquarium uitkiezen.

Nu konden we gelijk op de kerstmarkt kijken,

doorheel het Corona gebeuren merk je dan toch dat je niet zo snel ergens meer heen gaat, normaal waren we zeker al een stuk of 10x naar de kerstmarkt geweest, maar nu dus voor het eerst.

En zoals elk jaar mogen jullie iets leuks uitkiezen voor in de kerstboom. Milan jij wilde graag een mooi poezen beeld, voor op je kamer.

Xam jij koos een grappig busje en een peppa big voor straks in de boom. 

Ook hebben jullie een bezoekje van de Sint & zijn pieten gehad op school. Milan jij vertelde dat als Sinterklaas bij jou op school zou komen, jij hem dan zou voor lezen. Stoer hoor!

En jij Xammie, jij zou aan zwarte piet vragen of hij ook kunstjes kan.

Vol verhalen kwamen jullie uit school en met een mooi cadeautje. Xam jij hebt idd aan zwarte piet gevraagd of hij ook kunstjes kon, en dat kon hij wel. Milan jij vertelde dat je aan sinterklaas hebt voorgelezen uit het boek "Joep soep".

Je zei dat je dit best spannend vond maar het toch graag wilde doen. Super stoer van jullie allebei mannen.

En natuurlijk bracht sinterklaas voor alle kinderen een cadeautje mee. Xam jij kreeg een grote doos klei met een heleboel leuke vormpjes. Milan jij kreeg een grappig voetbal met licht erin. 

Joel kwam ook nog even spelen

 

Toen zijn moeder hem weer op kwam halen keek ze even naar de nieuwe visjes in ons aquarium en zag dat we nu een koppeltje hadden. Mh dat is niet helemaal de bedoeling. Dan hebben we straks een bak vol guppen. 

Vrijdag nacht schrok mama wakker van gegil. Ze sprong haar bed uit, en gleed uit in de gang. Mama keek en overal lag spuug, en in de badkamer zag mama jou Xammie samen met papa. Je was aan het overgeven. Arme jongen. Het lag echt overal, mama wist even niet waar ze moest beginnen. Papa heeft jou ondertussen onder de douche gezet en mama heeft jou bed verschoond en de hal, slaapkamer en badkamer gedweild. En een goed uur later konden we allemaal weer een nieuwe poging wagen om te gaan slapen.

De volgende morgen hadden jullie een advent kalender in jullie schoen. En deze keer niet 1 met chocola maar met hatchimals. Hm...zou piet dit expres hebben gedaan omdat jij vannacht zo misselijk was Xam.

Zaterdag was het dan de dag, de dag dat sinterklaas jarig is vertelde jij Xam, en nog belangrijker...pakjesavond! Gelukkig voel jij je weer een stuk beter.

En zoals beloofd hebben jullie allebei een mooi snoephuis gemaakt. Alleen kwam dit voor jou Xammie nu niet eigenlijk niet zo goed uit. Wel sneu hoor, want jullie hadden allebei al jullie snoep uitgekozen wat jullie voor je huisje wilde gebruiken. En nu mocht je er niet van snoepen.

Jullie snoephuisjes zo echt zo leuk geworden,

allebei weer heel anders maar echt heel mooi.

Niet veel later kwamen opa & oma Gitaar. 

Tussendoor zijn we met oma nog vlug langs de Intratuin geweest om de guppies om te ruilen voor mevrouwtjes. Hihi!

De rest van de middag hebben wat spelletjes gespeeld en ineens werd opa gebeeld beld door de Sint.

We hebben het gesprek doorgezet naar de tv. Vol verbazing zaten jullie voor de tv te luisteren naar wat Sinterklaas aan jullie vroeg. En jullie gaven enthousiast overal antwoord op. Zo leuk he? Normaal komt hij altijd langs maar zo was het ook heel leuk. Jullie waren zoals elk jaar weer verbaasd dat Sinterklaas alles over jullie wist. Wat jullie leuk vinden, en met wie jullie graag spelen. En ook Milan dat jij soms een beetje te perfectionistisch bent, zoals met jou ovenklei. Je maakt zulke mooie dingen, zeker voor jou leeftijd. En gelukkig maakte het wel indruk wat de sinterklaas hierover tegen jou zei. En hopelijk ben je nu meer tevreden over jou creaties. 

Tussendoor stortte jij Xam helemaal in. Moe van de korte nacht, je kroop om 6 uur je bed in.

Oeps, want om half 7 zou de buurjongen op de deur kloppen. Je viel al snel in slaap. En wij zijn gaan eten.

Papa heeft heel de dag in de keuken gestaan voor zijn beroemde beef wellington, en deze was weer heerlijk. We hebben allemaal lekker gegeten, vooral jij Milan, jij zat te smullen.

Hierna hebben mama & Milan jou wakker gemaakt Xammie. Je was nog zo moe. we zijn in de achtertuin gaan kijken of we toevallig wat pieten zagen, oma ging ook mee zoeken. Zo konden opa & papa alle zakken in de voortuin zetten.

We liepen weer terug naar huis en we stapten net de woonkamer binnen en jullie hoorde gebonk op de ramen. Jullie stonden te springen en stormden naar de gang toe en trokken de deur open. Samen hebben we de zakken vol cadeau's gepakt en in de woonkamer gezet. 

Milan jij deelde de cadeautjes uit. En over alle cadeautjes waren jullie super enthousiast.

En er zat zelfs wat voor opa & oma in de zak. Hihi!

Hierna hebben we nog een paar spelletjes gespeeld, en jij Milan regelde het helemaal.

Jullie gingen best laat naar jullie bed, maar ach het is maar 1x in het jaar Pakjesavond! Milan jij zei ineens geschrokken dat we iets helemaal vergeten waren. Jou zelfgemaakte tafelkleed, die jij speciaal voor Pakjesavond had gemaakt. Ahw heel jammer, maar nu bewaren we hem gewoon voor Kerstavond of de Oud & Nieuw.

Zondag ochtend hebben jullie natuurlijk met al jullie nieuwe speelgoed gespeeld. Papa heeft Thomas de trein in elkaar. gezet. En om 11 uur hadden we bij opa & oma Spin afgesproken. En wat boften jullie, ook hier werd er op het raam geklopt en stond er een tas met cadeautjes.

We hebben nog een spelletje gespeeld

en toen zijn we naar Roozendaal gereden op zoek naar takjes voor het kerstknutselen op school voor jou Xam. 

Al snel hadden jullie alle takjes hiervoor gevonden.

Dit bos heeft ook veel leuke klimtoestellen staan,

zo blijft het telkens weer een verassing waar jullie onderweg allemaal op kunnen klimmen

of tussen kunnen slalommen.

Jullie hebben nog lekker in de speeltuin gespeeld.

We moesten nu wel weer naar de auto teruglopen want het zou al bijna gaan schemeren. En aangezien er geen verlichting in het bos is en we nog een flik stuk moesten lopen moesten we snel weer gaan.

Maar papa & mama hadden een leuk idee. Papa zei...jongens ik wil even wat zeggen. Milan jij zei...ooh zeker dat we naar huis gaan. Maar toen jullie hoorde dat we naar de Mac zouden gaan waren jullie super enthousiast. Op de terugweg konden jullie niet wachten tot we bij de Mac waren. Maar ineens riep jij Milan dat je misselijk was, en al snel volgde er een grote golf, en nog 1. Onee, arme jongen, je had alles ondergespuugd en we moesten nog een heel stuk rijden.

Thuis aangekomen heeft mama jou gelijk onder de douche gezet. Xam jij was zo teleurgesteld dat papa samen met jou naar de Mac is gereden. Milan mama heeft jou vlug je pyjama aangetrokken zodat jij weer fris op de bank kon met een dekentje een teiltje naast jou.

Ondertussen is mama vlug de auto gaan schoonmaken. Oef, het was nog erger dan ik had verwacht.

Mama voelde zich ook niet super. En toen Xam klaar was met eten heb ik jou Milan op bed gelegd. Papa heeft jou Xam op bed gelegd.

Net toen mama ook op bed wilde gaan liggen, spuugde jij Milan heel je bed onder. Mama heeft alles weer verschoond, en toen gebeurde het nog eens. Oei, nu was jou dekbed en kussen al vies, gelukkig hadden we nog een reserve. Mama ging weer liggen, maar rustig was ze niet, want nu lag er inmiddels al een berg was te wachten, terwijl de wasmachine overuren maakte. En net toen ze bijna in slaap viel hoorde ze iemand gillen, mama stormde naar jou kamer Milan, maar jij zei...nee mama dat was Xam. En ja hoor, mama zag jou in je bed zitten en je moest overgeven, heel je dekbed vol. Papa heeft jou onder de douche gezet en mama heeft jou dekbed mee genomen naar de wasmachine, die gelukkig net klaar was. 

Papa heeft op zolder naar een slaapzak gezocht, zodat jij onder papa zijn dekbed kon slapen. Jeetje, en de nacht is nog niet eens echt begonnen.

Maandag zijn we alle 4 thuis gebleven.

Allemaal ziek,

oververmoeid en mama moest zich weer laten testen.

Gelukkig testen mama weer negatief. En donderdag zijn jullie weer naar school geweest. Gelukkig heeft papa jullie gebracht, want na al die dagen begon mama nu pas echt ziek te worden. Mama heeft heel de dag op bed gelegen en moest telkens overgeven.

En omdat jullie het zo zielig voor mama vonden, kwamen jullie telkens post op mama haar bed bezorgen.

Zo lief! Milan jij kwam mij iets speciaal brengen. Een beeldje dat je ooit eens van ovenklei had gemaakt. Je vertelde dat deze alle ziekelijkheid opeet, kijk maar zei je...hij heeft een open mond.

Ahw hoe kom je er op. Zo wordt je snel weer beter hoor mama vertelde je erbij. Wat zijn jullie toch een lieverds. Mama boft maar met jullie.

Het weekend voelde mama zich wel weer wat beter, en nu zijn we allemaal weer wat opgeknapt.

En hopelijk zijn we er nu voorlopig weer even klaar mee he mannen?

 

 

 

 

 

 

 

Rapport, Jamie positief getest & mama wacht op de uitslag van de Corona test!

26 november 2020

Hoi lieffies,

Het was weer druk met de vriendjes die kwamen spelen en jij Milan kwam deze week trots het schoolplein afgerend met je rapport onder jou arm. Thuis kregen jullie je beloofde cadeautje. Xam jij ging gelijk met je nieuwe hotwheels spelen en jij Milan ging samen met Daan jou nieuwe lego set van Harry potter in elkaar zetten.

Xammie, in de avond had mama een tien minuten gesprek, telefonisch natuurlijk vanwege de Covid.

Ook jij doet het super goed. Papa & mama zijn zo trots op jullie allebei!! Omdat jij nog maar net op school bent begonnen krijg jij nu nog geen rapport. Maar je doet alles tot nu toe ontzettend goed jongen.

Op school mochten jullie je schoen nog zetten, en hierin zat een buig potlood en een lekkere chocolade letter. 

En thuis hebben jullie inmiddels ook al heel wat keer je schoen gezet. Elke keer gaat er wel een wortel in voor het paard.

Ook hebben jij Xam &  Milan al een banaan voor malle piet in je schoen gedaan.

Milan jij hebt zelfs een eigen brief geschreven aan malle piet. Echt bizar hoe hard dit ineens gaat. Zo knap!!

En jij Milan leert het Xam, en wat heb jij toch ongelooflijk veel geduld met jou broertje. Ook al is Xam vlug afgeleid, je blijft heel serieus en geduldig. Wat ben je toch een ontzettend lieve grote broer. Maar andersom natuurlijk ook hoor, want het eerste wat jij altijd doet Xam als je uit school komt, is jou broer omhelzen alsof jullie elkaar al in geen 100 jaar gezien hebben. heartAhww zo schattig!! Ook spelen jullie in de pauzes veel met elkaar, maar niet alleen op school, thuis hebben jullie ook heel veel aan elkaar.

Milan jij wilde heel graag woensdag avond met mama gezellig een stokbroodje eten met olijven tapenade als Xam naar de voetbal zou gaan. Je was dan ook teleurgesteld dat Xammie niet naar de voetbal wilde. Maar toen mama vertelde dat het vanavond mama's beurd was om jou op bed te leggen werd je al snel weer vrolijk, want dat betekende dat jou plan gewoon door kon gaan. En zo zaten we terwijl papa jou Xam op bed legde samen aan een heerlijk stokbroodje met tapenade. Gezellig hoor! 

Xammie, jij wilde toch liever niet naar de voetbal. Mama vroeg of je voetbal dan toch niet zo leuk vindt.

Jij zei...nou dat wel, anders probeer ik maar niet verdrietig te zijn. Ahw, mama zei dat als je niet wil je niet hoeft, je moet het alleen doen als je het zelf wil natuurlijk. Toen zei je...dan ga ik als ik wat groter ben.

Dat is prima jongen! Je moet doen wat je zelf leuk vindt, niks moet en dit geldt natuurlijk ook voor jou Milan. Behalve zwemmen, want dit is natuurlijk ontzettend belangrijk. Mama wil jullie in het voorjaar allebei tegelijk op zwemles zetten. Milan het is nu al een jaar geleden dat we zijn gestopt met jou zwemles. Je had zoveel last van oorontstekingen, toen kwam de Covid er ook nog eens bij. Hopelijk gaat je nieuwe start beter, daar gaan we gewoon voor.

Ook was er weer een pakketje van oma Amerika & Mike.

En wat voor 1. Wouw...we zijn weer ontzettend verwend. Nieuwe jassen, broeken, vesten en een heleboel knutsel spullen. Nou dat gaat helemaal goed komen.

 

Van opa & oma Gitaar zouden jullie ook iets leuks krijgen voor jullie rapport. Maar helaas belde oma vanmorgen op dat ze niet langs kunnen komen. Jamie is positief getest en opa & oma hebben er van de week nog opgepast toen Jamie verkouden was. Nu maar duimen dat opa & oma het niet krijgen. Maar ook Mark, Rianne, Bruce & Caithlin natuurlijk niet.

Oma is morgen jarig en jullie verheugde je hier al op. Helaas kunnen we dit weekend niet bij ze langs komen.

Oma heeft geld overgemaakt voor jullie rapport zodat mama een cadeautje kon halen. Papa is vandaag eerder naar huis gekomen om jullie uit school te halen en kon gelukkig thuis werken. 

Jullie vonden het jammer dat opa & oma er niet waren, maar begrepen het wel. Jullie waren wel heel blij met het cadeautje.

Ook heeft mama de laatste cadeautjes voor 5 december & de kerst ingeslagen. Nu is het denk ik wel goed zo. Maar dat zegt mama elke keer, telkens zie ik weer zo iets leuks voor jullie dat ik het echt niet kan laten om het niet mee te nemen. Hopelijk worden opa & oma niet ziek en kunnen ze nog wel Sinterklaas bij ons vieren.

Milan jij bent vrijdag thuis gebleven.

Je bent zo verkouden en je was zoveel wakker afgelopen nacht. Je lag te hoesten en je wilde graag dat mama bij jou kwam liggen. Je hebt eens in de zoveel maanden een soort blaffende hoest. Mama is bij jou gaan liggen, maar toen begon je enthousiast te kletsen. Mama zei dat je nu echt moest gaan slapen. Het was een korte nacht, mama was de volgende morgen gebroken. 

Je wilde een teiltje naast jou omdat je misselijk was.

Xammie jij bent wel naar school geweest. Milan wij hebben samen gegamed en Dolfje weerwolfje gekeken. Xammie vind deze nog veel te spannend en zo zaten wij gezellig met een grote kop thee op de bank. Gelukkig voelde je nu al een heel stuk beter en was je hoest weg.

Eind van de middag had mama wat sinterklaas liedjes opgezet en hebben jullie kruidnootjes gebakken.

Deze hebben we tijden een sinterklaas spelletje heerlijk opgesnoept.

Zaterdag zouden we eigenlijk naar opa & oma Gitaar gaan, maar nu kan het helaas niet. Opa & oma zijn natuurlijk bij Jamie geweest en zij heeft Covid.

Xammie jij bent samen met papa boodschapjes gaan doen en natuurlijk kon een bezoekje aan de viskraam niet ontbreken. Mhhh!

Milan wij keken een stukje Doflje. Ahw je zat je helemaal in te leven in die film. Zo grappig om te zien.

We hebben als verrassing een sushi pakket bij Mark & Rianne gebracht. Zij zitten nu natuurlijk in quarantaine en we hopen dat het hun allemaal bespaard blijft en Jamie snel weer opgeknapt is.

Hierna hebben we een stop gemaakt bij de Mac. 

We zijn naar mama's oude buurt gereden wat jullie natuurlijk interessant vonden om te zien. Mama heeft jullie laten zien waar ze vroeger heeft gewoond, daarna lekker gewandeld in het Westerpark

en ook nog even het winkelcentrum ingelopen waar we zwarte pieten tegen kwamen.

Xammie rende jij vorig jaar nog achter elke piet aan voor een handje pepernoten, dit jaar vind je ze toch een beetje spannend.

Jullie boften want jullie kregen allebei een zakje kruidnoten en een mooie ballon. Milan jij een bos bloemen en Xammie een hond.

Zwarte piet vroeg of je hem wel elke dag uit gaat laten, waarop jij zei...oooh die is niet echt hoor. Haha! Zwarte piet vertelde jullie dat hij nog niet wist wat jullie vanavond in je schoen gaan krijgen maar Sinterklaas wel. 

Deze foto stuurde Rianne door, Catihlin geniet van haar sushi.

's -Avonds vertelde jij Xammie toen mama jou instopte....mama die zwarte piet zei dat hij niet wist wat wij onze schoen krijgen maar Sinterklaas wel. Nou Sinterklaas weet ook niet alles want hij zegt sjoekoela, maar het is gewoon chocola. Hahaha!

In de loop van de avond voelde mama zich niet lekker,  ontzettend verkouden en een grieperig gevoel. He bah, dit is wel het laatste waar mama op zit te wachten zeg. Vlak voor het slapen gaan heeft mama een flinke klodder luuf onder haar neus gesmeerd en een ui meegenomen zodat mama nog een beetje lucht krijgt in de nacht. Helaas hielp het geen bal. Mama voelde zich zo rot en mama dacht stemmetjes te horen en dacht nee...dat kan helemaal niet. Het is pas kwart voor 4, maar weer hoorde mama fluisterende stemmen. Mama begon nu echt even aan haar zelf te twijfelen, en dacht dat het kwam omdat ze zich niet lekker voelde. Toch maar besloten om even te checken of jullie wel sliepen. En tot mama's grote verbazing zag mama jullie saampjes in Milan zijn bed. Jullie lagen al fluisterend hele gesprekken te voeren. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling mannen. Mama heeft jou Xam weer naar jou eigen bed gebracht nadat zij jullie allebei weer had ingestopt snel mijn bed ingedoken.

Vanmorgen stonden jullie al vroeg naast mama haar bed. Jullie waren benieuwd wat er in jullie schoen zat. Het is allemaal wel leuk en gezellig die december maand maar het komt jullie (en onze) nachtrust niet ten goede. Mama vroeg wat jullie vannacht allemaal zaten te kletsen en jij Milan zei dat jullie het over het virus hadden. Dat als de Corona voorbij is jullie weer graag eens naar de dierentuin zouden willen gaan, om weer bij Bokito te kijken. Ja we hebben zoveel jaar eigenlijk een abonnement op Blijdorp gehad maar nu durfde we eigenlijk niks af te sluiten.

Mama voelde zich vandaag niet zo best en had verhoging. Toch maar voor de zekerheid een afspraak gemaakt voor een test. Milan jij zei gelijk dat jij je ook voor de zekerheid wilde laten testen zodat we saampjes konden. Mama heeft dit met papa overlegd, maar we gaan eerst mama haar uitslag afwachten. 

Het zal vast wel goed zijn, maar je weet het nooit zeker, want als mama naar Jamie kijkt. Jamie haar uitslag was ook positief ondanks dat ze milde klachten heeft. Nou mama wil echt niet op haar geweten hebben dat zij ongemerkt andere mensen besmet dus toch maar weer dat vervelende stokje. Mark & Rianne hebben zich vanmorgen toevallig ook getest.

Thuis hebben we wat spelletjes gespeeld en geknutseld. Milan jij had weer een origineel idee. Een mooi tafelkleed maken van vouwblaadjes voor pakjes avond.

Mama hoopt zo dat haar uitslag negatief is. Ze moet er niet aan denken om 10 dagen in haar eentje in quarantaine te gaan op de slaapkamer.

Milan jij zei dat je mij heel veel post gaat sturen onder de deurpostdoor. Jij Xammie gaat dat ook doen vertelde je. lieverds!

Xammie jij bent met papa een stuk gaan wandelen en naar de speeltuin geweest. Milan jij wilde bij mama blijven, we hebben samen mario gespeeld.

Dit was wel een minder leuke afsluiter van het weekend, mama wil altijd graag weten waar ze aan toe is.

Maar voor de rest was het wel een gezellig weekend natuurlijk. Nu maar duimen dat wij maar ook bij Mark & Rianne pakjesavond kunnen vieren.

Gesprek op school en Sinterklaas feest online!

21 november 2020

Hoi lieverds van mama,

Het was weer een drukke week. Natuurlijk hebben jullie je schoen gezet.

Omdat mama merkt dat jullie best onrustig zijn nu de Sint weer in het land is, zetten we dit jaar om de dag de schoen ipv van elke dag. Dit brengt toch meer rust.

Het was een leuke week waarin elke wel iemand is komen spelen bij ons. 

Gezellig hoor, jullie boften ook zo met het weer.

Heel de week zijn jullie verkleed als zwarte piet naar school geweest. Milan jij was nu echt uit jou pietenpak gegroeid en mama zei dat ze zodra jullie op school waren wel zou gaan kijken voor een nieuw pietenpak. Jij wilde er deze keer graag 1 in het rood. En wat een geluk...bij de AH lag er nog 1 en wel in jou maat. Helaas geen bijpassende pieten baret.

Tussen de middag wilde jullie gelijk je pietenpak aan voor naar school. Milan jij baalde dat er geen rode pieten baretje bij zat, maar toen je ontdekte dat er op die van jou zelf (een groene) een rode veer zat was dit gelukkig okay.

Milan jij bent woensdag bij Joris gaan spelen, en toen mama jou samen met Xam kwam halen was je door Joris zijn moeder geschminkt.

Je was er zo blij mee, dat mama het er 's avonds niet af mocht halen. Haha, maar als jij zo je bed in gaat dan krijg je natuurlijk wel een heel vies bed.

Woensdag was ook de dag van jou eerste voetbal les Xam. En wat keek jij hiernaar uit. Ahw gisteravond na het eten dacht jij dat je al naar de voetbal mocht, je was zo boos en verdrietig toen mama vertelde dat je morgen avond pas zou zijn.

Maar vandaag was dus echt de dag...de dag van jou aller eerste proefles. Natuurlijk kon je nauwelijks wachten. Jort kwam bij ons spelen en je hebt hem wel 100x verteld dat je vanavond in het donker gaat voetballen.

Om kwart voor 6 liepen we met zijn drietjes naar de voetbal velden. Xam jij vond het best spannend, het was natuurlijk al harstikke donker buiten. Door de Covid mogen er geen ouders blijven rondhangen, dus mama heeft heel even met Milan naar jou gekeken vanaf een afstand maar jij Milan wilde graag Mario spelen samen met mij. Mama zwaaide naar jou en wij zijn weer naar huis gewandeld. 

Papa heeft jou weer opgehaald. Je hebt het leuk gehad maar toch vind je de judo leuker. Eigenlijk wil je het allebei heel graag. Ook vertelde je, dat je het heel spannend vond en dat je mij zo miste.

Volgende week mag je nog een les meedoen om te kijken of je het echt wat vindt. En ondanks dat papa & mama maar ook jij Milan echt totaal niks met voetbal hebben, hopen we dat je toch op voetval wilt. Bijna alle jongens uit jou klas zitten erop, dus dat is natuurlijk wel super leuk dan.

Milan wij hebben ook nog een gesprek op school gehad. Je doet het ontzettend goed en je mocht samen met een meisje uit jou klas in de grote voorleesstoel een boek voorlezen voor heel de klas. Stoer hoor!

Je krijgt nu extra werkjes en ook krijg jij moeilijkere werkboekjes. We zijn heel blij dat jij het weer naar je zin hebt op school. En dat school je ook de kans geeft om wat meer uitdaging te geven.

Xam van de juf kregen we deze leuke foto van jou doorgestuurd. Hier waren jullie sinterklaas liedjes aan het zingen. Je houdt echt van zingen. En smorgens sta je al zingend op. Wel moet je altijd eerst rustig wakker maar daarna horen we jou al vrolijk zingen.

We kregen bericht van de judo dat de lessen weer gaan beginnen. We hebben besloten om toch nog even te wachten om jullie weer de mat op te laten gaan. De toiletten mogen niet meer gebruikt worden, dit dit is niet handig, zeker omdat jullie elke les minstens 2x moeten plassen.  Dus niet handig voor nu.

Hopelijk wordt alles snel weer normaal hoor. 

Zaterdag zou eigenlijk het sinterklaasfeest van opa zijn werk zijn,  maar ook dit kan nu natuurlijk niet doorgaan. We hebben het hele feest nu online gekeken, en het was zoals elk jaar weer ontzettend leuk gedaan. 

Milan jij was met mama mee boodschappen doen. Je ontdekte al snel dat ze er een super leuke lego set van Harry Potter hadden. Je stond er maar mee in je handen en zei tegen mama hoe graag je deze toch zou willen hebben.

We liepen weer verder, maar je wilde toch nog 1x naar het lego setje kijken. Mama had ineens een idee. Maandag krijg jij je rapport, maar we weten al dat deze heel goed zal zijn. Dus mama heeft jou voorgesteld dat je deze voor jou rapport kan krijgen, maar dan wel maandag pas. Voor Xam koos jij een hotwheel set uit. Super leuk!

Xammie, jij was gezellig met papa mee boodschappen doen. En jullie eindigde natuurlijk bij de visboer. Hihi!

Mama ging tussendoor nog wat wasjes boven opvouwen, en jij Xam vroeg of je op ons bed wat judorollen mocht oefenen. Tuurlijk mag dat, maar ineens hoorde mama jou roepen...heeee hotwheels!!! Oeps, papa had jou cadeautje in zijn haast onder het dekbed verstopt en nu had jij deze gevonden. Dat was nog niet de bedoeling en je was dus teleurgesteld dat je deze pas maandag zou krijgen voor je rapport.

Zondag wilde jullie je mondkapje op, niet als bescherming maar om ninjago te spelen. Hihi!

In de middag zijn we bij ons in de buurt gaan wandelen. Onderweg zagen we nog een piepklein egeltje, zo schattig. 

Na de lange wandeling had mama voor ons thee gezet met lekkere gevulde speculaas erbij.

We hebben met zijn drietjes mario gespeeld. Dit blijft toch zo leuk. En na het eten hebben we Cars monopoly gespeeld.

Het was weer een fijn weekend!