Dagboek

Aantal berichten: 82
Ga naar:   

Vakantie Roompot in Cochem!

05 oktober 2019

 

Hoi lieverds,

En toen waren we weer terug van onze vakantie in Roompot Cochem.

Wat hebben we het toch leuk gehad. Jullie konden haast niet meer wachten tot we naar Koos Konijn zouden gaan. En natuurlijk mocht mama de vakantie cadeautjes niet vergeten. haha, toen we ingepakt en wel in de auto zaten, klaar voor vertrek vroegen jullie of we wel echt alles bij ons hadden.

We zijn nog eerst lang de winkel gereden voor wat lekkere broodjes en drinken voor onderweg.

Speciaal voor de heenreis had mama een aantal leuke dvd's meegenomen en als eerst wilde jullie Huisdiergeheimen zien. Hierna nog Pim & Pom. Tussendoor nog een aantal stops, en mama had voor jullie allebei een leuk Cars tijdschrift waar een leuke Cars auto bij zat.

Helaas duurde de heenreis een stuk langer dan verwacht, en Milan jij moest vaak naar de wc. Tja, van wie zou je dat toch hebben. Haha! Mama moet ook om de haverklap. 

Pas eind van de middag kwamen we aan in Cochem, we zijn natuurlijk eerst het centrum in geweest om ee lekker ijsje te halen.

Mama had al snel door dat er een hoop wespen waren, en hoopte dat jij Milan dit niet door zou hebben. Maar helaas, je raakte al snel in paniek en wilde je ijsje niet meer. Mama vind het zo vervelend voor je dat je zo'n angst voor deze insecten hebt, maar begrijpt het wel.

We hebben nog een klein stukje door de straten gewandeld en jullie zijn nog een winkelstraat in gerent wat best steil naar boven liep. Jullie deden wedstrijd wie helemaal bovenaan kon komen.

Hierna zijn we richting het park gereden om naar ons huisje toe te gaan.

Het huisje vonden jullie helemaal leuk, mooie grote tuin om in te voetballen,

en ook binnen zag het er mooi uit. Jullie kozen ieder een eigen kamer uit, en mama had nog een leuk cadeautje om jullie kamer gezellig te maken met een leuke Cars knuffel.

Omdat het al laat was zijn we naar het restaurant gewandeld. Jullie wilde nog even in de indoor speeltuin spelen.

Dit mocht wel, want we zouden toch lekker patatjes meenemen, maar jammergenoeg kon je geen patat meer kopen. Wat een tegenvaller, want ondertussen was het al half 7. We hebben de dichtstbijzijnde mac opgezocht, maar dit was ook nog een goed half uur rijden. 

Jullie vonden het natuurlijk ontzettend leuk toen jullie hoorden dat we naar de Mac zouden gaan.

Het was een gezellige eerste dag. De volgende dag wilde jullie eerst  lekker in bad met wat speelgoed. Heerlijk hoor!

Hierna zijn we naar de Koos kids club gelopen waar jullie hebben geknutseld met Koos Konijn. Jullie mochten een piraten hoed maken. Harstikke leuk.

En tussendoor zijn jullie een aantal keer naar Koos gelopen om jullie nieuwe auto's te laten zien, of voor een high-five of een knuffel.

We zijn in de middag naar Reichsburg Cochem geweest. Elk jaar rijden we dagelijks langs deze burcht maar nu wilden we het toch eens gaan bezoeken.

Op het park had papa de tickets gekocht, en in Cochem reed er een bus die je dan boven aan de berg af zetten. We hadden geluk met de chauffeur, voor jullie hoefden we niet te betalen, hij zei dat worden dan twee tickets en jullie heb ik niet gezien.laugh

Milan jij moest natuurlijk naar de wc, maar om bij de burcht te komen moesten we eerst nog een heel stuk naar boven lopen.

Boven aan gekomen zijn we snel een wc gaan zoeken, en jij Xam wilde heel graag een ijsje. 

We moesten toch nog even op de rondleiding wachten, en toen we aan de beurt waren was het al vrij laat.

De rondleiding zou 40 minuten duren. wat mama best lang vond voor jullie. Maar het werd op zo'n leuke manier gedaan dat de tijd zo voorbij was. Jullie werden er op zo'n leuke manier bij betrokken en voor we het wisten was het al klaar. Op het eind stond een grote schatkist en jullie mochten een gouden munt hieruit pakken.

Een chocolade munt, wel heel leuk gedaan. We hebben nog wat rond gekeken en daarna zijn we weer naar de halte gewandeld.

Er was ons verteld dat de bussen elk kwartier terugreden maar omdat we laat waren bleek de bus nog maar om het uur te rijden en natuurlijk hadden we deze net gemist.

Mama had geen zin om een uur te wachten en we zijn gaan wandelen naar beneden. Het was zo leuk, en zo zagen we nog wat. Jullie vonden het wel een beetje spannend,

helemaal van zo hoog de weg naar beneden te vinden. En het was nog sneller dan met de bus. En of de wandeling nog niet genoeg was wilden jullie nog zwemmen op het park. We hadden vlug wat gegeten in het huisje en zijn toen doorgegaan naar zwembad. 

En na al dat zwemmen vielen jullie moe en voldaan in slaap.

Ook wilden jullie nog naar Trier. Jullie mochten iets van het geld kopen wat jullie van Opa & oma Gitaar hadden gekregen. Helemaal leuk natuurlijk. 

Nadat jullie de dag begonnen met badderen, zijn we nog een klok bij Koos Konijn in elkaar gaan knutselen.

Daarna zijn we doorgereden naar Trier. Hier hebben we gezellig wat rondgeslenterd en winkels gekeken. In de speelgoedwinkel hebben jullie allebei iets gekocht van het geld wat jullie van opa & oma Gitaar hadden gekregen en jullie kregen nog iets van papa & mama.

In het centrum waren ze aan het basketballen. Xam jij vond dit zo leuk, met grote ogen volgden je alles en je was helemaal enthousiast als er een bal in ging. Toen een meneer aan jou vroeg of je het ook eens wilde proberen aarzelde je geen moment en pakte helemaal  blij de basketbal. Voor jou hadden ze een mini basket bal. En toen je scoorde, stond je te dansen van blijdschap, je gaf papa een high-five en rende hard met je armpjes in de lucht op mama af, en gilde...yeaaaahhh gelukt!! Iedereen moest zo lachen om jou. 

Milan jij vond er niks aan, je wilde weg, want je vond het maar stom. Jij hebt niet zoveel met de bal.

We zijn doorgereden naar Cochem waar jullie allebei iets voor Brenda mochten uitzoeken om te geven voor het verzorgen van Spocky tijdens onze vakantie. 

En we hebben heerlijk gegeten bij de Italiaan.

Ze hadden er geen kinder pizza's dus jullie kregen ieder een grote pizza die jullie gewoon voor meer dan de helft op kregen.

Ook wilde jullie heel graag midgetgolfen. En vooral jij Milan. Jij had het hier al weken over.

De laatste keer dat we hier hadden gemidgetgolft hadden we regen dus nu met het zonnetje erbij was het een stuk aangenamer. Jullie vonden het allebei heel leuk. Xam jij was eigenwijs. Mama wilde jou helpen hoe je het beste de bal weg kan slaan. Maar jij wilde het op jou eigen manier. Haha, dat is ook okay hoor jochie.

Milan, jij kon het niet zo goed hebben als het je niet lukte. En op een gegeven moment was je het zat. Je was heel verdrietig en vroeg waarom Xam beter is met de bal. En terwijl papa & Xam verder gingen op de baan is mama naast jou op de rots gaan zitten om te vertellen dat iedereen weer beter is in iets anders. Jij vroeg aan mij waar jij dan wel goed is was. Dus mama zei...je kan heel mooi tekenen en verven, dat je zo creatief bent, en een heel leuk boek aan het maken bent. En toen vulde je mama aan door te zeggen dat je ook heel goed kan zwemmen en judoën. En je doet het hartstikke goed op school.

En toen mama tegen jou zei dat ze eigenlijk niet iets heeft waar mama goed in is, zei jij...echt wel mama...in tafelvoetbal. Haha! Mama was blij dat je weer positief was en we zijn weer verder gaan midgetgolfen.

Je hoeft niet overal goed in te zijn als je het maar naar je zin hebt. En dat hadden we zeker. 

We zijn avonds gezellig naar een restaurant aan de Moezel gaan eten.

Mama had nog een leuk spelletje voor jullie voor tijdens het wachten, boter kaas en eieren.

Na het eten zijn we nog even Cochem doorgewandeld en nog een laatste ijsje daar gegeten.

De vakantie is weer super snel gegaan. We hebben voor we weer naar huis reden nog een ontbijt buffet gedaan en eigenlijk wilde we nog naar een dierentuin.

Maar jullie hadden toch zo leuk met een ander jongetje in de indoor speeltuin gespeeld.

Wel 2 en half uur, en jullie waren zo moe dat we maar gelijk naar huis gereden zijn. Helaas hadden we een hoop files, dus in Antwerpen zijn we er maar af gegaan en hebben we bij de Mac gegeten.

Het was al bedtijd voor jullie toen we thuis kwamen, en Spock kroop gelijk bij jou op bed Milan. Ze was blij dat we weer thuis waren. Jullie hadden Spock ook heel erg gemist. Elke dag moest mama wel even een foto van haar aan jullie laten zien. En Milan, jij had de dag voor we weg gingen al een hoop foto's van Spock gemaakt zodat je elke dag even naar naar kon kijken vertelde je. 

Het was weer een fijne vakantie.

 

 

De vakantie zit er weer op

14 september 2019

Hoi lieffies,

Wat is deze gezellige zomer vakantie toch snel gegaan.

Het laatste weekend hebben we rustig aan gedaan. Vrijdag had papa een vrije dag opgenomen en zijn we naar Zoetermeer geweest om nieuwe schoenen voor jullie te halen.

Xam jij wilde graag oranje schoenen, en Milan, jij wil zoals elk jaar het liefst rode schoenen. Tot nu toe hadden we ze nog niet gevonden. En laten ze die nu deze keer wel hebben. Jij koos voor een paar knal rode gympen. Ahh je was helemaal happy met dit paar. Met passen zat je helemaal te glunderen. Mama moest wel even slikken, haha, ze zag zelf een ander paar waar ze helemaal weg van was, en wat ook qua kleuren makkelijk te combineren was met jou kleding garderobe. Maar jij wilde perse deze gympen. Mama dacht nog het paar wat zij mooi vond er als reserve bij te kopen, maar je zei al dat je ze niet zo mooi vond. Nou dan doe we gewoon welke jij graag wil natuurlijk. laugh En eigenlijk zijn ook deze hartstikke leuk. 

Mama vind het wel heel goed van jou dat je echt al een eigen smaak hebt. Dan kan je merken dat je echt al groot wordt.  Xam jij vond ook mooie gympen, niet helemaal oranje, maar oranje genoeg voor jou.

Jullie wilden ze gelijk aan houden. En wij hadden twee blije jongens, wat willen we nog meer.smiley

We hebben gezellig bij opa & oma mee gegeten.

Zaterdag was er weer judo, waar jullie super veel zin in hadden. We zijn nog naar Willemstad geweest. Jullie hebben heel lang in de speeltuin gespeeld en natuurlijk hebben we ook nog een ijsje gehaald en zijn we de bunkers in geweest. En papa heeft eindelijk de muur in de woonkamer groen geverfd.

Mama wilde dit al zo lang. Papa moest nog even wennen aan het idee, maar zag het uit eindelijk toch wel zitten. En nu zijn we er allebei blij mee. Vooral jullie, elke keer als jullie de muur zien roepen jullie in koor dat jullie het heel mooi vinden.

Zondag zijn we bij opa & oma Spin langs geweest. Ze staan op de camping in Ugchelen. We bofte met het weer. Bij aankomst kregen jullie van opa & oma allebei een cadeautje.

Xam jij kreeg een boerderij van play mobil en jij Milan een leuke auto van lego. Wat jullie natuurlijk gelijk in elkaar gingen zetten. Hartstikke leuk.

Jullie hebben nog gevoetbald voor de caravan.

Ook hebben we een stuk gewandeld in het bos. Er lagen al veel eikels en jullie hadden het druk met verzamelen, alvast voor de herfst tafel.

De dag vloog voorbij. Na het eten zijn we weer naar huis gereden. Morgen begint school natuurlijk weer.

Maandag was jou eerste schooldag Milan. Jij had je hier al zo op verheugd. Gisteravond vertelde je al dat je  haast niet kon wachten. En ook was je benieuwd bij wie je allemaal aan tafel zou komen te zitten.

Je wilde nog even voor we weg gingen aan jou boek werken. Eigenlijk ligt deze al een tijdje weer in de kast. En zo af en toe ga je hier weer enthousiast mee aan de slag. En het is zo leuk geworden. smiley

Mama is super trots op jou originele ideeën. Hierna moesten we wel haasten maar ach, mama vind het ook fijn als jij je dag leuk kan beginnen.

Bij binnenkomst was het natuurlijk best weer even spannend. Een nieuwe juf,  wat ook weer even wennen voor jou is. Je was helemaal blij met wie je aan tafel zat.smiley Naast Danique & Joris.

Je had er helemaal zin in. En toen mama jou tussen de middag op kwam halen was ze wel verbaasd hoe jij onderweg naar huis toe was . Je was opstandig en zo boos en compleet overstuur dat je nauwelijks uit je woorden kon komen. Je schreeuwde dat je nooit meer naar school wilde en rende weg. Nou zo kent mama jou echt niet. Na lang vragen vertelde je mama wat er aan de hand was. De juf had jou verplaatst naar een andere tafel waar jij het niet naar je zin had.

Na lang praten vertelde mama jou dat ze wel met de juf zou praten. Maar dit wilde je niet, want je was bang dat de andere kinderen het zouden horen. Toen mama jou verzekerde dat dit niet zou gebeuren vond je het okay. Ergens snapt mama dat ook wel, maar ze had niet verwacht dat dit er al zo vroeg in zit, dat jij je druk maakt of de andere dit zouden horen. 

Tussen de middag sprak mama even kort jou juf, en juf Marijke heeft mama beloofd om deze middag nog met jou te praten, en gelukkig kwam je weer blij uit school.

Juf Marijke heeft jou verteld dat het de bedoeling is dat jullie rouleren van tafel zodat iedereen elkaar leert kennen. Dus op zich ook wel weer goed.

En eigenlijk heb je na het gesprek met jou nieuwe juf het prima naar je zin. Mama vertelde haar ook dat je meer houdt van werkjes dan van spelen. En zij vertelde jou dat dit goed uitkomt want zij is dol op kindjes die graag willen leren. 

Er zijn al weer een hoop vriendjes

& vriendinnetjes komen spelen

en eigenlijk zitten we al weer in het juiste ritme. Alles gaat goed. Je hebt je draai gevonden op school, logopedie gaat goed net als zwemmen en judo. 

Xam, jij vind het maar wat gezellig dat school weer is begonnen. Elke ochtend van de vakantie vroeg jij of Milan vandaag naar school moest. Dus je was heel blij toen we weer naar school liepen. Het liefst zou je ook daar blijven. Maar zoals je zelf zegt...mama er is geen stoel voor mij bij Milan in de klas, dus nog even geduld hebben.

En dan is er ook heus voor jou een tafel en stoel vrij hoor.wink

Jij vind de peutergym weer super leuk, je doet hier enthousiast mee. Vooral het stuiteren met de basketbal, wat je trouwens gelijk al goed doet, vind je helemaal geweldig.

En ook de judo gaat ontzettend goed. Vol trots droeg jij je judo pak met je gele slip. en hij staat zo stoer.

Mama is zo trots op jullie allebei. heart

 

En de laatste paar weken van de vakantie!

31 augustus 2019

Hi lieverds,

Ook de laatste paar weken van de vakantie hebben we ons nog geen moment verveeld.

We hebben voor de konijntjes van Jasmijn & Marissa gezorgd. Gijs & Karina zijn nog langs geweest voor jou verjaardag Xam. Jij kreeg een brandweer van play mobil. Ontzettend leuk. Jullie hebben zo leuk met zijn drietjes gespeeld en natuurlijk veel op de trampoline gesprongen. 

Milan jij hebt nog samen met Jasmijn een pissebedden doolhof gemaakt.

Danique is nog een aantal keer bij ons komen spelen en Marissa.

Met Mark, Rianne, Jamie, Caithlin & Bruce zijn we een dagje naar Duinrell geweest.

Jullie keken je ogen uit. Milan jij ging met papa in de monorail. Xam jij bent met mama naar de ballenbak geweest.

Omdat papa & Milan nog niet terug waren zijn wij bij het reuzenrad in de rij gaan staan. PPfff....deze rij duurde zo lang. En  toen we eindelijk aan de beurt waren hadden we een heel vervelende wesp in ons bakje. Telkens zat hij op jou been of bij mama op haar zonnebril. Echt heel irritant.

En bij het derde rondje is mama gaan staan, voordat we anders misschien nog een rondje zouden maken. Haha! Mama is het wespen avontuur van jou Milan nog niet vergeten.

We gingen even een broodje eten en toen kwamen jij Milan & papa er ook eindelijk aan. Jullie hadden ontzettend lang in de rij gestaan. 

We zijn met zijn allen in de Splash geweest.

En we kwamen er helemaal doorweekt uit.

Jij Xam riep gelijk dat je nog een keer wilde. Milan jij bent in de Dragon Fly geweest met papa. En hierna nog een stuk of 3x. Zo leuk dat je hier nu in mag.

Ook de glijbanen waar je met een zak vanaf glijd konden jullie geen genoeg van krijgen, ondanks de hitte.

Telkens liepen jullie de helling op om weer zo snel mogelijk naar beneden te roetsjen.

En Xam, mama zag dat jij in de kikkerbaan mocht ook hier zijn we met zijn allen in geweest. Dit vond je echt het allerleukste. We zijn er een aantal keer achter elkaar in geweest. En nog kon je er geen genoeg van krijgen.

Ook mochten jullie nog iets uitzoeken in de souvenirwinkel. Nou voor jou Milan was de keuze makkelijk.Je had al zo vaak van mama gehoord dat zij hier als kind altijd naar de fopwinkel ging. Dus jij wilde hier heel graag iets kopen. Het werden guusjes (nepvliegen) en twee hele enge spinnen. Xam jij volgde het voorbeeld van jou broer. Het werd het zelfde.laugh

Milan, er waren deze dag zoveel wespen op het park. Toen mama jou je croissantje gaf en er een wesp op af kwam gooide je deze gelijk weg. Hierna durfde je heel de dag niks meer te eten. Echt zo zielig, je hebt echt een wespen trauma. Het was zelfs zo erg dat je eind van de dag helemaal niet lekker voelde. Maar dat is ook niet verwonderlijk. Je hebt echt niks op. Mama vroeg of je een ijsje wilde, deze wilde je niet, zelfs geen chips of patat. Zo bang was je voor de wespen.

Om 18:00 uur zijn we naar huis gereden. In de auto moest je overgeven. Gelukkig had mama je nog net op tijd een plastic zak kunnen geven zodat het niet over jou schoot ging.

Lieverd, voortaan moet je echt wat meer eten hoor, zeker als het zo'n intensieve dag is als deze.

Gelukkig voelde je thuis al snel weer beter nadat je wat gegeten had en kreeg je alweer praatjes.

Ook oma Amerika is nog bij ons langs geweest. Echt zo vertrouwd en gezellig als vanouds.

Ze bracht nog cadeautjes voor jullie mee en we zijn even Numansdorp in geweest. Maar het was veel te warm. We zijn bij de Brams Gourmet gaan zitten en hebben lekker patat gegeten. Milan jij wilde in eerste instantie niet. Je was huilerig en durfde niet vanwege de wespen. Mama heeft je wel 100x moeten vertellen dat er geen wespen zaten, maar nog wilde je geen patat. Toen mama zei dat we anders samen een patatje zouden doen durfde je wel.

En uiteindelijk heb je zitten smullen, net als jij Xam.

Toen de patat op was  waren jullie druk in de weer met alle tafeltjes netjes te maken en de rommel op te ruimen. De verkoopster zag dit, en kwam jullie een cadeautje brengen. Jullie kregen allebei een mooie bellenblaas. Wel heel leuk.

We zijn ook nog met Brenda een dagje naar Willemstad geweest.

We zijn expres in de ochtend gegaan.

Dan is het nog te doen met de warmte. Jullie vonden de bunkers erg interessant alleen de spinnen niet. Op sommige muren krioelden het van de spinnen. Bahhh! Mama houd er ook niet van hoor.

Milan jij nam mama's rol over, je wilde heel graag foto's maken. Dan kun je vast oefenen voor als je met jou verjaardag een foto camera krijgt.

Je doet het echt goed en als iedereen naar jou zin staat roep je...1,2,3....spaghetiiiii!!!laugh

En natuurlijk kon een ijsje niet ontbreken. Milan jij riep al gelijk dat je geen ijs wilde, maar toen we een heel gezellig winkeltje hadden ontdekt waar je binnen een ijsje kon eten was je al snel om. Wat een ontzettend leuke winkel was dit met heerlijk fruit ijs.

Milan, Brenda vroeg aan jou of je iets leuks voor haar wilde maken van jou oven klei voor in haar lettervak bord. Zij wist niet zo goed wat ze er in wilde hebben, maar laat dat maar aan jou over, jij zit altijd vol ideetjes. Uit eindelijk heb je de mac donalds gemaakt, een taart met een verjaardagstaart met een kaars erop, Spocky, Bibi & Mellow.

Bibi de poes, Mellow de hond & Spocky de poes. Echt zo leuk gedaan.

En de volgende dag ging jij deze aan Brenda geven.

BRenda vond ze super mooi, ze was er heel blij mee.

We hebben nog gezellig een stukje taart bij haar gegeten.

Het waren weer gezellige dagen met jullie liefjes. heart

 

Over de helft van de vakantie.

19 augustus 2019

Hoi vakantie gangers.

Tja en dan zitten we al weer over de helft van de vakantie. Wat vliegen deze weken voorbij.

Vooral jij Milan vindt dat het allemaal veel te snel gaat. 

Opa is druk bezig geweest  in ons huis en ook mama heeft weer allerlei nieuwe ideetjes voor in huis.

Milan nu jij je ijzer drankje hebt gaat het echt een stuk beter, nou ja een stuk beter, eigenlijk hartstikke goed.

Mama wil nog niet te vroeg juichen, maar je barst van de energie. En weet je wat het gekke is, mama voelt zich eigenlijk ook eindelijk weer goed. We zijn gelijktijd met ons ijzer kuurtje gestart en het viel papa & mama gewoon op hoe snel het al weer goed met je gaat. En diezelfde ochtend was het voor het eerst dat mama zich eens niet grieperig voelt zoals elke nacht en ochtend. 

Maar vooral voor jou Milan zijn we toch zo opgelucht.

Je hebt van de week voor het eerst sinds lange tijden heel lang in de speeltuin gespeelt met verschillende kinderen. Smiddags kwam Floortje bij ons spelen

 

en hebben jullie paddenstoelen cakejes gebakken en nog op de boerderij gespeeld en ook nog eens bij Floortje in de tuin op de trampolien. 

Pas om een uur of half 6 waren we weer thuis, en toen mama jou vroeg hoe jij je voelde zei je enthousiast...heel goed mama! Nou dit is toch zo mooi. Hier word mama zo blij van.

We merken aan alles dat het beter met je gaat. Je bent veel vrolijker en wil met alles helpen.

En papa had nog een grote verassing voor jullie...namelijk...jullie eigen trampoline.

Zaterdag kwamen opa & oma Gitaar bij ons, Rianne, Catihlin & Bruce. Helaas was Mark ziek.

Caithlin zou bij ons heel weekend komen logeren en hierop hadden jullie je zo verheugt.

Ze had een heel groot pakket bij haar om slijm met jullie te gaan maken en klei.

Toen het weer een beetje opgeklaard was zijn we naar de boerderij gewandeld.

Opa & papa hebben ondertussen de trampoline in elkaar gezet.

En na het eten zijn jullie hier allemaal op geweest.

Ahh, jullie hebben tot laat gesprongen, toen was het wel de hoogste tijd om te gaan slapen.

Xam, jij viel bijna gelijk in slaap, Milan, Caithlin heeft jou nog voorgelezen.

En terwijl jullie sliepen hielden papa, mama & Caithlin een spelletjes avond.

De volgende ochtend konden jullie niet wachten om op de trampoline te gaan. Het is ook zo leuk.

Helaas werd Caithlin ziek, waarschijnlijk hetzelfde als ome Mark. Ze vond het heel vervelend voor jullie, maar hier kan ze natuurlijk ook niks aan doen. Ome Mark heeft haar opgehaald.

Wij zijn nog wel naar de ballenbak geweest want hier hadden jullie je al op verheugd. 

Rianne stuurde later dat ook zij ziek was, en Jamie & Bruce ook. Hopelijk krijgen wij het niet want volgend weekend gaan we met zijn allen naar Duinrell.

 

Milan uit logeren, huis opknappen en een hoop spelen

13 augustus 2019

Hoi lieverds,

Wat gaat de vakantie toch snel. Ongelooflijk...maar eigenlijk is het ook een goed teken. Want we vermaken ons prima. Milan jou bloeduitslag is inmiddels bekend. Je hebt de ziekte van pfeiffer gehad. Hier kun je nog behoorlijk lang last van houden, maar ook je ferrittine was iets te laag. Eigenlijk net als bij mama, ons ijzer is goed maar de ijzervoorraad te laag. De huisarts vertelde als je er dan ook een hoop klachten bij hebt is het beter om er iets voor te krijgen. Dus samen met mama zijn we aan een ijzer kuurtje begonnen. Hopelijk knap je er goed van op. Dat zou wel fijn zijn voor dat we op vakantie gaan. Maar ook als je na de zomervakantie weer naar school natuurlijk.

Er zijn al een aantal vriendinnetjes voor jou aan de deur geweest Milan, maar telkens ben je er te moe voor. Nu kon mama het ook aan de ouders uit leggen. Want mama verteld ze wel dat je er te moe voor bent maar nu begrijpen ze het ook iets meer. Ook waarom je de laatste tijd veel in de buggy zit. Gelukkig heb jij er echt maling aan wat andere zeggen. Zoals laatst in de speeltuin. Xam wilde zo graag hier naar toe, maar jij was te moe. Dus jij ging mee in de buggy. In de speeltuin wilde je toch ook graag even spelen, en er waren een aantal kinderen uit je klas. Maar na 5 minuten storten je in, en ging in de buggy zitten. Douah uit jou klas zei tegen jou dat je toch geen baby meer bent, maar gelukkig trok jij je er niks van aan. Mama legde haar uit dat jij niet zo lekker was. Hopelijk knap je snel op met je staal kuur en kun je weer volop mee doen.

Danique is ook nog bij ons komen spelen, net als Marissa.

Jullie zijn ook nog bij hun wezen kijken naar hun nieuwe hamster.

Milan jij gaat nog een keer afspreken met Marissa en Jasmijn. Zij zijn al wat ouder dan jij maar jij vind dit eigenlijk veel leuker dan kinderen van je eigen leeftijd. 

Ook komt Floortje van de week nog bij ons spelen. Zij is al zoveel keer bij ons aan de deur geweest, ze kwam je zelfs nog uitnodigen om taart bij haar te komen eten. Wel heel lief! Maar volgende week komt ze gezellig bij ons cakejes bakken.

Verder heeft het badje lekker opgestaan,

en dit is eigenlijk wel bijzonder want zodra wij een bakje water of een de watertafel in de tuin hebben staan zit Spock hier gelijk in.

Zo is vorig jaar ons bad vlug kapot gegaan. Maar nu hebben jullie al een hele tijd veel plezier van jullie bad. 

Ook wilde jij Milan graag yahtzee leren, en mama hoeft jou meestal maar 1x iets uit te leggen en dan weet je het gewoon. En wat een beginners geluk had jij...een yahtzee met de zessen.laugh

Opa Gitaar is hier druk in huis bezig geweest. We hadden een lekkage in de badkamer. Deze is gelukkig weer verholpen. Ook is opa druk aan het verven. 

Wel harstikke lief van opa dat hij ons met alles helpt.

En terwijl opa druk aan het verven was waren jullie druk ik in de weer met stoepkrijt.

Allemaal ijsklontjes maakte jullie. Dat past wel bij het warme weer.

Milan jij wilde zo graag bij opa & oma gaan logeren, en je hebt het heel leuk gehad. 

Xam jij bent met papa & mama mee geweest. Je vond het wel gek zonder je broer met ons op pad.

Wij hadden een afspraak bij een mevrouw alvast voor jou  kinderfeestje Milan. En daarom zei je ook dat je zo graag wilde logeren zodat jou feestje nog een verrassing blijft...slimpie.

Mama heeft toch zo iets leuks gevonden, bij een ouder stel met een boerderij en zij verzorgen eigenlijk 2 uur lang alles. Jullie gaan een speurtoch houden, door de polder, langs de appelbomen en door de kruidentuin. Daar ligt dan een schatkist met een schat. Hierin liggen dan houten schatkistjes welke jullie in de grote schuur gaan beschilderen en plakken met allerlei glitters en diamanten in alle kleuren. En natuurlijk zijn er ook nog boerderij beestjes.

Super leuk allemaal!

En jij Xam hebt er al helemaal zin in, net als jij Milan, maar voor jou blijft het nog een grote verassing.

Hierna zijn we nog vlug naar de Ikea geweest. We waren op zoek naar een andere lamp. Xam jij hebt nu voor het eerst een hotdog gegeten. Nooit wilde je er 1 maar nu wist je niet hoe vlug je deze moest opeten.

Ondertussen waren opa & oma al naar ons huis gereden. Helaas was het geen goed weer om te verven.

Er stond ontzettend veel wind, dus er waaide een hoop stof op de deur. Niet echt handig.

Milan jij bent met mama & oma boodschappen gaan doen, Xammie jij ging met opa naar de boerderij. Milan jij wilde ook nog naar de boerderij maar toen we terug liepen van de AH zei je al dat je hiervoor te moe was en gewoon lekker naar huis wilde. Mama was wel blij voor jou Xam, dat je met opa even mee kon. Jullie zijn ook nog naar de speeltuin geweest. Fijn hoor, want jij komt de laatste weken ook niet echt aan je trekken. Mama vind het best lastig, Milan die vlug moe is, en jij die bruist van de energie.

Milan jij vertelde toen mama jou op bed legde dat je een nieuw kussen nodig had. Mama zei dan gaan we morgen toch langs de Ikea. Dat vond jij wel een goed idee. Dus zondag zijn we nadat we eerst bij de Karwei en Praxis hadden gekeken voor een mooie lamp nog even naar de Ikea geweest. Bij de Ikea aangekomen zei jij...mama ik hoef eigenlijk geen nieuw kussen maar ik lust wel een hotdog. Kleine boef...het ging je gewoon om de hotdog. Je had natuurlijk al van Xam gehoord dat hij er gisteren 1 op had en jij lust ze ook zo graag. Xam zo luste jij ze eerst niet, zo goed weet jij er nu raad mee, Haha! Je had de eerste op, en je wilde er nog 1. Het was zelfs zo erg, dat je het laatste stukje hotdog zo uit Milan zijn hand trok om het zelf op te eten. 

We zijn van de week ook weer eens naar de Action geweest. Het weer is een stuk minder, het lijkt wel herfst, en jullie mochten van mama iets leuks uit zoeken om te knutselen. Jullie hebben allebei een auto van gips uitgekozen om te verven, en die ook nog eens echt kan rijden,

en van die afbak klei in alle kleuren. Jullie hebben ook allebei een opberg box gekregen om al jullie klei in te bewaren.

Milan jou logopedie gaat ook ontzettend goed, en ook met zwemmen doe je leuk mee. Je kan al goed op je rug drijven en dan beweeg jij je met je benen vooruit. En als een krokodil onder de bogen door het water kruipen.

Nu het wat slechter weer word hebben we gelukkig nog een hoop knutsel spullen, vooral met Xoomy vermaken jullie je goed. Milan jij gaat elke ochtend als je ziet op je wekker dat het 7 uur is zachtjes naar beneden om weer wat moois te tekenen met Xoomy. Hierna ga je het mooi inverven. Xam jij vind het ook allemaal heel leuk om te doen. En van de week had zat jij heel lief aan tafel samen met Milan te verven. Milan was zo lief geweest om alles voor jou klaar te zetten. Een bakje water, verf, kwasten en papier. Wat word je toch al groot Milan.

Michelle heeft ook nog jullie haren geknipt en jullie hebben leuk kunnen spelen met Marissa, Jasmijn en Danique.

In de speeltuin kwamen we ook nog Lana & Floortje tegen. Ahh ze stormde op jou af Milan en vertelde dat ze jou had gemist.

Jullie hebben even gespeeld, maar telkens stortte je in en wilde je naar huis.

Xam jij hebt je heel goed vermaakt met de meiden. Hopelijk heb jij ook snel weer energie voor tien hè Milan.