Dagboek

Aantal berichten: 91
Ga naar:   

Milan heeft meer uitdaging nodig!

26 november 2019

Lieve Milan,

Je was al even niet jezelf, en de laatste dagen kreeg mama je zelfs haast niet mee naar school.

Je huilde en schreeuwde dat je school maar stom vond en dat je nooit maar dan ook nooit meer wilde gaan.

Mama vroeg telkens aan je wat je nou precies zo stom aaan school vind dan, maar je wilde niks vertellen.

En uit eindelijk vertelde je het aan mij, het blijkt jou werkmap te zijn, je had nog maar 1 leuk werkje hieruit te maken en de rest was zo makkelijk, en zo saai. Jongen...had dit eerder verteld, dit kunnen we toch bespreken met jou juffen. Maar jij schrok hiervan en wilde absoluut niet dat ik dit aan jou juf zou vertellen.

Uit eindelijk heeft mama jou gerust kunnen stellen door te zeggen dat mama zeker weet dat ze jou echt wel iets anders willen laten doen. Helemaal toen je vertelde wat je wel heel graag zou willen doen...namelijk letters leren. 

Jou juf heeft het wel heel leuk aan gepakt. Ze vroeg die zelfde middag nog aan jou wat je dan wel heel graag zou willen doen in de klas. En jij vertelde haar dat je liever letters leert. En toen mama jou om kwart over 3 van school haalde hadden we weer een vrolijke enhousiaste Milan. Zie je, je kan beter gelijk alles vertellen wat je dwars zit, er is altijd wel een oplossing voor iets . 

Kinderfeestje & Halloween!!

08 november 2019

Hey schatjes,

Xammie jij bent deze hele week wat ziekjes, maar het heerst ook wel.

Spocky ligt eigenlijk nooit bij jou, behalve als je ziek bent.

Wel heel bijzonder is dat. Net of ze het aanvoelt.

En jij bent toch zo gek op haar. Elke dag knuffel je haar en vertel je aan mama hoe schattig, mooi en lief je heartSpock vindt.

Oh en mama vergeet het telkens te schrijven Milan, maar jij bent met jou zwemles voor het eerst in het diepe bad gesprongen. Echt zo stoer!  Alle ouders waren verbaasd toen jullie aan het eind van de zwemles naar het diepe liepen om er vervolgens omste beurt in te springen. Maar na drie keer springen durfde je ineens niet meer. Geeft niks hoor lieverd, mama vond het al heel dapper van je dat je dit had gedaan. En als we jou scores online zien doe je het ontzettend goed.

Vrijdagmiddag had jij Milan jou eerste kinderfeestje. Een eenhoorn feestje! Je had natuurlijk eerder al een aantal uitnodigingen gehad waar je langs bent geweest, maar telkens vond je het zo spannend dat je na het cadeautje gelijk weer met mama mee terug wilde, maar deze keer ben je gebleven. Na school haalde de ouders van Floortje jou op en zijn jullie allemaal vanuit school met hun mee gegaan. Nou mama vond het stiekem nog spannender dan jou hoor.

Ze was toch zo benieuwd hoe het zou gaan en of je het leuk zou vinden. En precies deze dag had mama geen ontvangst met haar telefoon. Gelukkig was mama wel bereikbaar via whatsapp.

Al vrij snel kreeg mama van floortje haar vader een leuke foto van jou Milan.

Je zat lekker te eten van je pannenkoek. Het was voor mama een hele geruststelling, en ze kon aan jou gezichtje zien dat je echt zat te genieten. Hierna gingen jullie nog knutselen,

dat is helemaal jou ding. Ook werden jullie geschminkt door eenhoorns

en kreeg jij een glitter tattoo

in je lievelingskleuren. Op een gegeven moment stuurde Floortjes vader mij dat je nu helemaal los was. Haha! En toen mama jou samen met Xam weer op kwam halen stond je te dansen op de trap en te schudden met je billen. Haha! Je hebt een topfeest gehad. Je was zo mooi geschminkt.

Morgen weer...maar dan voor Halloween.

Zaterdag was het dan zover....Halloween!

En wat hebben we weer een griezelig gezellige Halloween avond achter de rug.

Louis had het vorig weekend al gevierd met jamie & Caithlin, en hij had hun en hun vriendinnen weer zo mooi geschminkt.

Jullie verheugde je al weken op jullie outfits en nog belangrijker...hoe jullie geschminkt zouden worden door Louis.

's-Middags gingen we naar de Vogeltjes om Bruce zijn verjaardag te vieren. Ahh jij Xam was onderweg in slaap gevallen met je halloween bakje en een cadeautje voor Bruce in je handen.

Eind van de middag kwamen Anja & Louis.

Louis had 2 outfits bij zich waar jullie uit mochten kiezen. Xam jij wilde graag als pompoen en Milan jij als een spin. Op het laatste moment besloot jij Xam om toch ook als spin verkleed te gaan.

Milan jij wilde als eerst geschminkt worden, tussendoor vroeg je telkens of het al een beetje eng was. Haha!laugh

Je kon niet wachten om jezelf in de spiegel te bekijken.

Xam ook jij kon niet wachten tot jij aan de beurt was. 

je wilde het zelfde als Milan geschminkt worden.

Nadat iedereen er klaar voor was en zijn outfit aan had,

aten we nog vlug wat patatjes voor we buiten moesten verzamelen op de brug. 

Helaas regende het,

maar gelukkig niet hard. Enthousiast gingen jullie op zoek naar het eerste huis wat mee deed aan de Halloween. Het was weer zo leuk gedaan, met een aantal heuse spookhuizen.

Milan jij vond sommige een beetje te spannend, maar jij Xam, jij genoot er echt van.

Het kon jou niet eng genoeg. We stonden voor een heel eng spookhuis en zonder te kijken of wij jou ook volgde stapte je hier naar binnen, in je eentje...wouw. En toen we weer naar buiten liepen wilde je nog een keer. Haha! Al vlug was jullie emmer gevuld met snoep en toen mama voorstelde om weer naar binnen te gaan, was jij Xam teleurgesteld. Je zei dat je nog helemaal niemand bang had gemaakt. Mama zei..dan loop je toch naar die deur waar nog mensen staan, en stoer liep je er op af en sprong voor hun neus en schreeuwde hard...BOEEEEE!!! Haha deugniet. Het was weer super leuk, en na afloop bleven we nog even bij Mark & Rianne. Mama heeft bij jullie allebei de schmink er vast af gehaald, tja...helaas blijft dit elk jaar het minst leuke van deze avond, maar het was het wel weer waard. En op de terugweg hadden jullie het al over volgend jaar Halloween. Waar we dan allemaal zouden kijken, en welke huizen we beter over konden slaan en als wat jullie dan willen gaan. Nou wij verheugen ons hier nu al op.laugh

 

 

 

 

Herfstvakantie!

03 november 2019

Hoi lieverds,

De Herfstvakantie is begonnen en wij zijn allemaal ziek (op papa na dan).

Alledrie last van ons keel, hoesten en snotteren. Mmh mama had wel een leuker begin van de vakantie voorgesteld, maar in Herfst kun je dit wel verwachten.

Gelukkig hebben we nog wel een aantal leuke dingen kunnen doen.

Dus na een paar dagen in huis rondgehangen te hebben zijn we naar opa & oma Gitaar in Zoetermeer geweest.

We zijn met zijn allen naar tuincentrum de Driesprong geweest want hier was de kerstshow nu open. Rianne, Caithlin en haar vriendinnen en ook Bruce gingen mee.

Xam helaas was jij echt nog niet fit, dit kon je wel merken want je hing overal als een klein zielig hoopje bij. Terwijl jij normaal gesproken lekker gek aan het doen bent of staat te dansen zo rustig was je nu.  Er was ook nog een kleine speeltuin, waar jij je toch met alle anderen hebt uit kunnen leven en jullie hadden de grootste lol. Hierna stortte je wel helemaal in.

Vrijdag was de laatste dag van de vakantie, net nu het weer beter met jullie gaat. Mama had als verrassing een dagje ballenbak in petto, en jullie waren helemaal door het dolle. 

We waren er al vroeg, tussendoor nog een lekker cupcakje gehaald met iets te drinken,

tussen de middag lekker patat en pas eind van de middag gingen we weer naar huis. Moe en voldaan! 

Het weekend zijn we naar de kerstshow in Halsteren geweest. Wouw...wat een werk hebben ze er van gemaakt. Echt zo mooi! Het was in Ice age style, zo leuk. Xam jij lag helemaal in een deuk toen je het eekhoorntje zag met een eikel, haha!

Milan jij vond het wat minder leuk, omdat jij pas Ice age had gezien en er zo eng over had gedroomd durfde je hier niet naar te kijken.  We zijn er vlug langs gewandeld en al snel zagen jullie de draaimolen waar jullie wel 6x in zijn geweest. Xam als het aan jou lag kwamen er nog wel 10 rondjes bij. Milan, je kan merken dat je groter word. Jij vond het na 1 rondje wel genoeg en wilde graag verder kijken, maar voor jou broertje wilde je nog even blijven en gezellig met hem overal in gaan.

Ook was er weer een kersttrein die er reed, hier zijn jullie ook een aantal keer in geweest. 

Mama mocht een winterjas uitzoeken van papa. Een hele mooie in mama's lievelingskleur. En deze is zo lekker zacht. Deze gaat mama in Januari echt wel aan trekken als we naar Disney gaan.

We zijn ook nog naar de visafdeling geweest waar jullie hele mooi gekleurde garnalen hadden ontdekt. Mama zei dat jullie er allebei 1 mochten uitzoeken. Milan jij wilde graag een rode

en jij Xam een blauwe.

Omdat jullie ook nog naar het springkussen wilden, zijn we eerst daarheen geweest en hierna terug gelopen om een garnaal uit te kiezen.

Ahh, jullie waren zo blij. En wat zijn ze leuk. Ze heten allebei See, vernoemd naar een Oddbod die veel eet, haha! Ze passen leuk bij Oscar...nu hebben we een rode, blauwe en een witte. De nederlandse vlag.laugh

 

 

Oscar de garnaal gehaald en workshop!

23 oktober 2019

Hoi lieverd,

Vorige week zijn we weer gezellig naar de workshop geweest.

Jullie vinden dit zo leuk om te doen, maar ook mama hoor. Mama zit echt te genieten als ze ziet hoe jullie in je knutselwerkje op gaan. En het komt eigenlijk als geroepen, want mama keek zo vaak voor iets als een soort knutselclub hier in de omgeving omdat mama het lastig vind om telkens iets nieuws te verzinnen voor jullie om te maken. Dus dan is dit ideaal natuurlijk.

Zo gingen jullie deze keer vogelvoederhuisjes maken en schilderen. En ze zijn beiden zo mooi geworden.

We zijn nog even naar de afdeling van aquariums gelopen want jullie wilde heel graag een garnaal voor het aquarium. De keuze was snel gemaakt, en wat is die leuk, hij heet Oscar. Haha!

Thuis heeft mama Oscar met zak en al in het aquarium gehangen, zo kon hij mooi wennen aan het water.

En ondertussen waren jullie kunstwerken aan het drogen, en  toen alles lang genoeg gedroogd had heeft mama ze in de tuin gehangen. Wat staat dit gezellig. Mama is er heel blij mee.

Hierna hebben we Oscar uit het zakje gehaald en kon de kleine acrobaat zijn nieuwe huisje verkennen. Jullie zijn helemaal weg van deze grappige garnaal.

Ook hebben we weer een Halloween tafel gemaakt.

Enthousiast gingen jullie het huis versieren met allerlei Halloween accessoires,

inclusief een Halloween boom met spinnen en vleermuizen. 

Jullie weten ook al precies hoe Louis jullie moet gaan schminken. Nog even geduld en dan mogen jullie verkleed. 

 

 

Verjaardag!!

22 oktober 2019

Lieve Milan & Xam,

Afgelopen zaterdag hebben we jou verjaardag Milan voor vrienden en familie gevierd.

Je was de dagen echt aan het aftellen. Helaas werd je deze nacht ziek en had hoge koorts.

Mama zag jou verjaardag al in duigen vallen, net als jou verjaardag Xam. Wat dat betreft had het geen betere timing kunnen zijn. De volgende morgen dacht mama dat ze iedereen kon afzeggen maar gelukkig viel het mee.

Milan jij moest er niks van weten om je verjaardag af te lassen en het ging wel weer aardig met je.

De judo hebben we wel even gelaten voor wat het was, dat komt na de vakantie wel weer.

Mama is jou taart gaan halen, en bij thuiskomst werd deze gelijk goed gekeurd.

Jaja, voor de 4e keer op rij is het een Cars taart geworden.

Jullie samen hadden al besloten wie welk stukje van de taart jullie zouden opeten. Milan jij wilde Bliksem MCQueen, Xam jij koos voor Takel.

Al snel kwam alle visite,

 

en ondanks dat jij niet helemaal jezelf was heb je het wel naar je zin gehad.

Met zijn alle op de trampoline, spelletjes gedaan en natuurlijk lekker gesnoept.

Tussendoor trok jij je ook wel terug. Als het je net wat te druk werd, want drukte daar hou jij gewoon niet zo van. Geeft niks hoor, mama kan het haar goed voorstellen als je dan er ook nog niet zo lekker bij voelt.

Xam jij bent wat dat betreft weer heel anders, jij houd wel van dat drukke, en doet enthousiast mee.

Jij hebt bijna heel de dag op de trampolien gesprongen samen met Bruce. 

 

Ook Floortje kwam nog langs, en samen met haar heb jij geverfd,

en dat wisselde je af met de trampoline. Jullie gingen het oddbod spel spelen. Deze hebben jij & Xam zelf verzonnen en de rest van de kinderen deed gezellig mee.

's -Avonds bleven er nog een aantal mensen mee eten. Het was een hele gezellige dag en jullie beiden zijn flink verwent.

De tafel leek zoals elk jaar wel een speelgoed winkel. Haha!

Milan jij storten helemaal in, en bleek weer koorts te hebben.

Mama heeft jou op gelegd, gelukkig hebben we wel jou verjaardag kunnen vieren. En heb je een topdag gehad.

De volgende morgen was je best vroeg wakker, maar dat is ook niet zo gek als je weet dat er een tafel vol nieuw speelgoed staat te wachten om uitgepakt te worden.

Je begon gelijk met jou Cars lego,

smart games

en knutsel spullen. Tussenfoor vertelde je mama dat dit de  leukste verjaardag van heel de wereld was geweest. Fijn hoor, papa & mama genieten er ook van.

Ook jij Xam bent zo verwent, samen met papa heb jij je brandweerwagen van playmobile in elkaar gezet.

's-Middags zijn we een stuk gaan wandelen.

Jij wilde heel graag samen met mama naar buiten om foto's te maken met  jou nieuwe camera.

Echt van alles ging op de foto. Zo leuk! Mooie bloemen, planten, katten, insecten en een auto zonder deuren. Mama vind het zo leuk om te zien.

Thuis liet jij enthousiast aan papa en Xam zien van wat jij allemaal foto's had gemaakt. En je kwam er achter dat er ook nog spelletjes op je camera staan. 

Het was weer een gezellig weekend met mijn mannen