Dagboek

Aantal berichten: 96
Ga naar:   

Kerst voorbereidingen.

22 december 2019

Hoi lieverds,

Wat gaat de tijd toch snel, nog heel even en dan is het al 2020!

De Sint hebben we weer achter de rug, en dit lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden, en nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de kerst. Thuis hebben we de boom neergezet en deze hebben jullie saampjes zo mooi versierd. Xam jij vroeg standaard elke ochtend als je wakker werd of er al cadeautjes onder de boom lagen. En nu inmiddels wel. Haha!

Ook op school ben jij Milan druk bezig met kerst knutselen. Mama heeft een paar middagen geholpen bij jou in de klas wat echt ontzettend gezellig was. En jij Xam, jij vond het toch zo leuk. Je hebt zo lief gespeeld met een aantal kinderen in de klas, buiten mee gespeeld en een mooie tekening gemaakt. En toen deze af was, zei je, ooh nog even aan de juf laten zien hoor.

Je voelde je helemaal thuis. Zo leuk. Want de laatste keer toen je in de klas mocht blijven durfde je niet, en inmiddels is mama er achter waar dat door kwam, namelijk door de buschauffeur. Deze meneer was tijdens de project week "vervoer" juist in Milan zijn klas toen jij een ochtend erbij mocht zitten. Jullie mochten toen rijden met welk vervoer deze meneer op school was gekomen. Xam jij vroeg pas aan mama of deze meneer er weer zou zijn, en toen mama zei dat deze meneer niet meer op school zou komen was het goed en ging je zonder problemen erbij zitten. Dit was nooit bij mama op gekomen dat dit de rede was waarom jij er niet meer bij durfde te zitten. Maar als mama naar deze foto's terugkijkt, kan mama haar best voor stellen dat dit indruk op je heeft gemaakt. Een grote stevige man.

Milan jij kreeg toen mama jou 's ochtends naar school bracht een hele mooie kerstbal van Lana, welke ik thuis voor jou moest openmaken en hebt voorgelezen.

Echt super lief van haar, en deze heeft natuurlijk een mooi plekje in onze boom tussen de Cars ballen in gekregen.

Lana kwam nog gezellig bij ons spelen,

en nadat haar moeder Lana had opgehaald heb jij een mooie pinguïn voor haar geknutseld en de dag erna aan Lana gegeven.

Ook hadden jullie een kerstmarkt, en natuurlijk was dit weer op een donderdag, en ook nog eens mama haar lange werkdag.

Gelukkig waren opa & oma bij ons. Vanmorgen kregen jullie een cadeautje van opa & oma. Geld voor als we naar Euro Disney gaan, zodat jullie iets heel moois kunnen kopen. 

's-Avonds zijn jullie met opa & oma naar de kerstmarkt bij jou op school geweest Milan, en papa was iets eerder uit het werk gekomen zodat jullie met zijn allen hiernaar toe konden. Het was ontzettend koud, maar jullie hebben het heel leuk gehad. 

Toen mama uit haar werk kwam, liet jij Milan enthousiast al jou mooie knutsels zien die jullie hadden gekocht voor het goede doel. Wouw...wat is mama hier blij mee. Een mooie kerstster,

een mooi wiegje met een baby erin (juf Regina vertelde mama al hoe ontzettend creatief jij bent en alles zo precies maakt). En dat klopt ook.

En je had ook nog een mooie waxine lichthouder gemaakt. Mama is zo trots en blij met alle mooie knutsels. Die van vorig jaar staan ook deze kerst door heel het huis hoor.

En je had op de kerstmarkt nog een brief van Lana gekregen. Zo schattig!

Wij hebben nog een cadeautje gekocht voor haar, een roze lama (haar lievelingsdier in haar lievelingskleur) Hihi! Je kon niet wachten om deze aan Lana te geven. En wat was Lana blij. Haar oma nam deze in ontvangst omdat Lana bang was dat ze deze kwijt zou raken op school. En ze zei wel 100x tegen haar oma dat ze wel tegen haar vader moest zeggen dat hij haar cadeautje mee moet nemen naar huis.

's-Avonds ging de deurbel, en daar stond Lana met haar vader met een cadeautje in haar handen voor jou Milan. Ze kon niet meer wachten tot morgen ochtend om het jou te geven. Een mooie foto in een lijstje.

En deze staat nu bij ons in de woonkamer.

Jullie hebben voor de kerst ook nog een leuke kerst workshop gedaan, en deze  staan nu gezellig in de woonkamer. 

Afgelopen donderdag waren opa & oma Gitaar bij ons. Jullie hadden een heel leuk kerst cadeau van hun gekregen. Centjes voor Euro Disney, hartstikke leuk natuurlijk!

Milan jij had deze  avond jou kerstdiner op school, en je zag er zo mooi uit.

Je wilde je mooi maken voor Lana. Mama moest zich haasten om jou naar school te brengen, dus dit jaar heeft mama toetjes mee gebracht naar school. Je kon niet wachten. Iedereen zag er mooi uit, en je klas was gezellig versierd, en jullie buffet zag er goed uit. Om kwart voor 7 is mama met jou Xam, opa & oma & papa naar Milan zijn schoolplein gelopen. Jullie gingen nog kerstliedjes zingen. 

Helaas Milan werd jij vlak nadat we jou op bed legde ziek. Je had koorts en lag te huilen van de pijn in je oren.

De volgende morgen heeft mama een afspraak bij de huisarts gemaakt en je hebt zo goed als een oorontsteking, precies waar mama al bang voor was. De dokter zei dat we het met goed druppelen misschien kunnen voorkomen, maar gaf ons toch een kuur mee, en als we het niet vertrouwde of de pijn erger werd moesten we 's avonds hiermee starten. 

We hebben het nog 1 dag aan gekeken maar zaterdag nacht rond half 1 was echt niet meer te doen. 

Mama is tot 3 uur op en af naar jou kamer gelopen. En heeft de kuur toch maar aangemaakt. Hopelijk gaat die nare pijn vlug weg lieverd. Gelukkig is het pas volgende week kerst, alleen de vakantie begint precies het zelfde als vorig jaar.

Papa heeft ook een paar dagen vrij, we hadden wel leukere dingen in gedachten om te doen, maar het is voor nu even niet anders. Ondanks dat hebben we wel al veel zin in de kerst, en door de aftel kalenders die jij Milan hebt gemaakt,

en mama 1 voor jou Xammie,

houdt jij Milan het heel goed bij. Elke dag zet jij op beiden kalenders trouw een pijl. Het aftellen is begonnen.

 

 

 

 

 

 

Sint, sint en nog meer sint!!

03 december 2019

De sint is al even in ons kleine landje, en jullie zetten elke avond trouw jullie schoen.

Allebei staan jullie met een microfoon enthousiast sinterklaas liedjes te zingen. Ahh het is echt zo leuk.

Mama merkt wel aan jullie dat de December maand altijd ook wel een iet wat onrustige maand is, jullie slapen slechter zijn ontzettend vroeg wakker omdat jullie natuurlijk nieuwsgierig zijn naar wat zwarte piet toch in jullie schoen heeft gestopt. 

Jullie hebben saampjes al een mooie sinterklaas tafel gemaakt.

En wat ziet het er weer feestelijk uit allemaal.

Bij de bieb hadden we een hoop sinterklaas boeken geleend, en toen mama deze bij jou aan het voorlezen was Milan riep jij enthousiast, heee dat zijn Xammie & oma Gitaar bij de Eiffeltoren. Haha, dat is Xammie met een ballon in zijn hand en roept joehoeeee. Je kwam niet meer bij van het lachen.

Ja je hebt het goed gezien, want ze lijken er ook echt op vanaf de achterkant.

Jij wil ook heel graag een keer een bezoekje aan de Eiffeltoren brengen. Dat gaan we heus een keer doen, want papa & mama willen dit ook dolgraag met jullie.

Pas hadden wij het Sinterklaas feest van opa Gitaar zijn oude werk. Na de judo heeft mama jullie vlug in jullie pieten pakken gehesen en zijn we vlug naar Den Haag gereden.

Opa, oma, Rianne, Caithlin & Bruce waren er ook.

Jullie hadden een mooi plekje op de bank en al gauw begon de voorstelling.

Het was weer met googel pieten, zo leuk. En jullie gingen helemaal op in de show, heel leuk om te zien. Lekker gedanst en mee gezongen. Ook hebben jullie een handje gekregen van de Sint, en hierna kregen jullie allemaal een grote zak snoep en een cadeautje. Milan jij had iets van Cars om te knutselen, en jij Xam iets van lego. 

Hierna zijn we naar opa & oma gereden en hier hebben we met zijn allen gegeten. Oma was van de week jarig en we hebben dit vanavond gevierd. Weet je wat zo grappig is, hoe leuk jullie nu met Bruce spelen.

Jullie hebben steeds meer aan elkaar en hebben heel de avond zo leuk samen gespeeld.

 Het was ontzettend gezellig weer met de familie bij elkaar te zijn.

Ook is er een rommelpiet bij ons in de nacht langs geweest, jeetje wat een bende hadden ze ervan gemaakt. Haha, jullie verbaasde reactie toen jullie 's ochtends van de trap naar beneden liepen. Geweldig!

En Milan later in de week was er ook nog een rommelpiet bij jou in de klas geweest.

Woensdag hadden ze zo'n leuke workshop wat helemaal bij de December maand past...een sinterklaas schoorsteen, dus deze wilde we niet missen.

Brenda ging gezellig mee, waar mama superblij mee was, want het was nog best een hoop werk om 1 zo'n schoorsteen in elkaar te zetten. Gelukkig was er ook nog een knutselpiet bij deze workshop die jullie graag een handje mee hielp tussen het uitdelen door van het strooigoed.

Nu is onze sinterklaas tafel echt compleet.

Afgelopen weekend hebben we ook nog een bezoekje van Sinterklaas gehad bij opa & oma Gitaar.

Zoals elk jaar had papa gisteravond gekookt voor morgen...en deze keer werd het linzensoep voor 14 personen.

Deze hadden we zaterdag eerst afgegeven bij opa & oma en daarna zijn we doorgereden naar Rianne waar jullie een heel groot snoephuis met zijn allen zouden maken.

Jij, Xam, Bruce & Caithlin.

Echt teamwork, en er werd tussendoor natuurlijk ook een hoop gesnoept, want met al die schalen snoep voor je neus. Haha! 

En wat is deze mooi geworden.

Het snoephuis hebben we mee genomen naar opa & oma.

De sinterklaas muziek stond al op, en jullie waren helemaal hyper, en konden niet wachten tot sinterklaas langs zou komen. Milan jij vroeg mij wel 100x of sinterklaas wel echt zou komen. Op het laatst zei je...nee ik denk niet dat hij nog langskomt, het duurt veel te lang. Haha, zo grappig is dat, want mama kan dit nog zo goed herinneren toen zei jullie leeftijd had, en hoe lang het voor mij gevoel duurde dat sinterklaas langs kwam. En dat dan tante Anja zei...ik ga even buiten kijken op straat en dan enthousiast binnen kwam dat ze sinterklaas & zwarte piet had zien lopen in de straat en dat we heel hard moesten zingen zodat ze ons hoorden.

En niet veel later werd er heel hard op de deur gebonkt, en ja hoor...daar kwam sinterklaas.

Milan jij wilde heel graag als eerste bij sinterklaas op schoot. Je was totaal niet bang of verlegen.

Sinterklaas vertelde een hoop, over jou judo en hoe je het doet op school. En natuurlijk dat jij zo gek bent van Cars en oddbods. En dat jij graag met Lana, Justin, mini Justin, en Joris speelt, de 3 J's laugh

Xam, jij vond het dit jaar iets te spannend, en jij wilde graag bij mama op schoot. Nou mama kan het haar best voorstellen dat het een beetje spannend is allemaal.

Ook bij jou had Sinterklaas een hoop te vertellen. Dat jij zo gek bent van Brandweerman Sam en Robocar poli. En dat jij zo goed kan judoën en al de gele slip hebt. Maar wel dat je iets beter moet gaan eten, en dan niet alles wat met de p begint. Jij vroeg toen...Brocolli???

En nadat ook Bruce, Caithlin & Jamie naast de Sint hadden gezeten kwamen er zakken vol cadeaus.

Jullie zijn flink verwent en het was een heel gezellige avond. 

En zoals elk jaar was Louis net te laat uit zijn werk om de Sint te zien.cheeky

De volgende morgen waren jullie al vroeg van de partij en wilde jullie met al jullie nieuwe speelgoed spelen.

Wat begrijpelijk is. Hierna gingen we langs opa & oma Spin. En toen oma de thee voor ons in schonk werd er hard op het raam geklopt en zagen jullie een hand zwaaien van een pietje. Helaas was dit pietje gelijk vertrokken maar had nog wel een paar cadeautjes voor jullie achtergelaten.

Daarna zijn we nog vlug op sketcher jacht geweest voor jullie allebei, en gelukkig weer geslaagd. Jullie zijn er weer helemaal happy mee.

Tja en toen waren we thuis al klaar met de sint, maar bij jou Xam, kwam er nog een pietje gezellig mee gymmen met de peutergym wat jij best spannend vond.

En na afloop kreeg jij een pietengym diploma en een zakje met pepernoten.

En bij jou Milan kwam Sinterklaas natuurlijk nog langs op school. Mama moest helaas werken, Mama werkt maar 1 dag in de week maar alle leuke dingen vallen telkens op een donderdag. Opa bracht jou naar school maar belde oma op om te vertellen dat zij met jou Xam ook naar het schoolplein mochten komen. Ook harstikke leuk voor jou Xam.

Milan jij had van de week op school al een hele mooie regenboog mijter gemaakt die je vandaag op mocht.

Opa heeft mama zoveel leuke foto's doorgestuurd. Milan in de klas kreeg jij nog een heel mooi cadeau...een Monstertruck auto.

S-Middags was je lekker vrij en zijn jullie met opa & oma Gitaar naar de Intratuin geweest, op zoek naar takken voor het kerstknutselen waar mama bij gaat helpen morgen.

Jullie waren geslaagd, en hadden mooie bamboe takken gevonden en toen jullie weer thuis kwamen was jij Milan ineens ziek. Je was naar de wc gerend en had een aantal keer overgegeven en uiteindelijk viel jij op de bank in slaap. Zo balen weer.Je hebt de halve middag geslapen, zelfs nog toen mama thuis kwam sliep je nog. 

Gelukkig heeft het slapen jou wel goed gedaan Milan. Je voelde je een stuk beter en was niet meer misselijk. Mama denkt dat je gewoon over vermoeid was want dan moet jij wel vaker overgeven.

De volgende dag zou mama eigenlijk komen helpen met knutselen op school maar dit heeft mama uitgesteld voor na het weekend zodat jij rustig aan kon doen. Het was toch al vrijdag. En jij Xammie kan dan gezellig mee.

 

 

Milan is door naar badje 2!

27 november 2019

Yeeeaaahhh,

Milan je deed het al super goed, maar nu ben je dan toch echt door naar badje 2.

Mama keek bij jou zwemscore op haar telefoon en zag allemaal vuurwerk en dat je door was naar de volgende groep en niet veel later werd mama gebeld door het zwembad om het goede nieuws te vertellen.

Niet alleen jij Milan was supertrots, maar iedereen. En als verassing zijn we de les erop nadat jij je bandje in ontvangst had genomen lekker patatjes gaan eten in het restaurant.

 

 

Milan heeft meer uitdaging nodig!

26 november 2019

Lieve Milan,

Je was al even niet jezelf, en de laatste dagen kreeg mama je zelfs haast niet mee naar school.

Je huilde en schreeuwde dat je school maar stom vond en dat je nooit maar dan ook nooit meer wilde gaan.

Mama vroeg telkens aan je wat je nou precies zo stom aan school vind dan, maar je wilde niks vertellen.

En uit eindelijk vertelde je het aan mij, het blijkt jou werkmap te zijn, je had nog maar 1 leuk werkje hieruit te maken en de rest was zo makkelijk, en zo saai. Jongen...had dit eerder verteld, dit kunnen we toch bespreken met jou juffen. Maar jij schrok hiervan en wilde absoluut niet dat ik dit aan jou juf zou vertellen.

Uit eindelijk heeft mama jou gerust kunnen stellen door te zeggen dat mama zeker weet dat ze jou echt wel iets anders willen laten doen. Helemaal toen je vertelde wat je wel heel graag zou willen doen...namelijk letters leren. 

Jou juf heeft het wel heel leuk opgelost. Ze vroeg nog die zelfde middag aan jou wat je dan wel heel graag zou willen doen in de klas. En jij vertelde haar dat je liever letters leert. En toen mama jou om kwart over 3 van school haalde hadden we weer een vrolijke enthousiaste Milan.laugh

Zie je, je kan beter gelijk alles vertellen wat je dwars zit, er is altijd wel een oplossing voor iets . 

 

 

 

 

Intocht Sinterklaas op het dorp

23 november 2019

Hoi lieffies,

Al heel de week zijn we thuis bezig met Sinterklaas. En de Halloween tafel heeft nu plaats gemaakt voor een Sinterklaas tafel.

En wat is deze gezellig geworden, met cadeautjes, zwarte pieten, Ameriko en natuurlijk Sinterklaas. We hebben ook nog wat pieten en een Sinterklaas geknutseld.

Natuurlijk werd ook het Sinterklaas journaal trouw gevolgd. Al vonden jullie de eerste aflevering niet zo veel aan, want er was geen piet of Sinterklaas te zien, maar wel een hoop zeur mensen volgens jou Milan. Haha!! 

Eindelijk was het dan zover,  Zaterdag kwamen de Sint met zijn pieten weer aan in Nederland.

Eerst zijn we naar de judo geweest, daarna wat gegeten en toen heeft mama jullie vlug in jullie pietenpakken gehesen.

Deze keer hebben we het net als afgelopen jaar hier op het dorp gevierd.

Al heel de ochtend stonden jullie te stuiteren van ongeduld, en jullie hadden dan ook ontzettend veel haast om naar het winkelcentrum te gaan.

Xam jij zag al snel de eerste pieten lopen, en verbaasd vroeg jij waar Sinterklaas zijn paard was.

Milan jij stond vrolijk te dansen op de muziek, en liep enthousiast op elke piet af. Al snel hadden jullie het paard van Sinterklaas ontdekt, en wilde jullie hier even naar toe.

Jullie hadden inmiddels al aardig wat pepernoten gekregen.

Mama moest wel lachen om jou Xam, want jij werd door 1 piet over het hoofd gezien toen deze wel wat aan Milan gaf. Jij liep net zolang die piet achterna tot hij jou zag om te vertellen dat jij niets had gekregen en Milan wel. Haha! Ja jij had vandaag een missie...en dat was zoveel mogelijk pepernoten verzamelen. Milan jij zag een hoop kinderen uit jou klas en ook Lana, jou beste vriendin.

Natuurlijk werd een hoop geknuffeld. Jullie zijn de grootste knuffelkonten van school. Mama hoorde pas van Lana haar moeder dat jullie later gaan trouwen. Lana in haar mooiste jurk en jij in een mooi pak. Samen krijgen jullie 5 kinderen, haha! Ook het hoofd van school zegt als ze jullie al knuffelend op het schoolplein ziet..ware liefde!! 

En natuurlijk hebben jullie heel de optocht hand in hand gelopen, gedanst en gerent.

Na afloop ging het feest verder in een zaal.

En hier hebben jullie je schoen weer meegenomen waar een hele grote zak vol snoep in zat. Het was weer heel leuk gedaan.

's-Avonds mochten jullie je schoen zetten.