Dagboek

Aantal berichten: 118
Ga naar:   

Mama ziek, schoolreisje en Vaderdag!

19 juni 2020

Hey schatjes,

De schoolweek begon weer en mama was zo rot. We hadden zo'n leuk weekend gehad, maar na de boswandeling van gistermiddag werd mama rotter en rotter. Mijn been gloeide en was dik en rood. 

Maandag had jij Milan weer school. Xam jij wilde graag naar de speeltuin met mama, maar bah wat voelde mama haar ellendig. Ik moest me echt vooruit slepen. Jij wilde tikkertje doen, verstoppertje en Miraculous naspelen. Deze keer hebben we niemand meegenomen mama heeft totaal geen energie en is zo gammel. 

Mama was blij toen we weer thuis waren. Jij wilde graag al jou cars auto's tellen. Jij ziet dit Milan natuurlijk vaak doen en nu waren jou auto's aan de beurt om geteld te worden. 63 Cars auto's. Toch ook nog best veel want jij spaart ze nog niet zo lang als jou broer die inmiddels al tegen de 200 aan zit.

Mama voelde zich steeds slechter, en heeft uit eindelijk een teiltje water voor jou gemaakt waarin jij met je bootjes even kon spelen. En natuurlijk Milan van school gehaald.

Jullie hebben lief in de tuin gespeeld en weer een hoop moois gemaakt van de ovenklei.

Toen papa thuiskwam keek hij even naar mama haar been en vond toch dat ik naar de huisartsenpost moest bellen. Hier kon mama gelukkig snel terecht. 

Ze zij dat ik een heftige allergische reactie had. Mama is door zoveel insecten verschillende insecten gestoken. Ook had mama koorts en mijn hartslag was te hoog. Met een stapel medicijnen ging mama weer naar huis. Wel wilde ze dat ik het vannacht goed in de gaten hield dat het niet naar boven zou trekken en mijn keel dicht ging zitten en de volgende dag moest ik langs mijn eigen huisarts om het nogmaals te laten zien en mijn hartslag na te laten kijken. Nu een kuur prednison, anti histamine en anti biotica. Ppfff.

De volgende dag had jij Milan jou schoolreisje. Mama zou jou natuurlijk afzetten bij het recreatie oord maar dit leek papa niet verstandig omdat zo rot was. Mama haar been gloeide, het deed zeer en was dik en knalrood. Gelukkig kon jij met Joris zijn moeder meerijden. Ook wel leuk voor jou. Je had je zo op jou schoolreisje verheugd.

Mama kon om tien voor 12 bij de huisarts terecht. Ook zij vond dat mama flink te pakken is genomen door de insecten maar het is volgens haar wondroos. Door de velen insectenbeten is er een bacterie die elk mens op zijn lichaam draagt naar binnen gekomen en nu dus flink ontstoken. Zij heeft mama extra anti biotica meegegeven en ook nog een zalf die het tegengaat. 

Thuis heb jij Xam iets voor Vaderdag gemaakt. Je was vannacht verdrietig omdat jij nog niks voor vaderdag had. Nou lieverd wij gaan nu wat moois maken hoor.

Jij mocht iets kiezen wat jou leuk leek en je wilde graag iets verven.

Het werd een bos vol met mooie gekleurde bloemen. Super mooi gemaakt jongen. 

Vlak daarna kwam jij Milan terug van schoolreisje. Je kwam blij binnen en trok jou schoenen uit in de gang en zei oeps...ik heb geloof ik de halve zandbak meegenomen. Enthousiast vertelde je wat je allemaal gegaan had. Zo te horen en zien heb jij een super leuke dag gehad. 

Je zag Xam zijn mooie verf tekening en zei: wouw Xam heb jij die echt zelf gemaakt. Waarop jij Xam rood kleurde en vol trots zei jaaaa. Leuk hoor!

Even later werd jij Milan wat huilerig en boos. Dus mama vroeg wat er aan de hand was. Ik dacht dat je gewoon moe was van jou schoolreisje, maar je werd heel boos en gooide de kamerdeur met een klap dicht en rende naar je kamer. 

Mama liep achter je aan, je lag onder jou dekens te huilen en zei...ik zeg toch helemaal niks. Maar vervolgens storten jij je in mama haar armen en kwam nauwelijks nog uit je woorden. Je zei dat jou schoolreisje helemaal niet leuk was en dat je niks hebt gedaan. Ahh jongen...mama vond dit echt naar om te horen. Je zei dat je niks durfde en alles eng vond maar dat je het wel graag wilde doen. Ik zei dat zoveel kinderen nog niet alles durfde, waarop jij gilde nou iedereen uit mijn klas wel maar alleen ik niet.

Dat vond ik wel heel jammer. Een schoolreisje moet juist leuk zijn. Als ik dit van tevoren had geweten had ik niet zoveel moeite gedaan en je gewoon thuis gehouden deze dag. 

Lieverd mama heeft jou beloofd dat we snel naar het Recreatie oord gaan en dan gaan we gewoon samen oefenen. En weet je...je hoeft je echt niet te schamen, jij vind dit misschien iets moeilijker maar jij maakt weer de mooiste dingen van klei, en je bent ontzettend creatief. Iedereen heeft dingen waar de 1 beter in is dan een ander. Mama vertelde jou dat toen jullie op school in de klas een kerststal van klei moesten maken mama die van jou zocht, en dat ik gelijk wist welke van jou was. Die van jou was echt de enigste die echt op een baby leek, de rest leken allemaal op een drol. Gelukkig kon je weer lachen. Mama had nog een kleine verassing voor jullie, een Planes vliegtuig. Voor jou Echo en voor jou Xam Bravo. En jullie hebben lekker saampjes gespeeld tot we gingen eten.

Woensdag heeft mama jullie naar school gebracht. Mama had al gezegd vandaag liever niet iemand mee te nemen. Mama voelt zich zo gammel. Zo balen. Na school stonden er al twee uit de klas die graag wilde komen spelen maar mama legde het uit dat het nu echt niet ging lukken. Dus we hebben het verschoven naar volgende week.

's -Middags belde Michelle, om te vragen of jij Milan bij Danique wilde komen spelen. Jij wilde niet maar jij Xam wilde maar al te graag. Toen mama ophing en jij hoorde dat alleen jij zou gaan wilde je toch ook niet.

Mama vroeg aan jou Milan...waarom jullie dan niet saampjes even gaan, maar jij wilde alleen als mama dan ook bleef. We hadden afgesproken dat mama dan 5 minuutjes zou blijven. Jullie gingen gelijk leuk spelen bij Danique in de tuin. Even bij de vissen in de vijver gekeken en de konijntjes geaaid. Eigenlijk ging het heel goed. Tot dat mama weer naar huis wilde gaan. Jij Milan riep gelijk...ik ga mee. En je pakte gelijk al je spullen in. Michelle vroeg of jullie een ijsje uit wilde zoeken. Xam jij stond gelijk vooraan en vroeg...wat voor ijsje?? Maar jij Milan wilde echt niet. Xam jij zou nog even blijven spelen en jij Milan liep met mij mee. Buiten vroeg mama aan jou...je vond het toch leuk? Ja zei je, maar ik durf niet te blijven. Vervolgens zei mama...als je het nou gewoon probeerd. Maar nee dat wilde je niet, en je durfde het niet, je wou bij mij blijven. Mama zei....en als je straks een Cars auto krijgt. Nou ook niet, en na lang vragen toch maar wel. Mama zei wel dat ze hier geen gewoonte van wil maken, maar is wel super trots als je zou gaan spelen en dat Xam er ook nog bij is. 

Mama heeft jou vlug naar Michelle gebracht en heeft thuis al die tijd de telefoon goed in de gaten gehouden. Gelukkig ging het goed. En na een uur stuurde mama Michelle een appje hoelaat ik jullie op zou komen halen. Zij stuurde dat jullie zo leuk aan het spelen waren, dus we hebben het zo even gelaten.

Jullie hebben een leuke middag gehad en mama heeft een beetje uit kunnen rusten.

Donderdag waren opa & oma Gitaar bij ons. Wel fijn, want mama kon niet werken. We hebben tussen de middag lekker geluncht. En opa is met jou Xam lekker op pad geweest. Bij school zagen jullie Milan buiten spelen op het schoolplein samen met Lana & Joris.

Jullie zijn nog even de speeltuin in geweest.

Fijn hoor want jij moet echt je energie kwijt.

Na het eten moest jij Milan naar de wc. Maar Xammie jij kan het nooit laten om een grapje te maken dus jij was stiekem de gan op geslopen om het licht uit te zetten. Milan jij kwam helemaal verontwaardigd de woonkamer in en riep...door Xammie zijn grap heb ik een ongelukje, en nu is heel mijn broek nat. Je was zo verdrietig en boos. Mama zei al dat jij hier niks aan kan doen maar jij vond van wel.Xam jij kleine plaag ...had de grootste lol en riep maar....dat was een mooie grap hè?

Vrijdag was mama van plan om het bad op te zetten in de tuin. Alles had ik al klaar gelegd. Milan jou gingen we naar school brengen en daarna hebben wij Xam thuis met de klei die hard opdroogd mooie dingen gemaakt zodat jij ze vanmiddag kan verven. 

We hebben al heel de week een hele lieve mooie kat in de tuin waarvan we niet weten van wie die is.

En ze zit bijna heel de dag bij ons. Ze zit dan voor het raam naar binnen te kijken. Zo zielig.

Spock loopt vaak met ons mee naar school, maar nu kwam ook deze kat ons halverwege tegemoet gelopen en liep met ons mee naar huis. Heel apart. Het is net Spock maar dan met lang haar. Echt het zelfde snuitje. 

Maar nu had mama de foto naar de buurvrouw gestuurd.Zij zat op haar werk, en haar collega zei....heee maar dat lijkt de kat van mijn zus, die is ze al 7 weken kwijt. Echt zo toevallig.

Haar moeder zou langskomen om te kijken, en de buurjongen zou de kat dan even in hun reismand doen. De overbuurvrouw kwam ook even kijken en zei...ooh ik stop de kat er wel voor jullie in, nou dat heeft ze geweten. Heel haar armen lagen open en de kat was verdwenen. Nog geen 5 minuten later ging de deurbel, en daar stond die mevrouw maar nu was de kat weg. Ik had haar foto's laten zien van de kat, maar zij wist het niet zeker.

Haar dochter heeft mij ook nog foto's gestuurd, maar we denken toch niet dat dit haar kat is. Nou we houden het wel in de gaten. Met een beetje geluk zit ze als vanouds morgen weer bij ons in de tuin.

Milan jou zijn we snel gaan halen van school. We waren nog net op tijd. Trots kwam jij met je vaderdag cadeau in je handen op ons afgerend. Ooh mama is heel benieuwd wat voor moois je hebt gemaakt.

Helaas konden we het bad niet opzetten. Het was er nu echt het weer niet voor. Maar we hebben gezellig met zijn drietjes mooie auto's gemaakt van de klei. Xam jij hebt de klei wat in middels opgedroogd was mooi geverfd. Mooi allemaal weer.

Xam jij bent echt een klein pestkopje. Jij zat telkens een liedje te zingen...a,b,c,d,ef,g...ga met Milan de baby mee. Kleine boef, je wist ook van geen op houden.

Mama heeft de watertafel voor jullie gepakt zo dat jullie nog in de tuin konden spelen. Milan jij was lief aan het spelen maar jij Xam zat al weer te klieren bij je broer. Mama had sponsjes geknipt voor jullie wasstraat. Hier wassen jullie altijd je auto's mee. Maar jij zat telkens jou sponsje boven Milan zijn hoofd uit te knijpen en zong dan...het regent het regent. Soms kan je zo vervelend zijn voor jou broer kleine plaag.

Mama heeft jullie uit elkaar gezet. Xam voor in de tuin,

tuinstoelen ertussen,

en achter in de tuin kon jij Milan rustig je ding doen. Ppffff!

Daarna moest mama echt aan het eten beginnen Milan jij hebt mama goed mee geholpen door alle groente te snijden voor de tomatensoep.

Xam jij wilde je graag verkleden. Mama heeft tussen het koken door de verkleedzak gepakt. Je wilde graag je Halloween pak aan, een super held zijn,

daarna nog een ander Halloweenpakje. Haha!

Na het eten hebben we nog met viertjes een Kart spel op de computer gespeeld en was het de hoogste tijd om naar jullie bed te gaan.

Zaterdag hebben we rustig aan gedaan. 's-Morgens staat er een groente en fruitkraam bij ons op het dorp.

Hier hebben we lekkere aardbeitjes gehaald. En de kibbeling kraam stond er ook. Hier verheugde vooral jij Xam je op. Want afgelopen dinsdag was je zo teleurgesteld. Mama moest toen bij de dokter zijn, en toen we aankwamen lopen stond de vis kraam er nog, maar toen we klaar waren bij de dokter en jij blij naar deze kraam wilde rennen was je verdrietig, hij was al weg. Verdrietig zei je....dat is ook niet leuk alleen de kaasbus staat er nog.  

Maar gelukkig kon jij nu je beloofde portie kibbeling toch nog krijgen. Bij de groenteboer kregen jullie van allebei een kersje van de oma van Elle die bij de kraam staat. Xam jij vond het zo lekker dat mama gelijk een zakje kersen is gaan halen.

Onderweg naar huis had jij Milan weer geluk, je vond weer een mooi beschilderde steen. Xam jij was heel verdrietig. 

Thuis had jij Milan een goed idee. Je ging vlug een steen van jou zelf pakken die jij ooit eens geverfd had en had deze buiten verstopt zodat Xam ook een steen zou vinden. Goed idee.

Xam jij was helemaal blij ermee.

Jullie hebben nog even met Suus in de speeltuin gespeeld.

Smiddags zijn we voor Vaderdag bij opa & oma Spin langs geweest. We hebben een gebakje op in de tuin, en jullie hebben lief gespeeld.

Zondag ochtend wilde jullie een lekker ontbijtje maken voor papa.

We hebben papa maar eerst rustig wakker laten worden en toen stonden jullie te popelen om hem zijn cadeautjes te geven voor Vaderdag.

Milan jij had op school iets heel moois gemaakt voor papa.

Papa was hier heel blij mee, en deze staat mooi in de woonkamer. Maar ook jij Xam hebt iets geweldig moois gemaakt voor papa. Een bos met allemaal mooi gekleurde bloemen en een mooie boom. Wouw, super knap gemaakt en ook deze heeft een mooi plekje in huis gekregen. Ook hadden we een mooi shirt voor papa en een fotokaart met een uitnodiging voor een dagje....Dolfinarium. Verder heb jij Milan papa geholpen in de voortuin

en al snel kwamen opa & oma Gitaar bij ons.

Opa had een heerlijke appeltaart gebakken. Mmmhhh!

En jullie hadden een mooie speeltuin met een huis van playmobiel gekregen. Waar jullie de halve dag mee hebben gespeeld.

We hebben lekker in de tuin gezeten. En mama & oma hebben tussendoor voor jurken gekeken.

Mama was vandaag totaal niet fit. We zijn een stukje wezen wandelen

en avonds heeft papa chinees gehaald.

En toen opa & oma weer naar huis waren en jullie sliepen is mama ook gelijk haar bed ingekropen.

 

 

 

Ziek, getest, toch nog op de schoolfoto & mama ten huwelijk gevraagd!

07 juni 2020

Hoi lieverds,

Deze week hebben we rustig aan gedaan.

Dinsdag ben jij Milan naar school geweest. Xam jij wilde graag met mama naar de speeltuin.

Wat een heerlijk weer was het , dus zeker geen straf om lekker buiten te zijn.

Onderweg naar het winkelcentrum zag jij Xam al de kibbeling kraam. Dus hier hebben we op de terugweg natuurlijk even een stop gemaakt. En toen we weer richting huis liepen zat jij deze al lekker op te smikkelen.

Hierna moesten we nog even naar Numansdorp. Xam jij vroeg of je dan een smurfen ijsje mocht.

De ijswinkel is weer geopend dus natuurlijk gaan we hier na afloop wel een lekker ijsje halen. Mama had beloofd wat vitamines van het Kruidvat mee te brengen voor haar cliënten en jij Xam zag een echte bots auto van Cars. Deze kende mama nog niet dus jij mocht er ook gelijk 1 voor Milan uitzoeken. Wel vroeg jij gelijk of je nog wel je ijsje mocht. Tuurlijk jongen, deze had mama jou toch al beloofd. 

Hierna hebben we nog een ijsje gegeten

 

en heerlijk op een bankje aan het water opgegeten. Nog een klein stukje gewandeld en daarna weer richting huis.

We waren nog net te vroeg om Milan van school te halen dus we hadden mooi nog tijd voor een spelletje. en wij Xam hebben lekker een ijsje op. 

Milan jij had het leuk gehad op school. Wel was je wat moe. Xam vertelde jou gelijk dat er thuis een cadeautje voor jou klaar lag, iets van Cars. Jij was hier superblij mee. Je kende deze auto al, want deze hadden ze 2 jaar terug in de speelgoed in Tsjechië. Dat je dat nog weet joh. Haha! Tja de grootste Cars fan hè?laugh

Samen hebben jullie heel wat afgebotst met jullie nieuwe auto van Cars, en daarna nog met de waterpistooltjes in de tuin gespeeld.

Woensdag had jij Milan een halve dag, en zijn we na school naar Numansdorp geweest om een ijsje te halen.

Daarna zijn we naar de intratuin geweest. Mama had nog keien nodig voor de voortuin.

En jullie wilde graag een garnaal erbij. Een rotsgarnaal deze keer. Bij de kassa kregen jullie allebei hele leuke tattoos van insecten.

Thuis nog wat spelletjes gespeeld en toen was het helaas al weer avond.

Milan jij kreeg ineens koorts, je moest overgeven en had hoofdpijn en pijn in je buik.

Wat vervelend nou zeg, hopelijk slaap je goed en voel jij je morgen weer wat beter.

Donderdag was jij Milan zo rot, je moest een paar keer overgeven en had diarree en koorts.

Mama belde naar haar werk, want het leek mama niet verstandig om nu langs haar cliënten te gaan waarvan 1 meneer al heel slecht ligt. Mama vertelde dat jij heel ziek bent en dat ze zelf verkouden is.

Mama's leidinggevende wilde uit voorzorg dat mama haar zou laten testen, omdat een aantal weken geleden een aantal medewerkers met lichte verkoudheid besmet bleken te zijn met het virus.

Na lang wachten had mama eindelijk een medewerker van de GGD aan de telefoon en hij vond dat ook jij Milan getest moest worden. Mama vroeg gelijk hoe de test word afgenomen omdat ze al had gehoord dat de test via het stokje uit je neus net zo fijn is. Hij zei dat het vanuit je wang en je keel word genomen dus mama was wel opgelucht voor jou Milan.

's-Middags moesten we naar de teststraat in Dordrecht. In de brandweerkazerne werden de testen gedaan.

Wat ons gelijk opviel was hoe ontzettend druk het was.

Toen mama eens goed keek hadden we al het vermoeden dat de test toch ook vanuit je neus zu worden afgenomen.

En na lang wachten waren wij aan de beurt. Mama moest al eerst. Het afnemen vanuit je keel was niet vervelend maar vanuit je neus was niet prettig. Mama had al medelijden met jou Milan, want na mama was het jou beurd. Jij mocht bij mama op schoot en mama zei al tegen jou dat je heel stil moest blijven zitten. En wat deed je het goed. De dokter zei gelijk hoe stoer jij bent. Jij was blijkbaar best geschrokken want je keek met grote ogen voor je uit je wist echt niet wat je net overkwam. Maar zo stoer van jou dat je geen kik gaf. Je mocht een bellenblaas uitzoeken van de dokter en Xam jij gilde vanaf de achterbank...ik wil ook een bellenblaas. Haha, ook jij kreeg er 1.

Toen papa de auto de auto weer starten vroeg jij Milan: mama dat deed best even zeer, bij jou ook?

Ja jongen, mama vond het ook niet prettig nee. Jij zei op een gegeven moment ik voel het nog, waarop mama zei, ja dat dacht ik ook al bij mezelf. Xam jij vroeg wel 100x, mama moet ik ook een stokje in mijn neus, want dat wil ik echt niet. Nee lieverd, jij hoeft deze gelukkig niet.

Nu mogen we alle 4 niet naar buiten tot we de uitslag hebben. Deze krijgen we binnen 48 uur.

Vrijdag moest papa thuis werken. Milan jij was nog steeds ziek, koorts, en nog steeds zo'n buikpijn.

's-Middags stond Lana met haar oma aan de deur om beterschap te wensen.

Opa & oma SPin hebben wat dooschapjes voor de deur gezet. Wel lief.

Helaas kunnen we nu niet naar Lana haar verjaardag. We brengen haar cadeautjes wel een andere keer.

De 48 uur waren al voorbij, en helaas nog niks gehoord van de GGD.

Mama had een mail adres gekregen voor als we nog niks gehoord zouden hebben. Hier werd niet op gereageerd. Naar de GGD gebeld, maar daar kreeg mama te horen dat er zoveel mensen testen dat ze een grote achterstand hebben. Zaterdag avond werd mama, jou test Milan was gelukkig negatief. DIe mevrouw wenste ons een fijne avond, maar mama vroeg naar haar uitslag, maar deze wilde ze niet geven, ik moest het mijn uitslag maar afwachten. Balen zeg.

Zondag helaas ook niks gehoord, en ondertussen heeft papa zijn werkgever al een aantal keer gebeld om te vragen naar de uitslag. Milan wij zijn samen al druk bezig voor Xam zijn verjaardag. Jij vond het ook zielig voor Xam dat door het virus zijn verjaardag anders zal zijn dan andere jaren. Alhoewel anders...vorig jaar lag Xam op zijn verjaardag in het ziekenhuis, dat was ook zo sneu.

Omdat Xam zo gek is van de gruffalo hebben jij Milan & mama al van alles bedacht.

We gaan een gruffalo speurtoch maken in het bos. Van waterverf hebben we al een plattegrond gemaakt en hebben we er stenen op geverfd die we ook van echte stenen gaan maken om te verstoppen in het bos.

Oma Amerika heeft gruffalo stickers voor ons besteld en opgestuurd. Ook heeft mama een leuk spel van de Gruffalo besteld en een knuffel een aantal boeken. Milan jij wil heel graag van de ovenklei alles van de gruffalo maken voor Xammie en van een schoenendoos het Gruffalo bos. Maar dan moet mama eerst ovenklei erbij halen. Maar dat komt goed. 

En jij Xam was op jou kamer iets moois ana het verven.

Maandag zou Michelle oma Gitaar haar haar doen, maar zolang we geen uitslag hebben mag dat natuurlijk niet. Milan jij was gelukkig weer aardig opgeknapt al heb je in de ochtend nog steeds buikpijn.

Dinsdag zou de school fotograaf op school komen. Nu baalde mama toch wel gigantisch dat we nog steeds geen uitslag binnen hebben. Vorig jaar kon jij namelijk ook al niet op de foto doordat je ziek was. 

Mama heeft de huisarts gebeld om te vragen of daar misschien de uitslag binnen is gekomen. Ook zij vond het heel raar en vond dat ik nogmaals moest bellen. Tja voor hetzelfde geld is er iets mis gegaan en zit je nog een week te wachten.

Mama heeft na 3 pogingen om te bellen en 3 mails toch nog maar een keer naar de GGD gebeld. Mama vertelde dat het een beetje vastloopt thuis. Mijn man die telkens wordt gebeld door zijn werk omdat hij door mij niet de deur uit mag, en mijn zoontje die niet op de schoolfoto kan. ZIj gaf mama groot gelijk en verbond mama door met een medewerker en kreeg gelijk de uitslag. Negatief gelukkig, mama had ok niet anders verwacht. Vlug belde mama naar school waarop Rika zei...gauw rennen dan kan Milan nog op de foto. Haha! Papa is snel met jou naar school gelopen en gelukkig kon je er toch nog op. 

Je hebt een leuke dag gehad op school en kon weer lekker met Lana spelen die jou heel er gehad gemist.

Xam jij bent samen met mama naar Oud-Beijerland geweest. Mama wilde nog wat ovenklei voor jullie halen, maar we moesten ook nog boodschappen doen. We kwamen nog langs de speelgoedwinkel en daar wilde je graag kijken voor je verjaardag. Helaas konden we alleen beneden te kijken tot groot verdriet van jou. Maar anders hadden we niet genoeg tijd. 

Snel liepen we naar de parkeerplaats en toen mama achteruit het parkeervak uitreed reed mama zo tegen de achterkant van een andere auto die daar geparkeerd stond. Wat balen zeg, dit is mama nog nooit gebeurd. Mama is uitgestapt om te kijken en gelukkig viel de schade mee. We zijn naar een winkel gelopen waar net de eigenaar uit gelopen kwam en mama vroeg heem of hij wist van wie deze auto is waar mama net tegen aan gereden was. Hij dacht iemand van de bouwplaats tegenover. Ik vroeg of hij misschien een pen en papier had en deze kreeg ik van hem. Hij zag dat mama het heel erg vond en hij stelde mij gerust. Hij zei...ach dat kan gebeuren het is maar blik. 

Xam jij bent samen met mama de bouwplaats opgelopen. Helaas was het zo groot, een hele nieuwbouwwijk dus degene hebben we helaas niet kunnen vinden.

Mama heeft de post-it maar onder zijn ruitewisser geplakt.

Haast is gewoon nooit goed, en mama probeert het haar elke keer voor te nemen om deze slechte eigenschap af te leren, hopelijk lukt het deze keer.

We zijn samen boodschapjes gaan doen en toen we thuis kwamen hadden we nog een half uur over om Milan van school te halen. Tja...het haasten was ook totaal niet nodig geweest.

Milan jij had een leuke dag gehad wel was je heel moe.

Woensdag ochtend nadat we jou Milan naar school hadden gebracht zijn mama & Xam naar de speeltuin geweest. Heel even maar hoor, want om half tien zouden Michelle & opa & oma voor de deur staan. Michelle kwam oma haar haar doen en zij had Danique ook mee omdat zij niet zo goed geslapen had.

Xam jij ging gelijk met Danique spelen. Eerst op jou kamer, daarna in de tuin en natuurlijk saampjes op de trampoline. Jullie speelde dat de trampoline de stofzuiger was, dus jullie gingen er telkens weer af en dan weer erop. Mama had nog wat spelletjes uit jou kast gepakt die jullie samen gingen doen.

Wc pret vonden jullie zo leuk, heel de tafel was nat, haha jullie maakte er echte wc pret van.

Mama heeft jullie tafel en stoeltjes buiten gezet konden jullie daar lekker verder spetteren.  En uit eindelijk hadden jullie er een wc met poep van gemaakt. Ooh ooh, een wc vol modder. Haha!

Mama moest tussen de middag nog even naar Oud-Beijerland om de schade formulieren in te vullen.

De eigenaar van de auto had mama gisteravond teruggebeld. Gelukkig vond hij het niet vervelend en zei...komt goed.

Milan jij vond het heel leuk dat opa jou uit school haalden. 's middags hebben jullie opa geholpen in de tuin en is onze tuin weer netjes.

En met oma op de trampoline geweest. Hihi!

Opa heeft heerlijk spaghetti gemaakt het was weer fijn dat opa & oma weer bij ons in huis zijn geweest als vanouds.

Donderdag moest mama weer werken. Milan jij was naar school en jij Xam hebt jou dus in je eentje moeten vermaken vandaag. Je hebt lief gespeeld hoorde ik van papa. 

Vandaag was patat dag, en na het eten zijn we nog even naar de speeltuin gelopen. 

Jullie wilde allebei op je fiets.

In de speeltuin waren er een hoop kinderen uit jou klas.

Hun boffen maar dat ze tegen de speeltuin aan wonen. Wij moeten helaas een aantal keer oversteken, waaronder een vrij drukke weg, dus dat vinden wij nog niet zo goed idee.

Suus was er ook. Zij zit in groep 1, en omdat groep 1 & 2 een combinatie klas is zitten jullie bij elkaar.

Zij vroeg aan jou Xam of jij tijdens jou wendagen naast haar komt zitten. Dat wil jij wel.

Vrijdag zijn we eerst Milan naar school gaan brengen. Hierna zijn we naar Oud-Beijerland gereden want jij Xam wilde graag terug naar de speelgoed winkel. Want afgelopen dinsdag hadden we geen tjd om boven te kijken. Eerst hebben we een croissant  bij de AH gehaald, en daarna zijn we naar Oud-Beijerland gereden. Mama moest overal een foto van maken van wat jij graag voor je verjaardag wilde hebben.

En daarna hebben we een ijsje gehaald. Mmhhh!

Daarna zijn we jou Milan van school gaan halen. Gelukkig was je nu vrij, en het is weekend!!!

Mama wilde leuke foto's van jullie maken voor de Vaderdag kaart.

Nadat jullie gegeten hadden en even hebben kunnen spelen zijn we naar Piershil gereden.

Bij de skateboard baan bedacht mama zich dat dit misschien ook wel leuk is voor de foto's.

Een keer wat anders. Jullie gebruikte deze banen als een glijbaan. Haha! Dat is ook leuk.

We zijn hier de boerderij opgelopen en al snel ontdekte jullie een ei. Van de kalkoenen.

Jullie hebben hier nog even gespeeld en wat gedronken en daarna zijn we doorgereden naar de grote speeltuin. Het was nog niet eens erg druk voor een vrijdag middag.

Mama had een kleed mee, en pringels. Jullie hebben heerlijk kunnen spelen en jullie prima vermaakt.

Daarna nog even de boerderij opgelopen die aan deze speeltuin grenst. Bij de stekelvarkens gekeken en de wallabys gezocht. En toen begon het te regenen, we zijn vlug naar de auto gelopen. Al snel barsten het los.

Inmiddels was het al laat. Gelukkig had mama het eten van tevoren voorbereid dus we konden gelijk eten.

Na het eten wilde jij Milan graag van ovenklei alle figuren uit het boek van de Gruffalo maken voor Xam zijn verjaardag.

En wat zijn ze weer mooi geworden. Zo knap hoe jij dit doet, en zo gedetailleerd. 

Van het weekend wil jij er van een schoenendoos ook nog een gruffalo bos bij maken.

Zaterdag ochtend wilde jij Milan van een schoenendoos een Gruffalo bos maken voor Xammie.

Je bent zo origineel en ontzettend creatief. Mama vind het zo leuk dat je voor elke verjaardag telkens weer iets leuks weet te bedenken en ook dan ook van alles erbij verzint om voor diegene iets te maken wat hij/zij leuk vind. Het is weer ontzettend leuk geworden allemaal.

Daarna zijn we naar de speeltuin geweest. We hebben nog wat fruit en groente gehaald in het winkelcentrum en gelijk een bakje kibbeling.

Jullie vonden de kibbbeling nog zo warm dus mama besloot om het dan maar thuis op te eten.

Milan jij vond onderweg nog een mooie beschilderde steen. Dit is al jou tweede en deze ligt nu in de tuin.

De kibbeling hebben we lekker in de tuin opgegeten.

Daarna wilde jullie nog meer mooie stenen zoeken buiten. We zijn naar een aantal speeltuinen gelopen. Het was zo lekker buiten.

Helaas had jij Xam je been opengehaald aan de wip dus we zijn weer richting huis gelopen. Papa kwam tegelijk met ons thuis. 

Ook het pakket van oma Amerika is bezorgt, maar we gingen eerst naar opa & oma Spin.

Jullie hebben fijn in de tuin gespeeld.

En thuis hebben we het pakket opengemaakt.

We zijn allemaal weer flink verwent. Het blijft ook elke weer een feest als we de grote doos openen. Zoveel leuke spullen.

's-Avonds vertelde mama jullie dat we morgen een Cars speurtoch gaan houden. Jullie kunnen al niet wachten. Mama van zolder twee autootjes gepakt waarvan ze weet dat jullie die heel graag willen hebben.

En morgen gaan we naar Oisterwijk. Zo zin in al.

Zondagochtend hebben we rustig aan gedaan. Jullie waren saampjes om 7 uur naar beneden gegaan en mama hoorde jullie leuk samen spelen. Mama heeft tot 8 uur op bed kunnen liggen wat wel fijn is.

De laatste weken is mama zo moe, moe van de barstende hoofdpijn die maar aanhoudt. En elke nacht eruit om een paracetamol in te nemen. Maar mama houdt in haar achterhoofd, als ze straks weer haar prikken krijgt komt het helemaal goed.

We zijn nadat iedereen gedoucht en aangekleed was naar Oisterwijk gereden. Toen we er bijna waren begon het te regenen. Mmhh dat was niet gepland volgens buienradar toen papa deze vanmorgen op zijn telefoon had gecheckt. We hebben op de parkeerplaats een boterham gegeten

en zijn toen toch het bos ingelopen.

Gelukkig stopte het vrij snel met regenen.

Jullie waren nu helemaal klaar voor de Cars speurtocht. Jullie hielden goed de witte pijlen in de gaten.

Vooral jij Milan. Je wees ons goed de weg. Wel hadden we ontzettend veel last van muggen. Binnen een mum van tijd was vooral mama helemaal lek gestoken.

Bij het water ontdekte we een hoop waterlelies. Echt heel mooi. En op een gegeven moment dacht papa dat we al bijna bij het eind van de route waren dus mama wilde snel de Cars auto's verstoppen. Mama deed net of ze iets weg moest gooien.

En al snel vonden jullie de auto's. Holly voor jou Xam, Milan voor jou een autoboef Grem. Deze auto's wilde jullie allebei zo graag.

Al snel bleek dat de route toch nog een flink stuk langer was dan we dachten. Hihi!

We kwamen bij een mooie plek bij het water, en opeens pakte papa iets uit zijn broekzak en vroeg mama ten huwelijk. Wow...dat had mama niet verwacht.

Natuurlijk zij mama ja. Deze plek was extra speciaal omdat papa & mama hier voor jullie er waren al een aantal keer waren geweest. Maar ook ee keer met jullie trouwens. Papa had een zelfgemaakte ring om mama haar vinger geschoven de echte ring komt nog.

We houden het klein, want we doen het meer om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is. En zowel papa als mama houdt er niet van om in de belangstelling te staan. 

Mama moest wel lachen, papa vertelde dat hij bij elke plek langs het water keek wat er mooiste uit zag, en onze plek vond hij het mooist. Milan jij zag tijdens het lopen ook een open plek bij het water en zei...heee maar papa, dit was ook een mooie plek geweest.

Toen we aan het eind van de route kwamen kwam er een mevrouw van natuurmonumenten naar ons toe gelopen. Ze vroeg of jullie rupsen wilde zien. We zijn wel even wezen kijken. Omdat jullie van insecten houden wees ze bij het speeltuintje naar wat witte bloemen.

Ze vertelde dat je daar heel veel soorten insecten tussen kan vinden. Xam jij rende gelijk naar de speeltuin en Milan jij wilde met mama insecten zoeken. En al snel vond je een paar baby sprinkhanen.

Jullie hebben nog even in de speeltuin gespeeld en daarna zijn we om deze gezellige dag af te sluiten naar de Mac geweest tot groot plezier van jullie. 

Thuis nog even gedoucht en moe en tevreden vielen jullie snel in slaap.

Ik hou van jullie...een heleboel!heart

 

 

Schoolweek, met Lana spelen, bij Rianne langs & opa & oma bij ons

25 mei 2020

Hoi schatjes,

Maandag was het weer tijd voor school Milan. Jij wilde perse je Angry bird sokken aan dus mama had ze 's-avonds nog vlug gewassen in de hoop dat ze de volgende morgen droog zouden zijn. En gelukkig waren ze droog. Toen jij op school was hebben jij Xam & mama gezellig spelletjes gespeeld.

Om half tien kwam Michelle mama haar coupe corona bijwerken want dit was wel hard nodig want de voorkant was langer dan de achterkant. Maar gelukkig was het niemand echt opgevallen de afgelopen weken. Hihi!

Hierna zijn we even een paar boodschapjes gaan halen en hebben we flink wat watermeloen ingeslagen.

En Xam jij wilde graag een croissantje.

En een uur voor dat we jou Milan weer van school zouden halen is mama met jou Xam naar de speeltuin geweest.

Milan jou zagen we buitenspelen samen met Lana. Xam riep jou nog maar je hoorde het niet. Je ging zo in het spelen met Lana op. Leuk hoor!  We hadden heel de speeltuin voor ons zelf. Jij wilde graag Miraculous spelen en dan was jij Havikmot en mama Ladybug. Later zag jij Noortje in de speeltuin. Jullie hebben leuk samengespeeld. Ook was er een meisje met haar hondje in de speeltuin. Deze hond ontsnapte en rende weg. Jij Xam ging samen met mama helpen deze hond te vangen en het is gelukt. Voor we het wisten was het uur alweer voorbij en gingen we jou Milan weer van school halen.

Milan jij kwam vrolijk op ons afgerend. Jullie hadden de letter u al geleerd. u kende je al, spreek uit als uh maar nu was het de letter uu. 

Samen gingen jullie weer mooie dingen maken van de ovenklei,

en daarna nog een potje baltikkertje gespeeld. Mama moest alleen opletten want sinds vrijdag heeft mama ontzettend pijn in haar bovenarm/schouder. Ja mama is een beetje krakkemikkig. Gaat het weer een beetje met mijn rug en nu weer last mijn schouder.

Na het eten wilde jullie graag het Robocar spel spelen, en helaas was het alweer bedtijd.

Xam jij mopperde, je vroeg of het echt al tijd was en hoe het kan dat de dag zo snel voorbij gaat.

Ja jongens als je het naar je zin hebt vliegt de dag voorbij. Xam jij lag op je bed, maar had het druk met van alles en nog wat behalve slapen. Je was jou toverkonijn kwijt, je wilde je toverhoed op, en je wilde natuurlijk jou konijn uit jou hoed toveren. Hahaha! 

Dinsdag was er geen school en zijn we naar de speeltuin geweest. Mama had de oma van Lana geappt om te vragen of Lana toevallig bij haar was en je had geluk Milan. Nadat mama wat broodjes had gesmeerd en wat flesjes water in de tas had gestopt zijn we naar de speeltuin gelopen.

Jullie gingen leuk spelen en mama zag karina op het schoolplein tegenover de speeltuin waar zij werkt en we hebben even staan kletsen. Ondertussen kwam Lana op jullie afstormt. Even later kwam haar oma naar ons toe en heeft mama een tijdje met haar staan kletsen. Ze vertelde dat zij expres nog niks tegen Lana had gezegd dat jullie hier er ook waren. En toen ze jou ontdekte was ze zo blij. 

Jullie hebben tikkertje gespeeld. Maar op een gegeven moment Milan, wilde jij & Lana liever samen spelen en mocht Xam niet meer meedoen. Ahw Xam jij was zo verdrietig. Gelukkig kwam Dani, de broer van Lana ook naar de speeltuin en hij is samen met jou een valkuil gaan maken. Hiervoor hadden jullie drietjes ook al een mooie valkuil gemaakt.

Daarna was Dani het monster en ging jullie pakken. Jullie drie hebben heel wat gerent en afgegild, haha!

En als er iemand moest plassen konden we bij de oma van Lana. Wel fijn hoor.

Daarna ging Lana weer met haar oma naar huis. Ze zouden een taart gaan bakken en als deze klaar was wilde ze een stuk voor jullie langs brengen. Maar al gauw was ze weer in de speeltuin. Ze wilde zo graag met jullie spelen.

We waren om half 12 in de speeltuin en kwamen pas om half 5 weer thuis. Mama is nog nooit zo lang met jullie in onze speeltuin gebleven. Haha! Maar jullie hebben een fijne dag gehad.

Na het eten stond Lana met haar oma aan de deur, met een halve taart. Mmmmhhh! Dat lusten wij wel.

Wel ontzettend lief van ze hè?

Oja Xam, mama werd door jou toekomstige juf gebeld. Mama heeft de datums van jou wendagen doorgekregen. Ze vertelde ook dat jij niet bij Milan in de klas komt omdat ze vanaf 8 Juni groep 1 & 2 gaan spitsen. Maar met het maken van van werkjes en het buitenspelen zitten jullie wel weer bij elkaar. 

Vrijdag 26 Juni word jou eerste wendag en jij hebt er al super veel zin in. Kleine jongens worden groot.

Milan jij hebt alweer 2 uitnodigen voor een feestje. Van Lana & van Joris. Allemaal leuke vooruitzichten.

Papa had voor jullie allebei een mooie ventilator gekocht voor op jullie kamer nu het zo warm is.

Woensdag was papa thuis aan het werk. Zo kon hij jou Milan mooi een keer naar school brengen.

Vandaag een halve dag, lekker hoor. Xam jij liep mee naar school want mama had al vroeg een afspraak bij de huisarts voor haar arm/schouder en rug. Hahaha, meer niet hoor. 

Hierna ging mama op pad voor wat cadeautjes voor alle jarige jobben. Gelukkig ook gelijk geslaagd.

Xam mama had jou beloofd om samen naar de speeltuin te gaan. Je had geluk want Suus was er ook. Jullie hebben even kunnen spelen. Nog een paar potjes verstoppertje gespeeld en ineen stond daar papa, samen met Milan & Lana voor onze neus. Lana kwam gezellig bij ons spelen.

Mama heeft tosti's voor jullie gemaakt

en daarna zijn jullie in de tuin gaan spelen. Op de trampoline en nog wat mooie beeldjes van de ovenklei gemaakt. 

En de middag vloog voorbij. Om kwart over 3 werd Lana weer opgehaald door haar moeder want ze moest naar balletles.

Na het eten kwam Michelle en met Danique. Jullie mochten van mama voor de deur buiten spelen.

Milan jij zei gelijk dat je heel goed op Xam zou passen. En Xam jij had beloofd net als Milan om op de stoep te blijven. Mama had voor jullie alle drie een bakje waarin jullie insecten gingen verzamelen.

Jullie hebben leuk gespeeld maar eindigde al snel op de trampoline in onze tuin.

Ook super leuk. Jullie speelde boefje & politietje. Haha!

Het was een heerlijke dag.

Donderdag moest mama werken. Tussen het werk door heeft mama goed haar oefeningen gedaan. Mama's schouder is overbelast en mama moet nu goed opletten. Mama kreeg van haar cliënten een mooi vogelhuisje. Echt zo aardig! En of dat nog niet genoeg was, mocht mama keien uitzoeken voor in onze voortuin. Mama is helemaal happy met de mooie keien. Eindelijk kunnen we dan onze mooie olijfboom overzetten in de aarde.

Jullie wilde graag in de tuin eten. Dus we zijn lekker met zijn drietjes buiten gaan eten. Zo gezellig.

Mama was juist de frikadellen eruit halen toen mama jou Xam heel hard hoorde huilen. Mama rende naar buiten en zag dat jou stoel achterover lag. En waar mama al bang voor was klopte...je was achterover gekieperd met stoel en al. Arme jongen, en wat een geluk dat je niet op jou achterhoofd bent gekomen.

Dat jij op judo zit heeft nu al voor de tweede keer bewezen dat je hier toch een hoop aan hebt.

Mama waarschuwt jou al elke keer dat je niet achterover moet leunen met jou stoel, maar je blijft het elke keer doen. Hopelijk heb je er nu van geleerd.

Na het eten zijn we langs Lana gelopen. Milan jij wilde graag haar ovenklei beeldjes brengen en dat is natuurlijk veel leuker om het bij haar thuis te geven dan op school.

We zijn met zijn allen naar de speeltuin gelopen vlakbij haar huis. Zo konden jullie gezellig spelen en de papa's & mama's kletsen.

En arme Xammie, jij viel zo hard, en toen je ontdekte dat jou knie open lag was je ontroostbaar. Van Lana haar moeder kreeg je een lekker snoepje gelukkig hielp dat wel. Maar elke keer als je jou kapotte knietje zag was het weer brullen.

Niet veel later klom jij Milan op de glijbaan en viel zo op je hoogd. Wat een pechvogels zijn jullie vandaag.

Even later kwam ook Dani, en hebben jullie gevoetbald.

En Milan, juist jij die een hekel had aan voetbal, vindt het nu gewoon leuk. Het moet niet gekker worden. En arme Xammie, of een val achterover van je stoel en een kapotte knie nog niet genoeg was, rende je ook nog eens iets te enthousiast achter de bal aan om vervolgens tegen een ijzeren paal op te rennen. Oh ooh oooh. En niet veel later viel Lana ook haar knie kapot tijdens het voetballen. 

We zijn allemaal maar weer richting huis gelopen, het was inmiddels ook al wel een beetje te laat geworden. 

Mama heeft jullie thuis nog vlug gedoucht en toen was het tijd om te gaan slapen. 

Vrijdag had jij Milan een halve dag school. En omdat je al vroeg jou bed uit was heb je eerst nog lekker kunnen spelen. Onderweg naar school was Spock met ons meegelopen. 

Xam wij zijn alvast de boodschappen voor het weekend gaan halen. Zondag komen opa & oma Gitaar bij ons bbq-en. Hierna waren jullie heel de dag in de tuin te vinden. Ook Joris kwam zijn uitnodiging voor zijn kinderfeestje langs brengen. Een piraten feestje. Super leuk!

's -Avonds zijn we na het eten richting de haven gaan wandelen. En jullie boften, want het kraampje wat we al eens eerder hadden gezien stond weer uitgestald. En deze keer had mama wel geld bij haar.

Milan jij koos natuurlijk voor de Angry bird & jij Xam jij voor een zakje met autootjes. Papa & mama kozen de tomatenplant. Zo had iedereen wat.

Zaterdag ochtend is papa eerst naar de Intratuin geweest voor potgrond. Ook heeft papa gekeken voor de Spiderman drinkbeker en broodtrommel voor als jij naar school gaat Xam. Helaas hadden ze alleen de drinkbeker. Hierna zijn we naar de Babydump gereden want het werd nu wel tijd voor een andere autostoel Xam. 

We slaagden snel. Xam jij mocht zelf een kleur stoel kiezen en natuurlijk koos jij voor de kleur blauw.

Toen papa ging afrekenen waren jullie bij een trappetje met een soort van podium aan het spelen en Milan jij wilde weer naar beneden lopen en ineens viel je voorover zo van een paar treden. Oei dat was pijnlijk. Gelukkig viel het uit eindelijk mee maar mama schrok wel. Meestal ben jij de brokkenpiloot Xam van ons viertjes.

Om half 2 hadden we een afspraak bij Fidgety fit voor sandalen voor jullie. Eigenlijk is dit onze eerste uitje met zijn viertjes sinds al die weken. In de winkel mochten jullie nergens aankomen ook de speelhoek inclusief glijbaan stond er allemaal niet in, wat jullie wel jammer vonden. We kregen een bank toegewezen en er werd een plastic scherm voor gezet tijdens het passen.

Gelukkig hadden jullie snel een keuze gemaakt welke kleur sandalen jullie wilden en ook het passen ging in 1 keer goed.

En al snel huppelde jullie op jullie mooie sandalen de winkel uit. Onderweg heeft mama voor jou Xam & mama een broodje bij de bakker gehaald. Jij Milan ging samen met papa een broodje bal bij de slager halen.

Oja mama heeft ondertussen ook voor jou Xam nog een mooie broodtrommel voor school van The Paw Patrol gekocht en hierna zijn we naar opa & oma Gitaar gereden. Wat zijn we hier lang niet meer geweest. 

We zijn lekker in de tuin gaan zitten.

Jullie hebben fijn gespeeld en vonden het ook weer heel leuk om bij opa & oma te zijn. 

Xam jij wilde telkens naar het water kijken,

naar de bootjes die voorbij kwamen en ook waren er mensen aan het peddel surfen zelf iemand met een hond erbij. Dat vonden jullie natuurlijk wel heel grappig om te zien.

De tijd ging helaas zoals altijd als je het naar je zin hebt veel te vlug en we zouden ook nog even bij Rianne langs gaan.

Helaas was Mark werken. Pluist het konijn zat ook in de tuin en deze hebben jullie natuurlijk eerst geaaid. Nog even een ijsje gegeten daarna hebben jullie al die tijd bij Bruce op zijn kamer gespeeld.

En net als bij opa & oma ging ook nu de tijd veel te vlug, en ineens was het al laat. Mama liep naar boven om te zeggen dat we zo naar huis zouden gaan  maar hier waren jullie echt niet blij mee. Alle drie zeiden jullie....ahhh mogen we please please pleaseeee nog even spelen. Mama zij dat het goed was, nog 5 minuten dan.

Beneden hadden we besloten om wat te eten te bestellen en gezellig nog even bij Rianne te blijven.

Toen mama dit boven vertelde stonden daar drie blij jongetjes te juichen van blijdschap. Ja jullie hadden elkaar al zolang niet gezien.

Het eten kwam al vrij snel. Iedereen had wat anders, pizza, patat, kapsalon.

Na het eten hebben konden jullie nog even met zijn drietjes boven spelen en toen werd het wel tijd om weer richting huis te rijden.

Zondag kwamen opa & oma Gitaar gezellig bij ons bbq-en.

Opa had een heerlijke appeltaart gebakken en meegebracht en omdat het zulk mooi weer was hebben we heel de dag in de tuin kunnen zitten.

Ook jullie hadden geluk, voor allebei een mooie Cars auto waar jullie ontzettend blij mee waren. Xam jij had cruz Ramirez en deze wilde je al zo graag. Milan jij miste Cruz Ramirez van de modderbaan en hier had je het al heel de week over, en wat een geluk, laat je nou precies deze gekregen hebben van opa & oma.

We hebben nog een stuk gewandeld. We zijn naar het haventje gelopen.

Wat ging de tijd toch snel. Thuis aangekomen heeft papa gelijk de bbq aanstoken. En omdat jij Xam niet van bbq houdt heeft mama voor jou een pizza in de oven geschoven. 

We hebben lekker gegeten en opa zorgde voor gezellige muziek op gitaar waarop jullie samen dansten.

Opa deed wat googel trucs wat jullie allebei altijd heel leuk vinden. Maar ook jullie gingen om de beurd een truc doen. Alleen eindigde dit telkens in ruzie omdat jij Xam Milan zijn truc verpeste en zo ook andersom. Oh oh kleine boefjes. 

We hebben een heerlijke dag gehad het was ontzettend gezellig!

Zondag hebben papa & mama heerlijk uit kunnen slapen. Jullie waren met zijn tweetjes zachtjes naar beneden  geslopen en hebben samen gespeeld. Mama kwam om kwart over 8 haar bed uit. 

Vanmorgen kwam Michelle jullie haren knippen & ook die van papa.

Wel fijn hoor, want volgende week komt natuurlijk de school fotograaf. Helaas kunnen jullie deze keer niet samen op de foto. 

Hierna hebben we met zijn vieren de voortuin gedaan. Mama het onkruid, jullie ook maar waren voornamelijk druk met insecten zoeken. Papa ging aan de slag met een diep gat graven om de olijfboom in over te zetten. Mama had voor jullie allebei een schep gepakt en enthousiast hebben jullie meegeholpen.

Op een gegeven moment werd het gat te diep en konden jullie er echt niet meer bij. Xam jij zei...ik heb een goed idee, als jij mij op zijn kop hangt en vast  houdt dan kan ik meehelpen en dan zijn we zo klaar.

Daarna hebben jullie van de grote zandberg een vulkaan gemaakt met heel veel lava.

En uit de grote berg met klei hebben jullie steentjes gezocht en ondertussen hadden jullie heel veel schatten hieruit weten te vinden. Milan jij zei...zo vind je nog eens wat. Wel grappig hoor kleine archeologen. 

De boom overzetten ging toch meer tijd in zitten dan we hadden verwacht. Helaas hebben we het niet afgekregen maar we hebben het overgebleven zand afgedekt met vuilinszakken.

Hierna hadden we nog een kleine verassing voor jullie. De Mac-Donalds. 

Bij aankomst bleek dat het mogelijk was om buiten te eten. De Mac-drive stond ook een mega lange rij, dus we zijn toch maar in de rij voor het terras gaan staan.

Deze ging gelukkig heel snel. Jullie vonden het wel interessant, om de anderhalve meter een gele pijl waar we mochten staan.

Papa is binnen het eten gaan bestellen en wij zijn vast een plekje gaan zoeken op het terras.

Het was ontzettend gezellig, en iedereen zat op veilige afstand, de boel werd door het personeel goed ontsmet dus alles was prima geregeld.

Mama had echt een beetje een vakantie gevoel. Heerlijk in het zonnetje, op het terras met haar gezin, en ook nog een lekker eten. Leuke afsluiter weer van een nog leuker lang weekend. Mama houdt zoveel van jullie en kan al niet wachten tot het weer weekend is.

 

 

 

 

Milan kan zelf fietsen, school en meer!

23 mei 2020

Hoi schatjes van mama,

Wat een heerlijk weekje was het weer.

Milan deze maandag hoefde we niet te haasten. Doordat jij om de week een ander rooster hebt konden we de ochtend heel relaxed starten. Mama had voor jullie speciale klei die vanzelf hard word en deze kun je als je het leuk vind eventueel nog verven. En omdat het zulk lekker weer was heeft mama jullie verf en kwasten op het camping tafeltje gezet, jullie schorten aan getrokken, en zijn we lekker in de tuin gaan verven.

En wat zijn ze weer mooi geworden. 

Deze zijn van jou Xam.

Nadat jullie hier klaar mee waren hebben we ze in de tuin laten drogen en zijn we ondertussen naar de kinderboerderij gelopen. Hier zijn we lang niet meer geweest. Van ver riepen jullie Kiki al, en ze kwam als vanouds enthousiast naar ons toe gerend.

Jullie hebben fijn gespeeld, de konijntjes geaaid en stro gevoerd,

schapen en geiten gevoerd. Ook Floortje zagen we met haar zusje op de boerderij.

We zijn nog nooit zo lang op de boerderij geweest. Maar liefst. 3 uur, en als het aan jullie lag bleven we nog langer. Haha! Maar het werd wel tijd dat mama in de keuken aan de slag zou gaan voor het avondeten, want papa kwam ook al bijna uit zijn werk. Milan onderweg naar huis was je ineens heel verdrietig. Je vroeg waarom je op school nooit bij iemand aan tafel mag zitten die jij leuk vind. Mama vind het ook echt niet leuk voor je en beloofde jou dat mama het nog eens aan je juf zou vragen. Volgens de school indeling was je nu eens een keer ingedeeld met de kinderen met wie het goed klikt, maar helaas werd deze groep ook nog eens gehalveerd waardoor je juist met de andere helft zat dan je had gewild.

Mama heeft aan papa gevraagd of hij het nu eens wilde vragen aan de juf. Mama heeft het al zo vaak gevraagd, wie weet als papa het vraagt dat we meer kans maken. Ook omdat wij het idee hebben dat het goed voor jou zelfvertrouwen zou zijn als je eens een kindje aan je tafel hebt zitten waar jij je wel fijn bij voelt. Gelukkig reageerde de juf vrij snel en zij zou het de volgende dag oppakken. 

Na het eten zijn jullie om ste beurt met papa gaan oefenen met fietsen. Helaas oefenen we gewoon te weinig met fietsen. Mama krijgt zo vlug last van haar rug. En mama vind dit heel vervelend voor jullie  want zij vind niet dat jullie hier de dupe van moeten zijn.

Papa is ook vaak laat uit zijn werk. Maar vandaag kon het een keer wel. Milan jij ging als eerste, en je kwam een half uur later helemaal trots terug. Je zei...ik kan los, ik kan eindelijk los fietsen. Wouwww...mama wist niet wat ze hoorde. Ergens wisten we al dat je het kon, maar door jou eigen onzekerheid durfde je niet goed. We zijn zo trots op jou lieverd. 

Xam jij stond ook te popelen om te oefenen. Nu was het jou beurt. Ook jij kwam dol enthousiast terug. Nog niet los, maar dat zou ook wel super snel zijn, hihi! Jij kan het ook heel goed lieffie. Natuurlijk zijn we ook op jou ontzettend trots.

Dinsdag moest jij Milan wel weer naar school. Wel raar hoor, door het continu rooster zien wij jou dan pas weer eind van de dag. maar ergens is dit rooster wel fijner qua rust. Want elke schooldag was het tussen de middag zo ontzettend haasten. Doordat jullie pauze maar een half uur is, houd je nauwelijk tijd over om te eten. Eerst willen jullie natuurlijk spelen, dan met moeite wat eten en vaak is het dan alweer tijd om terug te lopen waardoor jij dan liever thuis blijf omdat je nog niet je ding hebt kunnen doen wat je in gedachten had. Dus wat dat betreft is dit veel makkelijker.

Xam wij zijn naar de speeltuin geweest waar jij je een tijd hebt weten te vermaken. Schelpen gezocht bij het bankje en daarna wilde je thuis een wedstrijd houden. En wel wedstrijd wie de grootste bel kon blazen, en de winnaar zou een stroopwafel krijgen. Haha, hoe kom je erop.

Je had het hier al vorige week over, maar toen hadden we geen stroopwafels in huis. Maar mama heeft ze toen papa gisteren uit zijn werk kwam aan hem gevraagd om mee te brengen. En natuurlijk was jij Xam...de winnaar.

Tussendoor werd mama gebeld door school. En papa's berichtje heeft geholpen. Je mag eindelijk bij Lana aan tafel zitten en je zit nu dus ook bij Joris. Mama is zo blij voor jou. Juf Chantal vertelde dat je sinds jullie eet en drink momentje in de ochtend al in de andere groep bent gezet bij Lana aan tafel.

En toen we jou 's-middags uit school haalde kwam je keihard op ons afgestormd met een grote lach op je gezicht. Je schreeuwde al van ver, ik zit bij Lana....yeaaaahhhh eindelijk bij Lana en bij Joris. Ook had je een mooi zwaard bij je. Deze had je vanmorgen van Lana gekregen. 

De volgende dag hoefde je niet naar school. En omdat het zulk mooi weer was had mama in gedachten om jullie bad op te zetten. Helaas hebben we geen pomp, maar Michelle had er gelukkig wel 1 dus deze zijn we bij haar op gaan halen. Daarna nog even de speeltuin in geweest waar jij Milan een hele mooie steen vond, met Olaf er opgeschilderd. Je noemt het jou geluks steen.

Thuis is mama het badje op gaan pompen, en toen ook het water erin zat is mama jullie zwembroekjes gaan pakken. Maar toen ik beneden kwam zaten jullie er al met kleren en al in.

Haha, gelijk hebben jullie. En niet veel later kwam ook Danique. Mama moest wel lachen, jullie zaten met jullie bootjes en auto's in het water maar Danique had een tas vol barbies bij haar. Jullie blik, haha, zo grappig. Ja wij hebben natuurlijk geen barbies in huis maar alleen jongens speelgoed.

Jullie hebben zo leuk gespeeld. En ook de barbies kwamen goed uit, want die werden gepakt door jullie krokodil. 

En een emmer vol waterballonnen hoord daar natuurlijk ook bij. Dat zorgde weer voor een mooi gekleurde heg.laugh

Daarna met zijn drietjes op de trampoline.

Totdat Danique aan jullie vroeg...zullen we prinsesje spelen?

Waarop jullie gilde in koor...neeeeeeh, geen prinsesje!!! Mama moest zo lachen. jullie gingen gelijk van de trampoline af en weer in het bad. Danique ook. Daarna nog een spelletje gespeeld aan de tafel met een koekje en een heerlijk fruitwater van watermeloen en aardbeien erbij. Zo gezellig allemaal weer.

Michelle kwam rond half 5 Danique  ophalen maar zij wilde nog graag met jullie spelen. Nou we spreken snel weer af. Eigenlijk was dit weer de eerste keer dat mama hier iemand heeft laten spelen sinds de Corona uitbraak. Maar jullie hebben een topdag gehad. En dan is mama ook gelukkig.

Na het eten hebben jullie mama geholpen om de plantjes water te geven. Ieder een emmertje om het water uit het bad te halen. Jij Xam maakte er wel een potje van.

Je gooide heel het emmertje zo de lucht boven je hoofd, en niet alleen bij jezelf maar ook bij Milan die hier niet zo blij mee was.

Het leverde wel een paar leuke actie foto's op.

En vervolgens lag je weer te spetteren in het bad. Als rede zei jij...tja mama ik wilde alleen maar wat water in mijn gieter doen en toen lag ik er ineens in. Jaja...per ongeluk zeker??? Mama kent jij wel langer dan vandaag. Maar ach...die paar keer per jaar dat het badje op staat. Mama weet het nog goed dat zij dit als kind ook helemaal geweldig vond. Dus lekker van genieten.

De volgende dag boften we weer, het was nu zelfs nog warmer dan gisteren. s-Morgens zijn we zoals beloofd eerst naar de speeltuin geweest en hierna doorgelopen naar de boerderij. Maar het was al snel te warm. Dus we besloten om lekker het bad weer te vullen met water en waterballonnen.

Mama is er gezellig bij komen zitten. 

Papa was de buitenboel verven. Gelukkig stond nu de zon aan de achterkant en was er aan de voorkant lekker schaduw wat het iets aangenamer maakte voor papa. Hierna kwam papa er ook even afkoelen bij jullie in het zwembad. Hopelijk krijgen we meer van dit soort zonnige dagen. Mama had ook nog wat waterbommetjes voor jullie. 

Zaterdag ochtend waren jullie lief aan het ovenkleien. Het was zo leuk om te zien, hoe jij Milan heel precies en serieus te werk gaat, en jij Xam maakt van alles een lolletje en pret.

Ook jij vind het sinds kort heel leuk om te doen. Je had allemaal baby poeps gemaakt zei je. Grapjas!!

Hierna moest mama op pad voor vitamines, en toevallig zag mama leuke sokken van de Angry birds, precies twee paar en toevallig in jullie maat ook. Jullie waren er zo blij mee en wilde ze gelijk aan.

Mama baalde dat ze geen Angry birds shirts zag, want dit vinden jullie op het moment zo leuk. 's-Middags wilde jij Milan graag naar een bos. En als jij een mooie boom zou zien moesten wij daar met zijn drietjes bij gaan staan zodat jij foto's van ons kon maken. We zijn we naar het natuur gebied bij ons vlakbij geweest. De oude Barendrechtse brug. Milan jij had jou camera mee, want je wilde heel graag foto's maken.

Het was heerlijk weer, maar er stond wel een hoop wind. Eerst liepen we richting het water. Hier hebben we naar het golvende water gekeken, het leek wel de zee.

Milan kleine fotograaf jij wilde gelijk je camera om ons op de foto te zetten.

We hebben heel veel boten voorbij zien komen. Daarna liepen we het natuurgebied in.

Er lagen op de paden een hoop omgewaaide bomen waar we overheen moesten klimmen. Dit maakte het voor jullie wel heel leuk. Ook nog een mooie hut gevonden waar je van twee kanten in kon. Dus ook reuze interessant. We hoorden heel de tijd een raar geluid, maar dit bleken dus brekende takken te zijn door wind. We besloten toch maar om te keren en het pad tegen over te lopen waar geen bomen stonden.

Eerst moesten we klimmen over een hoog hek en daarna kon je het pad uit lopen. Milan jij wilde bij elke boom foto's van ons maken. Van wie zou je dit toch hebben? Nu was het een strijd tussen jou & mama. Want mama maakt ook heel de dag door foto's. 

En ook van de mooie natuur heb jij schitterende foto's gemaakt Milan.

Onderweg vertelde jij dat je graag fotograaf wil worden of misschien toch politie. Moeilijk hoor! Nou mama zei dat jullie nog heel lang de tijd hebben om te bedenken wat jullie later willen worden. Maar het is natuurlijk wel leuk om er mee bezig te zijn.

Xam jij wilde graag het bos weer in, maar toen je konijnen keutels ontdekte vond je het ook wel weer interessant om deze te volgen en wie weet een heleboel konijntjes te ontdekken, misschien wel baby's.

En toen we dezelfde weg weer terug liepen zijn we op een bankje bij het water wat gaan eten.

Onderweg in de auto zaten jullie saampjes de gemaakte foto's te bekijken. En tussendoor maakte jij er nog een hoop bij vanuit het raam. Zo ook van de plek waar elk jaar Brams gourmet komt te staan tussen de weilanden. Waar jullie met smart op wachten om weer een een keer te kunnen eten. Mama is benieuwd of dat dit jaar nog wel gaat gebeuren. Door de Corona uitbraak is het afwachten of de Brams nog wel hier komt te staan.

Het was een leuk dagje uit. Thuis hebben we nog wat spelletjes en zoals elke keer ging de tijd weer veel te vlug voorbij. Milan jij wil morgen weer een hoop foto's maken. En jij Xam wil voor jou verjaardag ook een camera. Nog heel even, en dan word jij alweer 4 jaar. Waar blijft de tijd.

Mama gaat van de week op pad voor jou drinkbeker en broodtrommel, van Spiderman uiteraard.

Pfff wat een nacht. Om half 2 ging het alarm van de rookmelder. Van de week maar nieuwe baterijen halen. Milan jij werd om half 5 wakker van de hoofdpijn en moest overgeven. Mama vind dit toch zo naar voor jou. Gelukkig helpt een zetpil tot nu toe vrij vlug maar het is nu weerde tweede keer in vrij korte tijd.

Om half 8 werd je wakker en mama is met jullie naar beneden gelopen. Milan jij vertelde dat jij het alarm vannacht ook had gehoord en dat jij toen al hoofdpijn had. Had het maar gezegd schat dan hadden we jou toen al een zetpil kunnen geven. Misschien toch te weinig gedronken gisteren. Mama gaat er nu heel goed opletten. Morgen ook 2 flesjes water meegeven voor op school. Xam jij was lief aan het spelen met jou ovenklei poppetjes.

Helaas is het niet zulk mooi weer. Buiten is het donker en het regent flink. Niet het meeste ideale weer om te gaan wandelen. Wel goed voor de plantjes want alles is zo droog.

Helaas kunnen we de olijbfoom nog niet overzetten. Het was gisteren zo ontzettend druk bij de Intratuin dat we wel een andere keer voor potgrond gaan kijken.

Deze ochtend hebben we rustig aan gedaan.

Jullie hebben saampjes veel mooie beeldjes gemaakt van de ovenklei.

Samen een spel gedaan op jullie tablet. Milan jij wilde heel graag met jou boek verder. Hier was je aan begonnen toen je 4 jaar was, en eigenlijk was deze al af. Maar mama moest deze nog inbinden. 

 

Jij hebt er nu ook een deel 2 bij gemaakt. Zo had mama in deel 1 de auto's voor jou getekend zodat jij ze kon inkleuren, nu heb je alles zelf getekend. Wel heb je net als in deel 1 zelf de tekst verzonnen, en telkens als je er iets bij wist moest mama dan alles voor jou opschrijven. En wat is het leuk geworden. Je bent toch zo creatief. 

Morgen gaat mama ze voor jou inbinden en dan wil je dat mama jou hier uit gaat voorlezen voor het slapen gaan en ook bij Xam.

Papa maakte tussendoor een heerlijke soep waar jij Milan je al op verheugde.

En toen ik aan jou Xam vroeg of je straks ook soep gaat eten zei je...noooo!!! Dat is dan duidelijk.laugh

Ja jij weet wel wat je wil en wat je niet wil.

En terwijl Milan druk was met zijn boek,

wilde jij de superheld uithangen.

Toen jullie hier allebei genoeg van hadden heeft mama een leuk spel gepakt en kopje warme choco gemaakt. Welke jij Xam tijdens het spel per ongeluk omstoten. Alles zat onder de choco ook papa. Het leek wel of papa is wezen modderpoelen. Hihi! Xammie jij moest zo huilen, al jou choco zo op de grond. Je had hier nog niks van op.

En de zakjes voor warme chocolade melk waren nu op. Milan jij had een goed idee. Je zei waarom doe je dan niet een stuk chocola in warm water. Helemaal top! En zo had jij Xam toch een kopje warme chocolade melk.

Oja...papa kwam tot de ontdekking dat Bubbels zwanger is. Binnen kort weer een hoop nieuwe baby garnalen erbij. Super leuk!

En omdat het nog steeds regende hadden jullie saampjes een nieuw spel verzonnen. Het hartjes spel.

Ieder heeft een ballon en 5 hartjes. Als de ballon de grond raakt verlies je een hartje. Jullie waren in ieder geval goed beweging en hadden lol. 

Toen was het etenstijd. We zijn lekker met zijn allen op de bank gekropen en hebben huisdier geheimen opgezet. Gezellig!

Na het eten nog een spel gespeeld en hebben jullie nog even gedoucht. En jammer genoeg is het weekend weer voorbij.

School is weer begonnen!

11 mei 2020

Hoi lieverds,

Milan vandaag was jou eerste schooldag na weken thuis onderwijs, dit betekende weer als vanouds haasten, haha! 

Je was al vroeg wakker en dook enthousiast nog even tussen papa & mama in op bed. Papa trekt vaak zijn dekbed over zijn hoofd omdat jij & mama altijd gelijk "aan staan" volgens papa. En meestal heeft papa minstens een uur nodig om bij te komen. Enthousiast vertelde je wat jij zo nog allemaal van de ovenklei wilde maken. Een tv voor de Oddbods, een kasteel, een luchtbed en een auto met aanhangwagen waar een varken in zit die eieren heeft gestolen van de Angry birds en deze in de aanhangwagen kan leggen. Zo leuk weer!

Mama heeft jou gewassen een aangekleed zodat je meer tijd had voor het ovenkleien.

Xam jij verheugde je op een dagje met mama. Je wilde eerst een stukje met mijn wandelen, een spel doen, voetballen in Numansdorp en een Oddbod dorp bouwen.

En toen was het tijd om naar school te lopen. Milan jij had heel veel zin en bij school aangekomen stond daar het hoofd van school. Jij gaf Xam zijn inschrijf formulieren aan haar en daarna ben je zelf het schoolpein opgelopen. Je keek eigenlijk niet eens meer om, maar zwaaide met je hand achter je rug naar ons. Hihi! Wel goed van je hoor.

Xam jij & mama zijn een stuk gaan wandelen, maar je kreeg het al snel koud. Het is echt wel weer wennen na zoveel dagen mooi weer gehad te hebben.

Je vroeg aan mama: op welk uur komt Milan uit school? En mama heeft dit aan jou laten zien, en je hield dit elke keer goed in de gaten.

Thuis wilde je eerst een spel doen met mama en daarna moest mama twee vogel eilandjes voor je maken.

Hierna wilde je graag naar Numansdorp om daar met mij te gaan voetballen.

Gezellig hoor! Mama wilde een boterham voor je maken om mee te nemen, maar kwam tot de ontdekking dat we geen tijgerbrood meer hadden maar alleen met heel veel pitjes, deze wilde je absoluut niet.

Dan maar een broodje halen bij de AH. Hier ben je al zo lang niet meer geweest en je vroeg aan mama of dit wel echt kon. Ja mama heeft het liever nog niet maar voor een keertje toch maar weer gedaan.

Ook moesten we nog een bestelling in Oud-beijerland weg brengen en zijn we gelijk bij de bootjes in de haven gaan kijken.

Prachtig vond je dit. Enthousiast vertelde je dat jij hier samen met Milan & opa & oma Gitaar weleens was geweest toen mama aan het werk was. Je keek je ogen uit. Door de harde wind bewogen de boten veel en je was benieuwd of er misschien een boot weg zou drijven. 

Daarna doorgereden naar Numansdorp. Als eerste naar de AH om een lekker broodje te halen.

Mama had de buggy mee omdat ze veel last heeft van zenuwpijn vanuit mijn onderrug wat door heel mijn benen trekt. Mama durft niet te veel te tillen nu. Jij was vast aan jou broodje begonnen en bij de speeltuin aangekomen hebben we een balletje getrapt.

Tussendoor wat gedronken op een bankje en je hebt nog in de speeltuin gespeeld.

Heerlijk!

Na een uur was je best moe en wilde je graag naar huis. Thuis aangekomen was hier niks meer van te merken want je wilde gelijk de trampoline op. Mama zei dat het al bijna tijd was om Milan te halen van school. Tot je erachter kwam dat we nog geen angry birds dorp hadden gemaakt. Toch nog vlug een angry bird  dorp gebouwd want beloofd is beloofd. 

Nu werd het wel de hoogste tijd om Milan van school te halen. Je verheugde je hier zo op. JIj zei gelijk...ik wil met Milan spelen. Maar hier achter aan zei je...onee, Milan wil natuurlijk gelijk ovenkleien en niet met mij spelen.

Nou mama wist wel zeker dat Milan na school ook wel graag met jou zou willen spelen hoor.

We moesten toch nog even wachten voor Milan naar buiten kwam. Milan je kwam helemaal lachend op ons afgerent. Zo te zien heb je een fijne dag gehad. Daar was mama zo blij mee. Vol trots vertelde je wat je allemaal had gedaan en dat je een werkboekje en een knutsel opdracht bij je had om thuis te maken en weer een nieuwe letter had geleerd. Helaas zat je niet in het groepje van Lana, of Joris maar je kon wel met ze buiten spelen. 

Xammie jij stond te springen van blijdschap toen je Milan aan zag komen rennen. Je riep heel hard Milan...Milan en sprong van blijdschap hoog in de lucht.

Thuis zijn jullie gelijk leuk samen gaan spelen. Jullie hebben echt steeds meer aan elkaar.

Milan toen jij hoorde dat Xam zijn ipad tijd al voorbij was bood je aan dat hij samen met jou mee mocht doen op die van jou. Wow...dat was echt zo lief van jou.

Jullie zaten omste beurd het Angry bird spel te spelen en net toen mama hier een foto van maakte toen ging jij Xam af en dit vond Milan niet leuk. Waarop jij best fel tegen Xam hier iets over zei. Ahh Xam, jij kleurde helemaal rood en mama zag jou mondje trillen en hierna barstte je in tranen uit. Volkomen overstuur. Wat kun jij toch gevoelig zijn. Mama heeft je getroost en verteld dat Milan het vast niet zo bedoelde. Milan jij zei ook gelijk: Xammie je hoeft niet te huilen, ik ben niet boos, echt niet.

Gelukkig was het al snel weer goed.

Dinsdag hoefde jij Milan niet naar school. Toch eigenlijk wel fijn want nu hoefde we niet te haasten.

Wel moesten we nog wat huiswerk van vorige week inhalen. En aansluitend logopedie. Maar de rest an de dag kon je wel doen wat je zelf wilde. Helaas was het niet zulk lekker weer. Jullie hebben even in de tuin gespeeld maar verder hebben jullie je binnen vermaakt.

Woensdag was wel weer een schooldag. Deze keer heeft papa jou gebracht. Milan jij wilde na school heel graag samen met mama met jou Planes vliegtuigen spelen. Deze had je al klaar gezet. Mama moest nog wel boodschappen doen, het tuintafeltje omruilen want deze was beschadigd en haar verwen cadeau ophalen van het werk.

Xam mama heeft eerst met jou een paar spelletjes gespeeld, en hierna moest ik toch echt de boodschappen gaan doen.

Mama heeft echt een super mooie geschenkset Rituals gekregen. Atlijd leuk!

Papa is samen met jou Xam Milan uit school gaan halen. Milan jij hebt een leuke dag gehad.

Terwijl papa beneden aan het werk was, hebben wij met zijn drietjes op jou kamer gespeeld. Xam jij had jou eigen restaurant en kwam ons een menukaart brengen.

Mama maakte natuurlijk wat foto's waarop jij zei: In mijn restaurant mogen geen foto's gemaakt worden waarop jij mama haar telefoon afpakte en weg legde. Haha, jullie hebben het maar zwaar he met zo'n moeder die overal maar foto's van maakt.

Milan wij speelde een spelletje en tussendoor kregen wij heerlijk pizza's en hamburgers an onze chef kok.

Jullie hebben nog een in de tuin gespeeld. Mama wilde het nieuwe tuintafeltje buiten zetten maar Milan jij zei gelijk....nee mama jij mag niet tillen, jij hebt last an jou rug laat ons dat maar doen.

En zo liepen jullie met zijn tweetjes met het tafeltje naar buiten en zetten deze op een mooie plek in de tuin. Milan jij vroeg gelijk welke plant mama hierop wilde hebben, en deze zetten je ook voor mama op het tafeltje. Wat een lieverds zijn jullie toch. 

De deurbel ging, en er was een pakje voor jullie. Papa had voor jullie allebei iets moois van lego besteld

en ook voor hem zelf.

Wat een leuke verassing. 

Mama is met jullie aan tafel gaan zitten om deze in elkaar te zetten. Nou Milan, jij hebt alles gewoon zonder hulp in elkaar kregen.

Wouw...echt goed van jou! Xam mama heeft jou wel geholpen want jij bent er nog net wat te jong voor.

Oja Xam, jij gaat halverwege Juni wennen op school. En wat verheug jij je hieral op. Dan komen jullie nog heel even saampjes in de klas. 

Na het eten hebben we weer eens een paar potjes tafelvoetbal gespeeld. Dat blijft leuk, behalve dan dat jullie allebei niet tegen jullie verlies kunnen. Haha! Elke potje is er wel iemand boos of aan het huilen. Nou ja, komt ook wel weer goed.laugh

Donderdag moest mama werken en tussendoor belde mama papa even om te vragen of jullie je nog een beetje vermaakte. Milan jij stond te springen om mama iets te vertellen en wel dat jullie Angry Bird kasteel van lego eindelijk binnen was. Yeahhhh....super leuk!

Toen mama uit haar werk kwam is ze vlug gaan douchen en daarna begonnen om alvast 1 van de kastelen in elkaar te zetten. Nou dit viel nog tegen. Mama is toch niet zo goed hierin. Hihi! Papa heeft de rest afgemaakt en ook die van jou Xam. 

Xam die van jou was af en samen hebben jullie met jou kasteel gespeeld.

Milan jij wilde ook zo graag nog even met jou kasteel spelen maar het was ook al tijd om naar boven te gaan. Mama wilde jullie haren wassen, dit vinden jullie nog altijd vervelend. Dus mama had een goede deal. Ik jullie haren wassen zonder huilen/zeuren, dan mochten jullie nog 5 minuten met jullie kasteel spelen. Dat vonden jullie een goed idee. Xam jij wilde vast jou kasteel op je kamer zetten, maar helaas viel het uit je handen, zo in heel veel stukjes. Oeps...papa hoorde het al kon weer aan de slag. Het haren wassen ging goed en zoals beloofd mochten jullie nog 5 minuten spelen met het nieuwe kasteel. Maar daarna was het toch echt tijd om te gaan slapen.

Vrijdag ochtend was jij Milan niet helemaal fit. Je zei dat je misselijk was. Mama dacht eerst dat je misschien niet zo zin in school had, maar je werd steeds witter. Nu zag mama het wel aan je dat jij je niet zo best voelde. Je gilde dat je moest spugen dus mama heeft razendsnel een teiltje voor je gepakt. Gelukkig op tijd. Helaas zat jij Xam naast Milan terwijl hij in het teiltje spuugde. Dus mama kon jou opnieuw omkleden. Milan jij hebt deze ochtend meerdere keren overgegeven tot er alleen nog maar gal uitkwam. Oeh en het is altijd al zo akelig gevoel. Mama zei dat je beter een klein crackertje kon nemen. Gelukkig deed je dit. 

Xam mama zei tegen jou, ik hoop niet dat jij dit ook nog krijgt. Waarop jij zei...nee mama dat hoop ik ook niet, anders heb jij twee spugers.

Milan of misselijk zijn nog niet genoeg was kreeg je er ook nog eens buikpijn bij. Je had diarree en op een gegeven moment kwam je heel verlegen en fluisterend naar mama toe. Je fluisterde heel zacht zodat Xam het niet kon horen of ik even mee wilde lopen naar boven. Je zei dat je een ongelukje had, het liep zo je billen uit. Ja hier kun je niks aan doen. Jij zei...mama het is net water. Vervelend hoor! Mama heeft je diversen keren omgekleed en goed de wc's schoongemaakt. Hopelijk krijgt de rest het niet.

Gelukkig hield het overgeven snel op, en wilde je toch in de tuin spelen.

Jullie hebben fijn gespeeld en we hebben een hoop spelletjes gespeeld.

Ondanks dat jij Milan je niet zo best voelde hebben we het toch gezellig gehad. Mama is ook niet fit hoor. Vanavond allemaal maar vroeg ons bedje in denk ik maar. Haha!

Na het eten zijn jullie nog een tijd op de trampolien geweest en daarna diverse potjes tafelvoetbal gedaan.

Zaterdag zijn we rustig de dag gestart. Jullie hebben papa geholpen met een auto van technische lego in elkaar te zetten, en wel die van The fast and the furieus. Wow...dat word wel een hele gave auto. Elke ochtend als papa beneden komt vragen jullie hoever de auto al is.

's -Middags zijn we naar klein profijt in Oud-Beijerland geweest.

Het was daar zo mooi.

We konden kiezen welke route we wilde lopen en als eerst liepen we richting het water waar een groot containerschip voorbij kwam. Op het bankje zat een oude meneer die vertelde dat dit het mooiste plekje van Oud-Beijerland was. Nou dat geloofde we direct. We hebben even met deze meneer gesproken daarna zijn we verder gewandeld. We kwamen erachter dat er ook een kabouterpad was.

Super leuk!

Helaas konden we sommige paden niet op doordat er een hoop berenklauw groeiden. 

Op een bankje hebben we wat gegeten en gedronken.

Echt genieten! Lekker weg en toch dichtbij huis. 

Het was er heel rustig wat wel fijn was, zo kon je goed afstand nemen van andere mensen.

Onderweg zagen jullie een hut, waar natuurlijk wel even binnen gekeken moest worden. En een heel groot insectenhotel, maar helaas groeide ook hier een hoop berenklauw. We kozen ervoor om de brug over te gaan en kwamen in een weiland waar overduidelijk een hoop koeien hadden gestaan. Het was echt hink stap sprong over de poep. Mama dacht als we naar boven klimmen hebben we hier vast minder last van, maar helaas ook daar lag net zoveel koeienpoep als beneden. Haha! Xam jij had een lol, jij zei er ligt overal koeienvlaai net als in mijn boek van muisje. En aan het eind kwamen we erachter dat jij in de poep had gestaan het zat zelfs aan je broek.

Je wilde nog niet naar huis, dus we zijn nog even de andere kant op gelopen, waar we een hek doormoesten en zo kon je door een ander weiland langs het water terug lopen. Ook hier lag het vol poep.

We zijn weer omgedraaid en richting de auto gewandeld. We hebben toch een mooie en zeker gezellige dag gehad. Bij de auto hebben we jou broek maar uit gedaan en in een plastic zak gedaan net als jou schoenen Xam. 

Thuis zijn we nog even in de tuin gaan zitten. Nou ja zitten, jullie gingen op de trampoline, en mama is de voor en achtertuin gaan doen.

Zondagmorgen werden jullie gelijktijdig wakker, en samen liepen jullie zachtjes naar beneden.

Mama maakt vaak de avond van te voren een boterham klaar zodat jullie deze uit de koelkast kunnen pakken. Ook staat er al een bord en beker klaar. 

Jullie waren zo te horen leuk aan het spelen met jullie auto's, Xam jou hoorde mama vrolijk zingen. En toen mama na een half uur ook naar beneden gingen en tegen jou zei...zo wat was jij mooi aan het zingen. Waarop jij Milan zei...ja hoor dat dacht ik al, ik dacht al dat jullie wakker zouden worden van Xam zijn zingen. Dat was echt herrie, waarop jij je handen op je oren hield.

We zijn de dag gestart met allemaal leuke spelletjes en daarna heeft mama jullie aangekleed en zijn we naar het laarzenpad in Puttershoek geweest. 

We waren hier nog nooit geweest terwijl het zo dichtbij ons huis is. En wat een mooie omgeving zeg.

Het was net of we op vakantie waren.

Je kan daar zoveel kanten op, en loopt tussen de bomen door kris kras over vele bruggetjes. Onderweg moesten we onder een grote boom door wat jullie natuurlijk super interessant vonden,

en toen ontdekten jullie dat 1 bruggetje stuk was.

Volgens jou Xam heeft de gruffolo dat gedaan. Heel de weg gaf jij alles wat stuk was of om lag de gruffalo de schuld van. Haha! We kwamen bij het water in de buurt en hier zagen we een politie boot die twee jetski's controleerden. Daarna zijn we weer het pad gaan volgen. We kwamen op een kruizing waar we de keuze konden maken uit verschillende paden. Mama dacht nog laten we de route met de half kapotte brug maar overslaan en zo koos mama dus een totaal verkeerde kant uit. Het was heel dicht begroeid en we moesten een stukje wat best modderig was ondanks dat het al een tijdje best droog is. Dus mama snapt best waarom dit het laarzenpad wordt genoemd. Lekker door de blubs, maar op een gegeven moment werd het steeds moeilijker gangbaar. Het leek wel een jungle. Mama was bang voor teken en zei dat we beter om konden keren. Milan jij vond het wel heel leuk en had nog wel verder willen lopen. We zijn toch maar omgekeerd en de rest van de route was gelukkig makkelijk te doen. We moesten nog wel een keer klimmen over een omgevallen boom wat jij Milan super handig oploste. Als een slang er tussendoor. 

Op een bruggetje hebben we nog even wat gegeten.

En door het weiland langs het water weer richting de auto gewandeld. En deze keer was papa de gelukkige die in de poep stond. Hihi!

Vlakbij de auto stond een bankje. Hier wilde we nog even wat drinken en toen viel mama's oog op een mandje wat er op stond, vol met boeken.

Je mocht hier gewoon een boek van meepakken, wat ontzettend leuk!

Het kwam eigenlijk wel heel goed uit, want mama heeft gisteravond haar boek juist uitgelezen. En ze vond nog een boek van een schrijver waar mama al eerder een boek van heeft gelezen.

Thuis hebben we mario gespeeld. Wat blijft dat toch een leuk spel. Ook jullie vinden dit zo leuk.

Papa heeft al vroeg de bbq aangestoken en dit was een leuke afsluiter van ons gezellige weekend!

 

Marjolein mama van kindjes middelkoop

24 mei 2020 23:05:33

Hallo Nanda, 

Wat leuk! Ja het is een hele rare tijd.. En ik verbaas me hoe de kindjes het doen bij ons. Wat een heerlijke verhalen schrijf je! Ja wij schrijven ook mee :) www.kindjesmiddelkoop.babysite.nl geloof ik de foto's moeten nog bijgewerkt worden die voegen we in stapjes toe. Deze mama maakt er ook veel haha

Liefs Marjolein 

 

Nanda

23 mei 2020 21:15:26

Hallo Marjolein,

Bedankt voor jou lieve berichtje! En wat leuk dat je meeleest.

Ja foto's zijn altijd leuk om weer terug te zien. 

Het gaat inderdaad allemaal zo hard, soms weleens een beetje te snel. 

Vooral nu Xam ook bijna naar school gaat. We zijn ook ontzettend benieuwd hoe hij het straks vindt.

Eigenlijk had ik ook verwacht dat het wennen pas na de schoolvakantie zou zijn, maar hij heeft er wel super veel zin in. 

Het is inderdaad maar een rare wereld geworden door het virus.

Hou jij zelf ook een site bij?

Liefs,

Nanda

 

 

Marjolein mama van kindjes middelkoop

22 mei 2020 11:48:08

Hallo trotse familie :) we lezen al lang mee maar nog niet gereageerd. Wat schrijft jullie mama leuk! En wat maakt ze schitterende foto's geniet er maar van jongens dat is een grote rijkdom! En pas op later als de foto's uit de oude doos komen met de verhalen wordt het genieten! Xam wat gaat de tijd snel dat je al mag wennen! Hier mogen de kindjes die 4 worden pas na de vakantie wennen ivm het vervelende virus.. Wat een rare wereld he. Geniet van en met elkaar en laat mama maar foto's maken:)

 

Liefs Marjolein